Jump to content



βοηθεια με visual basic και access


oxide

Recommended Posts

χρειαζομαι για κατι που ετοιμαζω να συνδιασω visual basic(απο το visual studio 2005)

και access αλλα δεν εχω ιδεα και δεν βρηκα κατι που να με βοηθησει να αρχισω...

συγκεκριμενα εχω πολυ μικρη ιδεα απο access ...

χρειαζομαι στατιστικα , γραφιματα κτλ που θα προκυπτουν απο στοιχεια

αναλογα με την ημερομηνια αλλα και το ειδος τους...

σε visual basic θα ειναι σχεδιασμενο απλα το περιβαλλον..

δεν ξερω απο που να αρχισω...δοστε κανενα λινκ..:)

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον πας για περιβαλλον Visual Basic.Net στην access δεν θα εχεις τιποτα εκτος απο πινακες που θα εχουν τα δεδομενα σου.

Το θεμα ειναι ο χρονος που εχεις για να αφιερωσεις στο project σου. Αν εχεις εχεις μερικες μερες εισαι πολυ σφιχτος αν εχεις κανα μηνα κατι μπορει να γινει...

Ξερεις καθολου απο VB.NET?

Τα στατιστικα και γραφηματα δεν ειναι δυσκολο να βγουν αλλα εξαρταται απο την πολυπλοκοτητα αυτου που θες να κανεις...

Ξεκινας απο δω...

http://msdn2.microsoft.com/en-us/vbasic/bb466226.aspx?wt.slv=RightRail

Εχει πολλα video για το πως παρουσιαζεις και τραβας δεδομενα απο βαση δεδομενων. Ολα τα παραδειγματα ειναι με Sql Server αλλα ειναι το ιδιο πραγμα ακριβως με Access.

Δωσε κανα παραπανω στοιχειο για αυτο που θες να κανεις...

Link to comment
Share on other sites

kαταρχην ευχαριστω για την βοηθεια σου..

εχω περιπου μεχρι και 2 μηνες στην διαθεση μου..

το προγραμμα θα καταγραφει τις αδειες ορισμενων υπαλληλων

συγκεκριμενα..

θα δεχεται ημερομηνια,ειδος αδειας και ονομα

τα δυο τελευταια απο drop down list (και αρα θα ειναι συγκεκριμενα αυτα τα στοιχεια και δεν θα μεταβαλλονται)

και 8α δινει πχ το ποσες αδειες πηρε ο ταδε ή παρθηκαν τον μηνα χ κτλ..

αυτο θα γινεται ειτε γραφικα ειτε με απλους αριθμους..

Link to comment
Share on other sites

Σε μηνες τα καταφερνεις αν ασχοληθεις...

Δεν νομιζω να ειναι και τοσο δυσκολο αρκει να κανεις σωστο σχεδιασμο και μελετη αυτων που πρεπει να κανει η εφαρμογη και οπωσδηποτε σωστος σχεδιασμος της βασης πριν ξεκινησεις...

Τα dropdown lists θα μπορουσαν θα πρεπει να αντλουν τα δεδομενα απο τον πινακαμε τους εργαζομενους....δεν ειναι σωστο να ειναι hardcoded γιατι το δυναμικο μπορει να μεταβαλλεται...

Αν δεν εχεις ιδεα απο προγραμματισμο σε Windows και γενικα τις αρχες του αντικειμενοστραφη προγραμματισμου πρεπει να αρχισεις απο κει και μετα να πας στα video με data binding...

Δες εδω...

http://msdn2.microsoft.com/en-us/beginner/bb308760.aspx

Link to comment
Share on other sites

οχι εχω ιδεα απο προγραμματισμο σε αντικειμενοστραφη συγκεκριμενα εχω ασχοληθει με διαφορες γλωσσες αλλες περισσοτερο αλλες λιγοτερο..

ενδεικτικα αναφερω την delphi που τουλαχιστον στο μερος σχεδιασμου περιβαλλοντος ειναι πανω κατω ιδια..με την vb

θα το ψαξω και αν εχω καποια αλλη απορεια θα επανελθω..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολλοί τρόποι να χειριστείς μια βάση δεδομένων... γίνεται της Πόπης και θέλει προσοχή τι θα διαβάσεις γιατί είναι πιθανόν να χαθείς… υπάρχουν τρόποι όπως πχ ado, oledb, dao, rdo, odbc και για τον κάθε τρόπο πάρα πολλοί μέθοδοι... αν ασχολήσαι για πρώτη φορά με βάσεις δεν το γλυτώνεις το μπέρδεμα αλλά αν η πολυπλοκότητα του project σου είναι μικρή, τότε 2 μήνες είναι αρκετός χρόνος...

