Jump to content



Αξίζει η αγορά ενός Ι7-920 αυτή την περίοδο?


Ioanna

Recommended Posts

Γεια σας και καλώς σας βρήκα...

Θα αγοράσω καινούργιο υπολογιστή, κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο 2009. Βασικά αυτά που θα αγοράσω είναι μητρική μαζί με μικροεπεξεργαστή, μνήμες, κουτί και τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, μάλλον ψύκτρα και κανένα dvd. Τα υπόλοιπα τα έχω από το PC που σας γράφω τώρα. Ίσως αγοράσω και μια δεύτερη οθόνη.

Το μηχάνημα το θέλω για να χρησιμοποιώ ολόκληρη την Adobe Master Collection CS3 (και ενδεχομένως, CS4 τότε) σαν ερασιτέχνης (και όχι σαν επαγγελματίας), το θέλω για τα γνωστά (δηλαδή surfing, office, downloading, audio transcoding και σπανιότερα some video encoding), για να βλέπω ταινίες και να παίζω κανένα αξιόλογο παιχνιδάκι (τύπου Age of Empires ή The Sims), χωρίς να είμαι φανατική gamer. Γενικά, αυτό που θέλω είναι να μπορεί το PC να τρέχει 3-4 εφαρμογές ταυτόχρονα και φυσικά να είναι γρήγορο.

Περίμενα την έλευση των Windows 7 (θα αλλάξω από XP) για να ξεκινήσω να ψάχνομαι, αλλά κάποια πράγματα που διαβάζω τελευταία με προβληματίζουν...

Είμαι εδώ για να ρωτήσω το εξής:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

-να περιμένω τους καινούργιους Intel I5 και να δω και τι θα κάνει η AMD?

ή

-να αγοράσω ΤΩΡΑ έναν INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 – BOX και να τον αφήσω στο κουτί του, περιμένοντας τις εξελίξεις στα υπόλοιπα? Και ΟΤΑΝ έρθουν οι εξελίξεις, να αγοράσω και τα υπόλοιπα και να στήσω το PC? (δηλαδή, κατά τις αρχές Νοέμβρη 2009)

Από κάποια πράγματα που έχω ακούσει, οι τωρινοί i7-920 θα καταργηθούν, θα γίνουν σπάνιοι και πανάκριβοι, ενώ οι επερχόμενοι i5 είναι υποδεέστεροι. Επίσης η AMD δεν αναμένεται να δείξει κάτι σοβαρό, κάτι που να χτυπάει στα ίσια τον τωρινό I7-920, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν θέλω να γράψω βιβλίο για αυτό δεν συνεχίζω, μπορείτε όμως να με ρωτήσετε ότι θέλετε... Και εγώ έχω να ρωτήσω και κάποια άλλα πράγματα.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια και καλώς σας βρήκα :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Ένα καλό ερώτημα είναι σε τι budget είσαι διατεθειμένη να κινηθείς.

Επίσης με την περιγραφή που δίνεις δεν λες πάνω σε τι δίσκους θα στηριχθεί το μηχάνημα. Από τότε που βγήκαν οι SSD ειδικότερα στις τιμές των 200ευρώ για τον φοβερό και τρομερό Intel MLC80GB δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστείς με τους δεινόσαυρους τεχνολογίας 1980.

Προσωπικά νομίζω οτι πρέπει να ρίξεις το βάρος σε έναν καλό SSD σκληρό δίσκο και όχι τόσο σε ακριβούς επεξεργαστές κάρτες γραφικών γρήγορες μνήμες κλπ.

Τι εννοώ.....

Οτι για αυτά που θες να κάνεις

ένας Ε8400 @150euro με έναν 80gb Intel SSD @ 200euro μια ΑΤΙ 4850 512@70euro και 4gb ddr2@50euro

θα είναι γρηγορότερα από

ένα i7 920 @ 250euro με συμβατικό σκληρό δίσκο (ακόμα και Velociraptor) @100euro μια ΑΤΙ 4870+ @120+euro και >4gb ddr2

Σαφέστατα και θα πας σε Windows 7. Το λειτουργικό πριν καν βγει official είναι απίστευτα σταθερό και πανεύκολο στη χρήση.

