Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

@acct

Δεν είναι αφορισμός το σχόλιο που έκανα ούτε σημαίνει πως αυτό που θεωρώ εγώ ποιοτικότερο είναι έτσι σώνει και καλά. Eίναι μόνο η προσωπική μου άποψη. Εκτιμώ το ότι υπάρχουν άτομα που κάθονται με μεράκι και μας δείχνουν αυτά που φτιάχνουν. Φαγητά το οποία βασίζονται στην μεσογειακή διατροφή και απέχουν αρκετά από όλα αυτά που ανέδειξαν ξένες χώρες σε πρωταθλητές παχυσαρκίας και οδηγούν και εμάς προς εκείνη την κατεύθυνση.

To ταχυφαγείο (aka fastfood) το χρησιμοποίησα καθαρά με την ξενόφερτη έννοια (τύπου McDonalds, BurgerKing κλπ.) όπου, όπως γνωρίζεις. αυτά που τρως δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που νομίζεις πως τρως.

Link to comment
Share on other sites

Χθες κανελόνια και σιροπιαστά

20140117-161247-10904.jpg

20140117-161345-10905.jpg

20140117-181312-10906.jpg

Και χθες βράδυ πίτες γεμιστές με

α) φιλέτο στήθος κότας

β) χοντροκομμένο καρέ μπέικον

γ) πιπεριές

δ) μανιτάρια

ε) Sauce

στ) τυρί

20140118-161433-10907.jpg

20140118-161456-10908.jpg

20140118-161856-10909.jpg

20140118-162549-10910.jpg

20140118-162836-10911.jpg

20140118-162905-10912.jpg

20140118-164311-10913.jpg

20140118-164344-10914.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χταποδάκι μυτιληνιό, καλαμάρια σαρωνικού και "ολίγον" τσίπουρο. Φώτο από μετά δεν υπάρχει, είμασταν πολύ απασχολημένοι.

Φτού σου ΡΕ!!!! είσαι και founder. Ban στον founder ποιος μπορεί να κάνει ρε παίδες;

Link to comment
Share on other sites

Φτού σου ΡΕ!!!! είσαι και founder. Ban στον founder ποιος μπορεί να κάνει ρε παίδες;

:hehe:

Είχαμε επίσης γαριδομακαρονάδα, κολοκύθια και μελιτζάνες τηγανητές και πάνω από όλα το τούμπανο τσίπουρο που έφερε ο [MENTION=60]unseen[/MENTION].

Link to comment
Share on other sites

Για δώσε οδηγίες για το χταπόδι. Θέλει καμία προετοιμασία ή απλά το πετάς πάνω στη σχάρα?

Στο γκριλ του φούρνου το έκανες?

Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4

Link to comment
Share on other sites

Για δώσε οδηγίες για το χταπόδι. Θέλει καμία προετοιμασία ή απλά το πετάς πάνω στη σχάρα?

Στο γκριλ του φούρνου το έκανες?

Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4

Αγοράζετε ένα χταπόδι 1200 γρ. και ένα μπουκάλι τσίπουρο.

Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Καθαρίστε το χταπόδι, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου.

Βάλτε τα κάρβουνα στην ψησταριά.

Σερβιριστήτε ένα ποτήρι τσίπουρο και πιείτε το.

Ανάψτε τη φωτιά και αφήστε τη σχάρα να καεί.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ενα ποτήρι τσίπουρο. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο απλώστε τα κάρβουνα και βάλτε το χταβόδι για ψήσιμο.

Λιάστε ξανά το τσικουράκι και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....

κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνοανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε...βάλτε τελος παντων το χτακόδι απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια τσούρο αμόκα.

Νυστε, λυστε ψηστε το κταόδι για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το τριπόδι απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα τόδια της τισταριάς

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του τσίλουρου

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ

Πηγαινετε να φάτε κρύο χταπόδι με μαγιονεζα

και καθαρίστε το χάλι που δημιουργήσατε στην ψησταριά!

Link to comment
Share on other sites

Για δώσε οδηγίες για το χταπόδι. Θέλει καμία προετοιμασία ή απλά το πετάς πάνω στη σχάρα?

Στο γκριλ του φούρνου το έκανες?

Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4

Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός για bbq κι έγινε στον φούρνο. Μόνο λαδάκι του έβαλα, το σκέπασα με αλουμινόχαρτο για καμιά ώρα στους 160 στον αέρα και στο τέλος 15 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα. Σούπερ ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.