Jump to content



Η συνταγματική αρχή της ισότητας...


astrolabos

Recommended Posts

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί… μεταξύ πρώτου και δεύτερου θερινού τμήματος. Κατά τους ίδιους κύκλους, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα τηρηθεί η συμφωνία που επήλθε με τους δικαστές, ώστε οι μηνιαίες αποδοχές τους να αυξηθούν κατά 40-60% και να μην ξεπερνούν τα 8.500-9.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο μισθός του προέδρου της ΕΕΤΤ αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως του οικονομικού επιτελείου (και του πολιτικού κόσμου συνολικά) θα προκύψει αμέσως μετά την ψήφιση της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης. Και αυτό διότι, βάσει του συνταγματικού ντόμινο, οι αποδοχές των δικαστών παρασύρουν (σε αντίστοιχη αύξηση) και εκείνες των εν ενεργεία βουλευτών οι οποίες, με τη σειρά τους, επηρεάζουν αναλόγως τις συντάξεις των πρώην βουλευτών. (Σ.σ. η σύνταξη του βουλευτή αντιστοιχεί στο 80% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης). Με άλλα λόγια, εάν τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος, οι βουλευτικές αποζημιώσεις θα πρέπει να εκτιναχθούν στα 8.500-9.000 ευρώ (από 5.700 που είναι σήμερα) και, στη συνέχεια, να πάρουν σειρά οι συνταξιούχοι. Οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ νυν και πρώην βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κινηθούν… ανάποδα, δηλαδή «θα μπουν μπροστά» οι συνταξιούχοι βουλευτές για να ωφεληθούν οι εν ενεργεία.

Πώς θα γίνει αυτό; Η Ενωση Πρώην Βουλευτών βρίσκεται με τη δικαστική προσφυγή… παρά πόδα προκειμένου να διεκδικήσει την αναπροσαρμογή των βουλευτικών συντάξεων. Για να το πετύχει θα πρέπει πρώτα να αυξηθούν οι αποδοχές των εν ενεργεία βουλευτών. Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων παραπέμπουν στις δηλώσεις που έκαναν προ έτους, ότι δηλαδή «δεν θα αποδεχθούν τις αυξήσεις». Αυτό που ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει είναι εάν θα υπάρξει ένας «τολμηρός» νυν βουλευτής, ο οποίος θα αδιαφορήσει για το πολιτικό κόστος και, άρα, για την επανεκλογή του και προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή για την εξομοίωση των «κανονικών» βουλευτικών αποδοχών με εκείνες των δικαστικών.

Αυτό, ακριβώς, το ενδεχόμενο είναι που προκαλεί τρόμο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού θα θεωρηθεί πρόκληση απέναντι στους απλούς εργαζομένους – σε μία στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει και το πολιτικό σύστημα πλήττεται από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens.

Πόσο μάλλον μετά την πρόσφατη άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών: «Οσο τους είχαμε απαγορεύσει να εργάζονται είχε κάποιο νόημα το αίτημά τους για γενναία οικονομική ενίσχυση. Τώρα όμως πώς θα αιτιολογήσουν την επαναφορά του;», σημειώνει κοινοβουλευτικός παράγοντας, ο οποίος υπενθυμίζει και τις «παροχές σε είδος» που δίνονται πλέον στους βουλευτές – όπως γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (για όσους εκλέγονται στην περιφέρεια), συνδέσεις τηλεφωνίας και αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Η σκέψη που ακούστηκε, πάντως, ήταν να απαγορευθεί διά νόμου η βουλευτική αύξηση, αλλά, ως φαίνεται, σκοντάφτει στην απάντηση νομικών ότι «το Σύνταγμα υπερέχει του νόμου».

