Jump to content



NOD32 freezes Vista 64 systems


Candyman

Recommended Posts

Λοιπόν ενημερώνω τα μέλη εδώ πως μετά από πολύ καιρό με προβλήματα freezing των Vista 64 διαπίστωσα μετά από πολύ ψάξιμο και στο net αλλά και μόνος μου, πως το NOD32 σε κάποια pc's με Vista 64 οδηγεί σε freeze του λειτουργικού και η μόνη λύση ειναι το reset.

Είχα ψάξει πολύ καιρό τα πάντα (από bios settings, μνήμες και board μέχρι drivers και ipfilter.dat για το torrent client μου) χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Όταν πήρα χαμπάρι ότι κάτι τρέχει με το NOD και το έψαξα, κατάφερα και έλυσα το ζήτημα.

Επειδή το πρόβλημα είναι περίεργο και δεν συμβαίνει σε όλα τα setup (δεν κατάφερα να βρω ΓΙΑΤΙ ένα antivirus καταφέρνει να "παγώνει" όλο το σύστημα, αλλά φαίνεται να συμβαίνει σε συστήματα με 4gb ram και πάνω), αν κάποιος έχει Vista 64 και NOD32 και έχει παρόμοια προβλήματα καλό είναι να το ψάξει.

Από την δική μου έρευνα είδα πως προβλήματα υπάρχουν κυρίως με το 4άρι NOD32. Θα πρότεινα αν κάποιος έχει πρόβλήματα να βάλει την έκδοση 3.0.684 x64 και να απενεργοποιήσει το threatsense.net και το Anti-Steath technology (από το setup).

Αυτά τα ολίγα, αν τυχόν έχει κανείς άλλος παρόμοια προβλήματα ας κάνει feedback please.

Υ.Γ. Μερικά σχετικά links:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=214221

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=1316060

Link to comment
Share on other sites

κι εδώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με Vista 64 + nod64. Vista 64 sp2 rc με nod32 x64 3.0.669 αλλα και με προηγούμενες nod32 64bit 3.0 όλα οκ.

offtopic

σ εναν υπολογιστή με nod32 2.7 ένα συγκεκριμένο virus update κατάφερνε να κόβει όλο το ιντερνετ απο τον υπολογιστή και να επιτρέπει μόνο... τον Internet explorer 64-bit (σε Vista 64bit )

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=177670

/offtopic

Link to comment
Share on other sites

Απλά πληροφοριακά να ξαναπώ πως το πρόβλημα συμβαίνει σπάνια και κυρίως στην έκδοση 4.0.

Για τις εκδόσεις 3.0.xxx γενικά έχουν ακουστεί προβλήματα μόνο με ένα παλιό virus signature (το 3121 νομίζω)...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

μετά από πολύ ψάξιμο και εκνευριστικότατα κολλήματα έρχομαι να επιβεβαιώσω τον candyman τον οποίο και ευχαριστώ για τη λύση.

έχω κανονικά αγορασμένα windows vista 64bit home premium με 4gb ram και αγορασμένο nod32. Μετά την αγανακτηση των τυχαίων freeze που διαρκούσαν από 1-2 λεπτά έως άπειρο πέρασα την έκδοση 3.0.684 και προς το παρόν όλα καλά.

Αυτό που παρατήρησα είναι πως έχει πέσει η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων :-/ έκανα τη δοκιμή χωρίς κανένα antivirus και αμέσως μετα με το nod32, με το ίδιο ακριβώς αρχείο copy η ταχύτητα ήταν μειωμένη 10-20% ...

συμπέρασμα; χάλια το nod εντελώς... μακριά και αγαπημένοι

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.