Jump to content



Μητρικη για E6850


qbiefox

Recommended Posts

Αυριο θα εχω στα χερια μου εναν 6850, οποτε ειμαι σε αναζητηση μητρικης (και ram αλλα το βλεπουμε αλλη στιγμη). Εχω πελαγωσει ομως. Καταρχας να πω οτι θελω να ασχοληθω με overclock, οχι ομως extreme καταστασεις... Βασικες γνωσεις overclock εχω απο δικα μου μηχανηματα (οχι core) αλλα και λιγο που εχω ασχοληθει με διαφορα μηχανηματα φιλων. Απο μοντες με ψυξεις, σιλικονες και τετοια καλα τα παμε. :D Αν επαιζαν χρηματα, την ηξερα την λυση, το θεμα ειναι οτι δεν παιζουν και πρεπει να κινηθουμε σε χαμηλα επιπεδα. Δλδ να μην ξεπερασουμε τα 100 γιουρια σε καμια περιπτωση, αλλα και κατι με 80 θα ηταν ακομα καλυτερο. Ετσι λοιπον εχω τις παρακατω αποριες:

1. Καποια μητρικη με G31 ως φτηνη λυση (πχ MSI G31M-F) τραβαει καθολου απο overclock?

2. Αναμεσα σε 2 μητρικες με P35, (πχ MSI P35 NEO-3F και MSI P35 NEO2-FR) εκτος απο το συστημα ψυξης (και το ICH9R), παιζουν τπτ αλλες διαφορες? Θα με επηρεασει αυτο σε o/c καταστασεις?

3. Ποιες απο τις παραπανω εχουν phase power design η θα πρεπει να παω σε top model για κατι τετοιο (πχ P35 platinum). Ποσο αυτο επηρεαζει?

Διαλεχτηκαν μητρικες της MSI για να εχουμε αναφορα στην ιδια μαρκα, αλλα και επειδη της θεωρω πολυ τιμες λυσεις. Δυστυχως μεταχειρισμενες δεν παιζουν πολλες αυτες τις μερες. Κατα τα αλλα καθε προταση δεκτη... Τα φωτα σας... τι να επιλεξω?

Link to comment
Share on other sites

1) p5k konta sta 100€!

λιγο ζεστη σαν μητρικη αλλα ειναι σκυλι και τραβαει καλα σε o/c

2) MSI δεν προτινω καθως φιλαρακι ειχε msi μητρικη( δεν θυμαμαι μοντελο) και δεν τραβαγε ιδιαιτερα!

3)αν ψαχνεις για μεταχειρισμενη τοτε βαλε μια αγγελια στο <<Ζητηση> που εχει το foroum και ολο και κατι μπορει να βρεθει!

ακομη αν θελεις o/c σε αξιολογα επιπεδα καλο θα ηταν να πας απο Ρ35 και πανω! ( αυτο κρινοντας απο τα αποτελεσματα των αλλων)

Link to comment
Share on other sites

Για την p5k pro ξερουμε τπτ? Εχει την τεχνολογια για μειωμενη καταναλωση και 8 phase circuit. Καμια αλλη προταση ρε παιδια? Κριμα να καθεται το cpu...

Καμια ΑΛΛΗ προταση ζητησα... τις ακουσα τις συμβουλες σου και σε ευχαριστω πολυ για αυτες. Ομως θελω να ακουσω και κανεναν αλλον... Και εγω ξερω τι παιζει στην αγορα, δεν ειναι ο ασχετος που μπηκε σε ενα site και αρχισε να αραδιαζει μητρικες. Απλα μια συζητηση πιστευω μερικων ατομων που ξερουν 5 πραγματα περισσοτερα, μπορει να ωφελησει για μια πιο σοφη επιλογη.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχω c2d και ψαχνώμενος για αναβάθμιση για την asus P5K έχω ακούσει τα καλύτερα από τους labites. Μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζει raid με 2 εσωτερικούς δίσκους αλλά μόνο με 1 εσωτερικό και 1 εξωτερικό. Αυτό το γεγονός με καθυστέρησε στην αναβάθμιση και ψάχνομαι για την p5kc αλλά και αυτή είναι trans με ddr2 kai ddr3 και προβληματίζομαι.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με raid go for asus p5k.

