Jump to content



Βοήθεια με έναν παλιόφιλο...


Lordosss

Recommended Posts

Γεια χαρά, στο παλιο pc έχω έναν: AMD AthlonXP 2600+, 2*256 Ram @166, Mobo Gigabyte ( δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) με Nforce 2 Chipset...μπλα μπλα μπλα...ΚΑΙ μια θρυλική GeForce 2 MX 400 64MB υλοποίηση απο Manli... Μιας κ δεν πολυχρησιμοποιώ το παλιό pc είπα να παίξω λίγο με την vga!

Στη vga μου όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχει αφαιρεθεί ο ανεμιστήρας μιας κ έχει καει εδώ και χρόνια κ έχει μόνο αυτή τη "ψύχτρα". Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν βίδες για να την αφαιρέσω και από ότι βλέπω παίζει να είναι στερεωμένη με την πάστα που λειτουργεί σαν κόλλα. Το έχω κυκλώσει το σημέιο που φαίνεται οτι έχει "ξεχυλίσει" η πάστα. Τα ερώτηματα μου είναι :

1) Πως αφαιρώ την ψύχτρα?

2) Με το Riva Tuner βλέπω πως είναι συγχρονισμένη: 199.9 Core/ 143.7 Memeory αλλά ούτε λόγος για θερμοκρασία... πως μπορώ να δω θερμοκρασία?

3) Αφού αφαιρέσω το μαμίσιο τρόπο ψύξης any ideas για κάποιο Mod για να κουμπώσω κάποιο νέο τρόπο ψύξης? Κυρίως ενδιαφέρομαι για κάποιο χειροποίητο mod και όχι για κάποια έτοιμη ψύχτρα εμπορίου....

4) Και αφού αλλάξαμε κ ψύχτρα... Στο o/c πόσο πάει τώρα?:devil:

Έψαξα στο google αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθήσει... έχει κανείς κάποια εμπειρία για ο/c πάνω σε αυτή τη σειρά? Οτιδήποτε Vmod και τα σχετικά δεκτά!

Eυχαριστώ! :)

spa0136ir0.th.jpg spa0138lp4.th.jpg spa0139cx1.th.jpg spa0141fq8.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή βάλε τη σε ένα αεροστεγές σακουλάκι μαζί με λίγο αέρα, κλείστο καλά και χώστην στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Μετά βοήθησε απαλά με ένα κατσαβιδάκι λεπτό ή σκληρό κοπίδι στο σημείο που έχει σηκωθεί ήδη η ψύκτρα και θα βγει εύκολα.

Με προσοχή πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι έχει 2 τρύπες το PCB της κάρτας γύρω από την ψύκτρα. Διάλεξε μια καλή ψύκτρα αν σου βρίσκεται και κάνε μια πατεντούλα και στερέωσε την.

Βάλε και έναν καλό ανεμηστήρα να την χτυπάει για να δεις αν έχει περιθώρια ανόδου το chip, πριν παιδευτείς με vmods.

’ν σου βρίσκονται τπτ ψύκτρες, ρίξε καμιά φωτό να δούμε και μεις μπας και πέσει καμιά ιδέα πιο συγκεκριμένη

Link to comment
Share on other sites

Βρε συ...μπορεί να μην αξίζει για σένα, αλλά ο άνθρωπος δεν κυνηγάει να κατεβάσει το ORB. Να πειραματιστεί θέλει.

Και τι καλύτερο πειραματόζωο απο μια παλιά κάρτα που δεν τον νοιάζει και να ψηθεί.

Για την εμπειρία

Link to comment
Share on other sites

@darkCount: Ακριβώς! Πειραματισμούς θέλω να κάνω! Οσο πιο κουλή η ιδέα τόσο περισσότερο καίγομαι να τη δοκιμάσω! Αλλωστε η κάρτα απο το 2002 ειναι! Όπως είπες είναι το καλύτερο πειραματόζωο!

Θα δοκιμάσω να δω τι παίζει με τις υπάρχουσες ψύχτρες που έχω κ θα ανεβάσω κ καμια φώτο για ιδέες!

