Jump to content


Σπουδές υπολογιστών στον Ιδιωτικό τομέα


greekfragma

Recommended Posts

Καλησπέρες.

Είμαι στη φάση να ξεκινήσω άμεσα σπουδές γύρω από το αντικείμενο που με έχει κερδίσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Μιας και απέτυχα να τελειώσω το ΑΕΙ στο οποίο πέρασα το 2001 (για το οποίο θέμα θα ήθελα να το αφήσουμε έξω από την κουβέντα) αποφάσισα να ξεκινήσω σπουδές στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ποιόν μου να πω οτι είχα μια προϋπηρεσία περίπου 2 ετών σε γνωστή εταιρία του χώρου ως τεχνικός και ως πωλητής (η οποία πόρτα άνοιξε μέσα από το συγκεκριμένο forum) και εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ κάτι δικό μου.

Τα τελευταία 5 χρόνια απέκτησα γνώση και πείρα, όχι μόνο γενική αλλά και ειδική, πάνω στους υπολογιστές.

Επειδή όμως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται θέλω να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου και να στήσω το ''περιτύλιγμα'' του πακέτου. Η πιστοποίηση όπως τη σκέφτομαι θα έρθει μέσα από ένα χαρτί ιδιωτικού κολλεγίου / ΙΕΚ 3ετούς φοίτησης με κύκλο σπουδών αποκλειστικά στην Αθήνα.

Η βοήθεια λοιπόν που θα ζητήσω από τους συμφορουμίτες είναι συγκεκριμένη.

Όποιος έχει τελειώσει ή είναι σπουδαστής Ιδιωτικού ΙΕΚ/κολλεγίου στον τομέα των υπολογιστών ας μου πει την εμπειρία του για τη σχολή που τελείωσε ή που φοιτά ακόμη.

Οι γνώσεις που θέλω να πάρω ως συμπλήρωμα και να πιστοποιήσω θέλω να έχουν ως βασικό αντικείμενο την τεχνολογία υπολογιστών/φορητές πλατφόρμες/ασύρματα κ ενσύρματα δίκτυα και τα τελείως απαραίτητα απο internet/web works.

Περιμένω τις γνώμες σας γνωρίζοντας οτι καθυστέρησα λιγάκι για τους χειμερινούς κύκλους μαθημάτων (εαν δεν προλάβω άμεσα το παρόν κύκλο σπουδών θα μπω στον αμέσως επόμενο)

:rubik:

Υ.Γ.προς το παρόν ψάχνομαι μεταξύ IST και NYC.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

IST απόφοιτος εδώ

είμαι απολυτά ικανοποιημένος σε όλα τα κομμάτια και τομεις.

από καθηγητές με γνώσεις και σωστή αντιμετώπιση μέχρι άρτιο εξοπλισμό.

ένα κάλο είναι ότι το πτυχίο σου δεν αναφέρει campus in Athens είναι σαν να το έχεις κάνει έξω

τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα άλλα και δύσκολα.

ξεκινάς με SSD(Software System Development) PROG(JAVA) SN1(System And Networks) + άλλο ένα.

για ότι απορίες έχεις για το συγκεκριμένο ίδρυμα είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

...για IST εχω ακουσει καλα λόγια αλλα για μενα θες κατι πιο συγκεκριμενο, γιατι σε πολλα απο αυτα τα κολλεγια κανεις λιγο απ'ολα με αποτελεσμα να μην εχεις καποια συγκεκριμενη ειδικευση στο τέλος!!

Cisco Networking Academy Program

New Horizons - Computer Learning Centers

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παίδες.

ας πάμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα.

Έχουμε ως δεδομένο οτι ο χρόνος πιέζει.

Προτιμώ δηλαδή τα 1-2 χρόνια σε εξειδικευμένη γνώση cisco από τα 3 χρόνια για μια πιο σφαιρική γνώση σε ενα κολλέγιο στυλ IST.