Εξομοίωση από το 1964

Η εξομοίωση δικαστικών και βουλευτικών αποδοχών δρομολογήθηκε το 1964, με απόφαση της τότε Βουλής. Η πρώτη μεταπολιτευτική Ολομέλεια προχώρησε στην κατοχύρωση αυτής της απόφασης, που παραμένει σε ισχύ. Η πιο πρόσφατη «γενναία» βουλευτική αύξηση ψηφίσθηκε το 1997, όταν οι μηνιαίες αποδοχές διπλασιάσθηκαν και άγγιξαν το 1,5 εκατ. δραχμές.

e-tipos.com

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Συγχαρητήρια στο ελληνικό κράτος. Εγώ παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σε άλλη παραλία.(Βόρεια κατά προτίμηση). Πραγματικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους,θα αυξηθουν οι συνταξεις!(των βουλευτων,αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες...)

Επιτελους,γενναιες αυξησεις(~50%) στους μισθους!(των βουλευτων,αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες...)

Ηθελα να'ξερα,δεν ντρεπονται καθολου???Τοσο πολυ γραμμενους μας εχουν??? :rant::rant:

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα δηλαδη ή δικαστης ή βουλευτης πρεπει να γινω?

Αντε τουλαχιστον ειναι σχετικα νωρις. Εχω περιθωρια ακομα για αλλαγη επαγγελματικης καρριερας.

Σκεψου να το μαθαινα στα 75 μου...

Link to comment
Share on other sites

ευτυχως γιατι τωρα τελευταια μουχε λειψει ενα καλο φλεημ κ ημουνα στο τσακ να ποσταρω τιποτα του στυλ "οι πραγματικοι αντρες αγοραζουν μονο ιντελ"

παμε λοιπον:Πρωτα απο ολα η ανεξαρτητη διοικητικη αρχη ΕΕΤΤ δεν εχει προεδρο δικαστη (απαγορευεται απο το συνταγμα κατι τετοιο).Ο τωρινος ειναι καθηγητης πανεπιστημιου στον τομεα της πληροφορικης.

Ως προς τις ενστασεις για το μισθο του...πραγματικα θελουμε ο ανθρωπος που ειναι προεδρος μιας αρχης που ελεγχει την αγορα των τηλεπικοινωνιων και ενα σωρο ζωτικα θεματα (βλεπε απορρητο τηλεπικοινωνιων ,ελεγχος εταιριων κινητης τηλεφωνιας,ελεγχος παροχων ιντερνετ) να εχει εναν "μισθουλη" οταν απο μπροστα του περνανε εκατομμυρια ευρω?Το κυριο προσον της ανεξαρτητης διοικητικης αρχης,σαν νομικη κατασκευη της συγχρονης εποχης (εισαγωγη απο Γαλλια αν δεν απατωμαι) ειναι οτι δεν εχει κανεναν πανω απο το κεφαλι της και ασκει εξουσια επι φορεων δυσκολα ελεγξιμων .Οταν λοιπον ο συγκεκριμενος δημοσιος λειτουργος διευθυνει μια αρχη που καλως η κακως εχει το ρολο του "μπαμπουλα" για τις μεγαλες εταιριες και μπορει να τους επιβαλλει πραγματα χωρις να μπαινει ο ιδιωτης στη διαδικασια των δικαστηριων κλπ (θυμηθειτε την υποχρεωση που επιβαλλει στους παροχους ιντερνετ η εν λογω αρχη να σε συνδεουν εντος ευλογης προθεσμιας και τι προστιμα ριχνει σε περιπτωση παραβασεων....αυτο για να το πετυχεις με δικαστηριο θα επαιρνε πολυ περισσοτερο χρονο-χρημα-υπομονη) γιατι να μην αμειβεται αναλογως και να εχει ετσι μια εξτρα εγγυηση εναντια στην πιθανη διαφθορα?

