Jump to content



To Χρονικό ενός ban.


gdp77

Recommended Posts

Καταρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους mods που επανέφεραν το account μου από Τετάρτη και όχι Πέμπτη όπως είχε ανακοινώσει δημόσια ο DJD. Το συγκεκριμένο post έχει ως σκοπό να φέρει στο φως την αντίθετη γνώμη και άποψη σε σχέση με αυτή των mods αυτού του site και όχι να αμφισβητήσει το δικαίωμά τους να ban-άρουν κόσμο, δηλώνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τις πεποιθήσεις τους περί ελευθερίας λόγου, αντιλήψεων, σεβασμού κανόνων κτλ.

Θα ξεκινήσω πρώτα με το χρονικό.

Σε thread που είχε θέμα το upgrade του ΙΕ ακόμα και σε πειρατικές εκδόσεις Win, έκραξα την MS. Η απάντηση ήταν άμεση: Ban, επειδή λέει καταφέρθηκα εναντίον της MS χωρίς λόγο και αιτία. Αλήθεια, γιατί δεν προειδοποιήθηκα πρώτα σύμφωνα με τους κανόνες:

"τις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο. Την πρώτη φορά θα στέλνεται ενημερωτικό προσωπικό μήνυμα (pm) στον χρήστη. Την δεύτερη φορά θα διαγράφεται το θέμα/καταχώρηση χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Η τρίτη φορά δηλώνει 5ήμερο αποκλεισμό από το site (ban). Η επόμενη θα δηλώνει τον οριστικό αποκλεισμό του μέλους. Υβριστική γλώσσα θεωρείται ακόμα αν οι λέξεις "κρύβονται" κάτω από τα @,@. Δεν έχει σημασία το πως είναι γραμμένο, αλλά ποιο είναι το νόημα του."

Εξοργισμένος από τη συμπεριφορά των mods (θα εξηγήσω γιατί), δημιούργησα δεύτερο account (Ι_am_banned), ΌΧΙ για να post-άρω ή να δημιουργήσω θέμα (σεβόμενος απόλυτα το δικαίωμα των mod να με ban-άρουν), αλλά επειδή ήθελα να βρω το email κάποιου admin για να διαμαρτυρηθώ. Τελικά υπήρχε τρόπος επικοινωνίας μόνο μέσω pm, οπότε και έστειλα σε 2-3 mods το εξής mail :

***************

Με κάνατε ban από το thelab λόγω ενός post μου στο οποίο θεωρείτε ότι "κράζω αναίτια τη Microsoft".

Αν ανατρέξετε σε οποιοδήποτε λεξικό θα δείτε ότι η λέξη "ξεφτιλισμένος" προέρχεται από το "εξευτελισμένος" που σημαίνει ότι κάποιος κάνει πράγματα ευτελή, δεν έχει ηθική και τιμή στις ενέργειές του. Κατά συνέπεια δεν αποτελεί βρισιά, αλλά εκτίμηση της εν λόγω ενέργειας της MS, την οποία τεκμηριώνω στο post μου.

Θα σεβαστώ το ban, κρίμα όμως που δε βλέπετε ότι πράξατε μια άδικη και λογοκριτική ενέργεια η οποία είναι κατακριτέα, ειδικά στις μέρες μας. Φαίνεται ότι σας αρέσει να λειτουργείτε όπως η "αγαπημένη" σας Microsoft.

Υ.Γ. Θα ήμουν ευγνώμων αν κάνατε edit στο post μου και προσθέτατε τα άνωθεν, απλά για να κρίνει ο κόσμος.

************

H απάντηση ήταν εξίσου άμεση: Το γνωστό post του DJD που μου καθιστούσε γνωστό ότι επέκτεινε την ποινή μου επειδή έφτιαξα καινούριο account. Μα δεν ήταν εμφανές ότι το account το έφτιαξα μόνο για να μπορέσω να επικοινωνήσω με τους admin του site? Προφανώς όχι.

