Jump to content



Iδέα απο ABIT IX38 Max και IX-38 Quad GT


Dem

Recommended Posts

Καμία δραματική διαφορά προς τα πάνω απο P35....και να βάλουμε και τον παράγοντα τιμή στην μέση..το P35 κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τα chipset που μπαινουν στα P35 και στα πρώτα batch όλων των εταιριών X38 είναι &^*&^*& και ενώ οι DDR3 μπορούν να επιτύχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις απο τα τωρινά 1900+++ MHZ, τα chipset είναι αυτά που τις κόβουν...

Έτσι, κάποιος μεγάλος κατασκευαστής του χώρου , πιέζει την Intel Να βγάλει σχεδόν ακαριαία το X48 να ανέβουν και οι επιδόσεις των μνημών....

Link to comment
Share on other sites

Σωστά είναι αυτά που λέτε με τις διαφορές...και το Pcie 2.0 νταξ σιγά μέχρι να ωριμάσει και αυτό και το ddr3....

Τώρα έχουμε pcie1, pcie2, dx10, dx10.1, ddr2, ddr3, και μέχρι να ωριμάσουν όλα αυτά θα έχει αλλάξει το socket.

δεν ξέρω έτσι γινόταν και παλιά? Τα πετούσαν όλα μαζί?

Link to comment
Share on other sites

Το πιο «δύσκολο» σημείο που βλέπω σε αυτά τα πολύ καλά motherboard είναι το - five phase Digital PWM design. Είμαι πεπεισμένος ότι five phase design είναι λίγο.

Ας προσπεράσω όμως αυτό το σημείο, για να φτάσω στο βασικώτερο κατά τη γνώμη μου, που μου δημιουργεί και την κύρια απορία.

Η απορία που μου δημιουργείται είναι τι γίνεται με το Digital PWM. Είναι καλύτερα ή χειρότερα για oc ;

Προφανώς είναι καλύτερα για όποιους θέλουν άφθονο χώρο γύρω απ τη cpu (κυρίως τους χρήστες extreme ψύξης). Επίσης θεωρώ ότι είναι καλύτερα από απόψεως θερμοκρασίας. Μάλλον θα είναι πιο «ψυχρή» η περιοχή, σε σχέση με five phase design κλασσικού PWM. Το θέμα είναι εάν αυτό είναι καλύτερο (συμφερότερο) για oc. Θα κάνει καλύτερη σταθεροποίηση της τάσης γύρω απ τη cpu, όπως ισχυρίζεται η Foxconn ; Και αν ναι, γιατί πριν λίγο καιρό η ίδια η Foxconn έβγαλε το Mars P35 (που θεωρήσαμε ότι είναι το κορυφαίο της μοντέλο με το οποίο θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι των πωλήσεων motherboard) με συμβατικούς πυκνωτές και mosfet ;

Και γιατί η Asus που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς δεν χρησιμοποιεί και αυτή στα κορυφαία της μοντέλα Digital PWM (ούτε στα X38/Χ48) ;

Link to comment
Share on other sites

Tα Digital PWM όπως έχει δέιξει η ιστορία έιναι χειρότερα για OC...

και ας φαίνεται πιο βολικό για μόνωση είναι χειρότερο, μιας και όταν βάζεις extreme ψυξη, βιδώνεις αρκετά πολύ με αποτέλεσμα να στραβώνουν οι μητρικές με κίνδυνο να σπασουν..και να βγεί η μητρική off σε δευτερόλεπτα.. :(

Απο την άλλη έχω άγνοια στο θέμα του αν το έχουν εξελίξει ή κάτι παρόμοιο ή αν συνεργάζεται καλύτερα(για OC ) με τα νέα chipset...ο καιρός θα δέιξει..

Eνώ κοιτα καθαρό AMD socket :p (790)

006.jpg

Link to comment
Share on other sites

H DFI lanparty X38 και η RD790 έχουν επίσης Digital PWM.

Η ΙX38 MAX και ΙΧ38 QuadGT έχουν 5 Digital PWM και όχι 8 ή 12 αλλά φαίνονται βελτιωμένα σε σχέση με τα παλιοτερα (1Μhz έκαστο)

http://www.tweaktown.com/news/8145/next_gen_dfi_lanparty_sneak_peek/index.html

http://www.tweaktown.com/news/8144/abit_shows_us_their_x38_mobos_in_taipei/index.html

post-4508-1416073180,9911_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

... από Dem [Χθες, στις 21:39]

....αλλά φαίνονται βελτιωμένα σε σχέση με τα παλιοτερα (1Μhz έκαστο)

Έτσι είναι. Νομίζω ότι έχει αυξηθεί ο ρυθμός δειγματοληψίας (σε 1 MHz) και είναι πιο αποδοτικός με λιγότερες απώλειες (ένα μεγαλύτερο ποσοστό της εισερχόμενης τάσης χρησιμοποιείται αποτελεσματικά). Ο controller PWM έχει ακόμη ανάγκη από μικρότερο ρεύμα εκκίνησης και απαιτεί μικρότερη κατανάλωση.

Έχω απορία σε τι ποσοστό στην αγορά, στα μεγάλα τροφοδοτικά ισχύος χρησιμοποιούν digital PWM controller. Μόνο κάποιος που ξέρει από ηλεκτρονικά θα μπορούσε να μας πει κάτι παραπάνω.

Αν και αυτό που μας είπε ο GoriLLakoS "έχει δείξει η ιστορία ότι ειναι χειρότερα για OC" είναι σοβαρό, ακόμη και αν οι digital PWM controllers έχουν λίγο εξελιχθεί.

Θα προσπαθήσω αργότερα (στο τέλος του μήνα), να μάθω περισσότερα γι΄αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.