Jump to content



Internet cafe ή κάτι άλλο?


fonzi

Recommended Posts

Εχω ένα ιδιόκτητο ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ. με υπόγειο ίσου εμβαδού και με μικρό πατάρι.

Σε πεζόδρομο επαρχιακής πόλης και ακριβώς δίπλα σε καφε-μπαρ που έχει την περισσότερη κίνηση της πόλης όλη μέρα. Οι ηλικίες των θαμώνων είναι από 18-30 κυρίως.

Από την άλλη μεριά συνορεύει με σχολή πληροφορικής (ecdl κλπ).

Από τώρα το κατάστημα είναι ελεύθερο και σκέφτομαι πως μπορώ να το εκμεταλευτώ...

Αρχική σκέψη για ιντερνετ-καφε αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν τελικά συμφέρει. Αν το νοικιάσω θα πάρω νοίκι γύρω στα 1500.

Αν έχει κάποιος φίλος δουλέψει τέτοιου είδους επιχείρηση ή κάτι άλλο που να νομίζει ότι ταιριάζει στα δεδομένα που έχω ας πει μια γνώμη!

Link to comment
Share on other sites

τρέχοντας και εφόσον δεν έχει υπερκορεστεί σαν πόλη από πολλά internet cafe.

το σημείο από την περιγραφή είναι μια χαρά...σημαντικό να μην είσαι στην άλλη άκρη της πόλης αλλά σχετικά κεντρικά.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κάποια internet cafe αλλά είναι όλα φουλ πάντα.

Η θέση είναι στο κέντρο της πόλης (κάθετη οδός στον κεντρικό εμπορικό δρόμο).

Απλά έχω μια επιφύλαξη διότι οι πελάτες του διπλανού καφέ είναι σχετικά μεγάλοι σε ηλικία (18-30) και δεν ξέρω αν αποτελούν target group για ιντερνετ καφέ.

Κεφάλαιο μπορώ να διαθέσω αν και ίσως υπάρχουν και τίποτα επιδοτήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αν η περιοχή "χρειάζετε" net cafe γιατί δεν έχει κοντά ή αυτά που έχει δεν την καλύπτουν (ποσοτικά / ποιοτικά) τότε τρέχοντας όντος... μην βλέπεις την καφετέρια μόνο, θα γεννηθούν παιδία που θα στο γεμίσουν!

Link to comment
Share on other sites

Οπα, αυτό θέλει number crunching, πραγματικά εχω καιρό να παω σε νετ καφε, και δεν ξέρω τι χρεώσεις παίζουν / ώρα, και πόσα πι-σι θα χωρέσεις, πάντος θα υπάρχει καιρός μέχρι να πας break even δεδομένου πως θα έχεις κόστος στησήματος έτσι?

αν γενικά έχεις όρεξη να ασχοληθείς νομίζω θα είσαι χοντρικά άνετα πάνω απο 1500, αν είσαι στην φάση "να ξεμπερδεύω" παρε τα 1500 και τρέχα.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα υπολόγιζε κοντά 1.20 την ώρα.

μισθωμένη γραμμή 1gbs είναι κοντά στα 1000E αν θυμάμαι καλά, και μετά το κάθε mbs είναι μείον 100E από το προηγούμενο (δηλαδή 1mbs=1000, 2mbs=1900, 3mbs=2700 e.t.c.) και σου μένει να υπολογίσεις το ρεύμα και το κόστος συντήρησης (ειδικά τα ακουστικά/μικρόφωνα και οι καρέκλες είναι οι πρώτες που πεθαίνουν) να το κανεις πολλαπλασιασμό στα μηχανήματα που θα βάλεις. και olla αυτά θα είναι τα πάγια έξοδα (στα οποια επίσης θα πρέπει να προσθέσεις τεβε και ότι συνεπάγεται και το στήσιμο του μαγαζιού).

επίσης να υπολογίσεις τον μισθό των υπαλληλων και σε περίπτωση που δεν θέλεις υπαλληλους να υπολογίζεις να βγάζεις τουλάχιστον 15E τον μηνα στην άκρη για ντεπόν

*το ντεπόν είναι ότι πιο σημαντικό για να αντέχεις.. μην το υποτιμάς

Link to comment
Share on other sites

καρεκλες, πληκτρολογια, ποντικια, ακουστικα ειναι τα πρωτα που χαλανε...

παντα πρεπει να εχεις καβατζα.

τεσπα...

χρειαζεσαι κ ενα Α κεφαλαιο ετσι(αρκετα μεγαλο)... να διαμορφωσεις τον χωρο, μηχανακια, δικτυο.. μπαρ, πλεον τα περισσοτερα εχουν....

κατι αλλο, αν τα αλλα νετ καφε, δεν ειναι ''αλυσιδας'', ενδιαφερσου εσυ για καποιο ''ονομα'' να δεις τι χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κατάστημα και σκέφτεσαι ακόμα για επιχείρηση και όχι νοίκι; Νοίκιασε το και δούλευε κι αλλού παράλληλα, άλλοι θα έκαναν κρα για τέτοια ευκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και γώ..

Καλύτερα να πας για το σίγουρο της ενοικίασης. Μόνο το άγχος του μήνα που αποφεύγεις, κερδισμένος είσαι. Εγώ δεν θα το ρίσκαρα πάντως ακόμα και να μην είχα την ενναλακτική των εσόδων που έχεις εσύ. Πολύ ρίσκο. Και μιλάμε για κάτι κορεσμένο στις μέρες μας.

Και όπως λες ευκαιρία μπορεί να είναι για λιγο καιρό.....και εκεί που πας να ξεχρεώσεις από αρχικά κεφάλαια - μαστόρια κτλ.....να άρχίσει η "κατιούσα" για τον Α η Β λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Έναν γνωστό που είχα έκλεισε επειδή είχε κουραστεί και δεν την πάλευε άλλο να κάθεται 16 ώρες την ημέρα στο μαγαζί του. Γενικότερα έχουμε αποκτήσει αρκετά πάντως, αλλά δε συχνάζω σε internet cafe, οπότε δε ξέρω να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Αστρολάβε στην Καλαμάτα πως είναι η κατάσταση με αντίστοιχες επιχειρήσεις;

Ένας που άνοιξε δίπλα από το σπίτι μου βαράει μύγες. Ένα άλλο λίγο πιο κάτω έχει πολλή περισσότερη πελατεία (έχει άνοιξει όμως αρκετό καιρό πριν).

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται όσο αυξάνουν αυτοί που έχουν πλέον από πολύ μικρές ηλικίες πρόσβαση από το σπίτι σε γρήγορο ιντερνετ τόσο θα πέφτει και η δουλειά στα ιντερνετ καφέ εκτός και αν μετατρεψουν κάπως τις παρεχόμενες υπηρεσίες (κυρίως προς game μεριά... ).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.