Οσον αφορα τους δικαστες,το επιχειρημα μου κινειται στα ιδια επιπεδα.Ο ανθρωπος ο οποιος εχει ως ρολο του να εξισωνει τον δυνατο με τον αδυνατο δεν πρεπει να ειναι (υπερ)ικανοποιημενος με την αμοιβη του?Οταν στα διοικητικα δικαστηρια ερχεται αγωγη κατασκευαστικης εταιριας κατα του Ελληνικου δημοσιου σχετικα με συμβαση αξιας 30 εκατομμυριων ευρω,δεν νιωθουμε πιο ησυχοι ολοι μας εαν ξερουμε οτι ο δικαζων δικαστης ειναι ενας ΠΟΛΥ καλοπληρωμενος δημοσιος λειτουργος?(για την ιστορια,στην συγκεκριμενη υποθεση δικαιωθηκε το κρατος με μια υποδειγματικη ,οσον αφορα το νομικο σκελος,αποφαση)...Οταν ο πολιτης αδικηθει απο εναν οικονομικα πολυ ισχυροτερο,δεν θα πρεπει η διαφορα τους να κριθει απο καποιον που δεν εντυπωσιαζεται απο τα χρηματα του ισχυροτερου?..

Και απλα ενημερωτικα,το επαγγελμα του δικαστη δεν ειναι και τοσο ευκολο...Καθε χρονο εξεταζεται πολυς κοσμος για την σχολη δικαστων και η αναλογια θεση:εξεταζομενοι ειναι 1:40.Αλλα και στην επαγγελματικη πορεια υπαρχει αυστηροτατη επιτηρηση (ως προς τα περιουσιακα στοιχεια,ειναι ποινικο αδικημα η ανακριβης δηλωση για τον δικαστη,και η καταχρηση εξουσιας κατα την ασκηση της υπηρεσιας ειναι κακουργημα) και επειδη οι προαγωγες τους κρινονται απο ανωτερους δικαστες,σε περιπτωση απλης υποψιας παρασπονδιας (εστω κι αν δεν αποδεικνυεται) υπαρχει περιπτωση ο "υποπτος" να παραληφθει στις προαγωγες ,πραγμα αρκετα ατιμωτικο...Υπαρχει δικαστης που παρεληφθη απλα επειδη ειχε αγορασει ενα αυτοκινητο απο εναν ex-convict...Οποτε καταλαβαινει κανεις πως ακομη και στην κοινωνικη του ζωη ειναι αρκετα περιορισμενος οποιος κανει αυτο το επαγγελμα...

Τα 8500-9000 ευρω αναφερονται μονον στους δικαστες του Αρειου Παγου και λογικα των αλλων ανωτατων δικαστηριων-ΣτΕ κλπ οι οποιοι ειναι διψηφιος η οριακα μονοψηφιος αριθμος αν δεν απατωμαι.Οι κατωτεροι δικαστες αμειβονται αρκετα λιγοτερο.(και εννοειται πως απο αυτα ,λογω εφοριας φτανουν ΠΟΛΥ λιγοτερα στην τσεπη του δικαστη..)

Και οσον αφορα το σχολιο περι ισοτητας:Ισοτητα ειναι η ιδια αντιμετωπιση ιδιων καταστασεων....το αρθρο 22.1 του συνταγματος αναφερει : Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας

αρθρο 88 παραγραφος 2 : 2. Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους.

αρθρο 87 1. Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία. (πως θα εξασφαλιστει η ανεξαρτησια χωρις μια οικονομικη ανεση?)

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι το θέμα είνια καθαυτές οι αμοιβές των δικαστικών. αλλά το ότι αυτές συμπαρασύρουν και τις αμοιβές των βουλευτών. Για τις τελευταίες υπάρχει ένσταση...

