Jump to content



Ε6600...Ποσο αλλο ρευμα πρεπει να φαει για να μεινει σταθερο... :(


Φάνης

Recommended Posts

Εχω εναν ε6600 (με μια 9700 NT να τον δροσιζει..:devil: )σε μια μιτρικη p5k deluxe με 2gb Ballistix tracer 1066 k oλα τα ταιζει ενα enermax liberty 620w..

Με τα πολλα τον εχω παει στα 3,6 GHZ me 400 x 9... k οι ραμ εχουν φτασει στα 1200mhz..

Απο ρευματα εχω δωσει 1,6V στην cpu 1,5V stin northbridge k 2,2V stis ram..

Θερμοκρασιες σε full ρυθμους ο επεξεργαστης φτανει τους 50.. η μιτρικη στους 36 κ γενικα καλα..

μεχρι εκει ολα καλα... ορθος στο blend δεν εβγαλε σφαλμα για κανα 6αωρο κ γενικα μια χαρα το pc που το δουλεψα για κανα 3ημερο.. δεν εκανε τιποτα κουλο..

Τωρα επιχειρω να το παω πανω απο 3,6 αλλα δεν μπορω..

Βαζω το fsb στα 406 κ με τα παραπανω ρευματα οταν παταω να αρχισει το ορθος (οχι στο blend.Μονο την cpu stress)μετα απο λιγα δευτερολεπτα μου βγαζει μπλε οθονη..

Παω στα βιος δινω ρευμα στην cpu μεχρι 1,625 αλλα τα ιδια με το ορθος..

δινω ρευμα μετα κ 1,7 στην northbridge κ παλι τα ιδια..(βεβαια ο χρονος στο ορθος αυξανοταν οσο εδινα ρευμα μεχρι να πεταξει μπλε οθονη κρατουσε δλδ 1-2 λεπτα..)

Ξαναπαω στα βιος κ δινω ρευμα και στην southbridge 1,2 νομιζω,οσο πηγενε τελος παντων το εδωσα ολο.. κ εδωσα και 2,3 στις ραμ απο 2,2 που ηταν στην αρχη..

αλλα στο ορθος παλι τα ιδια..:rant::rant::rant:

Τι πρεπει να κανω πιστευετε?

Εχει κ μια επιλογη που λεγεται νομιζω cpu PLL.. αυτη τι ειναι??να δωσω και εκει ρευμα?? να δωσω παντου???:happy2::happy2::happy2::banging::banging::banging::banging:

Link to comment
Share on other sites

Να χαλαρώσεις για αρχή..

1ον)1,6V Στην CPU για τα 3600 ειναι too much..υπολογιζε 1,4-1,45.

2ον)1200Mhz στης μνήμες πάλι είναι πολλά με 2,2V..

Κατέβασε διαιρέτη για να παίξεις της μνήμες ποιο χαμηλά γιατί εκεί είσαι στα όρια (με τοσο ρεύμα τουλ).

Link to comment
Share on other sites

O Γιώργος έχει δίκιο, για να θες 1.6 για τα 3.6 στον Ε6600 πρέπει να έπεσες στο πιο σκάρτο κομμάτι ever (ο δικός μου, που ήταν για μένα το πιο σκάρτο κομμάτι ever, είχε τα 3.6 με 1.55 καθαρό π.χ.).

Το παραπάνω ρεύμα ορισμένες φορές δε δίνει τη λύση, δοκίμασε να πας τις μνήμες στα 1066 και να δοκιμάσεις μόνο τον επεξεργαστή, με διαφορετικους διαιρετες κιολας.

Link to comment
Share on other sites

Ε6600 0627 , 3.0@1.43 , 3.1@1.51 σας κανει..? ή υπαρχει και χειροτερος ?:p , ειλικρινα δεν ευχομαι σε κανενα να εχει τετοια CPU (α.. και με ψυξη Zalman 9700..)

ΟΝ-TOPIC , πολλα μπορει να σε κοβουν.. στα ΜΗΖ που εχεις τη cpu , πλεον ανεβαινουν εκθετικα τα VOlt/MHZ οποτε και για 50μηζ πανω , μπορει να θες και 1.7βολτ (ΜΗΝ το κανεις :p) , επισης και η RAM σου ισως παιζει στα ορια της (για αυτη την ταση) , παρολο που παει καλα -1200μηζ και 2.2βολτ- , δοκιμασε να ριξεις τις μνημες στα 1000 (η και χαμηλοτερα) με 5αρια π.χ. με τον 4:5 ,αλλα μην ξεχασεις να ανεβασεις +1 το Perfomance Lvl για αυτη τη ρυθμιση. ωστε να αποκλειεις σιγα σιγα τις αιτιες της ασταθιας.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για την ταση των Ραμ απο τον κατασκευαστη ειναι 2,2V...αρα δεν εχω αρκετη..

Οσο για το ρευμα απ οτι ξερω δεν υπαρχει προβλημα να δινεις αν δεν εχεις προβλημα με θερμοκρασιες..μπορει να προκαλεσει κατι δλδ?

Εν το μεταξυ ρε παιδια, στα βιος δινω καποιο ρευμα πχ 1,6v και μετα μεσα απο προγραμματακια οπως everest,cpu-z μου λεει 1,568..

Τα βιος να πιστευω η τα προγραμματα?

εν το μεταξυ το ρευμα στα προγραμματα συμπιπτει... γιαυτο λεω οτι μαλλον λεει μουφιες το βιος..

παντα τα προγραμματα μου δειχνουν 0,025v σχεδον λιγοτερο απο αυτο που βαζω στο βιος..

και επιλογη που λεγεται cpu PLL.. αυτη τι ειναι??να δωσω και εκει ρευμα??

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ενα παρα πολυ ωραίο thread για overclocking με την P5K Deluxe...ριξε μια ματια και θα λυθουν πιστευω πολλες απορίες τις οποίες τις ειχαμε και εμεις... οτι παραπάνω χρειαστεις μας ενημερώνεις...;)

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=40436&highlight=overclocking+p5k+deluxe

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.