Jump to content



Corsair 2gb ddr3-1800 vs 4gb ddr2-1066


freestyler7

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω νέο pc αυτήν την περίοδο που ίσως είναι και λάθος μιας και βγαίνουν νέα πράγματα σε κανά μήνα, αλλά θα θέλουν αρκετούς μήνες μέχρι να πέσουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα.

Έχω κολλήσει στο θέμα επιλογής ram. Να πάρω ddr2 4gb (Corsair RAM DDR2 4GB KIT 8500C5DF - 115 ευρώ) ή να δώσω παραπάνω λεφτά για motherboard και (λιγότερη) ddr3 2gb; (Corsair RAM DDR3 2GB KIT 1800C7DF7DF - 180 ευρώ)

Η διαφορά στις επιδόσεις είναι αρκετή που να δικαιολογεί τα παραπάνω λεφτά και τίμημα 2gb λιγότερα;

Το pc θα το κρατήσω αρκετά χρόνια οπότε κάποια στιγμή μπορεί να πάρω άλλο ένα 2χ1 gb ddr3 kit-aki, αλλά δεν ήθελα χαλάσω παραπάνω λεφτά χωρίς λόγο.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πιστεύω ότι θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με τα 4gb. είναι νωρίς ακόμα για την μετάβαση. αν διαβάσεις reviews θα δεις ότι τα 1800 δεν έχουν και τεράστια κέρδοι στις επιδόσεις. είναι ακόμα νωρίς. + του ότι σε 1 χρόνο με τα λεφτά που θα γλιτώσεις παίρνεις καινούργια μητρική και μνήμες και θα βάλεις και έναν καινούργιο επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

+ του ότι σε 1 χρόνο με τα λεφτά που θα γλιτώσεις παίρνεις καινούργια μητρική και μνήμες και θα βάλεις και έναν καινούργιο επεξεργαστή.

Συμφωνώ γι'αυτό είπα ddr3 για να μην χρειαστεί αργότερα να αλλάξει.Αυτός πάντως ο καιρός δεν πιστεύω ότι είναι για αγορές να περιμένουμε πρώτα τους νέους επεξεργαστές και μητρικές και μετά βλέποντας κινούμαστε.Το κάθε πράγμα στν καιρό του και ο κολιός τον Άυγουστο, όπως λέει και η παροιμία.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά πάλι σε μια αναβάθμιση θα χρειαστεί να αλλάξει μητρική και επεξεργαστή. γιατί να μην γλυτώσει τώρα 150 ευρώ και ή να τα θεωρήσει ότι είναι στην άκρη ή να πάρει κάτι άλλο. μια καλύτερη κάρτα γραφικών, μια καλύτερη ή μεγαλύτερη οθόνη , ένα tv-tuner κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι ψείρας και κοιτάς τα MB και το Latency στο Everest και τα 0.2sec στο SPI, πάρε DDR3. Αν θες την καλύτερη αγορά, πάρε 4GB DDR2.

Είχα και τους 2 συνδυασμούς και ξέρω κάτι παραπάνω :)

Link to comment
Share on other sites

Ή ακόμα καλύτερα να μην προχωρήσει ακόμα σε αγορά και μόλις έρθει το 'νέο αίμα' να έχει ήδη μαζέψει και άλλα χρήματα και αναλόγως να πράξει.Δηλαδή άμα μπορεί και θέλει να πάρει από τα καινούργια, αλλιώς να φτιάξει 1 πολύ καλό σύστημα που να φυσάει με τα τωρινά κομμάτια, με προυπόθεση ότι θα πέσουν οι τιμές και έτσι θα του μείνουν και χρήματα στην άκρη για μια αναβάθμιση στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς αν πάρω υπολογιστή τώρα δεν πρόκειται να ξαναπάρω μέχρι να τελειώσω από φοιτητής. (3-4 χρόνια)

Όσο διάστημα δηλαδή έχω κρατήσει και το τωρινό μου pc. (1gb ddr1 400 mhz ram, amd athlon 2.2ghz, ati x1950pro / 9600xt πριν την αναβαθμισούλα κτλ)

Και σκεφτείτε οτι το pc χρησιμοποιείται κυρίως για gaming. Αλλά δεν την παλεύει άλλο η cpu δυστυχώς. Είναι το κύριο bottleneck στον υπολογιστή μου.

Εδώ και πόσους μήνες έχω την Samsung 2232 bw οπότε αναγκάζομαι να παίζω σε υψηλές αναλύσεις κι αυτό κοστίζει πολύ στο gaming.

Απλά έχοντας τόσο παλιό pc και με βάσει τις ανάγκες μου (gaming) δεν καλύπτομαι. Και μέχρι το πάσχα (που θα έχουν πέσει λίγο οι τιμές φαντάζομαι από nehalem,triple ddr3, x58) είναι πολύ καιρός.

Σημαίνει οτι πρέπει να ξεχάσω οτι νέο παιχνίδι μέχρι τότε. (cod5 κτλ)

Έχω καταλήξει να ξέρω και το παραμικρό process & service που τρέχει στο σύστημα μου και κλείνω οτι δεν είναι απαραίτητο (π.χ. explorer.exe) για να κερδίσω και το παραμικρό fps.

Η σύνθεση που έχω καταλήξει είναι η εξής:

neopcji9.jpg

Προτίμησα 1gb ram στην gpu λόγω της 22άρας wide οθόνης μου και τις υψηλές αναλύσεις που είμαι υποχρεωμένος να παίζω. (1680x1050) Οπότε να με κρατήσει πιο πολύ καιρό.

