Jump to content



απο vista σε xp πως???


bluray

Recommended Posts

παιδια sos...εχω ενα acer aspire 5920 ενος φιλου το οποιο εχει vista και ειναι για format. Αποφασισαμε να βαλουμε xp μιας και ειναι πιο ελαφρυ λειτουργικο..βαζω λοιπον το cd των xp αλλαζω τα boot priority και τιποτα...δοκιμασα και με λειτουργικο που ηταν περασμενο σε usb και επισης τιποτα...το laptop δεν διαβαζει καμια αλλη εξωτερικη συσκευη για να κανει boot...προβλημα με το drive και τις αλλες συσκευες δεν υπαρχει ειναι τσεκαρισμενο...καμια βοηθεια???:...::...:

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μια επιλογη μες το BIOS αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι πως λεγεται. Μετα διαβαζει μια χαρα κατα το boot. Νομιζω αν χρειαστει μπορεις να πατησεις ενα συνδιασμο κουμοιων αναλογα με το laptop σου για να επιλεξεις Boot Device.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνει καν boot από το δισκάκι τότε πες κάποια παραπάνω πληροφορία όπως μοντέλο φορητού η και δοκίμασε και με άλλο δισκάκι.

Αν δεν βλέπει τον δίσκο τότε θα κάνεις τα παρακάτω.

στο hp της αδελφής μου αναγκάστηκα να κάνω ένα δισκάκι των χπ με οδηγούς για τα sata γιατί απλά δεν έβλεπαν τον δίσκο.

είναι πολύ απλή δουλεία να ενσωματώσεις τους οδηγούς η και ότι άλλο θες.

πριν τα κάνεις όλα αυτά όμως σιγουρέψου ότι μπορείς να βρεις όλους τους οδηγούς για το laptop σε xp γιατί μερικοί δεν βγαίνουν καθόλου για xp.

ένας οδηγός πως να βάλεις τους οδηγούς στο δισκάκι είναι εδω.

http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1703

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δυο επιλογες...

Ειτε βρισκεις XP με ενσωματωμενους οδηγους sata για ICH8 είτε πας στο bios και αλλαζεις τον sata controller σε IDE mode και βαζεις κανονικα τα XP.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η επιλογη τουλαχιστο σε μενα που το αγορασα πριν ενα χρονο εμφανιστηκε μετα απο bios update. Ισως να το εχει και σε σενα αν εχεις παλιο bios.

To 5920G εχει και boot menu το οποιο βγαινει με F12 εφοσον το εχεις ενεργοποιησει στο bios....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.