Η χρήση που κάνω στο μηχάνημα μου είναι περίπου ίδια με σένα και σε κάποιους τομείς έχω και λίγο περισσότερες απαιτήσεις (π.χ. first person shooters gaming @1680X1050 full details)

Το μηχάνημά μου αποτελείται από

E8400

4gb ddr2

Ati 4850 512

motherboard chipset intel P45

και το σημαντικότερο είναι οι 3X16gb SLC ssd mtron@raid0 (εντάξει δεν έχω απαιτήσεις σε χώρο γι αυτό σου πρότεινα τον intel ssd 80gb)

όλα τα παραπάνω τρέχουν νεράκι σε Windows 7 X64 RTM

το ζουμί πάντως είναι 1.αν σε παίρνει το budget να πάρεις έναν καλό διπύρηνο και μητρική 775 με 4gb μνήμες και να τα σκάσεις σε καλό SSD προχώρα άφοβα.

ο i7 με συμβατικό δίσκο στα περισσότερα(κρατάω επιφύλαξη στο video encoding) που ανέφερες σε σχέση μέ τη λύση του Core 2 Duo s775 και έναν top class ssd θα είναι χειρότερος.

Επειδή όμως ανέφερες για ελάχιστη χρήση video encoding σου προτείνω τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και σε σενα greekfragma και ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικη απαντηση.

Ο λογος που δεν εβαλα budget ειναι οτι δεν ρωταω "Πεστε μου τι μηχανημα να παρω"...

Ρωταω αυτο που λεει ο τιτλος αυτου του θεματος:

-Αν αξιζει η αγορα ενος I7-920 τωρα, οπως διαμορφωνεται η αγορα... Δηλαδη με τους Ι5 προ των πυλων, με τους 965 και 955 της AMD κλπ, κλπ...

Και το ρωταω αυτο, διοτι ακουω οτι οι σημερινοι Ι7 θα εξαφανιστουν ή θα ακριβυνουν δυσαναλογα, μιας και θα σταματησουν να παραγονται.

Τωρα, οσον αφορα το PC που θελω να παρω:

1) Ειχα σαν αφετηρια (για να αρχισω να ψαχνομαι) την διαθεση των Win 7 στην Ελληνικη αγορα (τελη Οκτωβρη νομιζω), αλλα... αυτα που ακουσα για τους Ι7 με κανουν να ψαχνομαι απο τωρα.

2)Θα αγορασω οπωσδηποτε SSD και μαλιστα τον Intel 80GB (στο Πλαισιο αναμενεται κατα τις 15 Σεπτεμβρη)

3)Εχω αυτη τη στιγμη που μιλαμε εναν WD 640GB σε enclosure της Cooler Master, και φυσικα θα τον κρατησω.

4)Το budget δεν ειναι προβλημα, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, που σημαινει οτι δεν θα τα πεταξω και στο ετσι. Θεωρησε οτι θελω να κινηθω στην ανωτερη κατηγορια επεξεργαστων (Intel i7-920 - AMD 955 , AMD 965).

Ολα τα παραπανω δεν τα ανεφερα, επειδη απλα δεν ρωταω κατι του στυλ "Τι μηχανημα να παρω?"

Okay, now...

Αφου τα διαβασες ολα αυτα (και εσυ και οποιος αλλος φιλος), πειτε μου σας παρακαλω:

-Αξιζει η αγορα ενος ι7-920 αυτη την περιοδο?

Συγκεκριμενα:

-Αξιζει το χτισιμο ενος συστηματος πανω σε εναν ι7 αυτη την περιοδο, δεδομενων των οσων θα ακολουθησουν αυτο το φθινοπωρο? Και τι λετε για την ιδεα μου να αγορασω ΜΟΝΟ τον ι7-920 ΤΩΡΑ (μιας και θα εξαφανιστει/ακριβυνει, οπως λενε) και να τον βαλω στο υπολοιπο συστημα που θα αγοραστει ΤΟΤΕ (κατα τον Νοεμβριο)?

Ευχαριστω :)

Υσ: greekfragma, ειλικρινα σε ευχαριστω για την κατατοπιστικοτατη απαντηση! Θα ηθελα ομως να μου πεις πως θα πηγαινε και ο ι7-920 με εναν top class SSD οπως ο Intel...

Link to comment
Share on other sites

Για μένα μη πάς σε socket775. Για τους ι5 πολλά ακούγονται αλλά αφού δεν τους έχουμε δει απο κοντά δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Αν μπορείς να περιμένεις μερικούς μήνες καλώς. Αν όμως πρέπει να πάρεις άμεσα καλύτερα να πάρεις ι7 μαζί με έναν ssd και να έχεις ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Πλέον ένα ι7 σύστημα δεν είναι τόσο ακριβό.

