Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

τι είναι τούτο; ^^

Τηγανητοβραστά ψάρια;

Μην απορείς, είναι φαγητό απίστευτα νόστιμο!

Δεν ξερω πως ακριβώς μαγειρεύτικε το συγκεκριμένο, αλλά μια από τις καλύτερες συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει είναι:

Μπαρμπούνια μεγαλούτσικα.

Τηγάνισμα σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Και μετά μέσα στο λάδι αυτό, που έχει πάρει ρόδινο χρώμα,(αφού βγάλεις τα ψάρια) φτιάχνεις σαλτσα με φρέσκια ντομάτα και τα λοιπά χρειαζούμενα.

Λίγο πριν να τελειώσει η σάλτσα , ξαναβάζεις τα μπαρμπούνια μάσα στη σάλτσα, τα σκεπάζεις με αυτήν και τα αφήνεις να πάρουν δυο τρεις βράσεις.

όση ώρα γίνεται αυτό εσύ ψιλοκόβεις λίγο μαϊντανό και τον ρίχνεις στα ψάρια, ανακατεύεις ευγενικά και τα κατεβάζεις απ΄τη φωτιά.

Κάνεις λίγο υπομονή -μπορείς να ετοιμάζεις και ο τραπέζι εν τω μεταξύ- μέχρι να ποτίσουν οι μυρωδιές το ψάρι και να χλιάνει!

Και μετά άσπρο κρασάκι και ....γιούριααααα!!!!

Παραλαγή για πιο αιθέρια γεύση και λίγο κρασάκι μέσα, αλλά λίγο για να μην χαθει η μυρωδιά του ψαριού!

Άντε καλή μας όρεξη!

Την άλλη φορά θα σας πώ για κέφαλους με σταφίδες!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν το 'χω δοκιμάσει , αλλά δώσε μια ευκαιρία και στο μπακαλιάρο!

Φαντάζομαι ότι αν το δοκιμάσεις με παστό μπακαλιάρο θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να πετύχει!

Μπορείς να δοκιμάσεις και με κατεψυγμένα (φρεσκοκατεψυγμένα ) μπαρμπούνια, κατά προτίμηση Μεσογείου.

Αν και εδώ παίζουν πολλά!

Τα ψάρια αλλάζουν πολύ τη γεύση τους ανάλογα με το τι βρίσκουν να φάνε στο τόπο τους, οπότε όλα είναι μια ζαριά!

Στη χειρότερη περίπτωση θα κάνεις ευτυχισμένες τις γάτες της γειτονίας σου!

Link to comment
Share on other sites

[Βλαμμένος]

Παίρνουμε το πεπόνι.

Το κόβουμε σε φέτες.

Το χτυπάμε στο μπλέντερ.

Σερβίρουμε.

Και έτσι έχουμε το "χυμό πεπόνι"!.. Awesomeness

Στη συνέχεια όπου "πεπόνι", βάλτε φρούτο της αρεσκείας σας.

[/Βλαμμένος]

Link to comment
Share on other sites

[αλκοολικος]

Συμπληρωνουμε με τεκιλα κιτρινη ή βοτκα της αρεσκειας μας !

[\αλκοολικος]

Na συμφωνλησω με την βότκα.

Το έχω δοκιμάσει σε πάρτυ με φρουτο-βοτκο-κατάσταση και βγήκε τζάμι.

απλά θέλει και λίγο καθαρό χυμό μέσα για να γλυστράει !

Link to comment
Share on other sites

[αλκοολικος]

Συμπληρωνουμε με τεκιλα κιτρινη ή βοτκα της αρεσκειας μας !

[\αλκοολικος]

Βαζουμε και παγο και εχουμε και γρανιτα <φρουτο> :crazy_pilot:

Δοκιμαστε το ολο μαζι!

Μια φορα ειχαμε παει TheMall για ταινια και κατι γνωστοι μου ειχαν φερει ενα μπουκαλι βοτκα. Πηρα γρανιτα λεμονι και μου εριξαν μεσα βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γαλακτομπουρεκο "Κοσμικον" με επιπλεον τραγανο χρυσοψημενο κανταΐφι στην κορυφη!

bonus:

Ηρθε ολοκληρο το ταψακι , ζεστο κι ολοφρεσκο , κερασμενο απο την σπιτονοικοκυρα μας -

ενα για καθε ενοικο!)

galaktompourekokantaifib.jpg

galaktompourekokantaifia.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άντε να συμβάλω και εγώ στη....σιελόρια!!

DSC_2819-large.jpg

Αυτό είναι ένα μεγάλο ταψί με λαχανικά και κάτι που ....υποβόσκει:rolleyes:

DSC_2821-large.jpg

Και άρχισε το ψήσιμο.

DSC_2822-large.jpg

Θάλασσα ο ζωμός, να μαρινάρει αυτό που κολυμπά κάτω από την επιφάνεια!

Αρκετά όμως με το μυστήριο.

Ώρα για τα αποκαλυπτήρια:

DSC_2823-large.jpg

Από εδώ λείπει μια μπριτζόλα (δεν άντεχα και ξεχάστηκα).

Όλη αυτή η σάλτσα αποτελείται μόνο από το νερό που περιείχαν τα λαχανικά και δυο ποτήρια κρασί.

Όλο το μυστικό είναι ότι ένα μέρος από τα λαχανικά πρέπει να ψηθεί στην επιφάνεια του φαγητού, (ιδιαίτερα οι ροδέλες από τα κρεμύδια, προκειμένου να πιάσουν αυτή την γεύση του σωταρισμένου).

Συστατικά:

Κρεμύδια

πιπεριές πράσινες

Πιπεριές Φλωρίνης

Μανιτάρια

κρασί άσπρο

λίγη ντομάτα

αλατοπίπερο

δυο δαφνόφυλα

δυο κουταλιές μουστάρδα

ελαιόλαδο λίγο

και κολυμπητές χοιρινές μπριτζόλες από σβέρκο.

Ψήσιμο περίπου 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε το κρέας κανα δυο φορές

Και κάθε φορά που το γυρνάτε να το ξανασκεπάζετε με τα λαχανικά.

Παραλαγή μπορεί να γίνει αφού ψηθεί σχεδόν το κρέας, να το φέρετε στην επιφάνεια -ασκεπές- για να ψιλοροδίσει

Καλή σας όρεξη!:innocent:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.