Jump to content



Πρόβλημα σύνδεσης pc με Sony TV μέσω component


biker

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα, προσπάθησα εχθές να συνδέσω το pc με την sony τηλεόραση που έχω μέσω component (YPbPr) αλλά ΔΕΝ! Να σας πω ότι η κάρτα γραφικών είναι η 8800 gts 640 και η tv η sony KLV l32m1. Την τηλεόραση την έχω κάνα 4άρι χρόνια και δεν έχει υποδοχη vga & hdmi. Είναι απλά hd ready με ανάλυση 1366χ 768.

Αγόρασα λοιπόν από plaisio αυτό το καλώδιο για να συνδέσω από το dvi σε component, αλλά όταν το συνδέω δεν βλέπει καν την οθόνη της τηλεόρασης! Από tv out σε scart την βλέπει κανονικά....

Έψαξα και λίγο στο google αλλά δεν βρήκα κάτι να με βοηθήσει. :(

Υπάρχει κάτι που δεν κάνω σωστά; Χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών; Αν γνωρίζει κανείς ας ρίξει καμμιά ιδέα μπας και καταφέρω τίποτα....:wall::wall:

Link to comment
Share on other sites

Δεν το βρίσκω SirDiman, έκανα όμως το άλλο. Σύνδεσα την οθόνη του pc και την tv ταυτόχρονα από dvi. Δεν τη βλέπει με τίποτα τη Sony μέσω component, μόνο μέσω scart. Έτρεξα τον wizard για dual view και έγραφε οτι δεν έχω συνδεμένη τηλεόραση. Όλα αυτά με component σύνδεση... με το scart όλα οκ!:boxed:

Τι να πώ... μάλλον είναι μούφα το hd ready... μόνο από tv-out γίνεται δουλειά. Παραμύθια πουλάνε ρε γμτ!

Thank's παίδες!

Link to comment
Share on other sites

Λάθος μου, χιλια συγνώμη, εννοούσα να πας στο Set up multiple displays μήπως δείχνει εκεί τίποτα :o

Κανείς άλλος πιο σχετικός με το θέμα? :giveup:

Και ενας είχε κάποιο παρόμοιο θέμα, δεν του έπαιζε με την 8800 gt και οταν έβαζε μια 7600 έδειχνε κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Δεν τρέχει τίποτα SirDiman, ευχαριστώ για την προσπάθεια! Απλά έλεγα μήπως μπορούσα να πετύχω τη μέγιστη δυνατή ποιότητα μιας και δεν έχει συνδέσεις dvi ή vga μέσω component (που το manual αναφέρει μη χέ*ω) σαν προτεινόμενο τρόπο σύνδεσης για καλύτερη εικόνα!

Link to comment
Share on other sites

Component μέσω DVI?

Σίγουρα δουλεύει αυτό??

Νομίζω ότι ναι, απαιτεί να το ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών.

Δεν είναι πρόβλημα της οθόνης σου, λογικά δεν επικοινωνούν σωστά.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να θέσεις την έξοδο DVI σε DVI-A (analog). Το DVI ως γνωστόν είναι ένας σύνδεσμος που περνάει της παναγιάς τα μάτια, οπότε περνάνε όλα. Το component είναι αναλογική διασύνδεση. Δοκίμασέ το και πες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν η κάρτα βγάζει 2πλο dvi-i , καλώδιο dvi-A δεν έβρισκα και επειδή γενικά σπάστηκα με το θέμα το επέστρεψα το καλώδιο. Ευτυχώς στο πλάισιο μου έδωσαν πιστωτικό κι έτσι πήρα έναν LaCie 250άρι usb.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια:happy2:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
to kalodio den einai component einai RCA to idio provlima eho kai ego pc - sony tv kai den mporo na vro kalodio psahno kai se online stores an vro kati to dokimazo kai vlepoume

:spell:

Το καλώδιο είναι το HC-210 της Clicktronic και είναι DVI-I σε RGB μέσω 3xRCA ακροδεκτών...

Component είναι το είδος αναλογικού σήματος, RCA είναι ο τύπος ακροδέκτη...δεν συγκρίνονται κατ' οποιονδήποτε τρόπο τα δύο αφού αναφέρονται σε διαφορετικές έννοιες...

Επίσης, η DVI δεν ρυθμίζεται το τί θα βγάλει....

Aν είναι DVI-D βγάζει μόνο ψηφιακό...

Αν είναι DVI-A βγάζει μόνο αναλογικό....

Aν είναι DVI-I βγάζει και τα δύο και το τί βγάζει καθορίζεται από το με τί θα την συνδέσεις...

Υποθέτοντας πως στις προσπάθειες σου να την συνδέσεις με το καλώδιο που πήρες γυρνούσες το input της τηλεόρασης στο Component (Ιnput No4 βάσει του manual) ή ότι η τηλεόρασή σου κάνει auto-revert στο ενεργό input και παρόλα αυτά δεν είχες εικόνα, μπορώ να προσθέσω τα παρακάτω :

Η 8800GTS έχει δύο DVI-I...που σημαίνει πως δίνει αναλογικό σήμα από το DVI της...

Το θέμα είναι όμως αν το σήμα που δίνει είναι χρωμοδιαφορών...

Το ότι υπάρχει καλώδιο τετοιο δεν σημαίνει πως αν το βάλεις θα παίξει....αν δεν βγάζει η πηγή σου το σήμα, ένα καλώδιο δεν θα φέρει την άνοιξη....

Επιπλέον, η 8800GTS έδινε και HDTV-out καλώδιο (το αριστερό ), σωστά ?

Για μένα ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρεις ένα καλώδιο Component (3xRCA <-> 3xRCA), και να συνδέσεις την τηλεόρασή σου μέσω του καλωδίου αυτού και του HDTV-out καλωδίου που λογικά υπήρχε μέσα στην κάρτα σου...

Yπόψιν, οι συνδέσεις είναι αναλογικές οπότε απέφυγε μεγάλο μήκος και συναντήσεις με καλώδια ρεύματος...

Aυτά....

Καλή τύχη...:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.