245 ευρω ι7 920, περίπου 200 ευρώ για μητρική και 100 για μνήμες. Και αν σκεφτείς ότι σε πολυμεσικές εφαρμογές οι ι7 παίζουν απλά σε άλλο επίπεδο για μένα αξίζει να πας εκει.

Link to comment
Share on other sites

μιλάμε για υπολογιστές Jan

δεν αξίζει να στοκάρεις ΤΠΤ...

σε 3 μήνες ή όποτε ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το pc επιλέγεις το καλύτερο/συμφερότερο της αγοράς.

και 920 να μην υπάρχει θα υπάρχει κάτι αντάξιο στη θέση του

δεν πρόκειται να αφήσουν τρύπα στην κλίμακα/γκάμα.

αν στήσεις μηχάνημα στήσε με i7 ναι αξίζει,

οι απαιτήσεις σου είναι middle και κάτω

δεν χρειάζεσαι δυνατό σύστημα το audio σαν επεξεργασία έχει ξεφυτιλιστεί

το video αν είναι σπάνιο μπορείς να το ανεχτείς και με τραγικά φτηνότερα συστηματάκια.

Link to comment
Share on other sites

Aπο την στιγμη που εχεις οριοθετησει μονη σου τελικη ημερομηνια αγορας (δεκ.2009)

εξαντλησε το περιθωριο που εχεις θεσει.

Οπως λενε και οι φιλοι μας οι αγγλοσαξωνες "patience is a virtue".

Aπο την στιγμη που δεν χρειαζεσαι αμεσα το μηχανημα δεν υπαρχει λογος να κινηθεις σε καποια αγορα.(προσωπικα παντως ,δεν θα εβλεπα λαθος την αγορα ενος i7 αν υπηρχε αναγκη για αμεση αγορα).

καλως ηρθες...

Link to comment
Share on other sites

Πόσο καιρό σκέφτεσαι να το κρατήσεις το μηχάνημα? Αν είναι ότι σε 2 χρόνια θα πας σε ένα άλλο ολοκαίνουργιο, τότε πάρε τον i7 και θα είσαι ΟΚ, όχι μόνο για τα 2 χρόνια, απλά δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Intel με το s1366.

Επένδυσε σε SSD και αν μπορείς και σε raid.

Επίσης μιας και λες για adobe πάρε αρκετή μνήμη...6-8gb.

Τέλος το 775 είναι στην ουσία dead και δεν αξίζει να πάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγω λεω για ενα μηχανηματάκι με Quad AMD και εναν Intel 80gb ssd επανω..Εφοσον δεν μιλαμε για επαγγελματια δεν την τρελενει να κρατισει το encoding κανα λεπτο παραπανω..:fun:

Εναν Quad Amd με λιγα λογια . + 8gb ram + Ιντελ ssd και πιστευω ειναι μια χαρουλα..!:jump1:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ, το 775 δεν θα το έλεγα dead σε καμία περίπτωση, και ειδικά για ΜΗ επαγγελματική χρήση, και με την διαφορά τιμής θα το έλεγα πως αξίζει κιόλας ίσως.

Αν πάλι τα λεφτά δεν είναι θέμα, δεν κάνεις κάν την ερώτηση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι εξτρά παίρνεις με τα εξτρά λεφτά που σκας.

Υπάρχει ενα threshold που το να σκας 40% πιο πάνω σου δίνει 10% πάνω σε επιδόσεις και για πολλούς δεν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη εφοσον δεν θα στησεις το μηχανημα μη κανεις απολυτως καμια κινηση περιμενε το Νοεμβριο οπως λες να τα παρεις ολα μαζι μπορει και να πετυχεις καλυτερη τιμη και στον Ι7 και στον SSD. Δεν υπαρχει λογος να στακαρουμε οτιδηποτε σε hardware τη στιγμη που δεν το χρειαζομαστε αμεσα. Οσο για τους Ι7 θα υπαρχουνε για αρκετο χρονο ακομη στην αγορα και να αποσυρθει ο 920 θα βγει καποιος καλυτερος η ανταξιος στη θεση του. Αληθεια αυτο "Από κάποια πράγματα που έχω ακούσει, οι τωρινοί i7-920 θα καταργηθούν, θα γίνουν σπάνιοι και πανάκριβοι" που το ακουσες;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας :)

Τελικα, θα περιμενω τις εξελιξεις και θα αγορασω PC καποια στιγμη μεχρι τα Χριστουγεννα.

