αρης_τζ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2009 Γεια,Στις 28 Απριλίου έκνα μέσω ebay διαδικτυακή παραγγελία μιας μπαταρίας φορητού και σήμερα 08 Μαιου την παρέλαβα. Η αγορά κόστισε 45ευρώ και ήρθε από την Κίνα αλλά OEM battery..http://www.yock-asia.com/Aρχικά νόμιζα ότι θα είχα προβλήματα στην παραλαβή αλλά τελικά ο χρόνος παράδοσης ήταν πολύ γρήγορος και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Για την ακρίβεια, έστειλα ερώτηση και πήρα απάντηση για το αντικείμενο, τον τόπο αποστολής και την ημερομηνία εκτέλεσης παραγγελίας.:clap::clap:
racer Μάϊος 8, 2009 #2 Μάϊος 8, 2009 Εγώ παρήγγειλα κάποια δευτέρα ένα εξάρτημα για το φακό και την Παρασκευή της ίδιας εβδομάδας το είχα :magic:. Από USA, με USPS . Το Πλαίσιο πιο αργά στέλνει..
hondo1 Μάϊος 8, 2009 #3 Μάϊος 8, 2009 καλα οχι κ παντα...εξαρταται αν ο αλλος θα βαλει κ αποδειξη μεσα..αλλιως μπλεκεις με τελωνεια και καθηστερει πανω απο μηνα...μην σου πω και τριμηνο αλλες φορες..η πιο γρηγορη ειναι η fedex χωρις αμφιβολια..κατευθειαν στην πορτα σου ουτε τελωνεια ουτε τπτ!:banging:
zafiropo Μάϊος 9, 2009 #4 Μάϊος 9, 2009 ...κατευθειαν στην πορτα σου ουτε τελωνεια ουτε τπτ!:banging:Δηλαδή αν η αξία αυτού που αγοράζεις είναι πάνω απο 40$ δεν περνάς τελωνείο με την fedex;Αν γνωρίζεις κάτι πεσ'το μας γιατί 2-3 φόρες με UPS με ΕΣΚΙΣΑΝ....
greekfragma Μάϊος 9, 2009 #5 Μάϊος 9, 2009 καλα οχι κ παντα...εξαρταται αν ο αλλος θα βαλει κ αποδειξη μεσα..αλλιως μπλεκεις με τελωνεια και καθηστερει πανω απο μηνα...μην σου πω και τριμηνο αλλες φορες..η πιο γρηγορη ειναι η fedex χωρις αμφιβολια..κατευθειαν στην πορτα σου ουτε τελωνεια ουτε τπτ!:banging:φίλος παραπληροφορείς άσχημα και θα πάρεις κανένα στο λαιμό σου.......η FedEx όχι απλά σφάζει.......νταβατζήδες κανονικοί......πληρώνεις κοντά 150% πάνω την αξία για δέμα άνω των 40δολλαρίων.μακριά απο FedEx UPS παιδιά....ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ.
Qparadox Μάϊος 9, 2009 #6 Μάϊος 9, 2009 Κατ'αρχας, για fedEx θα πληρωσεις ΠΟΛΛΑ για μεταφορικα. Και μετα, ως λεει και greekfragma, υπαρχει και ο εκτελωνισμος... κι εκει παρτυ εχουμεοποτε USPS και ξερο ψωμι.
hondo1 Μάϊος 9, 2009 #7 Μάϊος 9, 2009 φίλος παραπληροφορείς άσχημα και θα πάρεις κανένα στο λαιμό σου.......η FedEx όχι απλά σφάζει.......νταβατζήδες κανονικοί......πληρώνεις κοντά 150% πάνω την αξία για δέμα άνω των 40δολλαρίων. μακριά απο FedEx UPS παιδιά....ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ. επειδη εχω αγορασει πολλα εξαρτηματα για μουσικη (κεφαλι ενισχυτη - κιθαρες κλπ) και αξια πανω απο 500ευρω απλα με fedex 5 στις 5 φορες ηρθαν ακριβως σε μια βδομαδα στην πορτα μου..οτι πληρωνεις λιγο παραπανω ναι..ειναι αληθεια..αλλα ειναι εγγυηση!! με usps 5 στις 10 εχουν ερθει στο ταχυδρομιο της περιοχης μου για παραλαβη...αλλες φορες καθηστερουν μεχρι και τριμηνο και τοτε ηταν που ειχα γινει μπουρλωτο...τελευταια εφαγα κ προστιμο τελωνειο 90ευρω + οτι καθηστερησε + οτι 3 βδομαδες να ξεκωλησει απο το τελωνειο + πανω απο 10 τηλεφωνα να συνεννοηθεις με αυτους... ολα αυτα ομως απο USA.....απο ευρωπη μου εχει τυχει ο αλλος να στελνει κ οδικως....οτι να ναι! απλα να προσεχετε κ να τους λετε να βαζουν αποδειξη αγορας..και για μεταχειρισμενα...+ gift...
hondo1 Μάϊος 9, 2009 #8 Μάϊος 9, 2009 Κατ'αρχας, για fedEx θα πληρωσεις ΠΟΛΛΑ για μεταφορικα. Και μετα, ως λεει και greekfragma, υπαρχει και ο εκτελωνισμος... κι εκει παρτυ εχουμεοποτε USPS και ξερο ψωμι.γιατι ρε φιλε με usps δεν περναει απο τελωνιο?....γελασμενος εισαι μου φενεται...