Τώρα όσον αφορά την άποψή μου αυτή καθαυτή:

1)Τεκμηρίωσα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα είναι απόλυτα συμβατή με τις ενέργειες της εν λόγω εταιρείας. Site με 11.000.000+ αναγνώστες αποκάλεσαν την εταιρεία με ανάλογα επίθετα και χαρακτηρισμούς και τεκμηρίωσαν αναλόγως τη στάση τους : http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/05/ms-gifts-pirates-ie7

Εγώ όμως έπρεπε να τιμωρηθώ γι' αυτό. Γιατί κύριοι; Δεν είναι ανέντιμο να έχεις αγοράσει ένα προϊόν για να απολαμβάνεις μεταξύ άλλων τα προνόμια του WGA και ξαφνικά να σε εμπαίζει η εν λόγω εταιρεία επειδή έτσι τη βολεύει; Δεν είναι ευτελές; Για ποιο λόγο να μην καταφερθώ εναντίον της; Αλήθεια, είναι ή δεν είναι ευτελές και ανέντιμο να χρησιμοποιείς το DX10 ως μοχλό πίεσης ώστε να αναγκαστεί ο κόσμος να αγοράσει τα MEII; Είναι ή δεν είναι ανέντιμο να αποστέλλονται στοιχεία από το κάθε pc στην εν λόγω εταιρεία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του χρήστη; Είναι ή δεν είναι ανέντιμος και ευτελής ο πληροφοριακός φασισμός που θα επιβληθεί σε όλο τον κόσμο με την μάστιγα του DRM; Είναι ή δεν είναι ανέντιμο και ευτελές να γίνεται η ζωή του νόμιμου χρήστη δύσκολή βλ. WGA και DRM και ξαφνικά ο παράνομος να μπορεί να αναβαθμίσει άνετα; Είναι ή δεν είναι ανέντιμο και ευτελές ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μέσω κορυφαίων στελεχών της ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ LINUX; Δε θέλω να συνεχίσω. Αναρωτιέμαι όμως : Είναι ή δεν είναι ανέντιμο και ευτελές το γεγονός ότι μου αφαιρείται ο λόγος επειδή στηλιτεύω όλα τα παραπάνω;

2)Είπαν κάποιοι ότι από την εν λόγω εταιρεία βγάζουν το ψωμί τους και καλά κάνατε και με τιμωρήσατε κτλ. Ας μην ανησυχούν οι κύριοι . Είναι έτσι φτιαγμένος ο κόσμος, που για το υπόλοιπο της ζωής τους θα συνεχίσουν να το βγάζουν το ψωμί τους με σχετική ασφάλεια. Έχουμε το λειτουργικό που μας αξίζει και αυτό δε θα αλλάξει τα προσεχή χρόνια.

3)Σας ενοχλώ κύριοι. Το ξέρω. Σας ενοχλώ γιατί σας χαλάει που χρησιμοποιώ Linux ενώ εσείς δεν μπορείτε, σας χαλάει που κερδίζετε χρήματα πουλώντας προϊόντα της εν λόγω εταιρείας και αισθάνεστε ότι κάθε φορά που πείθεται κάποιος να αλλάξει OS εσείς χάνετε, σας χαλάει που σπουδάσατε πληροφορική και δουλεύετε win και σε ενδεχόμενη αλλαγή θα βρεθείτε στην απέξω¨, σας χαλάει που κατά βάθος είστε κατεστημένο και το ξέρετε, σας χαλάει που είστε εξαρτημένοι. Η πληροφορική όμως δεν μπορεί να είναι κατεστημένο. Αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται. Όποιος δεν εξελίσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, μένει πίσω.

4)Ο υπολογιστής μπορεί να είναι δουλειά, μεράκι, αγάπη, τρέλα. Για μένα είναι και τα τέσσερα. Και αυτό δε θα μου το αλλάξετε. Λυπάμαι, όμως, που δεν το βλέπετε με τον ίδιο τρόπο και θέλετε να παραμείνει κάτι μουντό και άγευστο. Λυπάμαι που πνίγετε τις φωνές αυτών που τα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

Ελπίζοντας ότι δεν θα σβηστούν όλα τα παραπάνω και ότι δε θα ξαναπάω για... μπανάκι,

σας χαιρετώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις με αυτό. Η ομάδα του Thelab έκρινε ότι για το συγκεκριμένο post σου πρέπει να απομακρυνθείς προσωρινά από το site. Εγώ εξέτεινα την ποινή διότι όπως ρητά γράφουν οι κανόνες απαγορεύονται οι διπλοί λογαριασμοί. Και όπως πολλάκις έχουμε διαπιστώσει μετά από ban, έχουμε μια συρροή εγγραφών προς διαμαρτυρία. Το ότι χρησιμοποιείς linux είναι μαγκιά σου και μπράβο σου. Δεν μπορείς όμως να τραμπουκίζεις κάθε ένα διαφορετικό thread που ασχολείται με την microsoft. End of story.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω και καλα την ιστορια σου αλλα δεν σου ειπε κανει να πας να αγοαρασεις το λογισμικο τους της ΜS ή οποιδηποτε αλλης εταιριας. αν θες να δουλευειs LINUX δικαιομα σου. τωρα αν σε εκαναν ban δεν ξερω αν σου αξιζε, αυτο ειναι θεμα των mod