Από την άλλη δεν ξέρω εάν τόση εξειδίκευση πάνω σε δίκτυα θα μου φανεί χρήσιμη από τη στιγμή που θα μου λείπουν βασικές γνώσεις (π.χ. μια java ) ή εάν είναι σωστό να πάρω γνώση από ένα σημείο και μετά χωρίς να μαθαίνω με μια πιο φυσική ροή.......νομίζω δηλαδή οτι το να ξεκινήσω κατευθείαν τα cisco μπορεί και να μου πέσει βαρύ εάν δεν κατέχω πιο βασικά πράγματα με αποτέλεσμα να τα βρω μπαστούνια τα cisco και να αποτύχω χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

αυτό που είδα είναι οτι στο NYC μέσα στους κύκλους σπουδών περιλαμβάνεται και CCNA

http://www.nyc.gr/programs/bachelors/BSc(Hons)%20Mobile%20Computing%20and%20Communications_Jul08.pdf

http://www.nyc.gr/programs/bachelors/BSc(Hons)%20Computer%20Science_Jul08.pdf

Additionally opportunities exist for registered students to also take the industrial

examinations of Cisco CCNA.

λεει δηλαδη οτι μπορω να δωσω τις εξετάσεις επειδή η διδακτέα ύλη εμπεριέχει και την διδακτέα του CCNA?

και μια ακόμα ερώτηση.από κόστος σπουδών τι γίνεται?γιατι κανένα κολλέγιο δεν είδα να αναφέρει κόστος σπουδών στην ιστοσελίδα τους.

Link to comment
Share on other sites

σπουδαζοντας πληροφορικη αυτη τι στιγμη, εγω θα σου πω οτι κανενας δεν θα σου μαθει ολα, γιατι πολυ απλα δεν γινεται, ολοι τις βασεις δινουν ωστε να μαθεις να δουλευεις μονος και να μαθεις.

οσο για το θεμα μας, αν νομιζεις οτι μπορεις να δουλεψεις μονος(δλδ οτι μπορεις να κατσεις και να πεις θα μαθω αυτα και αυτα), κοιτα προς cisco μερια και φυσικα να ασχοληθεις και με προγραμματισμο, java, php, html κτλ

στα κολλεγια/ιεκ κτλ απλα θα εχεις μια καθοδήγηση σε ολα αυτα.

Link to comment
Share on other sites

...συμφωνώ απόλυτα με τον MaGiCMaN

...και εγω μόνος μου ξεκίνησα με άπειρα ξενύχτια για πολλά χρόνια, και έπειτα πήρα και κάποιες πιστοποιήσεις που με ενδιέφεραν!!

...οπότε φαντάζομαι μπορείς να διαλέξεις τι θα ήθελες network engineer ή web development αυτά είναι τα 2 που κυριαρχούν στην αγορά της πληροφορικής, το καλύτερο βέβαια είναι και τα 2, αλλά καλό κάψιμο μετά :hehe:

Αν τώρα βέβαια θες να πάρεις έναν πιο γενικό προσανατολισμό μπορείς να ξεκινήσεις όπως λες, αλλά σίγουρα μετά από αυτό, αν θες να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες θα χρειαστείς και τα πιο advanced που λέω.

...από κόστος υπολόγιζε κάνα 7-8κ το χρόνο για NYC :computer:

Link to comment
Share on other sites

To IST Studies είναι ένα καλό κολλέγιο που θα σου δώσει ένα γενικό πτυχίο Computer Science αλλά καμία εξειδίκευση. Μετά θα πρέπει να δεις που θέλεις να κινηθείς, με κάποιο master ή με έξτρα certifications.

