Jump to content

Κολλήματα σε xp-Βοήθεια με έχουν τρελάνει!

palavomaras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα

Πρίν απο λίγες μέρες αγόρασα ενα καινούργιο κουτί για να στεγάσω το σύστημά μου!Μόλις βίδωσα την μητρική και συνέδεσα τα hardware έκανα να ανοίξω το κουμπί του τροφοδοτικού απο πίσω!Εκείνη τη στιγμή αναβοσβήνει το λαμπάκι ένδειξης της μητρικής και εν τέλει σβήνει και μυρίζω κάτι καμένο!αφού καταράστηκα την τύχη μου άπειρες φορές υποπτεύθηκα τροφοδοτικό κ αφού είχα εγγύηση το πήγα στο πλαίσιο να το κοιτάξουν κ να το αλλάξουν!Όταν με πήραν τηλ όμως απο το service μου είπαν ότι το τροφοδοτικό το δοκίμασαν σε άλλο pc κ δούλευε!Στο σπίτι μου όμως που το ξαναδοκίμασα τα ίδια!Τους πάω ολόκληρο το pc κ τους λέω βρείτε τι έχει!Για να μήν τα πολυλογώ μου είπαν ότι δεν είχα βάλει κάποιες ''βάσεις'' της μητρικής πρίν την βιδώσω κ τώρα δούλευε κανονικά κ οφείλονταν σε βραχυκύκλωμα!Μεχρι εδώ όλα καλά!Μόλις πήγα σπίτι όμως άρχισαν άλλα προβλήματα!Το κυριότερο είναι οτι πλέον με το που πάει να κανει boot ή μπαίνει στα windows κολλάει!Καμία αντίδραση!Τίποτα!και πρέπει να κάνω reset!έκανα virus scan τσέκαρα θερμοκρασίες, memtest, τίποτα!!!τα ίδια κ τα ίδια!

Παρακαλώ άν έχετε καμία καλή ιδέα πείτε μου γιατι έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ και ενώ το έχω λίγο καιρο φτιάξει το pc δεν έχω προλάβει να το χαρώ καθόλου!

Δούλεψε με το σύστημα έξω από το κουτί. Αν είναι σταθερό, τότε κάπου όταν μπαίνει η μητρική (είτε από εσένα, είτε από το μαγαζί) κάνει όπως σου είπαν βραχυκύκλωμα.

:mamba:Δοκίμασα να κάνω αυτό που μου πρότεινες φίλε μου alexgk αλλά μόλις άνοιξα τροφοδοσία τίποτα!Γυρνούσαν τα ανεμιστηράκια η κάρτα γραφικών κ ο δίσκος αλλά ούτε bootαρε ούτε τίποτα.Μία κενή οθόνη!Καποια λύση?????????:wall::wall::wall:

Υ.Γ ρε παιδιά μα τω θεώ έτσι μου 'ρχεται να πάρω ένα σφυρί να το σπάσω :slap:

Μήπως παίζει τίποτα με το καλώδιο ρεύματος του τροφοδοτικού; Μήπως το 20πινο ή 24πινο δεν το τοποθέτησες καλά στη μητρική; Επίσης για να το ανοίξεις με τη μητρική έξω από το κουτί πρέπει να ενώσεις τα δύο πινάκια του pw.

Αδερφέ έτσι όπως το περιγράφεις, το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στο οτι κατα την πρώτη τοποθέτηση κάτι δεν μπήκε καλά και έτσι κατα το πρώτο boot κάτι κάηκε. Το έχω πάθει μια δυο φορές πιο παλιά, κατα την εποχή των... πειραματισμών. :p

Το κυριότερο πρόβλημα που είχα εγώ όμως ήταν οτι μπορεί να είχε καεί το οτιδήποτε, και σε οποιονδήποτε βαθμό (π.χ σ' εμένα μια φορά είχε καεί τελείως η vga, κάπως το τροφοδοτικό (ό,τι νάναι τάσεις), οι μνήμες τα είχαν παίξει, το memtest δεν έβρισκε τίποτα αλλά πετούσαν σφάλματα στο άκυρο μέσα στα windows), και η mobo κάποια κυκλώματα (και το ενα απο τα 2 bios).

Οπότε ξεκινάς μια.. δύσκολη πορεία, βλέποντας και κάνοντας.

Δοκίμασε να το δουλέψεις εκτός κουτιού. Δες αν όλα έχουν συνδεθεί σωστά, και στα "μέσα" του συστήματος (20πινα, 24πινα, καλώδια κλπ) και στα "έξω" (καλώδια τροφοδοσίας, καλώδιο οθόνης να κάνει επαφή κλπ).

