Jump to content



Futuremark Shattered Horizon


mariosalice

Recommended Posts

H γνωστή από τα 3DMark - PCMark Futuremark®, δημιούργησε πριν από λόγο καιρό το τμήμα Futuremark® Games Studio, με σκοπό την παραγωγή παιχνιδιών για υπολογιστές. Στις 19 Αυγούστου 2008, η Futuremark® Games Studio ανακοίνωσε στο LEIPZIG GAMES CONVENTION της Γερμανίας, την παραγωγή του πρώτου παιχνιδιού, του Shattered Horizon™. Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στη συνέχεια και στην NVIDIA NVISION08.

Ο τίτλος θα είναι multiplayer first person shooter, που θα παίζεται από δύο ομάδες στο Internet, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας στο διάστημα. Στόχος της Futuremark είναι να επιτρέπει τουλάχιστον 32 παίκτες, που θα προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο συγκεκριμένων θέσεων στο διάστημα (capture points). Οι παίκτες θα κινούνται και θα αλληλεπιδρούν σε ένα περιβάλλον από από αστρική σκόνη και βράχους, που προήλθαν από τμηματική καταστροφή της σελήνης. Η αίσθηση που δημιουργεί η έλλειψη βαρύτητας, θα είναι πρωτόγνωρη για παιχνίδια, με κινήσεις και τακτικές που δεν ήταν δυνατές κατά το παρελθόν σε συνθήκες βαρύτητας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, οι εταιρίες που ανέλαβαν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σελήνης, έγιναν άπληστες. Στην προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, προκάλεσαν το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία των ορυχείων. Μια έκρηξη κατέστρεψε τη μισή σελήνη, στέλνοντας τεράστιες ποσότητες βράχων σε τροχιά γύρω από τη γή, που ονομάστηκε ARC (τόξο). Το τόξο αποκλείει την επιστροφή των επιζώντων στη γη. Αποτελεί όμως και πηγή ζωής, αφού το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων που ήταν αποθηκευμένα στη σελήνη, εκτοξεύτηκαν σε τροχιά γύρω από τη γη. Δύο ομάδες, οι εργάτες της σελήνης από τη μια και οι επιστήμονες με τους αστροναύτες του διαστημικού σταθμού από την άλλη, έρχονται σε σύγκρουση, για να ελέγξουν τα αποθέματα που βρίσκονται στο Τόξο, ώστε να επιβιώσουν.

Η Futuremark® συνεργάζεται με την Nvidia για την παραγωγή του Shattered Horizon™, που θα φέρει το λογότυπο "The Way It's Meant To Be Played". Η εκτεταμένη χρήση Physcs είναι παραπάνω από προφανής, ενώ η μηχανή αποτελεί εξέλιξη του 3DMark Vantage, που είναι αμιγής DX10, αποκλειστικά για Vista. Το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται κάθε νέα τεχνολογία των PC, για μια πρωτοφανή οπτική εμπειρία, χωρίς να αποκλείει μια ευχάριστη εμπειρία και σε PC μικρότερων δυνατοτήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία εξέλιξης του Shattered Horizon™, στην επίσημη ιστοσελίδα.

vsEovlCdoH8

shattered_horizon_ss_01.jpg

shattered_horizon_ss_02.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η Futuremark® συνεργάζεται με την Nvidia για την παραγωγή του Shattered Horizon™, που θα φέρει το λογότυπο "The Way It's Meant To Be Played".

Να που φαινονται οι.. "συμπαθειες"! :fist: Με αυτην την συνεργασια πιστευω οτι υποβαθμιζει την αξιοπιστια του vantage (οχι οτι δεν το ξεραμε) αλλα και μελλοντικων benches της..

Το παιχνιδι παντως φαινεται ενδιαφερον οπως και τα γραφικα του. Το μονο που με ανησυχει ειναι το οτι η μηχανη βασιζεται στη μηχανη ενος bencho-προγραμματος, οπως μας πληροφορει ο mariosalice, και μαλλον θα θες τουλαχιστον 4x gtx280 για να το παιξεις! :hehe:

Μακαρι να μην ειναι ετσι..

Link to comment
Share on other sites

Αν δεις το Link (στο πρώτο ποστ) θα διαπιστώσεις ότι το ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα περί μηχανής.

