Jump to content



Τι ενισχυτή έχετε (κιθαρας)


Dr.Paneas

Recommended Posts

Το thread θα εχει να κανει με τα "θηρια" που έχουμε κι οχι με αυτα που θα θελαμε να εχουμε (γιατι θα γινει μπαχαλο:p). Καλο θα ηταν να πουμε και κανα δυο λογια, πχ τιμη, καποια χαρακτηριστικα και φυσικα κατα ποσο μας ικανοποίησε.

Λοιπον, ας αρχισω εγω λοιπον.

Line6 SpiderII 30Watt

Τιμή αγορας: 230 Ευρω τότε. Τώρα εχει βγει ο Spider III.

Καναλια: 4 (Clean/Crounch/Metal/Insane)

Προτεινόμενο είδος μουσικης: Metal Alternative (βλ. Evanesence)

Πολλά ωραία εφέ που δε χρειαζεσαι πεταλακι για να τα αποκτησεις. Το καναλι metal είναι αισχος. Το χειροτερο που εχω ακουσει. Με ενα πεταλακι ομως σκιζει. Το Crounch ειναι μετριο. Δεν ειναι πολυ καλο, αλλα κατι κανει. Το Clean θελει ψάξιμο αλλα ακουγεται ψευτικο. Το Insane ειναι το δυνατο σημειο. Φοβερο! Τρομερο! Απιστευτο! Μπορείς να πιάσεις πολλούς ήχους απο metal συγκροτηματα. Συγκεκριμενα μπορείς να πλησιάσεις αρκετα ήχο απο : Pantera, Metallica, Slayer. Evanescence κλπ.

Δεν τον συστηνω για blues rock, jazz καταστασεις.

Εχει 12αρη ηχειο Celestion. Πολυ καλο. Νομιζω οτι ειναι ειδανικος ενισχυτης για ψαρομενους πιτσιρικαδες που ακουνε Iron Maiden και Slipnkot. Ειδικα μαλιστα ο SpiderIII που εχει LCD Monitor στον οποιο γραφεις τον δικο (απο μια λιστα που εχει το Manual) του τραγουδια που θες να παιξεις. Αυτος βγαζει αξιοπρεπεστατα Pink Floyd και AC/DC για τα χρηματα του. Επειδη ομως τα 30W, ειναι λες και εχουν bug, καλυτερα να προτιμησετε τον 75Watt της σειρα εστω κι αν δεν προκειται να το τσιταρετε ποτε.

Link to comment
Share on other sites

line6 spider III 15watt 180ευρω απο θωμα

ενα πεταλι 20ευρου της κακιας ωρας

και ενα σετ emg 81 85 που περιμενει μια τζακσον kelly......

απο τα εφε δεν παιζω ΠΟΤΕ σε crunch γιατι δεν μάρεσει...

metal και insane αναλογα... και τα 2 καναλια ειναι πολυ καλα για μενα..

αυτα

Link to comment
Share on other sites

Let's see.

Custom λαμπατος (τερμα custom ομως) 50Watt με 2x6L6 PP στον τελικο, και προς το παρον ενα και μοναδικο καναλι παραμορφωσης, το οποιο μαλιστα δεν μου αρεσει και εντος της εβδομαδας θα ξηλωθει για να δωσει τη θεση του στον προ απο εναν mesa boogie dual recto.

Μεσα απο μια μονη καμπινα marhsall με celestion μεγαφωνο, δεν θυμαμαι μοντελο, στα 80 watt. Καποια στιγμη υπαρχει στα σχεδια η κατασκευη μιας διπλης mesa boogie dual rectifier καμπινας με Celestion V30.

Επισης, στα ακομα πιο αμεσα σχεδια παιζει και η κατασκευη ενος soldano slo-100...

Link to comment
Share on other sites

Fender 35W (παλιό...πολύ παλιο) της κακιάς ώρας...

Παρόλαυτα δε χρειάζομαι προς το παρόν ενισχυτή γιατί κάνουμε πρόβες σε studio...αλλα χρειάζομαι πεταλάκι...έχω μια ESP(ltd) m251(emg) κι ένα πεταλάκι/πολυεφέ ZOOM505II. Ο συνδιασμός της κιθάρας με το εν λόγω πεταλάκι είναι ΑΙΣΧΡΟΣ κ δε βγάζει τίποτα περισσότερο απο ψυφιακή βαβούρα(σε οποιονδήποτε ενισχυτή). Μετά απο δοκιμές κατάλαβα οτι ευθύνεται η κακής ποιότητας ΖΟΟΜ505ΙΙ... Εχετε να μου προτείνετε καμιά καλή κ φτηνή πεταλιέρα ή πολυεφέ? Παίζω κυρίως ROCK(οχι μεταλ)...Το ξέρω οτι έχω λάθος κιθάρα για το είδος που παίζω αλλα νταξ....

Link to comment
Share on other sites

drive 20αρι 100ε αρκετα καλα καθαρα...βρωμια περισσοτερο για ροκ αλλα με σωστες ρυθμισεις παιζεις και την thrashia σου...

μετριο reverb

πεταλιερα korg 1500g βρωμια καλη αλλα οχι η αναμενωμενη...υπολοιπα εφε κορυφη.

υγ πρωσοπικη αποψη

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.