Jump to content



'Ενα καινούργιο pc και απο εμένα


ShadowRunner

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά ήρθε και εμένα ο καιρός μου να φτιάξω ένα καινούργιο pcακι.. :happy2:

αλλά λόγω πολύ δουλειάς τελευταία έχω ψιλοχαθεί από την τεχνολογία και τα σχετικά.. :look:

Λοιπόν έφτιαξα έναν υπολογιστή όπως νόμιζα εγώ ότι θα είναι γομαράκι και θέλω να με πείτε τις γνώμες σας, τι να κάνω καλύτερο ή τι να αλλάξω από πάνω του. Για μένα είναι ήδη απίθανο που σκέφτηκα να φτιάξω Intel σύστημα αλλά ας όψεται η δύναμη εναντίον των σημερινών amd και η αγάπη μου για την Nvidia

Στα υπόψιν, ότι τον υπολογιστή θα το έχω για τα εξής:

Video Editining (Μοντάζ)

Movies - Low Quality & HDTV

Παιχνίδια φυσικά.. χεχε

Photoshop

Flash

Dreamweaver

Internet

Sql

αυτά.. νομίζω τα βασικά τα είπα.

ο υπολογιστής είναι αυτός:

http://i158.photobucket.com/albums/t103/Puaro1/pc.png

Τώρα δεν θα με χαλούσε να το έκανα και ποιο στρόγγυλο το νούμερο π.χ. 1200 αλλά τον υπολογιστή τον κρατάω αρκετό καιρό και συνήθως κάνω αρκετές αναβαθμίσεις, όπως θα δείτε και αυτό τις υπογραφής

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Φιλικά Ηρακλής

Υ.Γ.: Υπάρχει μία περίπτωση αργότερα να σκεφτώ το ενδεχόμενο να βάλω και κανα 2 κάρτες γραφικών ακόμα, νομίζω ότι το mobo τις παίρνει άνετα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου αρέσει το τροφοδοτικό, ίσως σε κάτι πιο επώνυμο. Επίσης, αφού έχεις 8800GT θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο τόσα πολλά για μια καινούρια κάρτα. Επίσης, πιστεύω ότι ο 9300 είναι υπερβολή, δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστική και ορατή διαφορά από τον 8200 που έιναι αρκετά φθηνότερος.

Τα ίδια πιστεύω τόσο για μητρική όσο και για μνήμες, πολλά λεφτά για το τίποτα βρε παιδί μου. Μπορείς να έχεις σχεδόν την ίδια απόδοση με τα μισά και λιγότερα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να πω προς τον SirGeorge, ότι ο 4πύρηνος είναι ΥΠΕΡαπαραίτητος αν ο φίλος σκέφτεται σοβαρά το Video Editting, λύνει χέρια + είναι 2 φορές ταχύτερος στο rendering. Αν δεν ασχολείται όμως και τόσο σοβαρά, ένας 2πύρηνος είναι οκ - αν και πάλι θα προτιμούσα τον Q6600.

Τώρα, όσο για το PC:

Ξέχνα την αγάπη για την nVIDIA. Βάλτη στην άκρη για λίγο.

Η γνώμη μου είναι αυτή:

- Χρειάζεσαι γρήγορους δίσκους για το Video Editing, δίνουν άλλον αέρα. Επειδή όμως τα Raptorια είναι ακριβά, κοίτα κάτι σε Seagate 7200.11 500GB με 32MB Cache. 2 εννοείται, για να κάνεις και Raid-0 για λειτουργικό και Raid-1 για τα προγράμματα ή backup σου.

- Μητρική πάρε μια με Intel Chipset, για να έχεις και το "καλό" Raid. Τώρα αν βάζεις το SLI πάνω από όλα, τι να σου πω - θεωρώ καλύτερη επιλογή ένα Χ38 π.χ. όχι μόνο για το Raid, αλλά και DDR2 θα ναι (φτηνές μνήμες) και η μητρική θα είναι πιο φτηνή. Μια Maximus Formula θεωρώ πως είναι τέλεια (μια Ρ5Ε ακόμα καλύτερα). Σημαντικό μειονέκτημα των ASUS - όχι eSATA.

- Σοβαρό Video Editting? DDR2 και όχι μόνο 4GB, 8GB μνήμη θα πάρεις. 140Ε πήγαν τα 8, άρπαξε δυο κιτάκια 2x2 και άσε τις DDR3 για τον Nehalem, που θα τις εκμεταλλευτεί και καλύτερα.

