Jump to content



MOBO με υποστήριξη triple channel 1600MHZ χωρίς OC mode υπάρχει?


Sitios

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει, τι ακριβώς παίζει με τις μητρικές s1366 και το triple channel.

Δε μπόρεσα να βρω κάποια που να υποστηρίζει triple channel μνήμες πάνω από 1333MHz, χωρίς να είναι OC mode. Αυτό σημαίνει ότι για να δουλέψουν οι μνήμες στα 1600, πρέπει να υπερχρονίσω το FSB της μητρικής? Με άλλα λόγια, δε δίνεται η επιλογή από το BIOS ενός επιθυμητού πολλαπλασιαστή ο οποίος να βάζει το FSB του CPU στα όσα είναι τέλος πάντων, αλλά ταυτόχρονα τις RAM στα 1600? Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Το μηχάνημα 8α παίζει default. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

αν όντως υπάρχει τέτοια επιλογή, τότε όλα καλά. Αλλά από http://techreport.com/articles.x/15967/2 εγώ καταλαβαίνω ότι για να παίξουν οι μνήμες στα 1600, πρέπει να παίξεις το CPU 13x200, αντί 20x133 που είναι default. Έχω χάσει λίγο τη μπάλα νομίζω...

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλε μου. 133 bclock ειναι default. Με 10 πολ/στη εχεις 1333mhz , με 12 τα 1600mhz.

To "overclocked" δηλωνει οτι ο memory controller μεσα στον επεξεργαστη παιζει με μνημες στα 1333 by default. Για παραπανω πρεπει να δωσεις κ περισσοτερο ρευμα στον memory controller δηλαδη να ανεβασεις το Vqpi. Ολες οι μνημες πανω απο 1333 εχουν profile που δινει αυτοματα τις τασεις που χρειαζονται για να δουλεψουν (Vqpi k Vddr)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.