Jump to content



Αναβαθμιση P4 3.0 σε Pentium D 940


epivitor

Recommended Posts

Γεια σε ολους και καλη χρονια.

Σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση τον Pentium 4 630, 3015 MHz που εχω τωρα και να παρω απο το ebay εναv Pentium D 940 ή 945.

Η μητρικη μου ειναι αυτη και απ'ο,τι βλεπω σηκωνει τετοιο επεξεργαστη.

Στα παιχνιδια πιστευετε οτι θα δω αρκετη διαφορα?

Επισης επειδη η ψυκτρα που εχω τωρα μαλλον δεν ειναι αρκετη σκεφτομαι να αγορασω αυτη.Μηπως εχετε να μου προτεινετε καποια αλλη?

Αααα ξεχασα να σας πω οτι καρτα γραφικων μου ειναι η x1950pro 512 agp.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.

Αυτη τη στιγμη με το pc που εχω, εχω παιξει ακομα και το crysis (σε χαμηλα settings βεβαια) και δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα.

Παραπανω απο 70-80 ευρω δεν παιζουν αυτον τον καιρο και θα αργησουν να παιξουν γενικοτερα οποτε c2d δε βλεπω ουτε με κυαλια.

Το tomshardware δεν το ηξερα και ψαχνοντας στα charts και συγκεκριμενα στο 3DMark06 - Graphics ειδα η διαφορα στους 2 επεξεργαστες ειναι περιπου 780 μοναδες. Τι σημαινει αυτο? Ειναι πολυ? Ειναι λιγο?

Βασικα ο λογος που θελω να αλλαξω επεξεργαστη ειναι οτι δεν μπορω να δω 1080p γιατι συνεχεια κολλαει.

Ορισμενες φορες ψιλοκολλαει και στα 720p.

Με το D940 -945 δεν θα υπαρχουν τετοια προβληματα φανταζομαι ή κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι ενώ η μητρική σου σύμφωνα με το site υποστηρίζει τους Ε8Χ00 δεν υποστηρίζει τους Ε5Χ00. αβλεψία? πάντως δεν θα σου πρότεινα να πάρεις pentium D 9Χ0 εν έτει 2009. κάτι σε dual core 2220 είναι κατά την γνώμη μου καλύτερη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Μισο λεπτακι γιατι δεν το πολυεπιασα αυτο.

Στην cpu support list της μητρικης μου διπλα σε ολες τις cpu γραφει F1 ή F2 ή F3 που ειναι η εκδοση του bios που πρεπει να εχεις εγκατεστημενη.Σε οσες cpu διπλα γραφει n/a (not available) νομιζω οτι σημαινει οτι δεν μπορει να τις δεχθει.

Εσυ φιλε δηλαδη λες οτι οσες cpu εχουν 800 fsb ειναι συμβατες?

Αν ειναι ετσι σηκωνει και Core 2 Duo E4700.

Link to comment
Share on other sites

Αν ρωτας εμενα ταινιες 1080p εχω δει αρκετες( πιο πολυ 720p παντως που ειναι υπεραρκετα για την οθονη μου) σε 22αρα οθονη με την καρτα γραφικων μου. Καπου καπου κανει κατι κοληματα αλλα οχι σε βαθμο τετοιο ωστε να ενοχλει την θεαση η να τα προσεξει ενα απειρο ματι. Εχε υποψιν οτι παιζουν πολλα ρολο, καρτα γραφικων, δισκος, με πιο Player τις παιζεις και αλλα. κρατα τα 70 ευρω, μαζεψε περισσοτερα και προχωρας σε κανα μηνα.

Πανω κατω ειναι 15-20% πιο γρηγορος.

Link to comment
Share on other sites

Κατι τελευταιο θελω να ρωτησω παιδια.

Οταν αλλαξω τον επεξεργαστη πρεπει να κανω και format για να ξαναπερασω τα windows (vista ultimate συγκεκριμενα) ή θα μου τον αναγνωριζει και δεν θα υπαρχει προβλημα στα υπολοιπα προγραμματα που εχω ηδη εγκατεστημενα?

Σ' αυτον τον επεξεργαστη μπορω να βαλω vista 64bit ή θα ηταν καλυτερο να ξαναπερασω τα 32bitα (απο πλευρας επιδοσεων σε 1080p και σε παιχνιδια ρωταω).

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζετε να ξαναπερασεις το λειτουργικο μετα την αλλαγη. Ισως καποια αλλαγη στο bios σε μερικες μητρικες. Ναι μπορεις να βαλεις 64bit λειτουργικο. Εχε υποψιν ομως με τα vista και 64Βιτ πολλα εχουν ακουσει τα αυτακια μας για ασυμβατοτητες drivers και πιο συγκεκριμενα με Drivers που δεν εχουν ψηφιακη υπογραφη.

Link to comment
Share on other sites

Με ένα πρόχειρο search βρήκα αυτό. Σε κάποιες εφαρμογές τα 32 είναι γρηγορότερα, στις υπόλοιπες τα 64 και σε ελάχιστες ίσα. Το SP1 βελτιώνει τις επιδόσεις.

Απλά δε μου άρεσε το ξερό "ναι"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.