Δηλαδή ο εκπρόσωπος της Nvidia δήλωσε ότι ναι μεν θα έχει τη μηχανή του bench, αλλά θα είναι προσαρμοσμένη για παιχνίδια, ώστε να παίζουν άνετα.

Για το θέμα των συμπαθειών, δεν συμφωνώ. Όταν μπαίνει στη μέση το χρήμα δεν χωράνε συμπάθειες. Η Futuremark επέλεξε κατά τη γνώμη μου με βάση τις δυνατότητες του Ageia physx με το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ξεκίνησε το όλο project, αλλά πέρασε στα χέρια της Nvidia. Επίσης, η Nvidia διαθέτει πρόγραμμα υποστήριξης και συνεργασίας για την εξέλιξη των παιχνιδιών, πράγμα που δεν το κάνει η AMD.

Το 3dMark Vantage είναι το μόνο bench για Vista. Μέχρι στιγμής, από όσα bench είδα στα 1920x1200 (extreme), δεν μου άφησε την εντύπωση ότι είναι biased υπέρ της μιας ή της άλλης εταιρίας. Αντίθετα το θεωρώ πολύ αντικειμενικό και ότι αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις στα παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν προσέξατε το video, όπου πολλαπλές εκρήξεις καταστρέφουν τη μισή σελήνη. Πάνω αριστερά γράφει ταχύτητα x32. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για physx simulation. Το video παίχτηκε σε ταχύτητα x32, αφού το πραγματικό rendering σε real time ταχύτητα θα ήταν πολύ αργό (32 φορές πιο αργό).

Link to comment
Share on other sites

Mονο DX10 και μονο για Vista!!!Στο πρωτο τους παιχνιδι κιολας,ευχομαι να πατωσουν παρα πολυ και να μετανιωσουν την ωρα και την στιγμη που το βγαλανε "αποκλειστικα".

Ουτε λειτουργικο αλλαζω για ενα παιχνιδι και σιγουρα δεν αλλαζω καρτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

The time has come -> http://www.shatteredhorizon.com/ (έχει και trailer)

First thing to know about Shattered Horizon is that it doesn't work on Windows XP since it's a DX10 title so you'll need to have either Windows Vista or 7 installed on your PC.
The recommended requirements include a Core 2 Quad Q6600 or Phenom II X4 940, 2GB of RAM, the same 1.5GB of HDD/SSD space, and a GeForce GTX 260 or Radeon HD 4870 (512+ MB VRAM).

Είναι φτηνούτσικο (€19.95) ενώ αν έχετε αγοράσει κανα FM benchmark στο παρελθόν, μπορείτε να το πάρετε με €14.95 + να συμμετέχετε σε διάφορα (beta testing, benchmarking κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Να που φαινονται οι.. "συμπαθειες"! :fist: Με αυτην την συνεργασια πιστευω οτι υποβαθμιζει την αξιοπιστια του vantage (οχι οτι δεν το ξεραμε) αλλα και μελλοντικων benches της..

lol:P

Δηλαδή τα άλλα 3D που πρώτες είναι όλες οι ΑΤΙ, πάλι της FM δεν ήταν;:D:p

Link to comment
Share on other sites

Ήμουνα στην ομάδα beta testing, και το έχω δει εκτενώς. Καταρχήν το beta testing έχει ήδη τελειώσει (αυτό το λέω για το σχόλιο του Chosen).

Το παιχνίδι είναι αρκετά καλό και έχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι μάχες χωρίς βαρύτητα έχουν ιδιαιτερότητες που σε πολλούς θα αρέσουν.

Δεν μπορώ να πώ παραπάνω λόγω NDA, πάντως το παιχνίδι έχει potential.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ενα παιχνιδι απο την futuremark.σκοπος online multiplayer.υποψιν οτι ειναι το πρωτο παιχνιδι της εταιριας(που μας εχει πιει το αιμα):suicide:.

Το παιχνιδι θα κυκλοφορησει στις 4 Νοεμβριου και θα κοστιζει 19.95 ευρα.

trailer σε HD αναλυση http://www.gametrailers.com/video/raid-on-shattered-horizon/57738

trailer σε SD αναλυση http://www.gametrailers.com/video/raid-on-shattered-horizon/57737?type=flv

περισσοτερα στην πηγηhttp://www.shatteredhorizon.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.