Jump to content

Help ρε παιδιά! Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μεγάλο πρόβλημα μετά απο format Vista

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρες! :) Λοιπόν έχουμε και λέμε, κατευθείαν στο ψητό. Το σύστημα μου (αυτό της υπογραφής μου) είχε πάω ενα δίσκο απο άλλο υπολογιστή, ο οποίος είχε χρισημοποιηθεί μόλις μια εβδομάδα και είχε πάνω προεγκατεστημένα τα Windows Vista Home Premium (OEM version). Το σύστημα εκείνο είχε 965 chipset, και εκεί επάνω βασίζονταν και τα Windows. Αλλάζοντας σε p35, το σύστημα δούλεβε κανονικότατα, πέρασε και το καλοκαίρι κι επειδή άρχισε να μου κάνει "νερά" (τίποτα όμως το σοβαρό, με το media player κατι κουλά, με το Hybernation κλπ), κάτι που είχε αλλάξει και το chipset, αποφάσισα να τον κάνω format. Όλα καλά ως εδώ και το format ολοκληρώνεται κανονικά, μου λέει καλωσήρθατε κλπ, μπαίνω στην επιφάνεια εργασίας και αμέσως σβήνει η οθόνη. Ο υπολογιστής απο πίσω δουλέβει. Επανεκίνηση σε ασφαλή λειρουργία, όπου ο υπολογιστής απο πλευράς οθόνης δουλέβει κανονικά, αλλά δεν δουλέβουν τα installers για κάρτα γραφικών κλπ. Κατεβάζω τα ίδια απο τον άλλο υπολογιστή, δουλέβουν. Τα τρέχω, τρέχω και τα drivers της mobo, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Απο τότε έχω δοκιμάσει τα πάντα. Αφού να φανταστείτε τα έχω παίξει τόσο πολύ που πλέον δουλέβω με το δεύτερο PC κι αυτό το φτιάχνω όποτε έχω χρόνο, ενα πράμα σα hobby! :confused: Έχω κάνει άλλες 2 φορές φορμάτ, έχω κάνει format write zeroes με το lifeguard utilites της WD και μετά πάλι πέρασμα windows, έχω δοκιμάσει με 3 διαφορετικά CD, όλα αυθεντικά πρεσαριστά, OEM πάντα, τον έχω αφήσει εκτός ρεύματος και χωρίς μπαταρία μια νύχτα μπας και, κλπ κλπ. Πάντα το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα πρόσφατα ανακάλυψα πως όταν ανοίγει στα Windows και σβήνει η οθόνη, αν πατήσω Ctrl+alt+del ξαναανάβει η οθόνη (μόνο έτσι) και με "άκυρο" έχω σύστημα, αλλά σε 640x.... Φυσικά σε widescreen που έχω έτσι δε βλέπω τη μισή οθόνη, αλλά δουλέβει. Hardware δεν είναι, καρτα γραφικών πχ δε παίζει, καθώς στα bios δουλέβει και στην ασφαλή λειτουργία και ότι άλλο είπα, αλλα ΤΙ είναι????? Help please! :(

Α, επίσης μου κάνει και άλλα κουλα. Πχ αν ανοίξει ο υπολογιστής και παω να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας, τρέχουν κανονικά, εγαθίστανται όλα τα αρχεία, αλλά δε κάνει τίποτα. Μου βγάζει και στο τέλος, εκει που είναι για το reboot οτι "Your system has not been modified, if you want you can run the installer again later", πράγμα που έκανα, με τα ίδια αποτελέσματα. Κλπ, κλπ. Τα έχω παίξει! :blink:

Δοκίμασε και μια άλλη κάρτα γραφικών. Δεν χάνεις τίποτα... BIOS update έκανες;

Τόσο κόπο που έχεις κάνει, μήπως μπορείς να ξεκλέψεις κανά 40λεπτο να του βάλεις XP και να δεις αν παίζει κανονικά; (Ή μπορείς να δοκιμάσεις με Ubuntu 7.04 live CD). Αν παίζει κανονικά, τότε κάτι έχει να κάνει με το hardware σου και τη συνεργασία με VIsta (bios, drivers κτλ.). Αν δεν παίζει ok σε άλλο λειτουργικό, τότε έχεις καθαρά hardware πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από Wizard!

Έχεις απενεργοποιήσει το UAC?

Πρώτο πράμα που έκανα κάθε φορά... :wassat:

@Angel Θα το κάνω κι αυτό απ' ότι φαίνεται...

@gdp77 XP δεν έχω δοκιμάσει να βάλω γιατί δεν έχω floppy, οπότε πριν πάω να πάρω τουλάχιστον ας έχω εξαντλήσει κάθε τι άλλο...

Τώρα αυτό με τα linux... σα καλό να ακούγεται. Googlαρισμα κατευθείαν. Η αν υπάρχει κανένα link....

