Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Δυστυχως η αποσταση απο εδω που ειμαι με το εκει που εισαι ειναι μεγαλη...οποτε δεν θα εχω τη τυχη να δοκιμασω τους κεφτεδες σου.

Ομολογω οτι δεν το ειχα σκεφτει ποτε να φτιαξω κεφτεδες με μανιταρια...πρεπει να ειναι πολυ νοστιμοι.

Μια δοκιμη θα με πεισει...

Ερωτησεις: Τα μανιταρια να υποθεσω οτι ειναι φρεσκα; Μπορεις να μας γραψεις τα υλικα;

Καλη ορεξη-χωνεψη και σε ευχαριστουμε για τη συνταγη-ιδεα.

Link to comment
Share on other sites

Τα μανιτάρια είναι φρέσκα. Και με πλευρώτους γίνονται ωραία και με νανάκια όπως αυτά που χρησιμοποίησα.

Υλικά

Μανιτάρια κομμένα σε κύβους μισό κιλό περίπου

1 αυγό

1 μεγάλο κρεμμύδι είτε ψιλοκομμένο είτε στον τρίφτη ανάλογα τα γούστα

Τυρί (προτιμάω παρμεζάνα αλλά σήμερα δεν είχα και έβαλα edam)

Λίγο λάδι (αν βάλετε λιπαρό τυρί μην βάλετε λάδι μέσα)

Δυόσμο

Βασιλικό

Μαϊντανό

Κύμινο/πιπέρι

Αλάτι ανάλογα και πάλι το τυρί

Τα πλάθετε και τα ζουμπάτε :p για να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια. Μετά προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί και το αφήνεται κανένα τέταρτο. Επανέρχεστε και συμπληρώνεται φρυγανιά

Πλάθονται εύκολα αν βουτήξετε τα χέρια σας σε νερό ή κρασί.

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πέρασμα με πινέλο λίγο λάδι και ψήσιμο.

Εδώ έτοιμα με τα συνοδευτικά. Φαίνονται καμμένα αλλά δεν είναι. Απο μέσα είναι αρκετά ζουμερά.

Τα φάγαμε κιόλας :p

IMG_2529.jpg

IMG_2530.jpg

IMG_2532.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μεγαλη διαφορα σε ολα τα επιπεδα μεταξυ της πιτσας απο καποια πιτσαρια και του οποιοδηποτε σπιτικου φαγητου.

Πρωτη και πιο σημαντικη διαφορα ειναι οτι το σπιτικο φαγητο εχει πολλες πιθανοτητες να μαγειρευτει με αγαπη και να προσφερθει με αγαπη στους ανθρωπους που αγαπαμε-μας αγαπανε.

Το delivery σε αυτο το τομεα δεν εχει καμια πιθανοτητα.

Δευτερη μεγαλη διαφορα ειναι το θεμα καθαροτητας και σιγουριας για τα υλικα.

Τριτη ειναι η χαρα του οτι εισαι ικανος να φτιαξεις κατι νοστιμο και να το απολαυσεις μαζι με δικους σου ανθρωπους που θα εκτιμησουν αυτη σου τη προσπαθεια απλα με το να μην αφησουν τιποτα στο ταψι-κατσαρολα (οπως και μαλλον θα εγινε με τη περιπτωση των παραπανω κεφτεδων).

Τεταρτη διαφορα το θεμα της διαφορας κοστους...καμια σχεση.

Ολοι μας τρωμε και απο εξω ορισμενες φορες αλλα σιγουρα δεν αισθανομαστε το ιδιο με το οταν τρωμε το σπιτικο μας το φαγακι. Ακομα και καλο να μη βγει...εχει και παλι τη χαρη του...τις γκρινιες του...το χαβαλε του.

Λογω κρισης βλεπω να επιστρεφουμε στις παραδοσεις και να σταματησουμε επιτελους να βιωνουμε τη ζωη μας σαν αμερικανακια...παραγινε το κακο...καιρος να αρχισουμε να τρωμε στο σπιτακι μας.