Link to comment
Share on other sites

Υβριστική γλώσσα θεωρείται ακόμα αν οι λέξεις "κρύβονται" κάτω από τα @,@. Δεν έχει σημασία το πως είναι γραμμένο, αλλά ποιο είναι το νόημα του

Νομιζω πως καταλαβαινεις τι θελω να πω....

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω να πω φιλε gdp77 πως ενα επιχειρημα που περιεχει μονον γεγονοτα και οχι χαρακτηρισμους ειναι χιλιες φορες δυνατοτερο απο ενα 1-2 γραμμων που περιεχει.Πχ εαν πω "ο Χ ειναι <χαρακτηρισμος> .εντ οφ στορυ." ειναι πολυ πιο αδυναμο και πιο ευκολο απο το να εκθεσω με κοσμια γλωσσα 10 γραμμες με το τι κανει.Σαν χρηστης εγω θα ηθελα να πεις οτι ειπες εδω για την ms εξαρχης στο ποστ το οποιο εγινε η αιτια για το μπαν και πιστευω θα ωφελουσε περισσοτερο ολους μας :).

Θα διαφωνουσα με τον χαρακτηρισμο περι λογοκρισιας κλπ.Εχω δει αλλα παιδια εδω μεσα να αγγιζουν τα ορια του εγκληματος (βλ δυσφημιση εμπορικης εταιριας) αλλα να εκθετουν γεγονοτα χωρις χαρακτηρισμους και να μην μπαναρονται.

:flower: :flower: :flower: :flower:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις πολύ καλά ότι έγινες ban πολύ σωστά και ειλικρινά δε βλέπω το λόγο της διαμαρτυρίας σου. Όλοι γνωρίζουμε κι έχουμε διαβάσει spam σου, σε όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν στη M$ ή στα Windows και ειδικά τώρα τελευταία στα Vista που δεν παρέχεις καμία απολύτως πληροφορία παρά διαμαρτύρεσαι και κατηγορείς. Ε λοιπόν, σε βαρεθήκαμε πιά! Είπες την άποψή σου, τη διαβάσαμε, φτάνει! Δε χρειάζεται να μας υπενθυμίζεις σε ΚΑΘΕ post σου πόσο "επαναστάτης" είσαι. Ειλικρινά ο τρόπος σου και η συμπεριφορά σου είναι ειδική περίπτωση. Αν μίλαγες για θρησκεία με αυτόν τον τρόπο, θα ήσουν άλλος ένας γραφικός σε κάποιο Β ή Γ κανάλι και θα αποτελούσες ανέκδοτο την επόμενη μέρα στα ανά την Ελλάδα γραφεία.

ΈλεοC πια...!

Link to comment
Share on other sites

εγω ενα πραγμα δεν καταλαβα, εφοσον δεν θελεις να αγορασεις προιον της MS γιατι θεωρεις οτι σε εμπαιζει επειδη 'στηριζει' τα πειρατικα windows; Ειναι λιγο οξυμωρο αυτο που λες μιας και οι περισσοτεροι που ειναι εναντιον της MS εχουν και πειρατικα....αντιθετα αυτοι που δικαιουνται να ομιλουν ειναι οι ιδιοκτητες των γνησιων windows.... Επισης, λες "ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μέσω κορυφαίων στελεχών της ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ LINUX" ..αυτο ειναι λιγο 'ανεντιμο' να το αναφερεις χωρις στοιχεια....

Σε γενικες γραμμες για DRM,WGA μπορει να εχεις ενα δικιο αλλα σκεψου οτι η MS πηγε πολυ μπροστα την πληροφορικη και οποιος δεν το βλεπει αυτο μαλλον εθελοτυφλει και ειναι κολλημενος... Απλα μην περιμενουμε απο μια εταιρια να ειναι 'οσια Μαρια' ... σαφεστατα κοιταει στο κερδος της και στην εξασφαλιση των κεκτημενων της... Εμεις μπορουμε να παμε κοντρα δειχνοντας την προτιμηση μας και με τις επιλογες μας.... Το αν εσενα σε ενοχλει οτι στους περισσοτερους βολευει να χρησιμοποιουν windows δε σημαινει οτι ειναι 'προβατα' ... ειναι θεμα γουστου και προτιμησης και πρωτεραιοτητων ... αν αυτο δεν το αντιλαμβανεσαι μαλλον φερεσαι καπως υπεροπτικα οπως κατακρινεις την MS...

