Jump to content

My Clear Case (Προσοχή: ΠΟΛΛΕΣ φωτό / NOT Modem-Friendly)

georgeadams

Recommended Posts

Λοιποοοόν, είχα πει πως θα έβαζα περισσότερες φωτό από το δικό μου κουτί και ήρθε η ώρα να το κάνω!

Αρχίζουμε με τις νυχτερινές φωτογραφίες που είναι και πιό όμορφες ;) και μετά θα μπουν και οι "νορμάλ" μαζί με σχόλια όπου χρειάζεται.

Case_Front-Left_Side_Night.jpg

Case_Front-Right_Side_Night.jpg

Case_Right_Side_Night.jpg

Case_Left_Side_01_Night.jpg

Case_Left_Side_02_Night.jpg

Case_Left_Side_03_Night.jpg

Pump_&_ GPU_Close-Up_Night.jpg

Tubing_Night.jpg

Watertank_Night.jpg

Σημείωση: κάνοντας κλικ πάνω στις φωτογραφίες, ανοίγουν σε νέο παράθυρο με διπλάσιο μέγεθος.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Συνεχίζουμε με ποιό "φωτεινές" φωτογραφίες:

Case_Front_Left_Side.jpg

Case_Front.jpg

Case_Front_Right_Side.jpg

Το μικρό πράσινο κουτάκι στο πίσω μέρος του PC φιλοξενεί το ρελέ που φροντίζει να δίνει ρεύμα (220V) στην αντλία μόνο όταν παίρνει 12V από το τροφοδοτικό (δηλαδή μόνο όταν δουλεύει το PC).

Σε αυτό, εκτός από το ρελέ, χρησιμοποίησα, από ένα παλιό τροφοδοτικό, το βύσμα τροφοδοσίας, το διακόπτη On-Off και το διακόπτη που αλλάζει από 220V σε 110V τον οποίο χρησιμοποιώ σαν διακόπτη By-Pass του ρελέ για να μπορώ όταν θέλω να ανάβω την αντλία με σβηστό το PC.

Case_Right_Side.jpg

Το Digidoc 5 παρακολουθεί 8 αισθητήρες θερμοκρασίας τοποθετημένους σε διάφορα σημεία του PC και ταυτόχρονα επιτρέπει την ενεργοποίηση των ανεμιστήρων κατά βούληση. Στο δεξί του μέρος είχε κανονικά ένα μικρό ανεμιστήρα 40mm τον οποίο αφαίρεσα. Στη θέση του έβαλα το διακόπτη για τις λάμπες Cold Cathode και τα ποτενσιόμετρα που ελέγχουν την ταχύτητα των 4 ανεμιστήρων Enermax 120mm του ψυγείου.

DigiDoc_5_Mod.jpg

Το ψυγείο είναι το Thermochill 120.2. Το αρχικό του χρώμα ήταν μαύρο, το έβαψα όμως μπλε εξωτερικά (Cobalt Blue έγραφε πάνω στο σπρέϊ) για να ταιριάζει με το χρώμα των ανεμιστήρων και το φωτισμό του PC. Στις φωτό φαίνεται πιο ανοικτόχρωμο από την πραγματικότητα λόγω του φωτισμού από το φλας.

Radiator.jpg

Η δεξαμενή του νερού στο πίσω μέρος του PC φτιάχτηκε από Plexiglass. Ζήτησα και μου κόλλησαν τα πλευρά και τον "πάτο" μεταξύ τους ώστε να είναι υδατοστεγή. Το καπάκι μπήκε στη θέση του με διάφανη σιλικόνη στεγανοποίησης και 4 βίδες για εύκολη συντήρηση. Η δεξαμενή έχει ύψος 20cm, 16cm μήκος και 10cm πλάτος και χωράει λίγο παραπάνω από 2 λίτρα νερού. Αρχικά προοριζόταν να φιλοξενεί και την αντλία, αλλά η ιδέα αυτή απορρίφθηκε μετά τις πρώτες δοκιμές. Έχει μια μπρούτζινη τάπα στο πάνω μέρος για γέμισμα, μια πίσω χαμηλά για άδειασμα και μια μικρή τρύπα πάνω μπροστά για τον αισθητήρα θερμοκρασίας του Digidoc 5. Συνολικά στο σύστημα κυκλοφορούν 2.5 λίτρα απιονισμένου νερού (με 10 σταγόνες Betadine για την αποφυγή δημιουργίας μυκήτων κλπ).