- Καλός είναι ο CPU, έχει και τις νέες SSE που βοηθάνε. Με ένα Χ38 δε θα έχεις και κανένα πρόβλημα στο o/c του με αέρα.

- Zalman με 65€? NoWay. Πάρε την Thermalright Ultra 120 Extreme. Ακόμα η καλύτερη στην αγορά.

- Καλή η GTX, τίμια για τα λεφτά της. Αν στα παιχνίδια σε ενδιαφέρουν τα φίλτρα όμως, και μια 8800 GTX θα είναι καλή, λόγω της μνήμης (768ΜΒ). Τώρα για τα χρώματα και τις ΑΤi, εγώ θεωρώ πως πλέον, μόνο επαγγελματίες μπορούν να δουν διαφορά, σε calibrated οθόνες.

- Τροφοδοτικό Silverstone Olympia OP650, το Seasonic M12 700W ή τα 750άρια Corsair και PCPnC. Τα καλύτερα στο είδος τους.

- Με 100€, δε βρίσκεις καλύτερο, εκτός από τα μικρότερα σε μέγεθος, Lian Li. Go Stacker.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να πω προς τον SirGeorge, ότι ο 4πύρηνος είναι ΥΠΕΡαπαραίτητος αν ο φίλος σκέφτεται σοβαρά το Video Editting, λύνει χέρια + είναι 2 φορές ταχύτερος στο rendering. Αν δεν ασχολείται όμως και τόσο σοβαρά, ένας 2πύρηνος είναι οκ - αν και πάλι θα προτιμούσα τον Q6600.

Ναι ασφαλώς έχεις δίκιο, διάβασα τις ανάγκες του λίγο βιαστικά. Ο τετραπύρηνος έχει σήμασία όντως. Και εφόσον μιλάμε για μνήμη 4 ή 8 καλό είναι να έχει υπόψη του ο φίλος ότι πρέπει να πάει σε native 64bit λειτουργικό για να

τα εκμεταλλευτεί. Με τα λεφτά που δίνει για DDR3 παίρνει άνετα 8GB DDR2, οπότε +1.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Έκανα ακόμα ένα pc σύμφωνα με τις συμβουλές σας αλλά και λίιιιγο το προσωπικό μου γούστο..

Έβαλα τον σκληρό που με είπε ο φίλος gznp, έβαλα και 4GB μνήμες, άλλαξα mobo και μνήμες και πήγα σε DDR2 αλλά και πάλι Nvidia Chipset λόγω SLi.. διότι το έχω στο μυαλό μου για αργότερα και είναι πραγματικά ο μοναδικός λόγος που παίρνω mobo με Nvidia..

Την δουλειά μου πραγματικά την κάνω και στο μηχάνημα που έχω, και θα κρατήσω φυσικά, δεν πιστεύω τώρα η 1 ώρα διαφορά στο Video Encoding να μου φανεί όταν κάνω συγχρόνως άλλα 10 πράγματα και αφήνω το μηχάνημα το βράδυ να τελειώσει το μοντάζ για κάποιο διαφημιστικό..

Τώρα.. άλλαξα επίσης και κάρτα γραφικών, βλέποντας σε ένα άλλο thread ότι είναι σαφώς ανώτερη και πραγματικά αξίζει τα λεφτά που έχει, φυσικά έκανα και έναν άλλο υπολογισμό 2x9800GTX που ήθελα βγαίνουν ποιο ακριβές από αυτήν που έβαλα τώρα, έτσι νομίζω πως έπραξα ποιο οικονομικά.

Επίσης gznp δεν βρήκα στο πλαίσιο ούτε το τροφοδοτικό το Olympia που έχω ακούσει απίστευτα λόγια όντως, αλλά ούτε και το cooler που με είπες, αναγκαστικά έβαλα κάτι ανάλογο σε cooler, δες το και εσύ να μου πεις την γνώμη σου.. και για τροφοδοτικό έβαλα ένα από αυτά που είπες.

