Jump to content



GPU waterblock & Tank


Teodor_ch

Recommended Posts

Έχω ήδη μπλόκ στον επεξεργαστή (του 11 απο τα πρώτα) και μία eihem 1250.

Θέλω να βάλω στο σύστημα της υπογραφής 2χ 4850 και (εάν δεν μείνω ικανοποιημένος με το θόρυβο/θερμοκρασίες) να τους βάλω νεράκι.

Λογικά το διπλό ψυγείο που έχω δεν θα αντέξει οπότε μπορεί να το αναβαθμίσω και αυτό σε thermochill Pa120.3.

Θα ήθελα γνώμες για gpu waterblocks και για κανένα τανκ.

Δεν θα αγοραστούν απο Ελλάδα οπότε απλά με ενδιαφέρει πάνω κάτω το καλύτερο σε σχέση με τα λεφτά που θα δώσω (δε θέλω ολόσωμο αλλά bikini :rofl:). Overclock θα πέσει μέσα σε λογικά πλαίσια χωρίς voltmods αρχικά (εάν με παίρνει θα το επιχειρήσω βέβαια).

Τανκ ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι σπάνε μερικά ή διμουργούν στρόβηλο(?) και έτσι ρουφάει όσο αέρα έχει μείνει μέσα στο τανκ. Απο το τανκ θέλω να έχει αρκετές εισαγωγές και να εγλοβίζεται ο αέρας ώστε κάθε μήνα να μπορώ να κάνω μία εξαέρωση/αναπλήσωση με νερό (έχω ΠΟΛΥ χάλια σωλήνες και εξατμίζεται τουλάχιστον 30ml νερό το μήνα).

Ευχαριστώ.

ΥΓ. μπορεί να ψύξω και το NB εάν ζεστένεται παραπάνω με το crossfire (θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει εδώ)

ΥΓ2. έχω μανία με το θόρυβο, για αυτό και όλη η "φασαρία". Δε θέλω ανεμιστήρα σε >1000rpm

Link to comment
Share on other sites

Για block δεν μπορω να σε κατατοπισω, αλλα για tank καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια σε αυτο ή στα μεγαλα του αδερφακια. (Περιεχουν και βασεις στιριξης ολα τους ;))

Εαν η αντλια ειναι δυνατη, το στροβηλο μεσα στο tank δεν τον γλυτωνεις.. Εαν η σταθμη ειναι κοντα ή πανω απο τη μεση, τοτε δεν εχεις προβλημα (εγω παντως δεν ειχα)..

Εαν βαλεις το PA.120.3 με >1000RPM ανεμιστηρια θα τη βγαλεις δυσκολα εχω την εντυπωση.. Εαν θες να βαλεις αθοριβα fans (δηλαδη ψοφια) ισως θα ηταν καλυτερο να πας σε κατι με ποιο αραια fins? Σαν το MCR320 της swiftech?

Αυτα απο μενα και αν μπορεσεις, καλο θα ηταν να αλλαξεις και τα σωληνακια με την πρωτη ευκερια.. ;)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το τανκ, εκτός εάν κάποιος άλλος διαφωνεί έκλεισε το συγκεκριμένο θέμα.

το ΡΑ120.3 το διάλεξα γιατί ενδείκνυται για χαμηλό-στροφους ανεμιστήρες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό δηλαδή κατάλαβα απο συγκριτικά που είχα διαβάσει παλιότερα στο XS

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να ειμαι και λαθος, δεν μπορω να βαλω το χερι μου στη φωτια για κατι που δεν εχω δοκιμασει.. Αν και απο το MCR320 ειμαι ικανοποιημενος.. Το τρεχω με 3 zalmanακια ZM-F3 στις 1200 στροφες (στις 1200 δεν ακουγοντε εκτος και αν στισεις αυτι ακριβως απο διπλα) και μου κραταει τον Q6600 (G0) στους 63°C max σε 412x9 / 1.43V (μη μου ριξετε σφαλιαρες, δοκιμασα τοσο μεγαλα volt γιατι δεν ειχα υπομονη να κατσω να το ψαξω) με Orthos να το ξεσκιζει απο πισω.. :p