CCNA έχει πλέον κι η κουτσή μαρία, και το μόνο που θα σου δώσει είναι μια θέση σε κάποιον isp για τηλεφωνικό support. Αν δεν συνεχίσεις για τα υπόλοιπα κομμάτια της Cisco θα έλεγα ότι δεν έχει νόημα (κάτι το οποίο προϋποθέτει πολύ χρήμα) - έχει νόημα αν υπάρχει σαν συνοδευτικό σε άλλα certifications (π.χ. microsoft) για να δείξεις ότι "κατέχεις" και από cisco.

Η αγορά τώρα (όχι ιδιαίτερα η ελληνική είναι αλήθεια) κοιτάει το virtualization αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις ισχυρές γνώσεις σε server περιβάλλοντα και εγκαταστάσεις (windows και linux).

Ίσως θα βοήθαγε αν έλεγες σε τι τομέα θέλεις να δουλέψεις και πως.

Link to comment
Share on other sites

ο τομέας που θέλω να ασχοληθώ άμεσα αλλά και στο μέλλον είναι το service και υποστήριξη laptop και παροχή υπηρεσιών ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης.σαν τρίτο παραθυράκι θα μ άρεσε να μάθω και κατασκευή ιστοσελίδων ωστέ να μπορώ να προσφέρω ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.

Άμα σου προτείνω να τελειώσεις τη γεωπονική και να κάνεις μάστερ στην γεωπληροφορική ή κάτι πάνω σε αυτοματισμούς θερμοκηπίων θα με ακούσεις;

έχω μείνει τόσο πίσω στις προπτυχιακές σπουδές που δεν μου επιτρέπει να χάσω άλλο χρόνο προσπαθώντας να περάσω μαθήματα που δεν με συγκινούν, δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο που μ αρέσει, αλλά και που δεν έχω καμιά βάση σε κομβικά μαθήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του πτυχίου όπως χημείες βιοχημείες μαθηματικά και γενετική.

Αν τα περάσω όλα αυτά με τα 1000 ζόρια τότε θα ξεκινήσω να παρακαλάω τον κάθε λιγδιάρη πανεπιστημιακό καθηγητή, να μπώ (ΑΝ μπω μιας και δεν παίζει δόντι) σε ένα τέτοιο εξειδικευμένο τμήμα.

οποτε out of the question

Link to comment
Share on other sites

...μαν τα βλέπεις λίγο γενικά τα πράγματα, πλέον παίζει τρελός ανταγωνισμός σε αυτόν το τομέα!!

Το να μάθεις ασύρματες τεχνολογίες δεν είναι κάτι τρομερό το κάνεις και μόνος σου, όπως επίσης το να μάθεις να φτιάχνεις κάνα σίτε πάλι δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά λίγος χρόνος από εσένα διάβασμα στο νετ και ebooks, πλέον με τα έτοιμα open source project που παίζουν φτιάχνεις σιτακι σε μια εβδομάδα.

Μην μπλέκεσαι άλλο να μάθεις γλώσσες προγραμματισμού πχ PHP, JAVA, .NET κτλ και άλλο να στήσεις ένα έτοιμο πακετάκι και απλά σιγά-σιγά να μάθεις να διαβάζεις κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

Για 10% σκεφτεσαι και να περασεις σε καποιο τει και με λιγο κοπο να το τελειωσεις σε 4 χρονακια ??

πληροφορικη, ηλ. υπολογιστικων συστηματων κτλ

τσαμπα και νομιζω καλυτερο πτυχιο (μεχρι στιγμης)....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για την Γεωπονική που ανέφερε παραπάνω και ο astrolabos και μιλάω απο ιδία εργασιακή εμπειρία. Αυτο που αγαπάς θα μπορούσες να το συνδυάσεις εν μέρει με την Γεωπονική και μάλιστα να έχεις και πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Όσο για τα μαθήματα που αναφέρεις λίγο διάβασμα χρειάζονται και τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

καταρχας τι θα πει εχασες επαφη με τα μαθηματα? εγω 28 χρονων ξαναμπηκα πολυτεχνειο και δε θυμομουν τη τυφλα μου απο μαθηματικα , περναω ομως στατικες και λογισμους και στατιστικη και οτι θες..(χρωσταω ομως μπετο :p).

