Jump to content

SOS!πρόβλημα σε Amilo Pi 1536


GiannisKr
 Share

Recommended Posts

Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα Amilo Pi 1536. Πριν 1,5 μήνα εμφάνισε πρόβλημα και όταν ήταν να ανοίξει ανάβανε τα λαμπάκια στην εκκίνηση και μετά έκανε restart. Το πήγα σε τεχνικό ο οποίος πήρε 60€ για τον έλεγχο και αποφάνθηκε ότι ήταν η κάρτα γραφικών (ΑΤΙ Χ1400). Για να την αλλάξει όμως ήθελε 430€!!!

Επειδή ξέρω ότι στο εξωτερικό οι ΜΧΜ κάρτες γραφικών δεν κοστίζουν τόσο πήρα μία από ebay με 132€. Ο φορητός δέχεται ΜΧΜ-ΙΙ κάρτες και τέτοια είναι και αυτή που αγόρασα. Παρέλαβα τη νέα κάρτα και την εγκατέστησα, όμως, από εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο φορητός δεν ανοίγει καθόλου. Ούτε επανεκκίνηση δεν κάνει. Απλά πατώντας το power ανοίγει για 1" το λαμπάκι της μπαταρίας σε κίτρινο χρώμα και ξανασβήνει. Ξανα έβαλα την παλιά κάρτα γραφικών για να δω μήπως ήταν η καινούρια ακόμα πιο προβληματική, αλλά τα ίδια. Έβαζα και έβγαζα την μπαταρία ή το καλώδιο τροφοδοσίας και πάλι τα ίδια. Δηλαδή ο φορητός δείχνει να έχει πρόβλημα με το να πάρει ρεύμα να ξεκινίσει. Από όσο θυμάμαι όταν τον άφησα στην άκρη μέχρι να έρθει η νέα κάρτα δούλευε. Την αλλαγή την έκανα προσεκτικά. Δε είναι δύσκολη υπόθεση.

Αν μπορείτε προτείνετε κάτι.

Ευχαριστώ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

συνηθως στα fujitsu παιζει προβλημα στην μητρικη και οχι στην καρτα γραφικων οταν εμφανιζονται τετοια συμπτωματα.

γνωμη μου ειναι οτι ο τεχνικος απλα σου πε την πιο ευκολη και κατανοητη δικαιολογια για να τσεπωσει τα χρηματα που σου ζητουσε.

επισης πιστευω οτι η καρτα γραφικων ειναι μια χαρα αλλα δυστυχως για σενα το προβλημα ειναι μαλλον στη μητρικη πραγμα που καθιστα την επιδιορθωση ασυμφορη και με αποτελεσματα οχι 100% εγγυημενα σε βαθος χρονου.

μιας και απο οτι περιγραφεις πιανουν τα χερια σου εαν εχεις λιγα ακομα χρηματα για ξοδεμα δοκιμασε την τυχη με μια μεταχειρισμενη και λειτουργικη μητρικη απο ebay.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πας στον τεχνικό που στο είπε μαζί με την καινούρια κάρτα, να του θυμίσεις ότι σε χρέωσε για τη διάγνωση και να του πεις "ορίστε, άλλαξέ την να δούμε αν θα παίξει".

Link to comment
Share on other sites

τετοια πραγματα εβλεπα και εγω στο δικο μου το pi1536...δε φταιει η x1400 ...βγαλε την μπαταρια και αστο...βαλτο μετα απο καποια ωρα μπρος χωρις μπαταρια...(μετα αν θες ξαναβαλτην ) ετσι τουλαχιστον επαιξε με το δικο μου

Link to comment
Share on other sites

επισης το φορητο παιρνει και x1800 και x1900 (αλλα ως και 7900gs) ..δηλαδη mxm III

ανεπισημως αυτο.... ισως μαλιστα χρειαστει μια μικρη μοντα και να μπουνε...αλλα σιγουρα χρειαζονται τροφοδοτικο 120watt και οχι το 90αρι που ειναι το default της fujitsu

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε την ψύκτρα καθάρισε το σύστημα (ανεμιστήρα κ.λ.π. βάλε καινούρια θερμοαπαγώγημη πάστα και κοίτα αν έφτιαξε!!! Ισως να είναι πρόβλημα θερμοκρασίας!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον GiannisKr. Είχα κ εγώ το Pi1536, μετά από 2 χρόνια κ μια εβδομάδα σταμάτησε να δουλεύει. Δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς για την εκκίνηση αλλά μάταια (μπαταρία, τροφοδοτικό).

Το έστειλα στην PC Systems, εξουσιοδοτημένο service της Fujitsu.