Δες και τι θα προτεινουν και τα αλλα παιδια και επειτα βγαλε τα συμπερασματα σου.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Για τανκ δεν ξερω να σου πω πολλα, αλλα ως το καλυτερο ακουω απο πολλους αυτο που προτεινε και ο JohnnyGR. Αν θυμαμαι καλα (με καθε επιφυλαξη) ειχα δει οτι πουλαγανε σε κατι μαγαζια στο εξωτερικο ενα plexi που μπαινει στον πατο του res για να μην στροβιλιζεται το νερο. Aλλα επειδη δεν το βλεπω τωρα και εχει περασει και καιρος μπορει να λεω και βλακειες. Παντως μπορεις να δοκιμασεις και μονος σου να βαλεις ενα κομματι plexi. Αν χρειαστει βεβαια.

Για block το Swiftech MCW60-R. Προσωπικα χω μεινει πολυ ευχαριστημενος. 33 βαθμους στην 8800gt στο συστημα της υπογραφης. Στις μνημες προαιρετικα μπορεις να βαλεις ψυχτρακια. Τα καλυτερα ειναι τα swiftech και τα enzotech μιας που ειναι τα μονα απο σφυριλατο χαλκο, αλλα και με αλλα (π.χ zalman) δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

απλά στις κάρτες γραφικών, αφού θα την κάνω τη δουλειά θα ήθελα ένα μπλοκ που να μήν περιορίζει πολύ τη ροή και να μου μείνει για το μέλλον

μέγιστα μπλοκ θα είναι

cpu->NB->VGA1->VGA2

η eihem 1250 λογικά δεν καταλαβαίνει και πολλά ε?

τώρα με ένα μπλοκ μόνο μόνο, έχει πολύ πίεση μέσα στο τανκ που βλέπω (δε μπορώ όμως πώς θα συμπεριφερθεί με το έξτρα "βάρος")

Link to comment
Share on other sites

Το swiftech δεν ριχνει πολυ την ροη. Ειδικα σε σχεση με το d-tek (μιας και αυτα ειναι τα 2 δημοφιλη... "bikini" block) ειναι η μερα με την νυχτα.

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα με τοσα μπλοκ θα τα βρει λιγο σκουρα η αντλια σου. Με την εννοια οτι η ροη θα μειωθει τοσο που θα αρχισει να επιρεαζει σημαντικα τις θερμοκρασιες. Προτιμοτερο θα ηταν μια d5 ή μια Laing ddc ultra. Το ιδανικο θα ηταν να εμπαιναν σε μια 2η λουπα αλλα το κοστος ξεφευγει πολυ και δεν ξερω αν σε ενδιαφερει.

Παντως απο τα 4 block νομιζω οτι πρεπει να φυγει το 1 οχι μονο για την ροη, αλλα για να μπορεις να κανεις και ενα αξιοπρεπες oc.

Με 1 τριπλο ψυγειο, εστω και χοντρο, και 3 ανεμιστηρες με <1000rpm ειναι λιγο δυσκολο να σηκωσεις 2 καρτες κλοκαρισμενες και τον 8400 στα 4050 οπως ειναι τωρα στην υπογραφη σου. Που να κανεις και vmods... Η πας για δυνατοτερους ανεμιστηρες η βαζεις 6 σε push-pull.

P.S: Το Danger Den Bay Reservoir 5.25" γιατι θες να το αλλαξεις?

Link to comment
Share on other sites

P.S: Το Danger Den Bay Reservoir 5.25" γιατι θες να το αλλαξεις?

