Jump to content



Θέλω προτασείς για fans.


Melkon

Recommended Posts

Επειδή σιγά σιγά οι SilenX παραδίδουν πνεύμα θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον fan που να είναι ικανός να κρατήσει τον Q6600 με την IFX-14 σε αξιοπρεπή επίπεδα με το ελαφρό OC που του γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=941638

Αυτός εδώ ο Cm που έχω ακούσει πως κάτι λέει τι επιδόσεις έχει γιατί δεν έχω fan controller και λόγο άλλου project το κόστος πρέπει να είναι περιορισμένο.

Link to comment
Share on other sites

Ναί...

Τον είχα πάρει για το Cosmos νομίζοντας οτι θα είναι ίδιος με αυτόν που έχει ήδη το κουτί.

Καμμία σχέση, δυστυχώς. Για ήσυχους ανεμιστήρες κοίτα σε Noctua,ακριβοί θα μου πέις...

Για μεγάλη απόδοση και σχετικά λιγότερη ησυχία δές στους φθηνότερους Scythe.

Να σε ρωτήσω η ψύκτρα πέρνει έναν στο κέντρο της ?

Link to comment
Share on other sites

O NF-P12 είναι φτιαγμένος για αυτή την δουλειά, δλδ για να ψύχει heatsinks με το καλύτερο δυνατό cfm/db ratio στην αγορά. Έχω στο κουτί μου 3 τέτοιους, με έναν πάνω στη TRUE μου. Κάνει πολύ καλή και κυρίως αθόρυβη δουλειά, ΑΛΛΑ:

1> Είναι πανάκριβος.

2> Είναι σεταρισμένος με γνώμονα ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ, όχι την απόδοση, όχι το overclocking. Για μερικούς enthusiasts, 1300 στροφές δεν φτάνουν...

Για την περίπτωση σου, νομίζω πως μια διάταξη push pull με 2 τέτοιους θα ήταν tamam. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τον μειωτή του "intake" από τους δύο για να τον ρίξεις στα 9v (μαζί με τον ανεμιστήρα, παίρνεις δώρο βίδες σιλικόνης, καλώδια 3pin-4pin και 2 μειωτήρες, για 9v και 7v λειτουργία) ώστε να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πειραματίσου, μόνο καλό κάνει...:mobile1:

Από εκεί και πέρα, αν ενδιαφέρεσαι να πουσάρεις περισσότερο τον 6600, πήγαινε σε μια ποιοτική λύση με 1500+ στροφές (αλλά όχι τον slipstream στις 1900, ακούγεται πολύ τουλ για τα γούστα μου). Οι καλύτεροι ανεμιστήρες στην ελληνική αγορά αυτή την στιγμή (εν απουσία των original yate loon φυσικά) θα τους βρεις στην σειρά S flex της Scythe. Το μοντέλο F είναι ταμάμ τόσο σαν case fan για δύσκολες δουλειές, όσο και σαν heatsink fan. Επίσης δουλεύει το ίδιο καλά αν αποφασίσεις να μειώσεις τα volt του. Μιας και το μοντέλο E δεν έχει καλή διαθεσιμότητα, πάρε 1 η 2 1600άρηδες, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις. Ακόμα και να μην σου κάνουν/αρέσουν/δουλέψουν καλά στην thermalright, μπορείς να τους κοτσάρεις σαν case fans (είτε σκέτους, είτε με μειωτή στα 9v για να γίνουν σαν το μοντέλο E).

Πάντως παίδες, αυτό που έχω δει/ακούσει από πολλούς τελικά, είναι πως οι Silenx από αξιοπιστία χάλια πάνε. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιον (τους θεωρούσα πάντα mktg ploy), μπορεί κάποιος άλλος που τους χρησιμοποιεί καιρό να πει κάτι σχετικά?...

Link to comment
Share on other sites

Εγω πηρα πριν 15 μερες περιπου αυτους εδώ και μεχρι στιγμης φαινονται αστερια. Αλλαξα τους coolermaster που αναφεροσουν πιο πανω με αυτους και ειναι πολυ πιο δυνατοι και πιο αθορυβοι παρα τις 1400rpm τους. Αν πας σε κατι με led στους συστήνω. Αν δεν σε ενδιαφερει πηγαινε για scythe ή noctua

Link to comment
Share on other sites

chris απο που ? κανα link ? με κοκκινο led υπαρχει στο μαγαζι ?

Παντος οι SilentX μου ειναι ποιο δυνατοι απο ενα fan που εχω στις 1800 rpm... με το χερι το δοκιμασα στο περιπου...:p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.