Jump to content



Stacker 831SE - Συντονισμός


dimitris_s

Recommended Posts

Χαιρετώ,

Έχω το Stacker 831SE. Με τις δονήσεις που προκαλούνται κατά την ανάγνωση/εγγραφή από τους σκληρούς δίσκους, συντονίζεται το πλαϊνό του κουτιού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σπαστικότατος θόρυβος. Ο θόρυβος φυσικά προέρχεται από το τριγμό του πλαϊνού παραθύρου. Έχω δοκιμάσει να κολλήσω μαλακό αφρολέξ επάνω στο κουτί στα σημεία που "πατάει" το πλαϊνό αλλά δε βοήθησε σχεδόν καθόλου.

Έχει ή είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα, και εάν όχι ρίχτε καμιά ιδέα γιατί το λυπάμαι να του ρίξω μπουκέτο, τόσο κόπο έκανα να το αγοράσω και να το στήσω. :fist:

: )

Link to comment
Share on other sites

δλδ προερχεται απο το rack των HDD? ειναι σιγουρο αυτο? μηπως προερχεται απο πουθενα αλλου? κοιταξε το να εισαι σιγουρος.....! αν ειναι απο τους σκληρους, δοκιμασε να τους αλλαξεις θεση.

Link to comment
Share on other sites

:)

είναι η σίτα με το πλαινό όχι το πλαινό με το κουτί.

θα δοκιμάσω να του βάλω μονοτική ταινία στα όρια του κοψίματος για να πατάει σε πιο μαλακό υλικό η σίτα

αν βρεις άλλη λύση πρώτος, πες μας

Link to comment
Share on other sites

Σωστότατος darksaga. Όντως η σίτα είναι με το πλαϊνό που παράγει το θόρυβο.

Βγαίνει εύκολα η σίτα; Δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ.

Άμα της βάλω θερμή σιλικόνη από τη μέσα μεριά του πλαϊνού για να κρατάει καλύτερα τη σίτα, λέτε να κάνει δουλειά;

Προέρχεται σίγουρα από το rack των HDD, καθώς το φαινόμενο παρατηρείται όταν, όπως είπα, υπάρχει δραστηριότητα των σκληρών δίσκων.

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. : )

Link to comment
Share on other sites

Ο θόρυβος (βόμβος καλύτερα) είναι 99% από τη βάση των δίσκων. Το έιχα κι εγώ σε έντονο βαθμό όταν είχα ένα δίσκο. Το περιόρισα βάζοντας ελαστικές φλάντζες μεταξύ δίσκων και των πλαϊνών που κάνουν τους δίσκους συρταρωτούς. Μπήκε λίγο "σφιχτά" μετά ο δίσκος αλλά περιορίστηκε ο βόμβος. Τα πράγματα σχεδόν ησύχασαν όταν έβαλα και 2ο δίσκο (πάλι με την ίδια πατέντα). Τώρα με 3 δίσκους δεν υπάρχει συντονισμός καθόλου γιατί η βάση των δίσκων είναι πιο γεμάτη και η ιδιοσυχνότητα συντονισμού είναι πολύ εκτός για να συντονίσει.

Για τις φλάντες που λέω χρησιμοποίησα φαρδύ λάστιχο από τη μοδίστρα της γειτονιάς! Έκοψα μικρά τετράγωνα και τα τρύπησα για να μπουν οι ψευτοβίδες από τα πλαϊνά των βάσεων των δίσκων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.