Επισης, το συστημα που εχεις τι περιλαμβανει; Δεν εχει 'κομματια' απο εταιριες που συνεργαζονται με MS (σχεδον οι περισσοτερες hardware εταιριες) ; αρα κατεπεκταση δεν 'στηριζεις' την MS; .....

και γιατι να απαντανε οι mods/admins μονο εφοσον ειναι σε κοινη θεα και εκθετει το χρονικο του ban για εμας...;;; αν ηταν να καναν μια εσωτερικη συζητηση ... εκτος αν ειναι για τις εντυπωσεις και μονο....

ΥΓ το ban ωστοσο ετσι οπως διαφαινεται ηταν ισως υπερβολικο, αλλα δε μου πεφτει λογος εφοσον εχει υπαρξει 'προηγουμενο' ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bannedteam [Σήμερα, στις 20:21]

νομιζω εδω πρεπει να απαντάνε οι μοντς και οι αντμιν που τους αφορα το θέμα.

και σαν τι να πούμε; κάθε φορά που βγαίνουμε και μιλάμε, τα ίδια ακούμε: ότι δεν αφήνουμε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα, ότι ήμαστε διαβρωμένου από την εξουσία κι ότι ήμαστε φασιστές.
Link to comment
Share on other sites

2)Είπαν κάποιοι ότι από την εν λόγω εταιρεία βγάζουν το ψωμί τους και καλά κάνατε και με τιμωρήσατε κτλ. Ας μην ανησυχούν οι κύριοι . Είναι έτσι φτιαγμένος ο κόσμος, που για το υπόλοιπο της ζωής τους θα συνεχίσουν να το βγάζουν το ψωμί τους με σχετική ασφάλεια. Έχουμε το λειτουργικό που μας αξίζει και αυτό δε θα αλλάξει τα προσεχή χρόνια.

Κανείς από την ομάδα του thelab δεν βγάζει το ψωμί του από την microsoft. Δεν θα κερδίσεις μεγαλύτερη συμπάθεια προσπαθώντας να περάσεις μηνύματα που δεν έχουν καμία υπόσταση.

3)Σας ενοχλώ κύριοι. Το ξέρω. Σας ενοχλώ γιατί σας χαλάει που χρησιμοποιώ Linux ενώ εσείς δεν μπορείτε, σας χαλάει που κερδίζετε χρήματα πουλώντας προϊόντα της εν λόγω εταιρείας και αισθάνεστε ότι κάθε φορά που πείθεται κάποιος να αλλάξει OS εσείς χάνετε, σας χαλάει που σπουδάσατε πληροφορική και δουλεύετε win και σε ενδεχόμενη αλλαγή “θα βρεθείτε στην απέξω¨, σας χαλάει που κατά βάθος είστε κατεστημένο και το ξέρετε, σας χαλάει που είστε εξαρτημένοι. Η πληροφορική όμως δεν μπορεί να είναι κατεστημένο. Αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται. Όποιος δεν εξελίσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, μένει πίσω.

Και μπορούμε και χρησιμοποιούμε και χρήματα δεν κερδίζουμε διότι δεν πουλάμε τίποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεθούμε στην απέξω, διότι, δόξα τον πανάγαθο, ολονών μας οι δουλειές περιέχουν τις σωστές αναλογίες λειτουργικών συστημάτων.

4)Ο υπολογιστής μπορεί να είναι δουλειά, μεράκι, αγάπη, τρέλα. Για μένα είναι και τα τέσσερα. Και αυτό δε θα μου το αλλάξετε. Λυπάμαι, όμως, που δεν το βλέπετε με τον ίδιο τρόπο και θέλετε να παραμείνει κάτι μουντό και άγευστο. Λυπάμαι που πνίγετε τις φωνές αυτών που τα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

Δεν έχουμε ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και την διάθεση να σου αλλάξουμε τίποτε. Το μόνο που έχουμε πρόθεση και διάθεση να κάνουμε είναι να μην έχουμε flame starters και thread hijackers. Ανεξαρτήτως λειτουργικών.

Αυτά από εμένα. Το thread κλειδώνει εδώ μιας και δώθηκαν οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.