Jump to content



Connect pc to lan and laptop wireless PROBLEM !!!!


r36

Recommended Posts

Δεν πολλα απο δικτυα και θα ιθελα την βοηθεια σας σε ενα προμπ που εχς .Εχω ενα ρουτερ ασιρματο με μια θιρα για λαν και κερια για γιρελεςς τισ USRobotics http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=810&product=902071&tab=marketing ενα λαπτοπ με γιρελεσσ και ενα πισι με καρταλαν . Εχω καταφερει να σινδεσω το λαπτοπ με το ρουτερ στο ιντερνετ και οταν ανοιγω το λαπτοπ σινδεομαι αμεσως στο ιντερνετ ασυρματα .Τωρα ομως θελω να σινδεσω το πισι με το ρουτερ μεσω καλωδιου λαν για να εχω και εκει ιντερνετ ταυτοχρονα . Να μοιραζομαι τιν γραμμη με το λαπτοπ δηλαδη .Πηρα λαν καλωδιο 10μ , το σινδεσα στο πισι αλλα δν καταφερα να κανω κατι :( :( :( :( :(. Ευχαριστώ πολυ !!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες .....

Πρωτα απο ολα αλλαξε το ποστ σου στα ελληνικα ειναι ενας απο τους κανονες του φορουμ ;)

Στο πισι το οποιο θελεις να δυνδεσεις εχεις περασει το λογισμικο του router ???

Εχεις φτιαξει εναν λογαριασμο για αυτο το PC ?

Ριξε και μια ματια εδω

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν το εχω περασει , λογαριασμο για αυτο το PC , εννοεις για το πισι στο ρουτερ ?? , να υποθεσω οτι η απαντηση σου ειναι ???? :

"αν και δεν έχω vista ακόμα ξεκινάμε με τα βασικά.

ενσύρματη σύνδεση, firmwire update,

http://192.168.1.1 και βλέπουμε αν τον βρίσκει τον ρούτερ το σύστημα μας.

μετά απο πίνακας έλενχου βγάζεις off ότι υπάρχει σε firerwall και ενεργοποιείς το ασύρματο.

Το βασικο είναι να μας πεις αν ενσύρματα το βρίσκει ή όχι για να συνεχίσουμε!

Εβαλα 192.168.1.1. αλλα τιποτα.Απενεργοποιησα και to firewall.Το περιεργο ειναι οτι την πρωτη φορα που εβαλα τα vista(στο καπακι εκανα format για αλλο λογο)εβλεπε το router kai internet χωρις να κανω κατι.Δεν εβλεπε τον αλλο υπολογιστη.Μετα ξαφνικα χαθηκε η συνδεση.Αλλαξα καλωδιο και θεση στο router.Τα λαμπακια αναβουν αλλα τιποτα.Τι αλλο να κανω?

Drivers έχεις βάλει για την κάρτα δυκτίου; "

Link to comment
Share on other sites

Μήπως φταίει το καλώδιο?

Έχω δει πολλά παράξενα με καλώδια.

Αλλα router θέλουν 10/100 straight, άλλα cross, άλλα 1000 cross όπως το δικό μου.

Δοκίμασε με μικρά φτηνά καλώδια.

Βάλε και τις σωστές ρυθμίσεις με το χέρι στον υπολογιστή.

Αν και κανονικά ότι ρυθμίσεις έβαλες στο laptop θα έπρεπε να δουλεύουν και στον υπολογιστή.

Εκτός και αν έχεις κάποια παράξενη εγκατάσταση Windows.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε τις ίδιες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου του desktop σου με αυτές που έβαλες στην ασύρματη κάρτα του laptop. Το πιο πιθανό είναι να το έχεις αφήσει να παίρνει ρυθμίσεις αυτόματα. Το καλώδιο αν το πήρες συσκευασμένο είναι κατά 99,999% πιστοποιημένο.

Link to comment
Share on other sites

Το καλωδιο το πιρα απο πλαισιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538863&product=878227 στο λαπτοπ δεν εκανα απολυοως καμια ρηθμιση , οτι ρυθμιση εκανα ηταν στο ρουτερ. Οταν συνδεω το καλωδιο στο πισι ενεργοποιει μια συνδεση Νβιδια , κανς κλικ εκει και μου ανοιγει την κατασταση της . Στην δημειουργεια καινουργειας συνδεσης οταν παω να το κανω με το γιζαρντ των γουιντοουζ χπ τι τυπο συνδεσης πρεπει να βαλω , εχει 4 ή 5 επιλογες . ???? Τονιζω οτι ακομη δν εχω βαλει τους οδηγους του ρουτερ στο πισι ! Στο ρουτερ εχει αφτο εδω το μενου , http://www.usr.com/support/9111/9111-ui/index.html στο μενου ΛΑΝ πρεπει να βαλω καποια στοιχεια ? πρεπει να παρω καποια στοιχεια και να τα βαλω στο πισι ?

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι έχει ενεργοποιημένο το dhcp οπότε αρκεί να βάλεις το κάλώδιο και στα properties του tcp/ip να βάλεις να παίρνει αυτόματα ρυθμίσεις. Δε χρειάζεται να κάνεις κάποια άλλη ρύθμιση ούτε να βάλεις drivers για το router.

Link to comment
Share on other sites

Και μετα πως θα καταλαβω εαν εχω ιντερεντ στο πισι ? Θα πρεπει να βαλω να περνει αυτοματα τισ ρυθμισεισ ΤCP/IP στις ρυθμισεισ της συνδεσης που μολις βαζω το καλωδιο ενεργοποιειται στο πισι ? Θα πρεπει να δημειουργησω καμια γεφυρα στις συνδεσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Οκ , στις ρυθμισεισ τισ συνδεσης που ενεργοποιειται ετσι ?????? Μηπως Η κάρτα Lan που έχει το ασύρματο router ΔΕΝ είναι για δύκτιο αλλά για να περναω ΜΟΝΟ σε ρυθμίσεις του router ? Μηπως θα πρεπει να παρω αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=810&product=695238&tab=marketing ??????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.