KoMM Posted December 24, 2008 #1 Posted December 24, 2008 γεια χαρα την ψαχνω με μια καλη ουισκαρα.μπατζετ καμια 200αρα.... μιας και θα το παρω με ενα φιλαρακι, λεμε για blue label αλλα ακουω κ αλλες εναλλακτικες. δεν ειμαστε γευσιγνωστες, ουτε εμπειροι ουισκοποτες, οποτε ψαχνουμε για χαρακτηριστικη γευση σχετικα, και προφανως σε 1 μπουκαλι για 2 ατομα δε θα ψαχνουμε τα λεπτα αρωματα φρουτων του παθους και ακακιας κατι chivas-glenfiddich 20-30 ετων λενε τιποτα;; ευχαριστω !
LevelOne Posted December 24, 2008 #2 Posted December 24, 2008 Δεν χρειάζεται να δαπανήσεις 200 ευρώ για ενα Johnny Blue Label γιατι απλά δεν θα το "εκτιμήσεις"... Εκπαίδευσε λίγο την γλώσσα σου με κανα-δυο Macallan 15άρια, το οποίο ειναι καταπληκτικό και σε αρκετά συμφέρουσα τιμή (γυρω στο 50αρικο) και μετά βρές το 21 ετών (υπάρχει και 18άρι) στο μπάτζετ που σκέφτεσαι να χαλάσεις (~250)... Ο λόγος που στο προτείνω ειναι οτι εχει πολύ διαφορετική γεύση και "βαρυά" σαν αίσθηση, πράγμα που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολύ εύκολα τις διαφόρές απο τα απλά πετρέλαια... Με ενα καλό SIPS Panel μπορείς να διακρίνεις ποσο πιο σκούρο ειναι το 21αρι απο το 15αρι (που ειναι ήδη αρκετά σκούρο) στην παρακάτω φωτο... http://www.horomundi.com/forum/PostImages/Macallan/The%20Macallan%20Fine%20Oak.jpg
dark221416003258 Posted December 24, 2008 #3 Posted December 24, 2008 θέλεις οπωσδήποτε ουίσκι?υπάρχουν και άλλα ποτά,τα οποία είναι εξίσου ακριβά,με συγκεκριμένες ιδιότητες...
KoMM Posted December 24, 2008 Author #4 Posted December 24, 2008 Δεν χρειάζεται να δαπανήσεις 200 ευρώ για ενα Johnny Blue Label γιατι απλά δεν θα το "εκτιμήσεις"...Εκπαίδευσε λίγο την γλώσσα σου με κανα-δυο Macallan 15άρια, το οποίο ειναι καταπληκτικό και σε αρκετά συμφέρουσα τιμή (γυρω στο 50αρικο) και μετά βρές το 21 ετών (υπάρχει και 18άρι) στο μπάτζετ που σκέφτεσαι να χαλάσεις (~250)... Ο λόγος που στο προτείνω ειναι οτι εχει πολύ διαφορετική γεύση και "βαρυά" σαν αίσθηση, πράγμα που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολύ εύκολα τις διαφόρές απο τα απλά πετρέλαια... Με ενα καλό SIPS Panel μπορείς να διακρίνεις ποσο πιο σκούρο ειναι το 21αρι απο το 15αρι (που ειναι ήδη αρκετά σκούρο) στην παρακάτω φωτο... http://www.horomundi.com/forum/PostImages/Macallan/The%20Macallan%20Fine%20Oak.jpg Αμα τα βρω τα 15αρια στο 50ρικο, θα τα τιμησω.Μεχρι τωρα γυρω στα 40 βρισκω το 10/12. θέλεις οπωσδήποτε ουίσκι?υπάρχουν και άλλα ποτά, τα οποία είναι εξίσου ακριβά, με συγκεκριμένες ιδιότητες... Η τιμη δε με απασχολει.Ωραια να ειναι ελευθερα προτεινε ο,τι θες, ολα τα πινω απλα δε παιζει εμπειρια σε ακριβα ποτα οποτε ψαχνω κατι ποιοτικο, αλλα noobfriendly, να καταλαβω 2 πραματα.
Maximus Posted December 24, 2008 #5 Posted December 24, 2008 Ότι είπε και ο Level, ξεκίνα με ένα Macallan (έχει στα ΑΒ) και βλέπεις
geogeoland Posted December 24, 2008 #7 Posted December 24, 2008 Ardbeg, Talisker, Lagavulin.... Εξαιρετικά. Και σου μένει και χρήμα στην τσέπη. (Βαριά καπνιστά όλα, υπόψιν...)
greekfragma Posted December 24, 2008 #9 Posted December 24, 2008 θέλουμε φωτογραφίες μετά το τέλος της μπουκάλας
ennia Posted December 24, 2008 #12 Posted December 24, 2008 λες να μπορείτε θα την βαλουν απο πριν στο αυτοματο.......:hehe:
KoMM Posted December 24, 2008 Author #13 Posted December 24, 2008 ε βρε απαραδεκτοι 1 μπουκαλι ειπαμε...οχι 1 βαρελι
KoMM Posted December 27, 2008 Author #14 Posted December 27, 2008 το τυχερο μπουκαλι ειναι αυτο: περισσοτερα οταν ανοιχτει
winters Posted December 28, 2008 #15 Posted December 28, 2008 good choiceΠροσοχη.. Το συγκεκριμενο χωρις παγο αλλα με λιγο καθαρο και δροσερο νερακι...
KoMM Posted December 28, 2008 Author #16 Posted December 28, 2008 ετσι εχω ακουσει...το λιγο νερακι ποσο ειναι ομως;
Maximus Posted December 28, 2008 #17 Posted December 28, 2008 Εγώ τα πίνω σκέτα τα whiskey, δεν μπορώ το νερό/πάγο
LL_NEO Posted December 29, 2008 #18 Posted December 29, 2008 Εγώ τα πίνω σκέτα τα whiskey, δεν μπορώ το νερό/πάγοΒασικά στο Εδιμβούργο που είχα πάει στο μουσείο Ουισκι που έχει εκεί, που είπαν ότι στο 99% των περιπτώσεων επιβάλλεται να ρίξεις νεράκι μέσα για να απελευθερωθούν τα αρώματα του ποτού.
GoMaR Posted December 29, 2008 #19 Posted December 29, 2008 το ουισκι πινεται σκετο με 2 παγακια.τελος
darien Posted December 29, 2008 #20 Posted December 29, 2008 Βασικά στο Εδιμβούργο που είχα πάει στο μουσείο Ουισκι που έχει εκεί, που είπαν ότι στο 99% των περιπτώσεων επιβάλλεται να ρίξεις νεράκι μέσα για να απελευθερωθούν τα αρώματα του ποτού. και για να μην αρχίσει να σε βαράει από το πρώτο ποτό
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.