Jump to content



Μπαταρια φορητου ...να την βγαζω?


ison

Recommended Posts

Προσφατα πειρα το πρωτο μου laptop και επειδη ουσιαστικα το χρησιμοποιω σαν media center το εχω συνεχως στην πριζα.

Η ερωτηση-απορια μου ειναι:

Εφοσον ΔΕΝ δουλευω την μπαταρια μηπως θα επρεπε να την βγαλω τελειως ετσι ωστε να μην "ταλαιπωρειται"? Μηπως εχοντας το laptop μονιμα στην πριζα "καταστρεφω" την μπαταρια? Απο την αλλη καπου διαβασα οτι η μπαταρια στα laptop λειτουργει ως ενα ειδος ups (μπορει να κανω λαθος) και καλο ειναι να ειναι μονιμα συνδεδεμενη.

Μηπως ξερετε/εχετε εμπειρια απο το εν λογω θεμα. Ουσιαστικα ρωταω αν θα πρεπει να βγαλω την μπαταρια τελειως εφοσον δεν την χρησιμοποιω καθολου και να την κουμπωνω στην περιπτωση που το Laptop βγει εκτος σπιτιου.

Επισης την πρωτη φορα που το ανοιξα ΔΕΝ το αφησα να φορτισει πληρως αλλα απλα το συνδεσα στο ρευμα και το αφησα να φορτιζεο ενω εγω εγκαθιστουσα windows. Λετε να εκανα πατατα και να εριξα με αυτο τον τροπο την μελλοντικη αποδοση της μπαταριας?

Ευχαριστω

ΥΓ να σημειωσω οτι ο πωλητης στο Πλαισιο με συμβουλεψε να βγαζω την μπαταρια καθως και να το φορτισω για 10 ωρες την πρωτη φορα και μετα να το ανοιξω. Καλος ή κακος τον εγραψα και στα 2:o

Link to comment
Share on other sites

Κακώς:T:

Φόρτισε τη στο 75% περίπου και βάλτη στην άκρη.

Όσο πιο δροσερό το μέρος τόσο λιγότερο θα αποφορτίζεται. Κάποιοι προτείνουν μέχρι και κατάψυξη σε αεροστεγή συσκευασία...αλλά το βρίσκω extreme.

Κούμπωσε το μετασχηματιστή του λαπτοπ σε ένα εξωτερικό UPS ώστε να μην έχεις πρόβλημα με τη ΔΕΗ και είσαι ready to go!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται όταν δουλεύεις το laptop με ρεύμα και η μπαταρία έχει φορτίσει. Πόσο πολύ μειώνεται, όμως, δε γνωρίζω. Π.χ. εγώ που δουλεύω το laptop μόνο εκτός σπιτιού, δεν τη βγάζω ποτέ ακόμα και όταν δουλεύω με ρεύμα. Βέβαια οι ώρες λειτουργίας εκτός σπιτιού είναι περίπου 1-2 ώρες κατά μέσο όρο / μέρα. Στα 2 χρόνια που το έχω δεν έχω παρατηρήσει κάποια ουσιαστική μείωση στη ζωή της μπαταρίας, πέρα από τη φυσιολογική φθορά του χρόνου (έχει χάσει γύρω στα 15-20 λεπτά αυτονομίας).

Βέβαια εσύ που το έχεις συνεχώς στην πρίζα (24/7) είσαι άλλη περίπτωση, οπότε δε γνωρίζω να σου πω τι φθορά θα έχει η μπαταρία σου.

Από την άλλη, η μπαταρία όντως λειτουργεί σαν ups, όταν έχεις δηλαδή διακοπή ρεύματος, η μπαταρία αναλαμβάνει.

Link to comment
Share on other sites

@darkcount

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα το κακως σε ποια περιπτωση παει?

Στο οτι το δουλευω με την μπαταρια ή στο οτι δεν εκανα σωστα την πρωτη φόρτιση?

@Ydinopoulos

Την ιδια απορια εχω

@gd77

Δεν το εχω 24/7 ανοιχτο αλλα οταν το εχω ειναι 99% των περιπτωσεων στην πριζα.

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Νομίζω ότι πολύς ντόρος γίνεται για το τίποτα... Η αξία της μπαταρίας δεν είναι και τόσο σημαντική για να ασχολούμαστε μαζί της (βγάλε / βάλε / κατάψυξη κτλ). Έλεος, ούτε από χρυσάφι να ήταν φτιαγμένη. Αντιμετωπίστε την, όπως οι γυναίκες τα αυτοκίνητα: Κάνουν τη δουλειά τους και αδιαφορούν για το πόσες γρατσουνιές, στούκες, φθορές από "ακουμπίσματα" στο παρκάρισμα θα αποκτήσουν κτλ. Ε, κάπως έτσι να κάνετε και με τη μπαταρία του laptop. Κάντε τη δουλειά σας. Πιο πιθανό είναι να αλλάξετε laptop, παρά μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

Κακώς που δεν τη φορτισες σωστά και κακώς που το δουλεύεις με ρεύμα και μπαταρία ταυτόχρονα.

Κακώς σε όλα δηλαδή.

Ντόρος για το τίποτα δεν είναι εκτός αν σου τρέχουν απο τα μπατζάκια τα έουρα. Δεν αλλάζουν όλοι λαπτοπ σαν τα σώβρακα και το κόστος της μπαταρίας είναι κάτι που μπορείς να το αποφύγεις.

Μου έρχονται δεκάδες εταιρικά λαπτοπ που οι χρήστες τους κάνουν αυτο που κάνεις εσύ τώρα ison και χωρίς ρεύμα στην πρίζα δεν λειτουργούν πλέον. Η μπαταρία αντέχει περίπου 3sec...

Δεν είναι κόπος να έχεις την μπαταρία στην άκρη εφόσον είσαι συνέχεια σπίτι και να το δουλεύεις με το ρεύμα σε ups.

Για να είμαι ειλικρινής το 75% το θυμάμαι χαρακτηριστικά αλλά το γιατί όχι. Νομίζω ότι η συζήτηση ήταν εδώ στο lab...για κάντε μια αναζήτηση....κάτι θα βρεθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δικιο εχεις απο μια αποψη.

Απο την αλλη εχω την εντυπωση οτι η μπαταρια ειναι απο τα ακριβα κομματια ενος laptop αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Αν μιλαμε για κοστος 40-50 ευρω τοτε οντως πολυ κακο για το τιποτα.

Αλλα αν κανει απο 100+++ και πανω τοτε ισως ειναι καλο να ξερουμε πως να επιμυκηνουμε την ζωη της.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.