Watertank_01.jpg

Watertank_02.jpg

Watertank_03.jpg

Case_Left_Side.jpg

Χωρίς τη χρήση χοντρών σωλήνων αυτές οι καμπύλες δεν θα ήταν εφικτές. Περιμένοντας την παραλαβή των Tygon έκανα μια δοκιμή με τους κλασικούς πράσινου σωλήνες της Eheim αλλά ήταν αδύνατον να κάνουν τις καμπύλες που απαιτούνται για να ψυχθούν (εκτός από τον επεξεργαστή) και το chipset και η vga χωρίς να τσακίσουν.

Tubing.jpg

Ο επεξεργαστής, ένας AMD Athlon XP 2100+ με κανονική συχνότητα λειτουργίας τα 1733MHz (13x133) στα 1.65V ψύχεται από το Cascade Waterblock και έχει ανέβει στα 2300MHz (11.5x200) στα 1.75V. Η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 37-39C idle μέχρι 41-43C full load (τα 43C τα φτάνει μόνο στο Toast). Η Northbridge (nVidia nForce2 IGP) ψύχεται από το DangerDen Z-Chipset Block.

CPU_&_Chipset Close-Up.jpg

Η κάρτα γραφικών (Giga-Byte Ati Radeon 9700 Pro) ψύχεται από το DangerDen Maze4 GPU Block. Ο λόγος για την υδρόψυξη της ήταν το θορυβώδες και αναξιόπιστο ανεμιστηράκι της (μου έχουν ήδη αλλάξει μια κάρτα στην αντιπροσωπία λόγω χαλασμένου cooler). Στην πορεία βέβαια είδα πως έτσι σηκώνει και αυτή overclocking κι έτσι προς το παρόν την έχω να δουλεύει στα 400MHz Core / 350MHz Memory (σε σχέση με τα default 325/300).

Pump_&_GPU_Close-Up.jpg

Η αντλία είναι η γνωστή Hydor Selz L30 με ονομαστική ροή 1200lt/h.

Pump_&_Cabling.jpg

Προσπάθησα να δώσω μεγάλη προσοχή στα καλώδια γιατί πέρα από την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, το Plexiglass δεν συγχωρεί τσαπατσουλιές. Έτσι, όλα τα καλώδια ρεύματος τυλίχθηκαν με ειδικό σπειράλ και οι δίσκοι, τα CD και το Floppy συνδέθηκαν με στρογγυλά καλώδια.

Cabling.jpg

Σημείωση: κάνοντας κλικ πάνω στις φωτογραφίες, ανοίγουν σε νέο παράθυρο με διπλάσιο μέγεθος.

Τέλος, να και μερικές φωτογραφίες από τη διάρκεια της κατασκευής:

Case_Cunstruction.jpg

Στο πάνω κομμάτι Plexiglass του κουτιού μαρκαρίστηκαν και ανοίχτηκαν τρύπες για τους ανεμιστήρες και τους σωλήνες του ψυγείου (φαίνεται εδώ πριν βαφτεί μπλε).