Ο πιο κλασσικός πλέον τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ADO connection με το active-x component της Microsoft και από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα το χειριστείς ποικίλει... η .NET ούτως ή άλλως μόνο ADO υποστηρίζει, αλλά...

...θα απέφευγα να χρησιμοποιήσω .ΝΕΤ και θα κατέφευγα σε VB6... γενικά η .NET είναι αρκετά πιο αργή σαν γλώσσα γιατί δεν παράγει native κώδικα, αλλά intepreted που σημαίνει ότι γίνεται compiled σε native κώδικα όταν τρέχει... αυτό έχει επιπτώσεις στην ταχύτητα αναζήτησης και χειρισμού της βάσης σου, ιδιαίτερα αν το πρόγραμμά σου χρησιμοποιεί multiple connections και κυρίως πολλαπλά threads τα οποία δημιουργούνται on the fly...

οπότε καλό είναι να κάνεις πρώτα μια καλή ανάλυση του project να δεις ποια είναι τα περιθώρια σου και αν σε παίρνει να χρησιμοποιήσεις .NET...

Η μέθοδος που σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις είναι τα data environments και να αποφύγεις οτιδήποτε άλλο εκτός από ADO... καταρχήν πρέπει να αποκτήσεις μια γνώση για την ADO (http://www.w3schools.com/ado/ado_intro.asp αλλά και από άλλα tutorials) και στην συνέχεια από το Google άρχισε να κάνεις search για data environments και ADO...

Η αλήθεια είναι ότι επειδή οι τρόποι που θα χειριστείς μια βάση είναι πάρα πολλοί, από το διάβασμα που θα κάνεις καλό είναι να πάρεις γεύση από πολλές υλοποιήσεις και να καταλήξεις σε αυτή που σε βολεύει ή σου φαίνεται πιο εύκολη... στην συνέχεια μπορείς να εμβαθύνεις και να δουλέψεις σιγά-σιγά τεχνικές λίγο πιο δύσκολες αλλά πολύ πιο γρήγορες και πιο παραμετροποιήσιμες... υπάρχουν ολόκληρες θεωρίες πίσω από της βάσεις δεδομένων, αλλά μέχρι το που θα φτάσεις θα το κρίνεις εσύ από τις ανάγκες σου...

Κουράγιο... :nerd:

Link to comment
Share on other sites

Το ΝΕΤ εχει περασει σε ADO.NET 2.0 εδω και πολυ καιρο....και υπαρχει τεραστια βελτιωσει σε σχεση το παλιο ADO. Εχεις δικιο αυτο που λες με την ταχυτητα...αλλα με .ΝΕΤ γλυτωνεις χρονο, εχεις απιστευτες πηγες και παραδειγματα για να μελετησεις και πολυ μεγαλυτερη ευκολια στην κατασκευη. Ουσιαστικα αυτο που θελει ο oxide μπορει να γινει μονο με χρηση Wizard του Visual Studio 2008 με ελαχιστες γραμμες κωδικα. Εχουν γινει πολυ μεγαλυτερα project απο το παραπανω σε .NET και να πας VB 6.0 ειναι πισωγυρισμα για μενα. Να λεγαμε να γινει σε C++ OK αλλα σε VB 6.0...:hmm:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι η vb6 είναι πίσω-γύρισμα σε σχέση με την vb .net...?!? :nada:

αυτό φυσικά και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, μάλλον το αντίθετο... μόνο και μόνο που η μία είναι native και η άλλη intepreted αρκεί να σταματήσει η σύγκριση... το .net από όση δουλειά έχω κάνει είναι μόνο χρήσιμο για web services και ASP που δεν μπορεί το το vs6 να χειριστεί και αυτό επειδή η ms δεν έχει βγάλει επίτηδες parsers που να κάνουν σωστή δουλειά και το SOAP toolkit είναι γραμμένο από παιδιά του δημοτικού... σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές το vs6 είναι μακράν σταθερότερο, γρηγορότερο και με περισσότερες δυνατότητες...

Για VC++ δεν αναφέρθηκε κάτι, αλλά σίγουρα θα ήταν προτιμότερο...