Βέβαια, παλαιότερα κι αυτός ο ευγενής κλάδος(δικαστικός) είδαμε πως διεκδίκησε τις αυξήσεις του. Απλά βγάζοντας απόφαση υπέρ αυτών. Τόσο απλά. Άλλωστε μετά από τα τόσα που έχουμε ακούσει περί κυκλωμάτων, και που έχουν αποδειχθεί στην πράξη, δεν νομίζω ότι αυτή η αύξηση θα τους θωρακίσει απέναντι στην διαφθορά, αν είναι δυνατόν.

Α, και φυσικά, ο δικαστής είναι λειτούργημα κι όχι επάγγελμα, οπότε είναι ατόπο να συνδέεται με την παραγωγικότητα και να πληρώνεται ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

@Tsakonas

Με την ιδια λογικη,καλοπληρωνονται οι διαιτητες στο ποδοσφαιρο.Αλλα οταν εχεις μια καλη "προταση",θα το σφυριξεις το πεναλτυ κι ας ειναι 5 μετρα οφσαιντ

Οταν υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα στη μεση,ο καλος μισθος και η τιμιοτητα πανε περιπατο

Link to comment
Share on other sites

@tsakonas: Όσα περισσότερα λεφτά παίρνεις, τόσο πιο πλεονέκτης γίνεσαι. Το παραδικαστικό κύκλωμα δεν είναι τυχαίο.

+1. Τελικά σ αυτή τη χώρα η καλύτερη δουλειά είναι βουλευτής.Δε κάνεις τίποτα, και πληρώνεσαι χοντρά.

***** στα μουτρα τους.

Link to comment
Share on other sites

διπλε επικεφαλης εκκεντροφορε αλλο η παραγωγικοτητα,αλλο η αξια...εξαλλου αν ηταν θεμα παραγωγικοτητας δεν θαχαμε καθυστερησεις στην απονομη της δικαιοσυνης αλλα αντιθετα μαζικη εκδοση αποφασεων χαμηλης ποιοτητας

tsakonas: Όσα περισσότερα λεφτά παίρνεις, τόσο πιο πλεονέκτης γίνεσαι. Το παραδικαστικό κύκλωμα δεν είναι τυχαίο.

λιγο απανθρωπη την βρισκω την λογικη σου.Δηλαδη οσες επιχειρησεις δινουν αυξηση στους εργαζομενους ειναι καταδικασμενες σε χρεωκοπια?

Αντιθετως νομιζω πως το παραδικαστικο ηταν μια καταπτυστη εξαιρεση(που υπερμεγενθυνθηκε απο τις εξουσιαστικες φαντασιωσεις του 30φυλλοπουλου)...Οι αποφασεις των ελληνικων δικαστηριων δημοσιευονται (βασει του συνταγματος) και ο καθενας μπορει να δει την ποιοτητα(η μη) των δικαστικων αποφασεων...Απο εκει και περα στους νομικους κυκλους κυκλοφορα αρκετα πως οι πιο αχρηστοι δικηγοροι βγαζουν κακους κακους κακους τους δικαστες.(κλασικο παραδειγμα που συνεβη:ενας επιτηδειος πηγε και εκβιασε εναν δικηγορο οτι θα του κανει πλειστηριασμο στο σπιτι αυγουστο μηνα.Στην πολιτικη δικονομια πρωτου ετους λεει οτι κατασχεσεις δεν γινονται τον Αυγουστο.Ο πανεξυπνος δικηγορος μας μασησε και εκανε αυτο που του ζηταγε ο εκβιαστης.Αργοτερα που φιλοτιμηθηκε να ανοιξει ενα βιβλιο να δει,ειδε πως απαγορευοταν,αλλα ειχε το θρασος να παει να κανει μηνυση στον εκβιαστη (και να γινει ρομπα στο πανελληνιο) ...αν ενας τετοιος δικηγορος εκαιγε εναν χριστιανο εσυ νομιζεις οτι θα του λεγε "ααα ξερεις δεν ηξερα πολιτικη δικονομια" η θα κατηγορουσε τους δικαστες....

kouli...μπαλα vs δικη??????:hmm::hmm::hmm:

