Jump to content



DVD 2 DivX Guide


sornok

Recommended Posts

Εχω μερικες απορειες.

1)Γιατι να χρησιμοποιησουμε τοσα πολλα διαφορετικα προγραματα για την επεξεργασια του dvd μας?Μηπως ολα αυτα εχουν επιπτωση στην τελικη ποιοτητα της ταινιας.Ας πουμε ο ηχος μπαινει μετα αυτο δεν σημαινει οτι θα εχει και καποιο interleaving>?

2)Γιατι με την μηχανη του dvd2avi που ολοι ξερουμε οτι και ηχο δεν μπορει να επεξεργαστει αλλα και δεν δινει overlay στο video.

3)Εαν η ταινια μας ειναι intrerlaced τι γινετε?

4)Γιατι οι υποτιτλοι να ειναι σε αλλο αρχειο και μαλιστα κωδικοποιωντας την ταινια με framesevre του dvd2avi να κοβουμε ακομα και το overlay τους.

5)Λεtε οτι για την αναπαραγωγη ac3 ηχου bsplayer και ac3filter.Και εαν βαλουμε DTS , 6.1 ηχου κατι αλλο περα απο το κλασσικο ac3 θα παιξει.Και εαν ακομα βαλουμε απλο ac3 5.1 τοτε γιατι bsplayer οταν ακομα και οι ιδιοι εχουν ανακοινωσει οτι εχουν προβλημα με τα πολυκαναλα σηματα ηχουν και καλυτερα ειναι να εχουμε powerdivx......

6)Και εαν θελουμε να πεταξουμε την ταινια μας σε full screen tvout η σε ενα αλλο desktop το προβλημα με τα overlay πως λυνετε?

Aυτα για αρχη ....και παντοτε φιλικα..

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μανίκι δεν είναι αυτή η διαδικασία; :confused:

Δεν έχω κάνει καμία ταινία με αυτό τον τρόπο, αλλά αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την συμπίεση μιας ταινίας προτιμώ να την καίω σε DVD.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ Vag θα σου απαντήσω σε μερικά ερωτήματα αν και δεν ακολουθώ την παρακάτω διαδικασία και προγράμματα και κυριότερα τον ίδιο codec.

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τον ήχο στην ενωσή του με το avi. Tο dvd2avi όταν εξάγει το ac3 αρχείο σου λέει αν υπάρχει κάπιο delay, οπότε στο vdubmod δίνεις και το delay αν υπάρχει και τέλος καλό όλα καλά.

Για τους υπότιτλους τώρα, προσωπικά προτιμώ να έχω την ευχέρεια να αφαιρώ τους υπότιτλους αν μου την βαρέσει να εξασκήσω τα Αγγλικά μου ή κάποια άλλη γλώσσα.

Τα πολλά προγράμματα είτε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις το καθένα ξεχωριστά είτε να τα διαχειρίζετε όλα το κυρίως πρόγραμμα. Π.χ. FlaskMPEG κ.α. που είπε ο φίλος. Εγώ χρησιμοποιώ το Gordian Knot, αλλά επεμβαίνω μόνος μου σε μερικά σημεία.

Για την αναπαραγωγή του ac3 τώρα χρησιμοποιώ τα φίλτρα του WinDVD (λίγο προβληματικά όσον αφορά avi) αλλά και του PowerDVD. Και φυσικά η θέαση γίνεται με Zoom Player. Πολύ καλός.

Για το tv out και το overlay στην δικιά μου περίπτωση που έχω GeForce, οι ίδιοι οι drivers της κάρτας σου δίνουν την δυνατότητα σε clone mode να έχεις στο monitor σου το desktop σου και στην TV να έχεις full screen το video σου. Βέβαια τα πράματα γίνονται λίγο καλύτερα με την βοήθεια του Tv tool. Για ΑΤΙ δεν ξέρω τι γίνεται. Αλλά υποθέτω θα έχει κάτι αντίστοιχο.

