Jump to content



(Linux) Κάθε αρχη και δύσκολη


Dodo

Recommended Posts

Αν και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα pc, είμαι φρέσκος χρήστης (ψάρακλας) σε linux. Κατέληξα στα Ubuntu λόγο του οτι είναι "πιο φιλικά",αν και θέλω να δοκιμάσω και την Slackware διανομή. πειραματίστηκα βέβαια με live cd όπως το Knoppix και το "Back|Track 3 " :devil:

Με τα από διάβασμα κατάφερα να τα φέρω στα μέτρα μου να στήσω webserver και να πειραματιστώ. Αλλά όπως λένε , κάθε αρχή και δύσκολη.. και γιαυτό ζητάω τα φώτα σας

Καταρχάς ,δεν μπορώ να βρω οδηγούς για την creative xfi με αποτέλεσμα να μην έχω ήχο...Κυκλοφορεί τπτ ..ξέρετε?

Δεύτερον έκανα μια παπαριά.(τι προτοτυπο) Κρυπτογράφησα κάτι αρχεία με το seahorse (pgp key) ....Και μετά από φορματ ( πειραματισμός που λέγαμε) έχασα το key και δεν μπορώ να τα αποκρυπτογραφήσω....Μπορώ να σώσω τα αρχεία η πηγαίνουν για delete?

Τρίτον έχω πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους. Μερικοί παίζουν κανονικά μερικοί δείχνουν τα γνωστά ακαταλαβίστικα σύμβολα(character coding problem) ..! Χρησιμοποιώ το Vlc media player και πραγματικά δεν μπορώ να τους διορθώσω. αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει θα μου έλυνε τα χέρια.

Αυτά προς το παρόν ....

Link to comment
Share on other sites

σα νουμπας και γω το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι για την xfi υπαρχουν drivers απ την creative που δεν ξερω τι λενε. Επισης το oss 4 και μετα, την υποστηριζει και δε θα χεις προβλημα. Με αλσα δεν ξερω τι γινεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις... Βρήκα τους Drivers Για την creative και είμαι κομπλέ από θέμα οδηγών και hardware...

Τώρα κάτι άλλο.. θέλω να δημιουργήσω Startup Disk μάλλον καλύτερα ένα boot loader usb stick , αλλά όταν πάω να nα φτιάξω usb start up disk , βγάζει μήνυμα οτι το usb καρασάρει.... Καμια ιδέα?

Τέλος που αναφέρεται το error 17 οταν φορτώνει τον grub loadder?

Link to comment
Share on other sites

το usb stick τι θες να το κανεις ακριβως;

δοκιμασε να ξαναεγκαταστησεις το grub στο mbr, και να δηλωσεις σωστα το/τα λειτουργικο/α που θες να ξεκινανε

Όταν λες να το ξαναεγκαταστήσω...απο που? Οταν bootαρω απο το cd δεν νομίζω οτι έχει τέτοια επιλογή...Γι αυτόν το λόγο θέλω να φτιάξω το usb ;)!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.