Radiator_Installation_01.jpg

Radiator_Installation_02.jpg

Radiator_Installation_03.jpg

Στους 4 ανεμιστήρες εισόδου αέρα έβαλα αντιστάσεις 82Ohm, 5W μειώνοντας έτσι την τάση τους στα 7V και μηδενίζοντας τον θόρυβό τους. Η ενναλακτικές λύσεις της χρήσης ποτενσιομέτρων ή από την παροχή 7V συνδιάζοντας τα 12 & τα 5V του τροφοδοτικού απορίφθηκαν λόγω χώρου και γιατί οι ανεμιστήρες τροφοδοτούνται από το Digidoc 5 που δίνει 12V.

Fan_Resistor_01.jpg

Fan_Resistor_02.jpg

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με την Hydor Selz L20 των 700lt/h μέσα στη δεξαμενή αλλά όταν μπήκε το GPU και το Chipset block η απόδοση του συστήματος έπεσε σημαντικά, κι έτσι την αντικατέστησα με την L30, αλλάζοντας το καπάκι της δεξαμενής και κάνοντας τρύπες στο εμπρός πλαϊνό για την είσοδο και έξοδο του νερού.

Watertank_Rev1_01.jpg

Watertank_Rev1_02.jpg

Το CPU Block ήρθε γυαλισμένο (lapped) με 600-ρι ντουκόχαρτο και καλού-κακού το έτριψα διαδοχικά με 800-ρι, 1000-ρι και 1200-ρι για να γυαλίσει καλύτερα.

CPU_Block_Before_Lapping.jpg

CPU_Block_After_Lapping.jpg

’φησα τελευταίο τον... τόπο του εγκλήματος ;) Οι επόμενες φωτογραφίες τραβήχθηκαν στις 2:30 το πρωί όταν θυμήθηκα πως έπρεπε να κοιμηθώ για να πάω νωρίς στη δουλειά το επόμενο πρωί! Ευτυχώς που ήμουν μόνος στο σπίτι ;)

Bombed_Room_01.jpg

Bombed_Room_02.jpg

Bombed_Room_03.jpg

Bombed_Room_04.jpg

Eκπληκτικο εκπληκτικο εκπληκτικο!!!! Πολλα Μπραβο.

Τωρα εχω καποιες ερωτησουλες : :)

Το DigiDoc 5 απο που το πηρες, μπορεις να ρυθμιζεις και τις στροφες των ανεμιστηρων?

Το ειδικο σπυραλ που τυλιξες τα καλωδια για να ειναι πιο μαζεμενα, που τα βρηκες? Εχω φαει τον κοσμο και δεν βρισκω.

:D

Αν δεν κανω λαθος ειναι, σχετικα παντα, ευκολο να κανεις ενα τετοιο τανκ. Βεβαια θελει υπομονη και μερακι. Νομιζω οτι το plexi κολλαει με αιθερα. Και οταν λεμε κολλαει, κολλαει πολυ καλα.

απλά αρχοντικός? σούπερ!

δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η διαδικασία...

ξέρω επίσης τί λείπει για να γίνει εντελώς διαστημικό:innocent:

πέρα από το εικαστικό που είναι εντυπωσιακότατο, 1-2 απορίες. την l30 τη δοκίμασες βυθισμένη? τι αποτέλεσμα είχες? με το μπεταντίν τα λάστιχα δέ σου θόλωσαν μετά?

keep up modding:alien:

Ευχαριστώ, για τα καλά λόγια!!!

Το DigiDoc 5 δυστυχώς δεν ρυθμίζει τις στροφές των ανεμιστήρων, έχει μόνο ρύθμιση On-Off καθώς και δυνατότητα να ανάβει τον ανεμιστήρα όταν ο αντίστοιχος αισθητήρας ανέβει πάνω από μια καθορισμένη θερμοκρασία. Επίσης, είναι το παλιό μοντέλο, το νέο με το μπλε χρώμα θα έδειχνε καλύτερο από το πορτοκαλί :(

Το σπειράλ για τα καλώδια το πήρα από κατάστημα ηλεκτρονικών. Για την ακρίβεια, από 2 διαφορετικά καταστήματα, καθώς ο ένας ("Βέσκας", στην Αργυρούπολη) είχε μόνο το χοντρό μαύρο (που τύλιξα τις εξοδους από το τροφοδοτικό, στο πάνω μέρος του κουτιού) και ο άλλος ("Αλιφραγκής" στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης) είχε μόνο το λεπτό άσπρο ημιδιάφανο που τύλιξα τα πιό λεπτά καλώδια.

