Jump to content



Ε8600 ή Q9550???


speedster

Recommended Posts

Βρίσκω αυτούς τους δύο επεξεργαστές σε καλή τιμή και σκεφτόμουν να αγοράσω έναν από τους δύο. Αυτή τη στιγμή έχω έναν e6850 στα 3,51 κλοκαρισμένο κατω από νεράκι. δεν παίζω πολλά παιχνίδια, αντε κανενα crysis αραιά και που. η διαφορά στα ρολόγια που έχουν (2,83 με 3,33) είναι τόσο εμφανής; ποιον θα μου συστήνατε?

τώρα έχω χρόνουσ στο superpi 1m κοντά στο 13,5secs.. ξερει κανεις πόσο κάνει ενδεικτικά καθένας από αυτούς; επίσης απο θερμοκρασίες πως πανε;

θεωρώ σίγουρο πως ο τετραπύρηνος θα κλοκαριστει τουλάχιστον στα 3.0-3.2 με το που θα τον παρω...

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω ότι το superPi αφορά έναν μόνο πυρήνα. απλά ενδεικτικά το ανέφερα... πιστεύετε ότι δεν θα κερδίσω κάτι με την αλλαγή; θα μου έρθουν κοντά στα 150 όποιον και να πάρω... απλα το χτίζω γιατι τους βρήκα σε καλή τιμή και έτσι θα φτάσω στο maximum το 775 και δε θα χρειαστώ κατι άλλο πλέον για κανένα χρόνο (σε 3-4 μήνες με βλέπω βέβαια να αλλαζω πάλι...:p:P:P)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τον έβαλα τον Q9550 με την λογική να μην αλλάξω επεξεργαστή για καιρό ! Πιστεύω ότι για τις δικές μου απαιτήσεις θα μου κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια !

Έτσι κι αλλιώς , 4 πυρήνες στα 2,8 και 12mb L2 σίγουρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο θέμα .... :T:

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που έχεις ήδη C2D στα 3.5 γίγα, δεν βλέπω λόγο να τον αλλάξεις, ειδικά έτσι όπως λες ότι χρησιμοποιείς τον Η/Υ σου.

Αν θες να τα δώσεις σώνει και καλά, δώστα για αναβάθμιση κάρτας γραφικών, μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων θα καταλάβεις στα παιχνίδια απ'ότι με οποιονδήποτε από τους δυο επεξεργαστές που αναφέρεις.

Αν αποφασήσεις να τα δώσεις τελικά για επεξεργαστή, τσεκάρησε αν τους σηκώνει η μητρική σου. Δεν παίζουν όλες οι μητρικές S775 τους 45nm ;)

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα κι εγώ το ίδιο με τα παιδιά. Δε χρειάζεται να κάνετε αλλαγή. Αφού η κύρια χρήση του υπολογιστή είναι παιχνίδια δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Αν φτάσουμε στο σημείο που τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται τους 4 πυρήνες, το ξανασυζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου : Q9550

Με κάποιο από τα "καινουργια"* Ρ45 motherboards (πχ GigaByte EP45-UD3R ή UD3P) μπορείς να ανεβασεις έναν Q9XXX στα 450FSB χωρίς πρόβλημα (3800+). Αφού έχεις και νερό τότε ακόμα καλύτερα.

* με προσφατο revision του P45

Τώρα αν είναι να αγοράσεις και μητρική μαζί με τον Q9550, ξανασκέψου το μήπως είναι καλύτερα αργότερα να κάνεις μετάβαση σε Ι7.

Δες:

http://thelab.gr/showthread.php?t=55644

http://thelab.gr/showthread.php?t=54863

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.