Jump to content



Intel Turbo Memory is disabled


MeddlingMageGR

Recommended Posts

Δεν νομίζω να βρώ λύση για αυτό το πρόβλημα.... Θέλω όμως να ρωτήσω άν έχω σημαντικές επιπτώσεις είτε στην ταχύτητα είτε στην σταθερότητα του συστήματός μου... Εχω Vista 64, και τον Ιntel X25-M.

Όταν πάω να περάσω τους τελευταίους drivers απο την Ιντελ, τρώω blue screen. Όποτε ενεργοποιώ ή απενεργοποιώ τη συσκευή απο το Device Manager, επίσης BSOD. Στα 32bit δεν είχα πρόβλημα...

Κάπου διάβασα στο νετ οτι πρέπει το IDE Mode απο το Bios να είναι AHCI. Ε, εγώ το έχω IDE COMBINED, γιατι όταν το αλλάζω σε AHCI τρώω πάλι μπλέ οθόνες. Καλα μπορει και να μην διορθώνεται.. αλλα θέλω να έχω την άποψή σας στο κατα πόσο αυτό επηρεάζει ταχύτητα και σταθερότητα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι ειδικά με τους SSD έχεις επίπτωση στην ταχύτητα αν δεν είσαι σε AHCI όπως επίσης δεν έχεις Hot Swap και NCQ.

Για να παίξει δοκίμασε να κάνεις κατάργηση τον Intel sata controller από το Device Manager και γύρνα το σε AHCI στο bios. Με το που φόρτώσει τα Windows πρέπει να παίξει λόγικα...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν βλέπω φώς στο τούνελ... Οταν καταργώ τον driver απο το Device Manager και κάνω restart, ανεξαρτήτως αν απο το bios έχω επιλέξει AHCI ή IDE Combined, βλέπω τα πάντα μπλέ. Η μόνη διαφορά είναι ο οτι όταν είμαι σε AHCI η BSOD έρχεται καθώς τα windows κάνουν load (αυτό με τις μπάρες που τρέχει), ενώ όταν είμαι σε IDE, όταν βρίσκει ενα καινούργιο hadware και προσπαθεί να του περάσει drivers. Ε, εκει και στα 2 το ίδιο πραγμα.

Το προχώρησα λίγο παραπάνω, και νομίζω οτι κέρδισα κάτι... έκανα φορμάτ, με AHCI στο bios, και το πήρε κανονικά.... ενώ πρίν είχα τό γνωστό μπλέ πρόβλημα). Εσείς τι λέτε να το αφησω σε ACHI ? Η να το επαναφέρω σε IDE Compined > Legacy ?

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα σου ηταν με το AHCI. Στα windows XP για να βαλεις AHCI στο bios και να μην τρως μπλε οθονες επρεπε αναγκαστικα να κανεις format εχοντας ήδη AHCI επιλεγμένο, αλλιως αν το αλλαζες μετα το setup ετρωγες τη bsod.

Στα vista και τα 7, μπορεις να αποφυγεις το format, αλλαζοντας μια τιμη στη registry ;)

Αλλα και format που εκανες κομπλε ειναι.

Αστο σε AHCI μιας και οι x25m εκμεταλλευονται το NCQ για αυξηση επιδοσεων :magic:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.