Qparadox Μάϊος 9, 2009 #9 Μάϊος 9, 2009 γιατι ρε φιλε με usps δεν περναει απο τελωνιο?....γελασμενος εισαι μου φενεται...Ασφαλως και ειμαι γελασμενος.. τι λες τωρα....επειδη βαριεμαι να γραφω, δες τα ποστ που εχω κανει και αναφερονται στις παραγγελιες μεσω ebay και πως να αποφευχθουν οι δασμοι κτλ κτλ
greekfragma Μάϊος 9, 2009 #10 Μάϊος 9, 2009 hondo1.......μας δουλεύεις έτσι?έχεις αγοράσει καινούρια πράγματα αξίας 500ευρώ και σου ρθε τελωνείο FedEx πόσο δηλαδή?
theo_mich Μάϊος 9, 2009 #11 Μάϊος 9, 2009 @hondo1 φιλος συνεχιζεις να παραπληροφορεις και δεν ειναι καλο αυτο......μονο usps απο αμερικα και usps/ems απο ασια. αποφευγουμε feedex οπως ο διαολος το λιβανι... δεν θα ερχισω να αναφερω παραδειγματα γιατι θα ξημερωσουμε
hondo1 Μάϊος 9, 2009 #12 Μάϊος 9, 2009 ε ρε παιδια... τι να πω..ετσι ειναι στην περιπτωση μου..δεν εχω σκοπο την παραπληροφορηση...ελεος..απο το 2004 με το ebay ετσι ηταν για μενα -προσωπικα παντα-..οχι οτι στην usps δεν εφταναν τα πραγματα...απλα επρεπε να πληρωσω καμια φορα τελωνεια...και εκει με εβριζα γτ δεν τα πληρωσα να ερθουν με την fedex!@greekfragma με usps 5 στις 10 φορες μου εχει ερθει τελωνειο, με την fedex καμια φορα..αμα εισαι κωλοφαρδος ερχεται μια χαρα με usps..δν κατακρινω την usps αλλα σε σχεση με fedex εννο και ειτε fedex!τωρα μιλαω για πραγματα αξιας που δεν διακινδυνευεις να τα χασεις..απο την αλλη αν ειναι οικονομικο..τοτε πληρωνεις 10$ κ στο στελνουν με καραβακι...
Qparadox Μάϊος 9, 2009 #13 Μάϊος 9, 2009 @greekfragma με usps 5 στις 10 φορες μου εχει ερθει τελωνειο, με την fedex καμια φορα..αμα εισαι κωλοφαρδος ερχεται μια χαρα με usps..Δεν ειναι θεμα τυχης, ειναι θεμα πώς και τί ο πωλητης εχει δηλωσει πανω στο customs declaration note.Με χαμηλη αξια και δηλωμενο ως gift και 'ανακριβη' περιγραφη (πχ. used electronic components), θεωρητικα θα περασει αερα απο το τελωνειο. Αρκει να μην ειναι κανα ογκωδες και βαρυ δεμα και προκαλεσει υποψιες.Αντιθετα στις ιδιωτικες εταιρειες, επειδη ακριβως βγαζουν χοντρα φραγκα απο την διαδικασια του εκτελωνισμου (προφανως οχι απο τους δασμους ε), σταματουν δεματα που ειναι ακομα και στο οριο (δηλαδη $40)...Το να εχει ερθει δεμα με δηλωμενη αξια 500ευρω μεσω fedex χωρις να περασει τελωνειο, θεωρω οτι ανηκει στο στατιστικο λαθος. Το να ερθουν ΠΟΛΛΑ δεματα (με τετοια αξια) χωρις τελωνειο, μαλλον ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας. Εκτος κι αν υπαρχει κανα αλλο κολπο και δε το ξερουμε.
hondo1 Μάϊος 9, 2009 #14 Μάϊος 9, 2009 αυτο ακριβως..τι εχει βαλει ο πωλητης πανω στο customs declaration note.. ειναι να πεσεις κ σε αξιοπιστο...τυχαινει αρκετες φορες να μην βαζουν κ τπτ..αλλες φορες να βαζουν κ αφου μου εχουν στειλει γραμμα απο το τελωνειο του βενιζελος να με ρωτανε τι ειναι αυτο..απο που το πηρες..κ κατι τετοια... ναι γι αυτο ειπα αλλες φορες περναει αλλες φορες κολλαει στο τελωνειο... ειχα αγορασει ενα μπασσακι για ενα φιλο μου..κ μια κιθαρα για μενα.... το μπασσακι κομπλε το παρελαβα απο το ταχυδρομιο....κ για την κιθαρα ερχεται χαρτακι απο ταχυδρομιο να πληρωσω μια 100ευρω αν θυμαμαι καλα..νταξει..εκει μονο που δεν εγινε της.......στο ταχυδρομιο!! οντως μπορει κ στην fedex να ημουν απλα τυχερος...αλλα κ τις 4-5? το μονο που λεω ειναι οτι οσο σημαντικο ειναι αυτο που θες να αγορασεις...καλυτερα να πληρωσεις κατι παραπανω...παρα να μπλεξεις! αν απο την αλλη δν ειναι...τοτε κ με καραβακι που λεει ο λογος...
jpavly Μάϊος 9, 2009 #15 Μάϊος 9, 2009 Το thread δεν έχει λόγο ύπαρξης, κι εγώ χθες πήγα στο Πλαίσιο και αγόρασα ένα καλωδιάκι, πρέπει να το αναφέρω; Είμαστε στο 2009, όλοι γνωρίζουν το ebay, 10 χρόνια πριν θα είχε σημασία. Και επειδή βλέπω και παραπληροφορήσεις κλπ, πάει περίπατο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.