Jump to content



Χαμηλωνει καθολου η καταναλωση?


Recommended Posts

Σκεφτομαι, οταν φυγω για 2-3 βδομαδες, να τον αφησω ανοικτο μπας και βελτιωθει καθολου το upload ratio (:p).

Ετσι εβαλα το χαμηλοτερο Vcore που δινει η P5B Dlx (1.1V) και μια τυχαια ταχυτητα 166*8 φυσικα με ενεργοποιημενα τα C1E για να πεφτει στα 166*6.

Δεν με νοιαζει να δω ποσο παραπανω παει με το 1.1Vcore. Δεν θα κανει τιποτε αλλο. Απο οσο ξερω για χαμηλη καταναλωση καλο ειναι να πεφτει το vcore αλλα και η χαμηλη ταχυτητα βοηθαει και αυτη. Μηπως 100*8??

Ειναι μια καλη λυση για να το παρατησω χωρις να σκασει 20 ευρω παραπανω η ΔΕΗ για το διαστημα αυτο?

Ή μηπως η καρτα (Χ1900ΧΤ 256ΜΒ) ειναι αυτη που εχει την πιο μεγαλη καταναλωση και δεν θα παιζει ρολο το υπολοιπο underclocking του συστηματος?

Αξιζει τον κοπο αυτη η κινηση ή να πατησω load default settings και να το αφησω στα 2.13?

post-1498-1416073173,5612_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οσο χαμηλοτερο το vcore και η συχνοτητα τοσο μικροτερη η καταναλωση. Πιο σημαντικο βεβαια το vcore ως προς την καταναλωση. Οποτε καλα εκανες.

Για την vga μπορεις να γυρισεις την ''επιταχυνση υλικου'' στο ''καθολου'' ωστε να παρακαμψεις καποια κυκλωματα που βρισκονται πανω στην καρτα, αν και νομιζω οτι αυτο θα ειχε μεγαλυτερο νοημα κυριως στα 3D γραφικα. Ομως υπαρχουν hardware επιταχυνσεις και για τα 2D. Τωρα αν βρεις καμια μικρουλα vga ακομα καλυτερα.

Edit

Και αυτο για την μνημη που λεει ο tifozi παιζει μεγαλο ρολο στη συνολικη καταναλωση. 1 stick αντι για 2, μπορει να την κατεβασει ακομα και 20%

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά το βλέπω.

Για ακόμα περισσότερη οικονομία :

’σε ένα stick μνήμης επάνω, και βαλε (αν έχεις) καμια παλια PCI κάρτα οθόνης επάνω.

Ρύθμισε το λειτουργικό ώστε οι δίσκοι να σταματούν αν δεν χρησιμοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το extreme power calculator o 6400 σε στοκ ρυθμισεις καταναλωνει 106W απο μονος του,ενω underclocked πεφτει στα 63W(υπολογισμος με 85% CPU utilization) δηλαδη "κερδιζεις" 43W

Εστω οτι θα μεινει ανοιχτος για 20 ημερες=480ωρες=20640Wh=20KWh κερδος

(Δεν ξερω αν τα στοιχεια ειναι απολυτα ακριβη,φαινεται ομως οτι θα κερδισεις κατι με αυτη την κινηση)

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αληθεια, παιδια βαριεμαι να ανοιγω, το κουτι. Μπορει να ειναι 5 λεπτα υποθεση να τραβηξω το καπακι και να βγαλω τα 3/4 dimms (και να αποσυνδεσω και τους 2 δισκους που δεν θα χρησιμοποιουνται) αλλα δεν νομιζω να το κανω.

Παραμενω με 4χ1 στικ στα χαμηλοτερα vdimm 1.8, 5αρια σε 1:1 (δηλαδη στα ταπεινα 333ΜΗz).

Απλα θελω κατι ευκολο το οποιο να μπορω να το γυρισω με ενα reboot στα καθημερινα 3600. 85% cpu util δεν νομιζω οτι θα πιασει ποτε...

εδω τωρα στα 1300 με firefox/winamp/pdf κλπ παιζει μεταξυ 5-20% με κατι στιγμιαια spikes στο 60% ενω την περισσοτερη ωρα την περναει στα 6*166.

Link to comment
Share on other sites

Χ1900ΧΤ 256ΜΒ σε download PC? :p Μάλλον η κάρτα θα τραβήξει ποιο πολύ ρεύμα. Λογικά κανένα 40άρι W μόνο για να κάθεται. Η cpu δεν νομίζω να τραβάει πάνω από 25-30W σε idle και αν την κάνεις και underclocked/undervoltage μπορεί να μην τραβάει καν 20W.

Δεν βρίσκεις καμιά κάρτα γραφικών της πλάκας, έστω και PCI από κανέναν γνωστό?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.