Απο τοτε που και καλα γιναμε αναπτυγμενο κρατος και υιοθετησαμε το δυτικο τροπο ζωης γιναμε παχυσαρκοι και γεματοι προβληματα υγειας απο νεαρη ηλικια. Μεσα σε ολα αυτα γιναμε και βλαμενοι διοτι πολυ απλα το τι τρως παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στο τι εισαι και σωματικα αλλα και πνευματικα.

Στο παρελθον υπηρξα και εγω τακτικος πελατης...ωσπου καταλαβα την ανοησια μου και το εχω περιορισει σε μια φορα το μηνα το πολυ.

Ευχομαι και δι' υμας το ιδιο.

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
Link to comment
Share on other sites

Τεταρτη διαφορα το θεμα της διαφορας κοστους...καμια σχεση.

Αν την κάνεις μόνος σου, παίζει να βγει ακριβότερη γιατί δεν θα βάλεις σάπια υλικά. (στα γλυκά ισχύει πιο πολύ αυτό)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θελεις να πεις οτι για λιγο αλευρι και 200γραμ. τυρι-ζαμπον-μπεικον λιγη ντοματα μιση πιπερια και ελαχιστα μανιταρια θελεις 10 ευρω;

Πηγαινε απο εκει μια φορα και πες τους να σου τη δωσουν αψητη, πληρωσε τους και πηγαινε σπιτι σου και διαχωρισε τα υλικα που εχει και ζυγισε τα.

Τοτε και μονο τοτε θα καταλαβεις τι θελω να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Αν την κάνεις μόνος σου, παίζει να βγει ακριβότερη γιατί δεν θα βάλεις σάπια υλικά. (στα γλυκά ισχύει πιο πολύ αυτό)
Δηλαδη θελεις να πεις οτι για λιγο αλευρι και 200γραμ. τυρι-ζαμπον-μπεικον λιγη ντοματα μιση πιπερια και ελαχιστα μανιταρια θελεις 10 ευρω;

Πηγαινε απο εκει μια φορα και πες τους να σου τη δωσουν αψητη, πληρωσε τους και πηγαινε σπιτι σου και διαχωρισε τα υλικα που εχει και ζυγισε τα.

Τοτε και μονο τοτε θα καταλαβεις τι θελω να σου πω.

επειδη το εχω κανει

εχετε κι οι δυο δικιο

εαν πας με βαση τα υλικα και τις ποσοτητες που χρησιμοποιουν συνηθως τα τυπικα delivery

καθαρα αριθμητικα σε συμφερει

απλα θα πρεπει να παρεις αρκετα μεγαλυτερες ποσοτητες υλικων

να φτιαξεις 10πχ πιτσες και να μοιρασεις το κοστος.

μετα βεβαια τιθεται και το ζητημα χρονου παρασκευης και ψησιματος του οποιου η κοστολογηση ειναι σχετικη....

μια Κυριακη βραδακι κανεις το χαβαλε σου και φτιαχνεις 3-4 πιτσες για σενα και μερικους φιλους

μετα απο μια μερα μαρτυριο που δεν σε βαστανε τα ποδια σου

πληρωνεις το εξτραδακι και παραγγελνεις μεχρι να κανεις ενα μπανιο

μπας και προλαβεις να ξεκουραστεις καθολου

εαν παλι πας με τη λογικη οτι εγω θελω φρεσκοτριμμενο gouda & φρεσκια mozzarella

και μανιταρια φρεσκα και ισως και κανενα αποξηραμενο πορτσινι

και αντι για ζαμπον πλατη, θελω ψητο μπουτι ή προσουτο ή χαμον κτλ...

τοτε το κοστος για δυο πιτσες φτανει και ξεπερνα το κοστος των ετοιμων

και πλησιαζει το κοστος καλης πιτσας τρατοριας

οποτε δεν εχει νοημα η συγκριση τιμης pizza fan με αυτη μιας premium χειροποιητης

γιατι μπορει και τα δυο να λεγονται πιτσες

αλλα στην πραξη ειναι διαφορετικο προιον

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.