Jump to content


ζητώ βοήθεια για να κάνω μερικά απλά πράγματα πάνω σε τοπικό δίκτυο


kots

Recommended Posts

γεια σας... θα μπω κατευθείαν στο θέμα...

είμαστε με τον ξάδερφό μου συνδεδεμένοι πάνω σε ένα ρούτερ της forthnet με 2 καλώδια ethernet και στατικές ip. θέλουμε να κάνουμε τα εξής πράγματα και ζητούμε τα κατάλληλα εργαλεία...έχουμε και οι δυο windows xp

1. να μπορούμε να στέλνουμε ο ένας με τον άλλον μηνύματα, αλλά όχι απο dos

2. να μπορώ εγώ ο admin να βλέπω τι εύρος της σύνδεσης μου καταναλώνει ο ξάδερφος, γιατί είναι λίγο αλήτης και κατεβάζει συνέχεια, και λέει ότι δεν κατεβάζει τίποτα.

3. να μπορώ να βλέπω την οθόνη του

4. αν γίνεται όλα αυτά να τα κάνω με ένα μόνο πρόγραμμα

ευχαριστώ. όλες οι απ αντήσεις καλοδεχούμενες.....

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θεωρείς τον εαυτό σου admin αφού και οι δύο έχετε συνδεθεί πάνω στο ίδιο router και έχετε ίδια δικαιώματα. Μπορείς να μπεις στο router και να δεις ότι θέλεις ή ακόμα και να αλλάξεις παραμέτρους ώστε να ευνοείσαι, αλλά μπορεί να το κάνει κι ο ξάδελφος.

Αν βάλετε το ίδιο workgroup και ψάξετε για τους υπολογιστές του δικτύου θα τον δεις αρκεί να ενεργοποιήσετε το sharing.

Link to comment
Share on other sites

θεωρώ τον εαυτό μου admin γιατί μόνο εγώ ξέρω τον κωδικό του ρούτερ....

στην απάντηση που δίνεις δεν μου απαντάς σε καμία από τις ερωτήσεις μου. δεν θέλω να το δω στο δίκτυο, θέλω να κάνω αυτά που ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο, υπάρχουν πολλά προγράμματα με gui για messaging στο lan.

Αν χρησιμοποιείς την υπηρεσία messenger των windows(net send) κάνεις μεγάλο λάθος. Πρέπει να την ανενεργοποιήσεις. Είναι γνωστή πορτούλα. Πάντως αφού έχετε internet γιατί δεν χρησιμοποιείτε τον windows live messenger; p2p πρόγραμμα είναι πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και σε αποστολές αρχείων, θα έχετε ταχύτητα lan.

Όσον αφορά το δεύτερο, εκτός του ότι μπορείς να κοιτάς αν αναβοσβήνουν λαμπάκια και με τι ταχύτητα και αφού υποθέσουμε ότι ο ρούτερ δεν έχει κάποιο διάγραμμα κίνησης, μπορείς να παρεμβάλεις έναν υπολογιστή με 2 κάρτες δικτύου ανάμεσα στον ρούτερ και στο δίκτυό σας. Αν το κάνεις αυτό ακόμα και με τον task manager των windows μπορείς να το δεις. Πέρα απ'την πλάκα, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη λύση αλλά μπορείς με ένα packet sniffer πρόγραμμα, να βλέπεις τι πακέτα πηγαινοέρχονται στον άλλο υπολογιστή και θα καταλάβεις αν κατεβάζει ή όχι.

Για το 3 δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί είναι ανήθικο. Αλλά θα σου δώσω ένα hint.

Μπορείς να πηγαίνεις από επάνω του την ώρα που είναι στον υπολογιστή του και να βλέπεις τι κάνει. :p

Το 4 δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

και αυτο εδω μπορει να χρησιμευσει http://www.netsupportsoftware.com/index.htm εχει παμπολες ιδιοτητες messaging,remote desktop, και αλλα πολλα!

*και φυσικά τέτοια προγράμματα απαιτούν να γνωρίζεις τον κωδικό του administrator χρήστη...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.