Αν ανάψει, δουλεύουν ανεμιστήρια κλπ, περάσει bios test η mobo (κάνει "μπιπ") αλλά δεν έχεις εικόνα, μάλλον πας για κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να το δουλέψεις και με κάποια onboard vga ή κάποια άλλη κάρτα αν έχεις, αν καταλήξεις εκεί.

Αν ανάψει, έχεις εικόνα, περάσει το bios test και αρχίσει να κολλάει στο φόρτωμα των windows, πας για δίσκο, ή έχουν μισο-πειραχτει οι μνήμες. Για να δεις για τον δίσκο τρέξε τα τεστ που θα βρεις στο site της εταιρίας του δίσκου σου. Για μνήμες, άσε το memtest να κάνει αρκετούς κύκλους και βλέπουμε.

Αν ανάψει, έχεις εικόνα και δεν περάσει καν bios test, βλέπει corrupted bios, κάνει κάνει άκυρα reboot σε άκυρες και random φάσεις, πας για motherboard μάλλον

Δες αν στέλνει η mobo κάποιο beep-code, ίσως σε βοηθήσει.

Κατέβασε το ultimate bood cd και τρέξε τα τεστ για να πάρεις μια κάποια γενική εικόνα αν καταφέρεις να το κάνεις να δουλέψει αλλά τρως άκυρα κολλήματα.

Επίσης τσέκαρε το τροφοδοτικό. Μπορεί να έχει μισοκαεί και να δίνει ό,τι νάναι τάσεις. Τσέκαρε το με ενα πολύμετρο, και δούλευε προς το παρόν το σύστημα με κάποιο δεύτερο αν έχεις, ή με κάποιο δανεικό, για να αποκλείσεις αυτό το πρόβλημα (απο το τροφοδοτικό προκύπτουν διάφορα κουλά).

Τώρα... αυτά, έτσι πολύ γενικά. Δεν θέλει θυμό ούτε απελπισία, ίσως να είναι απλώς κάποιο βραχυκύκλωμα και να λυθεί αμέσως. Μάλλον θα θελήσει χρόνο πάντως.

Για ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Postαρε αποτελέσματα απο ό,τι δοκιμάζεις, απο κάθε βήμα, για να πάρουμε μια πιο σαφή εικόνα. :)

Λοιπόν παιδιά έκανα το εξής!!!Έβγαλα τον επεξεργαστή και τον φύσηξα λίγο και μετά τον ξανάέβαλα στη θέση του!!!Όλα καλά μέχρι στιγμής!Μου ανοίγει το σύστημα κανονικά!Τρελός απο την χαρά μου τον αφήνω ανοιχτό για περίπου 8-9 ώρες!Το άφησα να μου κατεβάσει μία ταινία έπαιξα λίγο age of empires 3 και μετά το άφησα!Μόλις το ξανάάνοιξα μπαίνει στα windows και μετά απο λίγο μου κολλάει ξανά!

Μήπως φταίει το τροφοδοτικό ρε παιδιά????μήπως δίνει όπως είπε κ ο φίλος λάθος τάσεις???Γιατί στο πλαίσιο σιγά μην το κοίταξαν με πολύμετρο να μετρήσουν στην τάση που δίνει!!!Απλά το έβαλαν σε ένα άλλο pc και κοίταξαν άν δουλεύει!!!Και το θέμα είναι ότι έχω ακόμα την εγγύηση πώς γίνεται να τους πώ δώστε μου καινούργιο τροφοδοτικό???!!! Το άλλο σενάριο που μπορώ να φανταστώ είναι η CPU!!!μήπως αυτή είναι ελλατωματική!!!Έλεος πια με αυτά τα προβλήματα!Το γαμώτο είναι ότι μόλις φύσηξα λίγο την cpu και την ξαναέβαλα ξεκίνησε κανονικά και μετά πάλι τα ίδια!!!!:help1::help1: Κάποια ιδέα???Πάντως το καλό είναι ότι τις τελευταίες 10 φορές που το έχω ανάψει -σβήσει(λόγω κολλημάτων) απο εκεί που δέν άκουγα beep στην αρχή τώρα τουλάχιστον με βάζει στα windows (έστω κι άν μετά απο λίγο 9/10 φορές μου κολλάει)

Y.Γ- Να επισημάνω οτι συνήθως μου κολλάει αμέσως μετά που μπαίνει στα windows και μου εμφανιζει τα εικονίδια!!!

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια από καρδιάς!!!

Πολλές φορές η αστάθεια του hardware οφείλεται στο τροφοδοτικό. Στην περίπτωσή σου μόνον αν πας το pc στο μαγαζί και το δούνε να κάνει τα δικά του το pc....

Είσαι σίγουρος ότι δεν κλοκάρεις; Μπορεί απλά να μη σηκώνει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.