Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

Μοιάζει πολύ ενδιαφέρον, αλλά με μια πρόχειρη ματιά δε μου βγαίνουν τα νούμερα... Επιφυλάσσομαι, αν προλάβω να κάνω μερικούς υπολογισμούς αύριο, αλλά μάλλον παραείναι καλά για να είναι αληθινά. :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Μοιάζει πολύ ενδιαφέρον, αλλά με μια πρόχειρη ματιά δε μου βγαίνουν τα νούμερα... Επιφυλάσσομαι, αν προλάβω να κάνω μερικούς υπολογισμούς αύριο, αλλά μάλλον παραείναι καλά για να είναι αληθινά. :shifty:

Λοιπόν, κοίταξα 2-3 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Διάλεξα ένα χαρακτηριστικό για λόγους σύγκρισης: ZERO X Electric Motorcycle - Specs || ZERO MOTORCYCLES

Ηλεκτρική:

Διάρκεια: 60'-120' - σταθερή απόδοση

Απόσταση: 61 km

Ταχύτητα: 90 km/h

Χωρητικότητα: 3 kWh (1.08*10^7J)

Πεπιεσμένου αέρα (για τις υποθέσεις βλ. παρακάτω):

Διάρκεια: max 18' - φθίνουσα απόδοση

Απόσταση: 100 km (claimed)

Ταχύτητα: 140 km/h (claimed)

Χωρητικότητα: 0.44 kWh (1.6*10^6J)

Βέβαια δεν ξέρουμε τι φιάλη υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί, οπότε θα υποθέσω μια καλή ατσάλινη φιάλη καταδύσεων μεσαίων διαστάσεων (300bar, 12l). Πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί 230bar, 10l, που σημαίνει λιγότερη περιεχόμενη ενέργεια, αλλά του το χαρίζω. Αν υποθέσουμε ότι Ε=P0*V0 * (loge(P0/Pa)-1) + Pa*V0 και κάνουμε μερικές απλοποιήσεις, καταλήγουμε ότι E=P*V*450 για P σε bar και V σε l. Οπότε, στην καλή φιάλη αποθηκεύονται το μέγιστο περίπου 1.6*10^6J, δηλαδή μια τάξη μεγέθους λιγότερο από την μπαταρία της ηλεκτρικής.

Ακόμη χειρότερα, η απόδοση της φιάλης φθίνει ταχύτατα με τη μείωση της πίεσης που προκαλείται από την χρήση. Ακόμη κι αν το παραβλέψουμε αυτό, ας υποθέσω την ελάχιστη μέση ισχύ της ηλεκτρικής σε 1.5kW (3 kWh/120'). Αν κινήσουμε κινητήρα ίδιας απόδοσης και ισχύος με τη φιάλη αέρα, έχουμε ΤΟ ΠΟΛΥ 18' διαθέσιμης ενέργειας.

Μπας και τις φτιάχνουν στον Καματερό;

ΥΓ: Έκανα λίγο βιαστικά τους υπολογισμούς, οπότε δεκτά σχόλια για τις στρογγυλοποιήσεις. Αλλά εδώ διαφέρουμε τάξη μεγέθους, τα δεκαδικά δε θα μας φάνε.

Late Edit: Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, αναρωτήθηκα τώρα και για το κόστος. Αν δεν έχεις κομπρεσσέρ 300 bar, η φιάλη γεμίζει με 3€, δηλαδή 6.8€/kWh. Η μπαταρία της ηλεκτροκίνητης φορτίζει σε 3.1h στο 1 kW (αναλώνοντας 3.1kWh για φόρτιση 3.0kWh). Δηλαδή, με κόστος ΔΕΗ για οικιακή κατανάλωση πάνω από 3001kWh/τετράμηνο (η ακριβότερη χρέωση) κοστίζει < 0.20€/kWh.

Έγινε επεξεργασία από acct
Link to comment
Share on other sites

s7zjr2.jpg

Stephen Wiltshire aka "the living camera", κυκλοφορεί ολόκληρο το video στο Youtube. Επίσης, κάντε μια αναζήτηση για "autistic savants" στο Youtube για να πάθετε πλάκα με τις απίστευτες ικανότητες που έχει κάποιο μυαλό που οι υπόλοιποι θεωρούμε ελλειπές ή προβληματικό.

Link to comment
Share on other sites

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=BcvSNg0HZwk]Milgram's Obedience to Authority Experiment 2009 1/3 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=IzTuz0mNlwU]Milgram's Obedience to Authority Experiment 2009, 2/3 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CmFCoo-cU3Y]Milgram's Obedience to Authority Experiment 2009, 3/3 - YouTube[/ame]

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το έκανα ποτέ και θα σταματούσα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έλεγαν και οι 9 που το έκαναν αν τους ρωτούσαν πριν το πείραμα.

Link to comment
Share on other sites

Richard Lee Norris, who is now 37, was injured in 1997 in a gun accident. The accident destroyed his nose, lips, and most movement of his mouth. He has been wearing a mask since then, only venturing out at night, living the life of a recluse. The picture on the right is seven months after being given a new face, teeth, tongue, and jaw in a 36 hour hour surgery.

article-0-15890BAC000005DC-861_964x581.jpg

Without A Face - PositiveMed

Link to comment
Share on other sites

Και πως είναι (σχετικά) κανονικά τα χρώματα πριν την πιάσει κάποιος που μόλις ανακάλυψε το HDR toning στο photoshop

Πάλι καλά! Προς στιγμή νόμιζα ότι χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου για να κυκλοφορήσεις εκεί μέσα... Ούτε λόγος για να διαβάσεις κανένα βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Όποιος γλυτώνει από ένα δάκρυ έναν άνθρωπο, υψώνει ένα μέτρο το μπόι της ανθρωπότητας

Γιάννης Ρίτσος

- - - - -

Ο καιρός είναι γιατρός

Ελληνική παροιμία

- - - - -

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Ρώσικη παροιμία

- - - - -

Τα όνειρα είναι σαν να βλέπεις στο σκοτάδι

Από την ταινία:"Αυτή η νύχτα μένει"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.