Το tank μου στοίχισε 30 ευρώ και ζήτησα να μου κολλήσουν τα κομμάτια αυτοί ώστε να είμαι σίγουρος πως θα είναι στεγανοποιημένο καλά.

Την L30 τη δοκίμασα βυθισμένη αλλά δεν είχε καλό αποτέλεσμα, γιατί το tank είναι πολύ μικρό για να απορροφήσει την θερμότητα που εκλύει του μοτέρ της (ο αισθητήρας που έχω κολλήσει πάνω της δείχνει 37C - 40C). Αν θυμάμαι καλά, ξεκινούσε με 3C-4C παραπάνω θερμοκρασία επεξεργαστή απ' ότι τώρα και όσο το άφηνα ανοικτό, ανέβαινε (με πολύ μικρό ρυθμό, 1C κάθε 15 λεπτά, αλλά δεν σταμάταγε)... :(

Η ποσότητα του Betadine είναι πάρα πολύ μικρή και καταλαβαίνεις την ύπαρξη του μόνο αν ανοίξεις την τάπα συμπλήρωσης και κολλήσεις τη μύτη σου πάνω της. Μετά από περίπου ένα μήνα χρήσης οι σωλήνες έχουν χάσει τη διαφάνειά τους κατά περίπου 5% (το καταλαβαίνεις μόνο αν βάλεις δίπλα τους ένα κομμάτι "νέου" σωλήνα και συγκρίνεις) αλλά δεν ξέρω σίγουρα που οφείλεται.

Υ.Γ. Τι λείπει για να γίνει εντελώς διαστημικό? ;)

Είναι πάντως γεγονός πως τώρα που τελείωσε, κάπως μου έρχεται! Προσπαθώ να πείσω φίλους και γνωστούς να τους βάλω παράθυρα, λάμπες κλπ και στα δικά τους PC.

Μήπως είμαι PC-Mod Addict γιατρέ μου? ;)

Originally posted by georgeadams on 29-09-2003 at 11:46

Είναι πάντως γεγονός πως τώρα που τελείωσε, κάπως μου έρχεται! Προσπαθώ να πείσω φίλους και γνωστούς να τους βάλω παράθυρα, λάμπες κλπ και στα δικά τους PC.

Μήπως είμαι PC-Mod Addict γιατρέ μου? ;)

Ειναι να μην κολλησεις φιλε μου !!μετα ολο και κατι θες να modαρεις;)

Originally posted by eleven on 29-09-2003 at 22:58

AΨΟΓΟ με μιά λέξη, απίθανο

Να ρωτήσω και κάτι άλλο .Με την ακτινοβολία που εκπέμπει το πισί τι γίνεται?

το έχεις σκεφτεί αυτο καθόλου .?

Τα 2 επιπλέον χέρια και τα φτερά που έχουν φυτρώσει στην πλάτη μου είναι αρκετά χρήσιμα :nuke: :D :D Οι κεραίες με δυσκολεύουν λίγο στο χτένισμα :D :D

Σοβαρά τώρα, σε ραφάκι 10 εκατοστά πάνω από το PC έχω Video, DVD και δέκτη δορυφορικής TV. Δεν έχω παρατηρήσει τίποτε διαφορετικό στη λειτουργία τους από τότε που έβαλα το κουτί αυτό. Υποθέτω λοιπόν πως δεν υπάρχει πρόβλημα (ή αν υπάρχει δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμο).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.