και θα ξαναματαεπαναλαβω...αναμεσα στις αλλες ασφαλιστικες δικλειδες για τους δικαστες,υπαρχει και η δημοσιοτητα.Δηλαδη,βασει του συνταγματος,οποιοσδηποτε γουσταρει μπορει να μπει σε μια αιθουσα δικαστηριου κατα την δικη και να παρακολουθησει.Οπως και ολες οι δικαστικες αποφασεις δημοσιευονται και καθε δικαστης γραφει στην αποφαση υποχρεωτικα την γνωμη του με το ονοματεπωνυμο του.Οποιοσδηποτε λοιπον θελει μπορει να δει απο πρωτο χερι τι γινεται σε αυτον τον τομεα,χωρις να περιμενει απο εφημεριδες/ΜΜΕ/τριανταφυλλοπουλο...

το αρθρο που αναφεραμε στο λινκακι ομως δεν βλεπω να λεει για τους περιορισμους των δικαστων..Λεει πχ πουθενα οτι βασει του συνταγματος τους απαγορευεται η απεργια?Λεει οτι τους απαγορευεται οποιαδηποτε εκδηλωση υπερ η κατα πολιτικου κομματος και σε περιπτωση που γινει κατι τετοιο προκειται περι βαρεος πειθαρχικου παραπτωματος???Θελω να πω δηλαδη,οτι με το που γινεται δικαστης καποιος τα πολιτικα του δικαιωματα περιοριζονται σε τεραστιο βαθμο χαριν αμεροληψιας...

Link to comment
Share on other sites

+1. Τελικά σ αυτή τη χώρα η καλύτερη δουλειά είναι βουλευτής.Δε κάνεις τίποτα, και πληρώνεσαι χοντρά.

***** στα μουτρα τους.

εσυ γιατι νομιζεις οτι ολοι "σκιζονται" να μπουνε?

για να "προσφερουν κατι στο λαο"?

ειχα διαβασει σε εφημεριδα οτι ειτε,20 χρονια βουλευτης εισαι ειτε μπηκες μια μερα και εφυγες,δικαιουσε την βουλευτικη συνταξη.

-δεν το χω τσεκαρει αν ισχυει περεταιρω-

Link to comment
Share on other sites

διπλε επικεφαλης εκκεντροφορε αλλο η παραγωγικοτητα,αλλο η αξια...εξαλλου αν ηταν θεμα παραγωγικοτητας δεν θαχαμε καθυστερησεις στην απονομη της δικαιοσυνης αλλα αντιθετα μαζικη εκδοση αποφασεων χαμηλης ποιοτητας

το αρθρο που αναφεραμε στο λινκακι ομως δεν βλεπω να λεει για τους περιορισμους των δικαστων..Λεει πχ πουθενα οτι βασει του συνταγματος τους απαγορευεται η απεργια?Λεει οτι τους απαγορευεται οποιαδηποτε εκδηλωση υπερ η κατα πολιτικου κομματος και σε περιπτωση που γινει κατι τετοιο προκειται περι βαρεος πειθαρχικου παραπτωματος???Θελω να πω δηλαδη,οτι με το που γινεται δικαστης καποιος τα πολιτικα του δικαιωματα περιοριζονται σε τεραστιο βαθμο χαριν αμεροληψιας...

Και στους στρατιωτικούς ισχύουν τα ίδια και αυστηρότερα πράγματα και μάλιστα σε χειρότερο περιβάλον εργασίας, δλδ. επειδή συμβαίνει αυτό, πρέπει να αμοίβονται παχυλά σε βαθμό που να προκαλεί πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο, γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει...και στο κάτω- κάτω, δεν νομίζω ότι κανείς τους ώθησε να κάνουν αυτό που κάνουν. Όλοι κινήθηκαν ορμόμενοι από βαθύτερες αξίες ,αυτής της δικαιοσύνης,:rofl: της φιλαληθείας της ισότητας απέναντι στο νόμο κλπ. κι όχι από κατώτατα πράγματα όπως αυτό της αμοιβής:smoke:

