Jump to content



Πειρατεία στην Ελλάδα & Νομοθετικό Πλαίσιο


kreach

Recommended Posts

Παιδιά ρίχτε μια ματιά στο παρακάτω link:

http://w3.bsa.org/hellas/risks/

"...σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο €1000 για κάθε πειρατικό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει για όποιον διακινεί, πουλά ή αναπαράγει πειρατικά προγράμματα. " :o :bad:

Δε μας βλέπω καλά ... :unsure:

Προτείνω να γίνει sticky για κανα μήνα γιατί οι περισσότεροι (όπως κι εγώ πριν λίγα λεπτά!) ζούμε με την ψευδαίσθηση πως το παράνομο filesharing στην Ελλάδα είναι απλά μια γκρίζα ζώνη και δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ... Η αντίστροφη καταμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει ... μιλώ για την ημέρα που θα χτυπήσουν οι εταιρίες κατά της πειρατείας και θα πέσουμε από τα σύννεφα!

BTW Παραθέτω κι ένα θέμα σχετικό που έγραψε ο vadergr πριν ένα χρόνο περίπου

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=46201&highlight=%F0%E5%E9%F1%E1%F4%E5%DF%E1

Link to comment
Share on other sites

@Darien

Θέμα χρόνου είναι ... Διάβασα κάπου στο ιντερνετ (το ψάχνω αλλά δεν θυμάμαι που το βρήκα, όταν το βρω το ποστάρω) οτι η ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) έχει μαζέψει λίστα με χιλιάδες ονόματα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή .... :help1:

@jpavly

Moved??? Πώς κι έτσι? Τέσπα, εσύ ξέρεις :p

Το έψαχνα για ώρα, αρχικά στο Off Topic, μετά σκέφτηκα μήπως κάποιος άρχισε λαμακίες και κατέληξε το θέμα στη Μαύρη Τρύπα. Πάλι τίποτα ! Λέω, μα καλά εξαφανίστηκε? Μήπως το πόσταρα κατα λάθως σε άσχετο φόρουμ? Τελικά έκανα κλικ στο προφίλ μου και το βρήκα έτσι ! Ακούς εκεί να με ταλαιπωρείς χριστουγεννιάτικα :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω θέμα δεν έχει καμμία σχέση με filesharing.

Αναφέρεται στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πειρατικό λειτουργικό/λογισμικό.

Γι'αυτό και τα υψηλά πρόστιμα.

Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ασχολείται κυρίως με σοβαρά αδικήματα μέσω internet, π.χ παιδική πορνογραφία.

Δεν την απασχολεί αν έχεις αγοράσει το nero.

Aυτό με τα χιλιάδες ονόματα είναι ή ραδιο αρβύλα ή μία ακόμα τρομολαγνική είδηση και όποιος ψαρώσει ψάρωσε.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος Liopyr, μ'αρέσεις και ελπίζω να έχεις δίκιο, ειδάλλως με βλέπω στη λάκα.

Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Δε νομίζω να ασχολούνται με τα σπίτια παρά με εταιρίες οι οποίες αν μη τι άλλο υπάρχουν και χρησιμοποιούν πανάκριβο παράνομο λογισμικό με σκοπό το κέρδος. Όσο για το nero το οποίο αναφέρεις, χαρακτηριστικά να πω πως η εταιρεία ποτέ μα ποτέ δεν έχει μπλοκάρει ούτε ένα παράνομο κλειδί. Είναι ξεκάθαρο πως δεν την ενδιαφέρει ούτε την ίδια η πειρατεία, καθώς άλλωστε, γι'αυτό είναι και το πιο δημοφιλές πρόγραμμα και πολλοί σπεύδουν να το αγοράσουν. Πιστεύω ακράδαντα πως αν μια εταιρία θέλει να κλειδώσει,να πατάξει την πειρατεία, μπορεί αλλά δεν είμαι σίγουρος αν την συμφέρει. Ακόμη και στα Warez, πέφτει τρελή δωρεάν διαφήμιση και από στόμα σε στόμα, το θέμα προχωράει σύμφωνα με τα συμφέροντα της εταιρείας. Πολλοί από μας, έχουν το Nero δωρεάν αλλά σας διαβεβαιώ πως πολλοί είναι και αυτοί οι οποιοί το αγοράζουν, καθώς το 'βλεπα όσο δούλευα στο πλαίσιο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, το 95% των υποθέσεων του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες υποθέσεις είναι απάτες μέσω web, με πιστωτικές και ATM και τέτοια πράγματα. Για πειρατικό λογισμικό δεν θυμάμαι να τιμωρήθηκε ποτέ κανείς. Τώρα, να μπουκάρει καμιά μέρα η αστυνομία σπίτι σου για να σου ψάξουν το pc το θεωρώ απίθανο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη αν ισχυει αυτο για τα σπιτια μας που δεν νομιζω..τι θα κανουν..θα μπουν σε κατι χιλιαδες σπιτια να ψαχνουν τους Η/Υ?? Εξαλλου εκτος του οτι δεν ειναι εφικτο..η ελληνικη ατυνομια εχει πολυ πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθει.Εννοειτε πως η νομοθεσια ηταν αυστηρη παντα για τους παραβατες..αλλα δεν νομιζω οτι θα γινει τιποτα..ειναι για να ψαρωσουν πολλοι...Αλλιως μας βλεπω...:suicide2:

Ισχυει και για τα σπιτια αυτο η οχι??

Link to comment
Share on other sites

Mην ψαρωνεται ρε παιδια! Εδω εβγαλαν διαφημηση για την φοροδιαφυγη και φοροαποφυγη και ειχαμε 2 μηνες πριν ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ να ΔΗΛΩΝΕΙ στην καμερα οτι δεν φοροδιαφευγω αλλα κατανεμω ετσι την περιουσια μου για να ΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΩ!!!!!! Οτι να ναι! Τα οικοπεδακια στο βατοπαιδι πανε και ερχονται!

Ζουμε στην χωρε του ΠΟΤΕ!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ένας όμως αρκεί να την πατήσει.;)

Επίσης θυμήσω κάτι για την ελληνική πραγματικότητα που μιλάτε:

Επιτρέπεται να μπαίνεις σε λεωφορείο (μετρό κτλ) χωρίς να επικυρώνεις εισητήριο?

Πόσες φορές έχει τύχει να κάνουν έλεγχο ?

Πρακτικά ΠΟΤΕ.

ΑΛΛΑ, το αφήνουν μερικούς μήνες λάσκα και μια μέρα ΞΑΦΝΙΚΑ "θυμούνται" τον νόμο και γράφουν ΠΟΛΛΟΥΣ.

Έτσι κ με το νομοθετικό πλαίσιο. Το αφήνουν μερικά χρόνια και μια "ωραία" μέρα ΞΑΦΝΙΚΑ θα θυμηθούν πως "Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3524/2007" πρέπει να επιβάλλουν την τάξη :spell::crazy_pilot:

Στο κάτω κάτω περισσότερα $$$ μαζεύουν έτσι :big_boss:

Αφού στη χώρα των :mamba:ζούμε ...

Link to comment
Share on other sites

Οοοοοοοοοταν θελησουν να μαζεψουν $$ θα αρχισουν να μας χτυπαν τα κουδουνια ;)

Εχει ξανα γινει στην Ευρωπη....

Αν θυμαμαι καλα στην Πολωνια εχουν πεσει αρκετα προστιμα σε σπιτια με πειρατικο υλικο :big_boss:

Link to comment
Share on other sites

Τι λετε βρε παιδια??Ειστε καλα?Ποιος θα αρχισει να χτυπαει κουδουνια..τι λετε τωρα?Γινονται αυτα τα πραγματα..ελεος..τι δηλαδη θα μπουν και θα αρχισουν να ψαχνουν τα pc μας??

Μην ακουω βλακειες...:warning2:

Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως βλακείς, μη πω τίποτε άλλο ! Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα ... Μια μέρα (ελπίζω να αργήσει) θα γίνει πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις του TheLab "Συλλήφθηκε ο κύριος Τάδε για παράνομη χρήση MS Office, Nero κτλ"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.