Αρκετές φορές μου έχουν τύχει κουλά, από κακή εγκατάσταση η οποία μπορεί να προκύπτει επαναλαμβανόμενα από πρόβλημα στις μνήμες. Έχεις κάνει o/c? Περνάει memtest+ ?

Αρκετές φορές μου έχουν τύχει κουλά, από κακή εγκατάσταση η οποία μπορεί να προκύπτει επαναλαμβανόμενα από πρόβλημα στις μνήμες. Έχεις κάνει o/c? Περνάει memtest+ ?

o/c ποτέ στις συγκεκριμένες, οι οποίες περνάνε το τεστ των vista. Memtest δεν έχω τρέξει ακόμη, αλλα κατα τα φαινόμενα θα το κάνω μάλλον... Thanks man

Btw, είδα σήμερα (και κατέβασα) απο το site της Gigabyte οτι έχει pre-install drivers για τα XP (για να δει το δίσκο, τί είναι...) οι οποίοι όμως λέει είναι και για τα Vista? Τι ειν' τούτο? Χρειάζεται κι εκεί? Να το δοκιμάσω κι αυτό...

Να ρωτήσω κάτι? τι εγκατάσταση Vista έχεις? Έτσι ρωτάω γιατί και άλλος φίλος με κατεβασμένα Vista είχε πρόβλημα σε κάποια φάση περίπου το ίδιο.

Αρχική απάντηση από BlueChris

Να ρωτήσω κάτι? τι εγκατάσταση Vista έχεις? Έτσι ρωτάω γιατί και άλλος φίλος με κατεβασμένα Vista είχε πρόβλημα σε κάποια φάση περίπου το ίδιο.

32 bit Home premium oem version.

Το πρόβλημα λύθηκε δια της μεθόδου format/ Xp σας έρχομαι? :p

Αν το πρόβλημα λύθηκε με άλλο λειτουργικό, τότε ήταν θέμα drivers. Γενικά πολλές εταιρίες ακόμα έχουν απαράδεκτους drivers για vista.

Αν το πρόβλημα λύθηκε με άλλο λειτουργικό, τότε ήταν θέμα drivers. Γενικά πολλές εταιρίες ακόμα έχουν απαράδεκτους drivers για vista.

Όχι οχι, το δικό μου καλά κρατεί ακόμη. Αυτό που έγραψα ήταν ερώτηση για το πως έλυσε το παλικάρι το δικό του πρόβλημα. Προς το παρόν είχα αφήσει όλη μέρα τον υπολογιστή να τεστάρει μνήμες με το utility των vista σε thorough mode (δεν βρήκε κάτι (ακόμα)) και αύριο θα κάνω format με XP. Παίζει να δοκιμάσω και με τις μνήμες κανενός φίλου ή του δεύτερου μου συστήματος επίσης και θα σας πω τα αποτελέσματα. :p

(γμτ, @#%$&δευτέρα Λυκείου. Αυτό να μην ήταν και θα το είχα φτιάξει το μηχάνημα μέχρι τώρα 2 φορές...) :getlost:

κατι εχει φαει κολλημα η οι drivers τις καρτας η οι drivers της οθόνης. Δοκιμασε να αλλαξεις αναλυσεις και refresh rates οταν μπαινεις σε ασφαλη λειτουργια, και προσπαθησε να κανεις uninstall και τους drivers της καρτας και της οθονης και προσπαθησε να μπεις ετσι στα windows.

Αρχική απάντηση από Arxagelos

κατι εχει φαει κολλημα η οι drivers τις καρτας η οι drivers της οθόνης. Δοκιμασε να αλλαξεις αναλυσεις και refresh rates οταν μπαινεις σε ασφαλη λειτουργια, και προσπαθησε να κανεις uninstall και τους drivers της καρτας και της οθονης και προσπαθησε να μπεις ετσι στα windows.

Μετά απο format, απανωτά, χωρίς ΤΙΠΟΤΑ εγκατεστημένο ρε συ όμως? :confused:

Λες? :unsure:

Τώρα περνάω τα XP και βλέπουμε...

(Btw, οι μνήμες καθαρές βγαίνουν) :nothing:

Τελικά παιδιά το λειτουργικό ήταν μάλλον... πέρασα τα XP και δε μου κάνει τέτοια χαζά εκεί... Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα σας ενημερώσω, αλλά προς το παρόν... :D

Όμως ρε σεις... γιατί αυτό????? Τι μπορεί να παίχτηκε με τα Vista? Και πως θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλήθεια?

Υ.Γ. Μου έκανε βέβαια ένα κουλό στο format, το οποίο με έκανε να πιστεύω πως κάτι παίζει σίγουρα με τη μνήμη, αλλά τη δεύτερη φορά όλα πήγαν ρολόι... :...:

Αρχική απάντηση από Angel

+1 για τις μνήμες...

Σου λέει ότι παίζει σε Safe Mode μια χαρά και συ λες μνήμες; ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.