Link to comment
Share on other sites

διπλε επικεφαλης εκκεντροφορε αλλο η παραγωγικοτητα,αλλο η αξια...εξαλλου αν ηταν θεμα παραγωγικοτητας δεν θαχαμε καθυστερησεις στην απονομη της δικαιοσυνης αλλα αντιθετα μαζικη εκδοση αποφασεων χαμηλης ποιοτητας

λιγο απανθρωπη την βρισκω την λογικη σου.Δηλαδη οσες επιχειρησεις δινουν αυξηση στους εργαζομενους ειναι καταδικασμενες σε χρεωκοπια?

Αντιθετως νομιζω πως το παραδικαστικο ηταν μια καταπτυστη εξαιρεση(που υπερμεγενθυνθηκε απο τις εξουσιαστικες φαντασιωσεις του 30φυλλοπουλου)...Οι αποφασεις των ελληνικων δικαστηριων δημοσιευονται (βασει του συνταγματος) και ο καθενας μπορει να δει την ποιοτητα(η μη) των δικαστικων αποφασεων...Απο εκει και περα στους νομικους κυκλους κυκλοφορα αρκετα πως οι πιο αχρηστοι δικηγοροι βγαζουν κακους κακους κακους τους δικαστες.(κλασικο παραδειγμα που συνεβη:ενας επιτηδειος πηγε και εκβιασε εναν δικηγορο οτι θα του κανει πλειστηριασμο στο σπιτι αυγουστο μηνα.Στην πολιτικη δικονομια πρωτου ετους λεει οτι κατασχεσεις δεν γινονται τον Αυγουστο.Ο πανεξυπνος δικηγορος μας μασησε και εκανε αυτο που του ζηταγε ο εκβιαστης.Αργοτερα που φιλοτιμηθηκε να ανοιξει ενα βιβλιο να δει,ειδε πως απαγορευοταν,αλλα ειχε το θρασος να παει να κανει μηνυση στον εκβιαστη (και να γινει ρομπα στο πανελληνιο) ...αν ενας τετοιος δικηγορος εκαιγε εναν χριστιανο εσυ νομιζεις οτι θα του λεγε "ααα ξερεις δεν ηξερα πολιτικη δικονομια" η θα κατηγορουσε τους δικαστες....

kouli...μπαλα vs δικη??????:hmm::hmm::hmm:

και θα ξαναματαεπαναλαβω...αναμεσα στις αλλες ασφαλιστικες δικλειδες για τους δικαστες,υπαρχει και η δημοσιοτητα.Δηλαδη,βασει του συνταγματος,οποιοσδηποτε γουσταρει μπορει να μπει σε μια αιθουσα δικαστηριου κατα την δικη και να παρακολουθησει.Οπως και ολες οι δικαστικες αποφασεις δημοσιευονται και καθε δικαστης γραφει στην αποφαση υποχρεωτικα την γνωμη του με το ονοματεπωνυμο του.Οποιοσδηποτε λοιπον θελει μπορει να δει απο πρωτο χερι τι γινεται σε αυτον τον τομεα,χωρις να περιμενει απο εφημεριδες/ΜΜΕ/τριανταφυλλοπουλο...

το αρθρο που αναφεραμε στο λινκακι ομως δεν βλεπω να λεει για τους περιορισμους των δικαστων..Λεει πχ πουθενα οτι βασει του συνταγματος τους απαγορευεται η απεργια?Λεει οτι τους απαγορευεται οποιαδηποτε εκδηλωση υπερ η κατα πολιτικου κομματος και σε περιπτωση που γινει κατι τετοιο προκειται περι βαρεος πειθαρχικου παραπτωματος???Θελω να πω δηλαδη,οτι με το που γινεται δικαστης καποιος τα πολιτικα του δικαιωματα περιοριζονται σε τεραστιο βαθμο χαριν αμεροληψιας...