γιατί είναι παλούκι στην αναπλήρωση νερού και γιατί ο αέρας απο τη ροή γίνεται φυσαλίδες και μεταφέρεται σε όλο το κύκλωμα

είναι πολύ όμορφο εκεί που μπαίνει αλλά με τους σωλήνες που έχω (και χάνουν πολύ νερό) δε μπορώ κάθε μήνα να κάνω όλη τη διαδικασία για το γέμισμα

τα υπόλοιπα θα τα επεξεργαστώ αύριο :)

Αναμένω και άλλες απόψεις για την αντλία

Επίσης, εάν μπορεί να μου πεί κάποιος αν με το crossfire το ΝΒ ζεσταίνεται παραπάνω μπας και γλυτώσω απο εκεί το ένα μπλόκ

Link to comment
Share on other sites

Μιας και θες να κανεις κατι σωστο, αν εχεις ορεξη και χρονο αξιζει να το ψαξεις λιγο παρανω. Στο κατω κατω η υδροψυξη κοστιζει και προσωπικα δεν θα θελα να δινω τα λεφτα μου ετσι και πιστευω το ιδιο κι εσυ. Για να σε βοηθησω θα σε παραπεμψω στα ακολουθα που τα εχω διαβασει και με εχουν βοηθησει πολυ.

Για την αντλια υπαρχει ενας ευκολος τροπος να δεις με τι εισαι ok εδώ. Κατεβασε το excel και αρχισε να παιζεις. Το block του eleven δεν θα το βρεις (γι αυτο και δεν στο εδειξα εξ αρχης) αλλα θα βρεις πολλα αλλα μαζι και αντλιες, ψυγεια, και block για gpu και nb. Διαβασε πρωτα το disclaimer και το "How much flow rate is enough". Στα αποτελεσματα που θα παρεις να υπολογισεις κατι παραπανω σε αναγκες γιατι οπως θα διαβασεις ενδεχονται σημαντικες αποκλισεις.

Οταν κοιταξεις τι ψυκτικες αναγκες εχεις και τι ψυγειο και ανεμιστηρες χρειαζεσαι δες και αυτό για να δεις το ρολο που παιζουν οι ανεμιστηρες. Δες και την σελιδα 9 εκει που λεει "αναλυση για τους αδυναμους ανεμιστηρες". Σε αλλη σελιδα του αρθρου φαινεται η διαφορα που κανει το μεγεθος του ψυγειου. Γενικα ειναι απο τα καλυτερα αρθρα που εχω βρει επι του θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω το συστημα που πας να κανεις με νερο, να σου πω αρχικα να μην περιμενεις καλες θερμοκρασιες οταν θα δουλευουν full load ολα αυτα μαζι. Ειναι πολλα τα watt στο συνολο. Ειδικα με ψυγεια μεσα στο κουτι κ χαμηλοστροφους ανεμιστηρες.

Το nb δε ζεσταινεται παραπανω με το cf. Αλλα μη το δενεις διοτι οταν εβαλα τις καρτες ηδη το ειχα στο νερο.

Τωρα την αντλια σου δε την ξερω αλλα με την swiftech655 δεν υπαρχει προβλημα ροης με 4 μπλοκς.

Link to comment
Share on other sites

@Chris πολύ ενδιαφέροντα όλα

απο λίγο που έπαιξα με το προγραμματάκι για τη ροή είμαι μέτρια προς καλά

@alphaX στο ΝΒ δε βάζω νερό. το Χ48 άντε να πιάσει 49-50 βαθμούς σε overclocked Κατάσταση τώρα. Μόνο αν περάσει τους 58 θα σκεφτώ να πάρω και για εκεί μπλόκ τελικά.

επειδή και ένας φίλος μου θέλει να βάλει υδρόψυξη μάλλον θα τα βάλω όλα δοκιμαστικά στη δική μου αντλία να δώ πώς θα δουλέψει το πράγμα. Αν δε τραβάει ακυρώνω το project γιατί το κόστος θα ανέβει πολύ

Σας ευχαριστώ όλους σας :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.