Jump to content



Πρόβλημα αναγνώρισης esata εξωτερικού δίσκου σε win xp x64


oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Πήρα πρόσφατα ενα νεο εξωτερικό δίσκο, τον seagate freeagent cyclop 1 TB με triple interface (usb 2.0, firewire, esata). Όταν συνδέω τον δίσκο είτε με usb είτε με firewire, τον αναγνωρίζει άμεσα απο τα windows (hot swap). Όταν τον έβαλα με το esata και ενώ λειτουργούσε το pc, έκανα ο σκληρός κάτι παράξενους θορύβους, το λειτουργικό σερνόταν και έκανε διακοπές ενώ δεν αναγνωρίστηκε ο δίσκος. Μόλις έβγαλα το καλώδιο το pc έπαιξε κανονικά.

Έχει μήπως κάποια ιδιαιτερότητα όταν το συνδέεις με esata? Μήπως δεν ειναι hot swap και πρέπει πρώτα να συνδέσω τον σκληρό και μετά να ανοίξω το pc? Δεν την έκανα ακόμα αυτή την δοκιμή. Δουλεύω σε λειτουργικό windows xp pro eng sp2 x64 και το pc μου έχει τα χαρακτηριστικά της υπογραφής.

Link to comment
Share on other sites

Για να παίξει το esata όπως θες εσύ, πρέπει να είσαι με AHCI ενεργοποιημένο.

και πως το ενεργοποιώ? Απο το bios να φανταστώ? Θα έχει μήπως τίποτα παρενέργειες η ενεργοποιήση του σε άλλους τομείς? Θα το δοκιμάσω αύριο πρώτα με κλειστό pc και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι θα έχει παρενέργειες. Αν είσαι με ΧΡ είναι λίγο μανίκι να το αλλάξεις γιατί αλλάζει ο controller του σκληρού σου. Αν είσαι με vista, τότε απλά αλλάζεις στη registry κάτι και είναι όλα οκ.

Link to comment
Share on other sites

Παίζει; Δηλαδή τον ανάβεις και τον βλέπει κατευθείαν, σαν να έβαλες πχ usb stick? Τι να πω, δεν ξέρω. Πιθανόν να είναι ανάλογα με τον controller. Σε σένα έχει jmicron για το esata?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.