SirGeorge ναι γνωρίζω για το σύστημα και τα 64bit.. εκεί δουλεύω και εγώ για την δουλειά μου.. :)

Γενική ερώτηση: Το ποσό που βγήκε τώρα είναι χονδρικά 100Ε ποιο ακριβό από ότι βγήκε το προηγούμενο που έφτιαξα, και έχω 2Gb λιγότερα μνήμης αλλά DDR3, καλύτερο και ποιο καινούργιο mobo και λίγο μικρότερη κάρτα γραφικών... Πιστεύεται ότι τελικά για 100-200Ε αξίζει να πάω στην σημερινή τεχνολογία DDR2 και να μην μεταβώ από τώρα σε DDD3 ;; Διότι αν στο προηγούμενο σύστημα προσθέσω τον καινούργιο σκληρό, την κάρτα γραφικών που διάλεξα τώρα και το τροφοδοτικό θα έχω μια αλλαγή των 200Ε προς τα πάνω μόνο και ποιο καινούργιο σύστημα για τα επόμενα 2 χρόνια.. :help:

Το μηχάνημα:

http://i158.photobucket.com/albums/t103/Puaro1/pc2.png

Link to comment
Share on other sites

Όμορφα - καταρχάς μπορείς να βάλεις και φτηνότερες μνήμες, θα γλιτώσεις κανα 20άρι. Αλλά και αυτές, μια χαρά είναι.

Επίσης, το τροφοδοτικό το είδα σίγουρα Τσιμισκή, δεν το έχει στο site. Αυτό χτες, πάρτους ένα τηλεφωνάκι και ρώτησε να δεις αν υπάρχει.

Μητρική, αφού παίρνεις GX2, μη βάζεις με SLI. Εδώ με το 790 και τα παιδιά το παλεύουν ακόμα μπας και δουλέψει, θεωρώ καλύτερη επιλογή μια Ρ5Ε. Και μην ξεχνάς ότι με 2 GX2, αν ποτέ θες να πας προς τα εκεί, το σύστημα θα βράζει.

Την ψύκτρα την είχε το e-shop θυμάμαι, πάρτην από εκεί :D

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα τρελάθηκες; από το eshop :D χιχιχι

Τσιμισκή ε; κάτσε να τους πάρω ένα τηλεφωνάκι τώρα.. ρε θεσ/νίκη είσαι ε; χεχε σε κόβω να το στήνουμε μαζί lol

Πάω να δω καμιά με P5E...

αλλά δεν μου έδωσες καμιά απάντηση για το βασικό μου ερώτημα φίλος..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου έλεγα να πας σε ddr3. Να έχει μεγαλύτερο βάθος η αναβάθμιση. Αν από 939 πήγαινα σε intel τώρα, εγώ ddr3 θα έπαιρνα. Έχουν πέσει και σημαντικά σε σχέση με ένα εξάμηνο πρίν. Go for it! :D

Link to comment
Share on other sites

@Σημειωση.

Οι corsair Ram 2GB DDR3 που έβαλε, και αναλογικά με τις διαφορες στις επιδόσεις που προκαλεί η RAM,

ειναι πολυ χειρότερες απο DDR2 800 4-4-4-12 και DRR2 1066 5-5-5-15.

Για να εχει κάποιο νόημα το περασμα απο DDR2 σε DDR3 απο πλευρας επιδόσεων

πρεπει να μπει βαθια το χερι στη τσεπη και να ψάξει για τα 1600mhz και πάνω,

αλλα και πάλι μιλάμε για 2GB, και (τα όποια- όχι σε ολες τις εφαρμογες) κερδη στις επιδόσεις θα ειναι τραγικά δυσαναλογα με το κοστος.

Όπως τραγικα ειναι και τα timmings των Corsair με τα 159Ε που διαλεξε.

.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα με έχετε καραμπερδέψει.. χεχε δλδ να μείνω με το πρώτο μηχάνημα που έφτιαξα, να βάλω τροφοδοτικό το Olympia και να βάλω αντί τις 9800GTX την GX2 και να βάλω και αντί τις μνήμες που έβαλα, αυτές που προτείνει ο Junior ? Η Πραγματική με ουσία ερώτηση είναι αν θα δω διαφορά και μετά από πόσο καιρό θα χρειαστώ να κάνω αναβάθμιση ξανά

Link to comment
Share on other sites

Στο ποστ #6 εισαι μια χαρα για μενα,

kαλυτερα βαλε 2 δισκους για RAID 0-1 πολυ βασικο, και αφου περνεις GX2 παρε μια μητρικη με x38 ή p35(αν δεν βρεις κατι σε χ38) (GX2 = 2x 8800GTX sli)

edit -> ασε τις ddr3 δεν χανεις τιποτα... ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.