Σκληρό έχω 500gb 32mb cache seagate, καθώς και κάτι παλιούς 120άριδες, dvd writers,mouse,keyboards,sound card κτλ.

Καμιά άποψη;

Link to comment
Share on other sites

Είσαι οκ για 'μένα :)

Κράτα τον σκληρό σου είναι καλός, δεν χρειάζεται κάτι άλλο ;)

Μπορείς να κοιτάξεις και το enermax 850 στα ιδια λεφτά :)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=909823&catalog=20&category=69977705&page=3

Link to comment
Share on other sites

Και από εμένα ΟΚ.Μόνο έχε στο νου σου ότι αργότερα ίσως χρειαστείς ακόμα μια 4870, αλλά για πολύ βαριά παιχνίδια.Πάντως μην ανυσηχείς γιατί θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές μέχρι τότε.

Link to comment
Share on other sites

πάρα πολύ ωραία σύνθεση αλλά ο 8400 με τον 8500 δεν έχουν καμία διαφορά για να αξίζουν την διαφορά χρημάτων. όπως επίσης στην κάρτα γραφικών τα 512mb με τα 1024mb δεν έχουν καμία διαφορά στην 1680*1050 ανάλυση. άρα γλυτώνεις σχεδόν 100 ευρώ χωρίς να δεις ούτε 2frames διαφορά. τον 8400 μπορείς να τον κάνεις 8500 και με την στοκ ψήκτρα του χωρίς να έχεις ιδιαίτερες διαφορές στην θερμοκρασία άρα δεν θα έχεις και κανένα πρόβλημα. για το κουτί δεν σου λέω κάτι μιας και είναι πάρα πολύ καλό για την τιμή του και αξίζει να τα δώσεις τα λεφτά ακόμα κι αν ήταν να πάρεις με 20 ευρώ κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή 8400 με 8500 δεν έχει καμία διαφορά πέρα από ελάχιστο clocking παραπάνω στον τελευταίο ε;

Ο 8600 όμως έχει διαφορά απ' οτι έχω διαβάσει αν ασχοληθεί κάποιος πιο σοβαρά με overclock. (ένα multiplier παραπάνω ξεκλείδωτο ή κάτι τέτοιο).

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ πολύ με το overclock αλλά θα ήθελα να ανεβάσω κανά 500άρι τα mhz από cpu.

Οπότε γλιτώνω 23 ευρώ άμα πάρω την tray έκδοση και μπορώ να αγοράσω ξεχωριστή ψήκτρα ή να πάρω την box και να γλιτώσω 16 ευρώ.

Τροφοδοτικό θα μείνω στο corsair. εδώ και ένα χρόνο το γλυκοκοιτάζω από το πάσχα που ήταν να πάρω pc αλλά δεν πήρα τελικά.

Είναι και modular για να βοηθήσει να είναι πιο "μαζεμένο" το κουτί.

Σχετικά με την κάρτα γραφικών: Απ'οτι έχω δει οι διαφορές στα σημερινά παιχνίδια είναι μικρές ναι (5-15%) αλλά με γνώμονα οτι θα την κρατήσω κάποια χρόνια είπα μήπως με κρατήσει πιο πολύ.

Αν έπαιζα σε 1280χ δεν θα το σκεφτόμουν καν για 1gb.

ReaperX 85 ευρώ παραπάνω για τις ram δηλαδή +καμιά 50άρα για mobo με ddr3 support και απ'οτι έχω διαβάσει από 1600mhz και κάτω δεν πολυαξίζει ddr3.

Είναι που είναι μικρές οι διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

Οι διαφορές τους είναι στο multi (και στη default συχνότητά τους βεβαίως).

8400:9,0x

8500:9,5x

8600:10x

Εφόσον θα είσαι με αέρα,ο 8400 θα είναι μια χαρά.Τον αγοράζεις και σε tray και δίνεις μερικά εξτρά χρήματα και αγοράζεις και μια καλή αθόρυβη ψύκτρα.;)

Link to comment
Share on other sites

Οκ προτείνετε μου και μια καλή & φθηνή ψύκτρα (μέχρι 30-35 ευρώ) και είμαι έτοιμος.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο παράγοντας θόρυβος στο pc. Ούτε καν τελευταίος στην λίστα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ προτείνετε μου και μια καλή & φθηνή ψύκτρα (μέχρι 30-35 ευρώ) και είμαι έτοιμος.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο παράγοντας θόρυβος στο pc. Ούτε καν τελευταίος στην λίστα.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142976&page=2&category=69977719&catalog=20

Και για πιο οικονιμική και πιο μικρή...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1075195&catalog=20&category=69977719&page=1

Link to comment
Share on other sites

5-15% διαφορά μπορεί να δεις σε ανάλυση 1920*1200 και σε κανένα crysis που από 20 frames +15%=23 frames . μεγάλη διαφορά δεν βλέπεις. στα 1680*1050 δεν θα σε κολλάει κανένα λογικό παιχνίδι πλυν του crysis.

ορίστε και ένας ανεμιστήρας http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1159097&page=2&category=69977719&catalog=20

Link to comment
Share on other sites

κατ εμέ συνετό θα ήταν και έδινες και 200 γιούρια για έναν 60άρη ssd...

οι διαφορές στην απόκριση του συστήματος και στο φόρτωμα θα είναι τεράστιες...

κοίτα και αυτήν την σύνθεση...

untitled-19.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.