Χωρίς διάθεση εριστικότητας, ειλικρινά έχω βαρεθεί το "όποιος θέλει μπορεί να ελέγξει τα πρακτικά" ή "μπορεί να μπεί να παρακολουθήσει δίκη". Πιστεύεις ότι κάποιος μέσος έλληνας πολίτης θα κάθεται να ελέγχει τι συμβαίνει μέσα στα δικαστήρια ή θα πηγαίνει κάθε πρωι να ελέγξει τι γίνεται στις δικαστικές αίθουσες; Όχι μονο δεν έχει - δυστυχώς πλέον - την παιδεία να παρακολούθήσει τα γραφόμενα στα πρακτικά και τα γενόμενα στις αίθουσες, αλλά με τους μισθό που πέρνει, δεν τον πέρνει να κάτσει να ασχοληθεί με τα κοινά και αναγκαστικά, ιδιωτεύει.

Το θέμα φίλτατε τσάκωνα, δεν έχει να κάνει με τους δικαστές και τη φύση του λειτουργήματός των, αλλά με το γεγονός της έλλειψης της κατά περικλέους ανδρεία του δημόσιου ανδρός και την ροπή των προς την κουτάλα με το μέλι. Δεν γίνεται, όσο υπεύθυνο επάγγελμα να κάνεις να παίρνεις μισθό 15πλάσιο του βασικού μισθού, ούτε να δικαιώνεις για τον ευατό σου αύξηση 50%. Προκαλείς το κοινό αίσθημα και τονίζεις πλαγίως στους λοιπούς πληβείους την ιδιότητα τους και τους τρίβεις στα μούτρα τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή.

Δεν δέχομαι να ακούω για ανθρώπους να δουλεύουν 2 και τρείς δουλειές για να τα βγάλουν πέρα - και να μην τα βγάζουν - και απο την άλλη οι σύγχρονοι πατρίκιοι της κοινωνίας μας να αξιώνουν εξωπραγματικούς μισθούς, αυξήσεις, αφορολόγητο, επιδόματα και δεν ξέρω εγώ και τι άλλο. Απλα δεν το δέχομαι.

Link to comment
Share on other sites

kouli...μπαλα vs δικη??????:hmm::hmm::hmm:

Παραδειγμα ηταν :nada:

Κι επειδη ειναι "μπαλα" δεν εχει σημασια?

Για τον ιδιο ακριβως λογο πληρωνονται καλα,για να μην εχουν αναγκη να τα "τσεπωσουν" πλαγιως .Ο διαιτητης απονεμει δικαιοσυνη στο γηπεδο.Κι εκει υπαρχουν κανονισμοι,οπως στα δικαστηρια και πολλες φορες ΠΟΛΥ μεγαλα συμφεροντα,των αμεσα εμπλεκομενων(ομαδες) ή τριτων (πχ bookmakers)

Πιστευεις οτι αν κανεις μηνυση σε μια ελληνικη καπνοβιομηχανια,θα παρεις αποζημιωση οπως γινεται στο Αμερικα?

Πιο πιθανο μου φαινεται ο δικαστης των 7,8...10Κ το μηνα να βρεθει με κοτερο 72ποδων στο ονομα της κουμπαρας του