Thanx για το support!

ps: Αυτό το υπόλοιμα της πάστας φαίνεται σκληρός αντίπαλος... δοκίμασα οινόπνευμα, βενζίνη, πανί, μπατονέτα τπτ... τπτ όμως! καμία ιδέα?

ps2: Αφού δεν παίζουν σένσορες θερμοκρασίας άρα ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσω τη θερμοκρασία είναι απο αυτά τα πολύμετρα που μετράνε εκτός απο volt και θερμοκρασίες?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει το υπόλειμα της πάστας κάποιο σημείο που εξεχει μπορείς να κάνεις ξανά το κόλπο με την κατάψυξη και κοπίδι να το σηκώσεις να φύγει όλο μαζί.

Δεν ξέρω πως το έχεις κάνει μετά από τόσες πρόσπάθειες αλλα κατάλαβες τι εννοώ, αφού είδες το τρόπο με το οποίο ξεκόλλησε απο πάνω του η ψύκτρα.

Θερμοκρασίες μπορείς να μετρήσεις με αυτό που λες ή να πάρεις ένα θερμόμετρο με θερμοζεύγη που μετράνε της προκοπής. Για να έχεις και για μελλοντική χρήση. Αν κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ να δεις διάφορα μοντέλα και λύσεις.

Κατα τη γνώμη μου...στη συγκεκριμένη κάρτα σκασίλα σου όσο και να φτάσει. Πρώτα θα κρασάρει και μετά θα φτάσει να καεί. ’σε που αν βάλεις ψύκτρα πάνω δεν παίζει να καταφέρεις να την πουσάρεις τόσο ώστε να καεί. Οπότε προχώρα άφοβα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sgheps: Αυτό το υπόλοιμα της πάστας φαίνεται σκληρός αντίπαλος... δοκίμασα οινόπνευμα, βενζίνη, πανί, μπατονέτα τπτ... τπτ όμως! καμία ιδέα?

Δοκίμασε και ασετόν.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω πως η θρυλική αυτή κάρτα μάλλον δε θα ξαναδουλέψει.... Μετα από όσα είπαμε τιν έβαλα στο παλιο μηχάνημα αλλά τα beep και η μάυρη οθόνη δείχνουν πρόβλημα με vga! Σίγουρα και αυτή η εκδοχή ήταν στα πλαισια του πειράματος... το θέμα ειναι να βρω τώρα τι ακριβώς εχει παιχτει... Νομίζω πως έχω βρει τι χαζομάρα έχω κανει.... Στην προσπάθεια μου να βγάλω την ψύχτρα έχω "γδαρει" κάποιες χαραγμένες διαδρομές που οδηγούν απο τα γύρω chpipakia προς τον πυρήνα.... Αυτό λέτε να την κατάστρεψε? Δεν μπορώ να ανεβάσω φώτο επειδ'η μιλάμε για χαρακίες χιλιοστού...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο... δεν ήξερα πόσο έπρεπε να προσέξω... δεν πειράζει άλλωστε για αυτό το λόγο είναι οι κάρτες 5ετίας! Το θέμα είναι το εξής: για συνέχεια του πειράματος, υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό? Εννοώ οι χαρακιες.... Σκέφτηκα πως μπορω να διορθώσω αυτές τις χαρακίες... Ελεγα να απλώσω κάποιο αγώγιμο υλικό σε εκείνα τα σημεία π.χ κασσίτερο μήπως και τελικά περάσει ρεύμα... Τι λέτε? Είπα πατάτα χοντρή?

ps:H κάρτα πάνω στη mobo οταν δουλεύει φαίνεται οτι παίρνει κανονικά ρεύμα μιας κ ο πυρήνας ζεσταίνεται κανονικά και απο τα ηχεία ακούω οτι μπαίνει στα windows...

Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβα καλα και εχουν κοπει διαδρομοι της πλακετας μαλλον αδικα θα παιδευτεις.

Η μονη ελπιδα ειναι με αγωγιμο στυλο απο μαγαζι ηλεκτρονικων (5-10) και καλο καθαρισμα της προστατευτικης επικαλυψης της πλακετας (συνηθως πρασινη ή μπλε) με καθαρο ασετον.

Αν ειναι λεπτοι οι διαδρομοι και με μικρη αποσταση θελει παρα πολυ προσπαθεια για να καταφερεις κατι, αν ειναι αρκετοι κομμενοι απλα ξεχνα το.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.