Jump to content


εκτυπωση "κινεζικα" απο dos+windows xp pro


lebteo

Recommended Posts

καλημερα σε ολους,

εχω εκτυπωτη star 1521(dor matrix) που δουλεύει στην παραλληλη, και οδηγειται απο ενα προγραμμα Dos. ολα ηταν οκ , ωσπου εκανα αναβαθμιση και...

οσο δεν ηταν εγκατεστημενος δηλ τα windows δεν τον "έβλεπαν" τύπωνε κανονικα τα ελληνικα. μολις τον εγκατεστησα (γιανα τον βλεπω στο 'printers") τα ελληνικα τα γραφει κινέζικα ( ενω η δοκιμαστικη σελιδα μεσω windows τυπωνεται οκ)

(Τα windows ειχαν μεσα τους ντραιβερς, ομως κατεβασα και αλλους απο το σαιτ της σταρ, οπου δινει και δυνατοτητα για αλλαγη fonts greek927, greek437 κτλ-με κανενα δε δουλευει)

επειδη αυτά τα θελω για τη δουλειά μου που ειναι κοινοχρηστα πολυκατοικιων, είμαι σε ψιλοπανικό.

το ιδιο πρόβλημα το ειχα ξανασυναντήσει πριν 5-6 χρόνια οταν αγορασα υπολογιστη με τα xp-pro, τοτε το ελυσα δε θυμαμαι όμως πως

ευχαριστώ προκαταβολικα για τις πιθανες απαντήσεις σας και χρονια πολλα

θ λεμπεσης

Link to comment
Share on other sites

Κατά 95% δε θα παίξει αν πειράξει το μενού του printer. Χρειάζεται ένα μικρό προγραμματάκι που έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ πως το λένε.. Το είχα χρειαστεί πριν 5 χρόνια που χρειάστηκα να δουλέψω ένα eurofasma σε windows xp.. keyb-gr κάτι λεγόταν.. :...:

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες "έκανα αναβάθμιση" τι εννοείς;

Τσέκαρε πρώτον τον εκτυπωτή αν τυπώνει με Greek 437 κωδικοσελίδα.

Δεύτερον απ' ότι θυμάμαι, έβαζα στα .bat των προγραμμάτων να φορτώνουν και Ελληνική κωδικοσελίδα το οποίο συνήθως ήταν κάποιο greek.com gr437.com ή κάτι ανάλογο.

Τώρα για να τα βρεις αυτά δύσκολο, θα σου πρότεινα να καλέσεις στην εταιρεία που έχει το software, θα το έχουν αντιμετωπίσει ξανα.

Δες εδώ κάτω κάτω: http://www.hyper.gr/greek-fonts.html εκεί που λέει DOS. (έφαγα το ιντερνέτιο λέμε, τέτοια πράγματα δεν βρίσκονται πια)

Αλλά, πρώτα δες αν είναι από τον εκτυπωτή.

Link to comment
Share on other sites

το keyb-gr ή καπως ετσι δεν ειναι για την οθονη μονο?

αναβαθμιση εννοώ αλλαγη μητρικη-επεξεργαστην κλπ (λόγω βλαβης παλιας μητρικης)

μηπως κατι απο το config ? σα να θυμαμαι κατι τετοιο ( μπορει και να θυμαμαι οπως άλλο πραμα)

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά (πάνε και 4-5 χρόνια) αν τα χρ έβλεπαν τον εκτυπωτή με τους default drivers (standard printer ή κάπως έτσι) ΚΑΙ ο εκτυπωτής ήταν ρυθμισμένος να τυπώνει ελληνικά 437 ή 851 (από το μενού του, ρυθμίσεις) όλα ήταν οκ.

Αν έβαζες τους κανονικούς drivers τότε ήθελε κ αλλαγή το code page στο μενού με elot928 (ή κάπως έτσι, άτιμο αλτσχάϊμερ)

Τα προγράμματα που αναφέρθηκαν νομίζω ότι τα βάζαμε στο autoexec.bat για να μπορούμε να γράφουμε ελληνικά στις dos εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.