Ευχαριστω πολυ ολους για την πολυτιμη βοηθεια τους σε αυτο το θεμα!

Να ειστε καλα :)

Link to comment
Share on other sites

ioanna, κατ'αρχην καλως ηρθες στο φορουμ και επειτα θα συμφωνησω με τους πιο πανω που σου ειπαν, καλυτερα να περιμενεις και να μην στοκαρεις πραγματα. η τεχνολογια τρεχει με ιλιγγιωδεις ρυθμους, γι'αυτο σε 3 μηνες απο σημερα δεν ξερεις τι θα γινεται στην αγορα. οποτε καλυτερα να το ξανασυζητησουμε, αφου βγουν win 7, ati dx11, i5-i3 κλπ..!! ουτως ωστε να εχουμε και μια βαση δεδομενων να πουμε κατι.

καλος ο Ι7-920, αλλα πρεπει να κοιταμε και το μελλον..!!

Link to comment
Share on other sites

Το s1366 δεν θα σταματησει. Οι 6πυρηνοι σε αυτο το σοκετ ερχονται μεσα στο 2010 αρα θα εχεις αναβαθμισιμοτητα εκτος του επεξεργαστη και στις μνημες. Σηκωνουν ανετα 12GB μνημη σε tripple channel. Εγω τον πηρα τον 920 και δεν το μετανιωσα. Οι καινουριοι ι7 σε s1156 απο επιδοσεις ειναι κοντα στον 920 αλλα δεν εχουν tripple channel. Αν μπορεις να διαθεσεις 1000-1150 ευρω πηγαινε σε i7 920 με SSD...

post-13340-1416074103,1855_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

επειδη ειμαι και εγω να παρω το νεο μηχανημα μεχρι δεκεμβρη.

το οποιο μηχανημα

ειναι για workstation και οχι για multimedia.

Το μονο που βλεπω ως τωρα ,ως διαφορα και με προβληματιζει

οτι

Α)η mobo που κυκλοφορουν μεχρι σημερα

για s1336 εχουν 3 channel που σημαινει παρα πολλα για μενα.

ενω στα s1556 παιζουν dual channel

Απο εκει και περα ,

βλεπεις οτι με τιμες απο 200 εως 250 παιρνεις επεξεργαστη με τους ιδιους πυρηνες ιδια cache με τους ι7 στα s1336 αλλα

ειναι 1 Ghz κατω απο την "παλια" s775.

Πραγμα σοβαροτατο!!μιλαμε για ταχυτητα στον επεξεργαστη.

ας μην βαλουμε τον ορο Over Clocking.μην με φατε ρε παιδια μεσα μιλαμε για Κ.Σ. κανονικες συνθηκες.!!!

Ο ι7 950 ειναι στα 3,06 αλλα στα διπλα λεφτα απο τον 920.

Καταληγοντας

Το Θεμα αν εχω καταλαβει ειναι η μαχη των chipset

κοινως Χ58,P55,και το μπαλακι ειναι σε εμας...

περιμενοντας λοιπον...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι εφαρμογές μπορεί να έχει ένας workstation Η/Υ, αλλά υποψιάζομαι ότι το ΗΤ του 920 θα το χρειάζεται:). Aντίθετα στο 1156, μόνο ο i7 860/870 έχει ΗΤ.

Eπίσης λογικά θα χρειάζεται και την περισσότερη μνήμη, στο 1366 μπορείς να βάλεις και 12gb(και 24gb βάζεις, αλλά υπερβολικό ακούγεται). Ενώ στο 1156 μπορείς 8gb(και 16gb γίνεται, εδώ δεν το βλέπω τόσο υπερβολικό):D

Aυτό για το 1Ghz διαφορά δεν ξερω τι παίζεται:) Πάντως στα ίδια ρολόγια είναι πιο γρήγοροι οι 1366:D

Τον όρο ο/c βάλτον στο παιχνίδι. Με stock ρυθμίσεις πας 3Ghz ίσως και παραπάνω τον 920:D και χωρίς ανησυχητικές θερμοκρασίες:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.