Jump to content


Ερώτηση για την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας


Volrath

Recommended Posts

Έχω ένα laptop στο δίκτυο του σπιτιού μου, που βλέπω καμιά ταινία που και που. Όμως είναι παλιό και έχει πρόβληματα με Η264/"HD" flash streams κτλ.

Από ότι κατάλαβα με τα terminal services (remote desktop) το CPU offloading γίνεται στον host. Οπότε "θεωρητικά", άμα συνδεθώ στο κεντρικό pc μου και τρέξω απο εκέι τον media player πχ για να δω κάποιο .avi (που βρίσκεται στον κεντρικό), η εφαρμογή θα τρώει τους πόρους του κεντρικού και όχι του laptop. Το δοκίμασα, και ναι μεν στο λαπτοπ δεν είχα 100% cpu usage πχ σε ενα HD, παρ'αυτα όμως ο player έπαιζε πολύ προβληματικά. Σε μια HD ταινία φαινόταν λες και είχα refresh rate 10hz (δεν έδειχνε δλδ ότι δεν έφτανε η επεξεργαστική ισχύς, αλλά μάλλον δε μπορούσε να κάνει γρήγορο fill η κάρτα γραφικών). Σε μία SD από την άλλη τα χρώματα είχαν πρόβλημα.

Καμιά ιδέα πως μπορώ να σεταρω ένα τέτοιο σύστημα με win xp; Υπάρχει κανένας..χμ..."server" media player προσιτός;

Link to comment
Share on other sites

Mε remote desktop δεν θα κάνεις δουλειά.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ενα media streaming "περιβάλλον", όπου στο δυνατό μηχάνημα θα δουλέυει το server κομμάτι (αποδικωποιήση/αποσυμπίεση της ταινίας και αποστολή της σε πιο ευκολο-"playable" μορφή) και στο φορητό (client) θα λαμβάνεις και θα βλέπεις την ταινία.

Δες http://www.videolan.org/vlc/streaming.html & http://www.videolan.org/doc/streaming-howto/en/streaming-howto-en.html

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λεει ο tifozi, και ο λογος ειναι οτι η αναπαραγωγη θες δε θες γινεται στο client μηχανημα (το laptop σου δηλαδη)....οποτε το μονο "κολπο" ειναι να γινεται το HD αρχειο transcoded απο το server (δυνατο) μηχανημα απο H.264 πχ σε καποιο πιο "ευκολο" codec για το laptop σου και πιθανον σε χαμηλοτερη αναλυση (γιατι αν εχεις ενα mkv 1080p στον server και το laptop σου εχει την κλασικη 1280x800 οθονη, ουτως η αλλως δεν εχει νοημα να παιξεις κατι παραπανω απο 720p). Οποτε ετσι το υλικο φτανει στο laptop σου κατα καποιο τροπο optimized για να το παιξει το laptop και το βλεπεις χωρις προβλημα.

Εκτος βεβαια αν ειναι πραγματικα ψοφιο το laptop....αλλα με αυτον τον τροπο μπορεις να μειωσεις τις απαιτησεις σε ισχυ κατα πολυ....ας πουμε και στο 20% του αρχικου αν πεσει η αναλυση στη μεση και το codec γινει πιο ευκολο-λιγοτερο compressed. Το βασικο κολπο εδω ειναι οτι το μεγεθος του παραγομενου αρχειου δε μας νοιαζει γιατι ειναι προσωρινο. Εφοσον ο server σου ειναι αρκετα δυνατος ωστε να κανει το transcoding σε realtime , δε σε νοιαζει αν παρει το 10gb h.264 1080p και προσωρινα πιασει 100gb σαν 720p mpeg-2 ας πουμε....γιατι μολις παψεις να παιζεις το αρχειο θα σβηστει.

Link to comment
Share on other sites

Αν το transcoding/reincoding δεν γίνεται σε realtime δεν μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Θα κοιτάξω τον vlc, απλά θα προτιμούσα κάποια διαφορετική λύση, από το να κάθομαι κάθε φορά να σετάρω τον vlc στο host να κάνει stream ένα avi και μετά στον client να το δεχτεί.

Εκτός άμα δε κατάλαβα καλά το φακ του vlc, αυτη την διαδικασία πρέπει να την κάνω για κάθε αρχείο που θέλω να κάνω stream. Ίσως κάποια αντίστοιχη διαδικασία, που να το σετάρω μια φορά μόνο, και να κάνει on demand stream.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.