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω...οταν ολος ο κοσμος ασχολειται με VB.NET και ουσιαστικα οι εταιριες software ζητανε προγραμματιστες .ΝΕΤ και οχι VB 6.0 νομιζω θα ηταν καλυτερο για το μελλον να εφιερωσει καποιος χρονο στην VB.NET. Χωρις να λεω αν ειναι καλο ή κακο αλλα τα πραγματα καθοριζονται απο την Microsoft η οποια εχει αποφασισει να προωθήσει το .ΝΕΤ...οποτε οι αλλοι απλως ακολουθουν.

Nothing against VB 6.0...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι πρέπει να ξέρεις και .ΝΕΤ αλλά πρέπει να ξέρει κάποιος και vs6 και java και delphi και και και...

Απλά μαθαίνοντας καλά όλα τα εργαλεία μετά επιλέγεις ποιο σου κάνει καλύτερα δουλειά ανάλογα με την εφαρμογή και έχει την γρηγοροτέρη ανάπτυξη σε σχέση με τα άλλα... δυστηχώς όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε και ποιο πακέτο έχει υποστήριξη ακόμα, πράγμα το οποίο στο vs6 δεν ισχύει και η υποστήριξη έχει πάει περίπατο και μάλιστα προβλήματα που δημιούργησαν (επίτηδες?) στο SP6 που δεν υπήρχαν στο SP5 τώρα πια δεν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτούν...

Τέλοσπάντων, το resume είναι ότι καλώς ή κακώς πρέπει να ξέρεις να κάνεις το ίδιο πράγμα με πολλές γλώσσες και μετά να αποφασίζεις και από προσωπική μου εμπειρία (που δεν είναι απαραίτητα σωστή) τουλάχιστον σε databases θα πήγαινα με το vs6...

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστω για την βοηθεια σας.

εριξα αρκετο διαβασμα και βρικα μια ακρη...μικρη βεβαια..

επαιξα και λιγο με την βαση δεδομενων...να δω τι μπορω να κανω...και θα το ψαξω σιγουρα κι αλλο γιατι εχει πολυ ζουμι η υποθεση..

να κανω και μια ερωτηση ακομα..γιατι ενω εψαξα πολυ δεν βρηκα τπτ..

ψαχνω ενα calendar snippet παρομοιο με αυτο του outlook παντα σε vb 2005...

αμα ξερετε κατι θα σας ημουν υποχρεος.

Link to comment
Share on other sites

To code snippet εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται...

γενικά με τον συνδυασμό του MonthCalendar και DateTimePicker του vs2005 μπορείς να κάνεις ότι θες... το help του calendar στο MSDN δεν είναι πλήρες, αλλά από τα properties του και τα examples που έχει δεν είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη...

Αν έχεις πιο συγκεκριμένο πρόβλημα.....

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω μαζι σας..

απλα επειδη το προγραμμα ειναι για αρχαριο χρηστη που εχει συνηθισει να γραφει τα δεδομενα

σε καθε κουτακι οπως το outlook...για αυτο λεω..

αν τωρα αυτο υπαρχει ετοιμο σαν υλοποιηση μεσα στην vb2005 λαθος μου..απλα απο το ψαξιμο που εκανα και στο νετ και στην εφαρμογη δεν βρικα κατι τετοιο.

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, αυτό που ίσως θες είναι το monthcalendar με το οποίο θα διαλέγεις την ημερομηνία, ένα grid το οποίο θα είναι χωρισμένο σε ώρες και θα είναι bind στην database σου με τα δεδομένα που εισάγει ο χρήστης και θα αλλάζει δυναμικά με το calendar... και όταν κάνει click ο χρήστης στο row του grid που έχει την ώρα που τον ενδιαφέρει θα ανοίγει ένα textbox πάνω στο grid cell και θα κάνει την εισαγωγή των δεδομένων και με το Enter θα αποθηκεύεται σε αυτήν και θα γίνεται και display μέσα στο grid cell...

Link to comment
Share on other sites

επεσες μεσα..ειναι σχετικα απλο..το δουλεψα και εγω λιγο ακομα στο μυαλο μου..και εκανα μια καλυτερη καταστρωση.

μια μικρη διορθωση μονο..δεν με ενδιαφερουν οι ωρες μονο οι μερες.

εχεις καμια ιδεα για τιποτα ετοιμο οσον αφορα το calendar?

διαφορετικα θα το κατσω να το παλεψω μονος μου..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.