Ζορια βεβαια αλλα αμα θες ολα περνιουντε φραγμα , εγω λεω οτι το πτυχιο απο τη γεωπονικη ειναι μονοδρομος για σενα , και μετα κανε οτι θελεις. Λοξοδρομησεις τη τελευταια στιγμη ειναι ριψοκινδθνες. Και αν αποτυχεις στο κολλεγιο τι γινεται?

στρωσου και περνα τη γεωπονικη ( εχει και καλυτερες προοπτικες καριερας)

Link to comment
Share on other sites

γενικά θα συμφωνήσω με την ιδέα των πιστοποίησεων και όχι γενικής παιδείας που προσφέρει ένα ΙΕΚ/Κολλέγιο. Όπως και να έχει, με βάση αυτά που λές, μην κοιτάξεις καν το Deree μιας και δεν προσφέρει Computer Science και γενικά Η/W Engineering γνώσεις (εκτός των βασικών)

Link to comment
Share on other sites

κι εγω μαζι με οσους σε πιεζουν για το χαρτι της γεωπονικης...δεν εισαι ο μονος πουχει σκεφτει να παρατησει το πανεπιστημιο,ολοι την εχουν περασει αυτη τη φαση.Τσαμπα ειναι ρε μαμωτεν...Σε λιγο καιρο θα αρχισουν και οι διαγραφες των αιωνιων που δεν πληρουν καποιες προυποθεσεις,μην χασεις εστω τα μαθηματα που περασες...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά και εγώ στο να τελειώσεις την σχολή σου όσο πίσω και να έχεις μείνει (έχω κολλητό που μπαίνει 11ο έτος στο ΕΜΠ φέτος).

Κατά τη γνώμη μου ΑΕΙ πτυχίο δεν συγκρίνεται με κάτι από το ιδιωτικό ειδικά στην Ελλάδα (που θες να κάτσεις και όπως λες) και γενικά μετά από 3 πτυχία εδώ (από μηχανολόγος σε στοχαστικά μαθηματικά και finance) ξέρω πως και δεν υπάρχει η εύκολη οδός (αν δεν βρέξεις κόλο ψάρι δεν θα φας) και πως ένα καλό πτυχίο τυγχάνει αναγνώρισης πάντα. Και παράλληλα μπορείς να κάνεις και το χόμπι σου, και να μελετάς/παίρνεις κάποια πιστοποίηση.

Μην πετάξεις την πόρτα που εσύ άνοιξες στον εαυτό σου σε ένα ΑΕΙ.

Γνώμη για ινστιτούτα στην Ελλάδα δεν έχω απλά ποστάρω για να πω και εγώ μια άποψη γιατί έχω κάνει την κουβέντα αυτή με πολλούς φίλους και μόλις με το καλό ξεμπερδέψεις θα το δεις και έμπρακτος.

Link to comment
Share on other sites

κι εγω μαζι με οσους σε πιεζουν για το χαρτι της γεωπονικης...δεν εισαι ο μονος πουχει σκεφτει να παρατησει το πανεπιστημιο,ολοι την εχουν περασει αυτη τη φαση.Τσαμπα ειναι ρε μαμωτεν...Σε λιγο καιρο θα αρχισουν και οι διαγραφες των αιωνιων που δεν πληρουν καποιες προυποθεσεις,μην χασεις εστω τα μαθηματα που περασες...

Δυστηχώς δεν είναι τζάμπα.

Μια μέση οικογένεια δύσκολα τα βγάζει πέρα πλέον με ένα παιδί φοιτητή.

Φαντάσου με 2 και πάνω.

Μην πω για τα κατώτερα οικονομικά στρώματα.

Δυστηχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και την έχω ζήσει αρκετά για να την ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.