Για τη λύση με το g31 δες αν έχει αρκετά overclocking options - Συνήθως αυτές που έχουν onboard graphics (αν δεν κάνω λάθος έχει) δεν έχουν πολλά overclocking options και αυτό θα σε περιορίσει.

Γενικά απότι έχω δεί στο forum για overclock ip35 και πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Για αυτο τον λογο ψηνομαι για την P5K Pro, η οποια εχει ICH9R southbridge, αλλα και EPU (τεχνολογια για χαμηλοτερη καταναλωση σε idle). Το προβλημα μου ειναι οτι δεν την εχει το πλαισιο, και απο e-shop μητρικη δεν προκειται να αγορασω.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σε αυτή ακριβώς τη λούμπα έχω πέσει - θέλω ip35 και raid και μου κάνει λοκούμι η p5kpro. Όμως και εγώ mobo και επεξεργαστή δεν θέλω να αγοράσω από το εν λόγω κατάστημα. ¨Ετσι από το πλαίσιο ανεβαίνει πολύ η αναβάθμιση και είμαι στην αναμονή (το ip35c ddr2/ddr3 το φοβάμαι)

Πήγαινε σε χ38 και νομίζω ότι δεν θα χάσεις - αν βέβαια σε παίρνει από χρήματα

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή μητρική αλλά εγώ βγαίνω εκτός budget.

me2. Λουκουμι η p5k pro. Πηρα τηλ στο πλαισιο σημερα να ρωτησω αν προκειται να την φερουν, και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει ουτε ως κωδικος στο συστημα τους (πρωτα την εισαγουν σαν κωδικο προιοντος και μετα της βαζουν τιμη κα ιτην βγαζουν στο ραφι), οποτε απλα δεν ξερουν αν και ποτε... Λες να την παρουμε απο πουθενα αλλου? Αν την σκρουτζαρεις την εχουν πολλα μαγαζια... Ξερουμε κανενα με καλο RMA αν χρειαστει? πχ το Msystems λεει τπτ?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω το σετακι cpu-mobo-ram και θέλω να το αγοράσω από το ίδιο κατάστημα γιατί αν συμβεί κάτι άντε να βρείς τι φταίει. Αμα δεν μπουτάρει το pc άντε να δεις τι γίνεται (ψάχνεις να βρείς κομμάτια να τα βάλεις επάνω). Μια φορά στο παρελθόν που είχα καμμένη μητρική και cpu την πήγα για rma στο πλαίσιο και σε μια εβδομάδα είχε κοπεί πιστωτικό - χωρίς καμμία ενόχληση δική μου. Δεν έχω ποτέ ψωνίσει τέτοια parts από άλλα καταστήματα και ότι έχω ψωνίσει εκτός πλαισίου δεν έχει χρειαστεί rma (Οθόνες) οπότε δεν ξέρω τι παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη λογικα μεχρι τελος της βδομαδας θα εχω παρει mobo, θελω την γνωμη σας για το καταστημα που θα πρεπει να προτιμησω. Κατεληξα στην Asus P5K Pro... O skroutz δειχνει να την εχουν 12 καταστηματα http://www.skroutz.gr/c/31/mainboard.html?keyphrase=asus+p5k+pro

Απο ποιο λετε να αγορασω? Με ενδιαφερει το καλο RMA, 5 euro πανω η 5 euro κατω δεν πιστευω οτι θα μου λειψουν. e-shop δεν θελω λογω διαφορων τρεξιματων που ειχα και εγω, αλλα και τοσοι αλλοι απο το forum... Σκεφτομαι ενεργα για το you.gr . Τι λετε? ειναι αξιοπιστο για RMA σε περιπτωση προβληματος?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.