Διάγνωση, "καμμένη κάρτα γραφικών, την αλλάζουμε με 430€"!!! :-O

Εεε, όχι αυτό πάει πολύ σκέφτηκα. Βρήκα στο e-bay μια κάρτα γραφικών MXM II ATI 2400, την πήρα με 103€. Την συνέδεσα με μεγαλη προσοχή. ΤΙΠΟΤΑ! Έκανε ακριβώς τα ίδια με πριν.

Προτού το πετάξω βγάζω τις 2 μνήμες του (So DIMM) και βάζω μια άλλη από άλλο μηχάνημα και ως εκ θαύματος δούλεψε κανονικά! Ξαναβάζω τις δικές του μνήμες κ δουλεύει κανονικά εδώ κ 6 μήνες!!! :dance3:

Μιλώντας με ενα φίλο μου έλεγε ότι μάλλον οι μνήμες είχαν στατικό ηλεκτρισμό κ γι αυτό δεν δούλευε τ μηχάνημα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας με ενα φίλο μου έλεγε ότι μάλλον οι μνήμες είχαν στατικό ηλεκτρισμό κ γι αυτό δεν δούλευε τ μηχάνημα!

τι λες τώρα... στατικό ηλεκτρισμό στις μνήμες... αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχαν οι υπολογιστές αρχές της δεκαετίας το 90.

ok fujitsu δεν θα πάρω ποτε... tnx

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κι εγώ ομοιοπαθής παιδιά!

Fujitsu-Siemens Amilo Pi-1556.

Με καρτα γραφικών Nvidia Geforce Go 7600 mxm.

Μηχανημα των 1200 ερώπουλων.Ελάχιστα δουλεμένο, χωρίς να εχω τρέξει εξεζητημένα προγράμματα ή παιχνίδια.

Λιγο μετα τη ληξη της εγγύησης (1 χρόνος) παρουσιασε τα γνωστά προβλήματα, ακριβώς όπως τα περιγράφετε όλοι σας. Αναμμα τα λαμπάκια του σκληρου δίσκου, αλλα δεν αναβει καθολου η οθόνη, σβηνει και ξανανοίγει απο μόνο του αενάως!.... Απο την αντιπροσωπεία (Multirama) ζήτησαν το γνωστό 500αράκι για αλλαγή καμμένης κάρτας γραφικών... Και το εχω και ...κάάάθεται, και χρησιμοποιώ το παλιό μου HP 10ετίας!....

Τελικά βρήκε κανένας σας καμμια λύση? Τι τα κάνατε τα Amilo σας?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Έχοντας το ίδιο πρόβλημα με έναν Pi1536 (ξαφνικά δεν ανάβει η οθόνη ενώ δουλέυει ο υπολογιστής), έκανα την έρευνα για κάρτα γραφικών αλλά επειδή το κόστος είναι αρκετό για να πάρω μια άλλη κάρτα και να μην δουλέψει, έφτασα και εδώ στο θέμα που έχει ανοίξει.

Η ιδιαιτερότητα του δικού μου προβλήματος είναι πως ανοίγοντας το λάπτοπ να δώ τα στοιχεία της κάρτας και τα σχετικά βρήκα μια πολύτεκνη οικογένεια μικρών αραχνών ψημένη, τόσο στη κάρτα γραφικών όσο και στη μητρική κάτω από τα μάυρα αυτοκόλλητα που έχουν. Θεώρησα αμέσως πως αυτό ήταν η αιτία να καεί η κάρτα, γιατί το λάπτοπ είχε δουλέψει στην εξοχή και μετά το καλοκαίρι τα έφτυσε. Anyway είδα το chip της κάρτας σαν να έχει αρπάξει από το κέντρο προς τα έξω και νομίζω ότι είναι καμμένη. Για την μητρική δεν ξέρω αλλά αφού δουλέυει μάλλον δεν έχει γίνει ζημιά. Θα δοκιμάσω αυτά με τις μνήμες και την μπαταρία και θα κοιτάξω να βρώ μια καινούρια κάρτα γραφικών. Θα ήθελα και μια βοήθεια όμως. Στην προσπάθειά μου να καθαρίσω την μητρική από τις αραχνούλες, τράβηξα το αυτοκόλλητο και μαζί του ήταν κολλημένο ένα καλωδιάκι που έκανε επαφή πάνω στη μητρική. Δεν ξέρω όμως σε πιο σημείο ακριβώς πρέπει να κολληθεί πάλι. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει ή ας μου δείξει με μια φωτογραφία. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρέπει να κάνεις clear cmos aka να βγάλεις την μπαταρία αν εχεις πάρει ιδια κάρτα και όχι για παράδειγμα nv ή άλλο modelo ati. Αν παίζει άλλο modelo δε βλεπει Bios γιατί το rom είναι ενσωματομένο στο bios. παίζει όμως να έχει φύγει και η φύσα από το monitor πίσω και δε βλέπει display. Δοκίμασε να το συνδέσεις και με ένα ext να δεις τι κάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Κι εγώ ομοιοπαθής παιδιά!

