Jump to content



Downloading με κλειστο pc?


jon

Recommended Posts

Downloading με κλειστο pc?

Βασικα υπαρχει καποιος που να εχει ασχοληθει με το θεμα?

Είναι εφικτο?

Με εξωτερικο σκληρο συνδεσης ethernet μπορεις να το πετυχεις?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από trendy [Χθες, στις 22:44]

Δε συγκρίνεται μπροστά σε ένα low end pc με χαμηλή κατανάλωση ;)

μωρε ναι, αλλα ποσο μικροτερο και ποσο φτηνοτερο να σου βγει;

http://www.synology.com/enu/products/DS107e/index.php

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα 132 λίρες (~195) στην Αγγλία, ο Έλληνας δεν έδινε τιμή στο site του. Χωρίς δίσκο πάντα. Μικρό είναι μεν, αλλά με κάτω από 100 μπορείς να πάρεις κάποιο μικρό embeded.

Πχ με 35 περίπου πήρα ένα nova board (geode 300MHz fanless, compact flash, 1x pci, 3x nic, 1 ata κανάλι, 1 κανάλι για 2,5" δίσκους), ήθελε επιπλέον μια so-dimm μνήμη και τροφοδοτικό. Είναι i386 αρχιτεκτονική, οπότε μπορώ να του φορτώσω πρακτικά τα πάντα.

To sotiri έχει κάτι αντίστοιχο για nas και μπορεί να πει την άποψή του.

Link to comment
Share on other sites

αρα τελικα το "Πχ με 35 περίπου πήρα ένα nova board (geode 300MHz fanless, compact flash, 1x pci, 3x nic, 1 ata κανάλι, 1 κανάλι για 2,5" δίσκους), ήθελε επιπλέον μια so-dimm μνήμη και τροφοδοτικό. Είναι i386 αρχιτεκτονική, οπότε μπορώ να του φορτώσω πρακτικά τα πάντα." δεν ισχυει, αμα δε σε λενε γιακουμη και δεν εχεις γερμανους φιλους.

οποτε καταληγεις στο μαγαζι κι αγοραζεις ενα nas.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ψάξεις για μοντελάκια στα

http://www.axiomtek.com.tw/

http://www.arbor.com.tw/

και αφού καταλήξεις σε ποιο θα τα ακουμπήσεις να κάνεις αναζήτηση στα eshops. Οι Γερμανοί ήταν φιλικοί και φτηνοί, κι ας μη με λένε Γιακουμή.

Link to comment
Share on other sites

εχεις ενα direct link ή κατι καλυτερο για την περιγραφη;

αν του δωσεις Nova βγαζει ενα 386 κι ενα socker7 που ειναι πανακριβα, για geode δε βγαζει τιποτα, εχει ενα φτηνο με ulv αλλα με 5xPCI και 3xISA μαλλον δεν ειναι αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχω κάτι πιο συγκεκριμένο. Μπορεί να του τελείωσαν τα κομμάτια. Πρέπει να πετύχεις και την ευκαιρία. Γενικά θέλει λίγο ψάξιμο αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Το board είναι αυτό

http://icpamerica.thomasnet.com/item/single-board-computers-5-25-nova/5-25-inch-nova-embedded-boards/nova-4899n?&seo=110

Link to comment
Share on other sites

ο μοναδικος που βρηκα στα γρηγορα να δινει online τιμη, το δινει $400. κι οσο χαρηκα κι αρχισα να ψαχνω software.

http://store.orbitmicro.com/ccp3759-5-25-embedded-ns-geode-gx1-300mhz-fsb-embedded-bo-nova-4899n-110309.htm

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας παλιός φορητός, ο οποίος αν δεν έχει μεγάλο εσωτερικό δίσκο μπορεί να έχει έναν εξωτερικό usb ή κάποιο δικτυακό (που φτάνουν μέχρι το 1ΤΒ)... Το καλό με τον φορητό είναι ότι έχει πολύ μικρή κατανάλωση σε σχέση με ένα desktop είδικά αν η οθόνη του είναι μόνιμα κλειστή... με ένα remote desktop μπορείς να ελέγχεις το downloading και λόγο του μεγέθους του τον "θάβεις" όπου θες και τον ξεχνάς...

Φορητοί παλιοί όπως κάτι celeron πωλούνται για πολύ λίγα ευρά...

Επίσης μια λύση την οποία άρχισα να δουλεύω, αλλά λόγο χρόνου ακόμα δεν έχω τελειώσει είναι μια αυτόνομη συσκευή για downloading... αποτελείται από έναν ARM της NXP (LPC2378) ο οποίος έχει πολύ μικρή κατανάλωση και έχει ενσωματωμένο το PHY για το ethernet... έχει ένα τυπικό από την NXP tcp/ip stack το οποίο έχει ήδη παραμετροποιηθεί να υποστηρίζει πολλαπλά connections και DHCP αλλά είναι λίγο bugy όσων αφορά τα πολλαπλά connections λόγο μνήμης... Έχω τελειώσει ήδη τον κώδικα για την σύνδεση, το downloading και υποστηρίζει resume, ακολουθώντας το http protocol... Αυτή την στιγμή εξωμειώνει έναν browser (Opera) ο οποίος συνδέεται σε ένα server, κάνει requests και κατεβάζει αρχεία... τελικός σκοπός μου είναι να λειτουργεί σαν downloader για το rapidshare με username και password...

Το πρόβλημα στο οποίο έχω κολλήσει και δεν έχω προχωρήσει λόγο χρόνου, διακοπών κλπ είναι η επικοινωνία της συσκευής με εξωτερικό δίσκο IDE σε FAT format... είναι λίγο μανίκι... επίσης δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι απευθείας η σύνδεση στο IDE bus καθώς ο LPC2378 έχει δικό του DMA controller γενικής χρήσης ή θα είναι usb... όπως και να' χει είναι πολύ δουλειά για ένα άτομο (drivers, κώδικας κλπ)...

Ο έλεγχος της συσκευής γίνεται μέσω του http server που τρέχει και γίνονται όλα από τον browser (προγραμματισμός, επιλογές κτλ)...

Δεν το βλέπω να τελειώνει σύντομα, αλλά και όταν τελειώσει θα είναι ιδιοκατασκευή και δεν θα είναι εμπορικό προϊόν... Επίσης να πω ότι μιλάμε για ένα κόστος των πολύ 20Ευρώ με πλακέτες και τα πάντα, μόνο ο χρόνος δεν κοστολογείται... ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.