Jump to content



ASUS M3A78-EM - πρόβλημα με HDMI


Diamantius

Recommended Posts

Χαιρετώ την ομάδα.

Φαίνεται ότι είναι η εβδομάδα των προβλημάτων για μένα.

Λοιπόν, στο ψητό:

Έστησα πρόσφατα για ένα φίλο ένα μικρούλι desktop για all around χρήση αλλά με την προϋπόθεση να συνδεθεί μέσω HDMI και με την 42" Sharp Aquos του, για να βλέπει καμιά ταινία.

To hardware αποτελείται από το προαναφερθέν mobo, έναν Phenom X3 8650, 2 x 2 GB DDR2 800 και 2 δισκάκια 1TB.

Κανένα add-in, παίζουν μόνο οι onboard devices.

Το πρόβλημα ξεκινάει στη σύνδεση της τηλεόρασης με το PC. Συγκεκριμένα, ενώ οι Catalyst αναγνωρίζουν την οθόνη και επιλέγουμε clone, η LCD παραμένει blank. Δεν δείχνει εικόνα με καμία δύναμη, ακόμα και αν την δηλώσω ως primary και βγάλω το καλώδιο της οθόνης του PC... Πρόβλημα του καλωδίου δεν είναι, γιατί το ίδιο παίζει μια χαρά σε ένα XBOX.

Καμιά ιδέα?

Και, σε περίπτωση που δεν γίνεται κάτι, ποιά add-in κάρτα γραφικών με HDMI ΚΑΙ sound pass through παίζει εγγυημένα?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάποια επιλογή στο BIOS με όνομα VBIOS και να έχει επιλογές DVI/ΗDMI ? Ποιά version Βιοs έχεις ?

Shared memory για την Onboard VGA πόσο έχεις ορίσει ?

Αφού κάνεις όλες αυτές τις προσπάθειες που λές, με ανοιχτό την Sharp, αλλά χωρίς το δεύτερο μονιτορ, έχεις κάνει reboot για δοκιμή?

Eπιπλέον, ποιό είναι το μοντέλο της Sharp ?

Link to comment
Share on other sites

@felix:

Επιλογή HDMI/DMI δεν είδα πουθενά στο BIOS. Version είναι η 1206 (νομίζω). Shared mem στο auto.

Reboot με μόνο την Sharp έχω κάνει,χωρίς αποτέλεσμα. Το μοντέλο της δεν το γνωρίζω ακριβώς, θα ρωτήσω και θα σου πω.

@MadBrainiac:

Έλεγα να αποφύγω τη λύση της αλλαγής motherboard προς το παρόν. Το λειτουργικό είναι τα windows XP. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την επιλογή του HDMI... Ένα HDMI έχει πάνω η μητρική, αυτό χρησιμοποιώ. Η δε οθόνη του PC είναι συνδεδεμένη στο D-Sub, καθώς αναφέρεται μέσα στο manual ότι δεν μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα DVI και HDMI.

Link to comment
Share on other sites

@madbraniac εκτος ότι του προτείνεις να αλλάξει μητρική (που δεν είναι λύση) του προτείνεις να πάρει και extra καρτα για να κάνει και Hybrid SLI? έλεος δλδ μην λέμε ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Για την δουλειά που θέλει να κάνει, η μητρική φτάνει...

@Diamantius είσαι σίγουρος ότι δεν πρέπει να κάνεις τίποτε στην τηλεόραση? σε Sony Bravia είχα θέμα ότι έπρεπε να πάω στο μενού της τηλεόρασης και να κάνω scan τα hdmi ports (και δεν βρήκε σήμα με 1 scan)...

Νομίζω ότι αφού την βλέπουν οι catalyst την τηλεόραση κάτι άλλο είναι στραβό... ψάξε manual/aquos tech support

Link to comment
Share on other sites

Diamantius θέλει λίγο προσοχή στο BIOS αυτής της μητρικής όσων αφορά το πώς βγαίνει ο ήχος απο HDMI. Βγάλε την ATI και πάρε μια μικρή 8 σειρά NVidia και παίξε σε Vista με Hybrid SLI. Ο driver για SLI προσφέρει την δυνατότητα να βγαίνει σωστά ο ήχος απο την μητρική με HDMI. Πρέπει επίσης να δείς στο Panel για τον ήχο ποιό είναι το active output device για τον ήχο.

Θα έλεγα επίσης μια πιο αναλύτικη περιγραφή του setup σου γιατι δεν αναφέρεις λειτουργικό ούτε απο πιο HDMI πάς να δώσεις στην τηλεόραση. Μπορείς να κουμπώσεις π.χ το ένα HDMI σε ενισχυτή και απο την κάρτα άλλο HDMI για video.

αυτό δηλαδή το έγραψες στον ύπνο σου? η μητρική του είναι ΑΤΙ/ΑMD και το λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει 2η GPU. Όταν λες λοιπόν να βγάλει την κάρτα και να πάρει μια nvidia και να κάνει ...Hybrid SLI του λες να πάρει μια νεα μητρική με nvidia chipset (που ως γνωστόν κάνει hybrid SLI, γιατί οι κάρτες της ΑΤΙ κάνουν Hybrid Crossfire) και μια nVidia GPU.

προσεκτικότερο write και read λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

@MadBrainiac: No worries, το κατάλαβα οτι κάτι τέτοιο είχε συμβεί :-)

@JaguarOne: Δεν είδα κάτι τέτοιο στο menu της Aquos. Επέλεξα σαν input τη θύρα που είναι συνδεδεμένο το HDMI και φρόντισα όλες οι άλλες ρυθμίσεις (πχ color mode) να συμπίπτουν με τις αντίστοιχες των Catalyst. Blank screen :-(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.