Fujitsu-Siemens Amilo Pi-1556.

Με καρτα γραφικών Nvidia Geforce Go 7600 mxm.

Μηχανημα των 1200 ερώπουλων.Ελάχιστα δουλεμένο, χωρίς να εχω τρέξει εξεζητημένα προγράμματα ή παιχνίδια.

Λιγο μετα τη ληξη της εγγύησης (1 χρόνος) παρουσιασε τα γνωστά προβλήματα, ακριβώς όπως τα περιγράφετε όλοι σας. Αναμμα τα λαμπάκια του σκληρου δίσκου, αλλα δεν αναβει καθολου η οθόνη, σβηνει και ξανανοίγει απο μόνο του αενάως!.... Απο την αντιπροσωπεία (Multirama) ζήτησαν το γνωστό 500αράκι για αλλαγή καμμένης κάρτας γραφικών... Και το εχω και ...κάάάθεται, και χρησιμοποιώ το παλιό μου HP 10ετίας!....

Τελικά βρήκε κανένας σας καμμια λύση? Τι τα κάνατε τα Amilo σας?

Ακριβώς αυτά τα συμπτώματα είχε και το δικό μου!

Θα σου πρότεινα να το βγάλεις από την πρίζα και να βγάλεις την μπαταρία. Να ξεβιδώσεις το καπάκι από την κάτω πλευρά και να βγάλεις τις μνήμες. Δοκίμασε να κρατήσεις πατημένο το power button για 5-6 δευτερόλεπτα (μήπως εκφορτιστούν οι πυκνωτές).

Βάλε την μια μνήμη και δοκίμασε να το ανάψεις με ρεύμα αυτή τη φορά.

Ελπίζω να ξεμουλαρώσει... :)

Πάντως σε εμένα δεν δούλεψε ούτε κ έτσι. Χρειάστηκε να βάλω δοκιμαστικά μια μνήμη από το μηχάνημα ενός φίλου με την οποία μπούταρε κανονικά, τον έσβησα, ξαναέβαλα τις δικές μου μνήμες και από τότε δουλεύει κανονικά!!!

Μπορούν να σε τρελάνουν οι υπολογιστές... :wall:

ΥΓ. Γιώργο δεν έχω κάνει αρκετά post-αρίσματα για να μπορώ να στείλω pm.

Edited by dim416
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Έχοντας το ίδιο πρόβλημα με έναν Pi1536 (ξαφνικά δεν ανάβει η οθόνη ενώ δουλέυει ο υπολογιστής), έκανα την έρευνα για κάρτα γραφικών αλλά επειδή το κόστος είναι αρκετό για να πάρω μια άλλη κάρτα και να μην δουλέψει, έφτασα και εδώ στο θέμα που έχει ανοίξει.

Η ιδιαιτερότητα του δικού μου προβλήματος είναι πως ανοίγοντας το λάπτοπ να δώ τα στοιχεία της κάρτας και τα σχετικά βρήκα μια πολύτεκνη οικογένεια μικρών αραχνών ψημένη, τόσο στη κάρτα γραφικών όσο και στη μητρική κάτω από τα μάυρα αυτοκόλλητα που έχουν. Θεώρησα αμέσως πως αυτό ήταν η αιτία να καεί η κάρτα, γιατί το λάπτοπ είχε δουλέψει στην εξοχή και μετά το καλοκαίρι τα έφτυσε. Anyway είδα το chip της κάρτας σαν να έχει αρπάξει από το κέντρο προς τα έξω και νομίζω ότι είναι καμμένη. Για την μητρική δεν ξέρω αλλά αφού δουλέυει μάλλον δεν έχει γίνει ζημιά. Θα δοκιμάσω αυτά με τις μνήμες και την μπαταρία και θα κοιτάξω να βρώ μια καινούρια κάρτα γραφικών. Θα ήθελα και μια βοήθεια όμως. Στην προσπάθειά μου να καθαρίσω την μητρική από τις αραχνούλες, τράβηξα το αυτοκόλλητο και μαζί του ήταν κολλημένο ένα καλωδιάκι που έκανε επαφή πάνω στη μητρική. Δεν ξέρω όμως σε πιο σημείο ακριβώς πρέπει να κολληθεί πάλι. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει ή ας μου δείξει με μια φωτογραφία. Ευχαριστώ.

Αν κατάλαβα καλά το καλωδιάκι στο οποίο αναφέρεσε είναι αυτό για το ανεμιστηράκι.

post-13607-1416074412,4542_thumb.jpg

post-13607-1416074412,5099_thumb.jpg

post-13607-1416074412,5284_thumb.jpg

Edited by dim416
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.