Link to comment
Share on other sites

κι εγω χωρις καμμια διαθεση εριστικοτητας εχω βαρεθει αυτο που αποκαλεις εσυ ιδιωτια.Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα δικες δεν γινονται μονον το πρωι (ΟΚ το ξερω,ηταν ρητορικη η αναφορα:p:p).Οσον αφορα το "οποιος θελει μπορει να δει μονος του"εγω εχω βαρεθει την "φιλτραρισμενη" και "επεξεργασμενη" γνωση του ελληνα.Αντι να δει μονος του,να σχηματισει γνωμη για κατι ειναι ικανος να δεχεται απο οπουδηποτε οτιδηποτε ,χωρις να θελει (η να μπορει) να κρινει και εχουμε φτασει στο σημειο η πραγματικοτητα να διαμορφωνεται απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης και ενα σωρο αλλους (30φυλλοπουλο πχ).Γνωριζοντας μαλιστα πως εστω και σε ενα κειμενο ,η εξυπνη συρραφη εδαφιων μπορει να αλλιοιωσει εντελως το κειμενο η αντιπαραβαλλοντας το ρεπορταζ του Κουλογλου(g700) με τις απομαγνητοφωνημενες συνεντευξεις (οσον αφορα την περιπτωση του Λιαποface) γινεται φανερο το ποσο ευκολα παραποιειται μια πληροφορια στον δρομο αλλαζοντας εντελως χαρακτηρα.Για αυτο λυσσαω με το "δες,ακου,ψαξε " μονος σου...Η μηπως ο ελληνας ειναι καλος μονο στις τσιριδες-γκρινια αλλα οταν ειναι να κρινει απο πρωτο χερι,να βασανισει λιγο βρε παιδι μου την ακατεργαστη πληροφορια εκει κολλαει και θελει βοηθεια ?

επαναλαμβανω πως ο μισθος των 8500 αναφερεται μονον στους <100 ανωτατους δικαστες των 3 ανωτατων δικαστηριων της χωρας,των οποιων η θεση ειναι ακομη πιο κομβικη για την λειτουργια ολου πολιτευματος(το ΣτΕ πχ ελεγχει τα κανονιστικα διαταγματα-batch νομων για να το πω χονδρικα-,και ο Αρειος Παγος αποφασιζει σε τελευταιο βαθμο για την ορθη ερμηνεια των διαταξεων,πχ η εννοια του "Ασεμνου)...Ο μισθος της πλειοψηφιας των δικαστων κυμαινεται γυρω στα 3000-3500 με 20 χρονια υπηρεσια.(Ειδες λοιπον οτι το δες,ακου ψαξε θα σε βοηθουσε εδω να αποφυγεις μια βασικη misconception?:p)Φαντασου λοιπον την εικονα,οταν πηγαινουν στο δικαστηριο καποιοι και εκπροσωπουνται απο καθηγητες νομικης, ο δικηγορος απο κατω μπορει να εχει εισπραξει και καμμια 50αρα (χιλιαδες ευρω..)...Και οπως θα φανταζεσαι απο την στιγμη που οι δικαστες πληρωνονται απο το κρατος περιθωρια για φοροδιαφυγη,οπως κανει ο αγαπημενος μας Ελληναρας σε ενα αξιοσημειωτο ποσοστο,δεν υπαρχουν.

Θα επιμεινω παντως στο θεμα αναλογιας ευθυνης-αμοιβης...

edit:

Πιστευεις οτι αν κανεις μηνυση σε μια ελληνικη καπνοβιομηχανια,θα παρεις αποζημιωση οπως γινεται στο Αμερικα?
δεν νομιζω να συνεχιζει αυτο ως σημερα...αν συνεχιζει...λινκ πληζ,σεαρ ντα νοουλετζ
μου φαινεται
Πιο πιθανο

η αποφαση με τα 30 εκατομμυρια μην νομιζεις πως ειναι η μονη...Υπαρχουν πολλες παρεμφερεις που δειχνουν την ποιοτητα της δικαιοσυνης στο Ελλαντα...Η η γνωστη αποφαση με το κοριτσακι που απο λαθος μεταγγιση κολλησε AIDS και το δικαστηριο εκοψε μια χοντρη αποζημιωση σε βαρος του δημοσιου με δικαιουχο την οικογενεια της παθουσας νομιζω πως περνανε λιγο πολυ στα ψιλα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.