Link to comment
Share on other sites

Συντροφε , το dvd2avi σου βγαζει την χρονοκαθυστερηση του ac3 σηματος οχι και του mp3.Και σκεψου οτι το ac3 γινεται wav και μετα mp3 με αυτην την διαδικασια , οριακα μεν αλλα σε καρτες που μπορουν και κανουν το στερεοφωνικο σημα prologic δημιουργουνται προβληματα.Το θεμα με τους υποτιτλους δεν μπορω να πω αυτο ειναι γουστο του καθενος , εγω που δεν ξερω αγγλικα αστα να πανε... ( εαν και ετσι μπορεις και να μαθεις).Για την αναπαραγωγη του ac3 εαν την παιξεις μεσα απο το powerdvd - windvd τοτε δεν μπορεις να κρατησεις την αναλογια της ταινιας και επισης το θεμα καθυστερησης υπαρχει .Εαν δεις η ηλιθια η creative ακομα να βγαλει driver της προκοπης.Για αυτο ισως και το ac3filter και το powerdivx ειναι απαραιτητα , απο την αλλη ομως τον zoom πλαυερ δεν τον εχω δουλεψει στις τελευταιες εκδοσεις του και δεν μπορω να ξερω ( εχω κολλησει με τον bsplayer ).

Στο θεμα με το tvout ακομα και τσοντοβινταεακι να πεταξεις τοσο ατι οσο και nvidia θα στο δωσουν full τι γινετε ομως οταν ανοιξεις και καποια αλλη εφαρμογη με εικονα....μπαχαλο...μπερδευονται ολα , εκει ισως ειναι το λεπτο σημειο με τα overlay και το που μπορουν να βοηθησουν....και κατα ποσο μπορεις να κανεις ενα δευτερο desktop ειδικα και μονο για ταινιες.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις δίκιο για το mp3, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω καθώς όπως είπα και πριν δουλεύω με άλλον codec, Xvid και έχω ξεχάσει το mp3 εδώ και καιρό. Έχω κάνει πολύ λίγες ταινίες με mp3.

Για την αναπαραγωγή του ac3 είπα ότι χρησιμοποιώ τα φίλτρα του windvd και powerdvd. Όχι ότι βλέπω τις ταινίες με αυτούς τους players. O Zoom έχει την δυνατότητα να αναπαράγει εικόνα και ήχο χρησιμοποιώντας τα φίλτρα άλλων εφαρμογών. Μπορεί να το κάνει και ο bsplayer αυτό, δεν ξέρω, δεν τον έχω δουλέψει καθόλου.

Αυτό που είπες για την αναλογία δεν το κατάλαβα.

Σωστό αυτό με το "πολλά video ανοιχτά", αλλά εγώ κάνω αντιγράφω τις ταινίες για συλλογή και δεν πρέπει να είναι μέλημα του DVD ripping πως θα λύσει το πρόβλημα του overlay. Γιατί και ένα DVD να βάλεις να παίζει, τέλος, δεν μπορείς να ανοίξεις κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Και ομως μπορεις να ανοιξεις κατι αλλο...τελος παντων το ουσιαστικο ειναι αυτο με τον zoom , μπορει και χρησιμοποιει τα φιλτρα χωρις καθυστερηση?Καιρος για test drive...

Υ.Γ. Πρεπει να μιλησουμε για τον xvid....

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα με τα AVI o zoom. Όπως είπα όμως τα φίλτρα του windvd είναι λίγο ιδιότροπα. Μερικές φορές δεν βγάζουν σωστά τα κανάλια. Οι φωνές αντί να ακούγονται από το center, βγαίνουν από κάποιο front ηχείο. Όμως έχουν και καλά. Υπάρχει ένα προγραμματάκι, το audiofilters, το οποίο κάνει register το iviaudio.ax (φίλτρο ήχου του windvd) στα windows, οπότε αν ανοίξεις ένα avi με τον media player classic, έχεις και εκεί ήχο ac3.

Link to comment
Share on other sites

μετά από σχετικάαρκετό καιρό στο φόρουμ αυτό τώρα έτυχε να δω ότι ασχολείστε και με ρίπινγκ. έχω γράψει κι εγώ έναν οδηγό και μπορείτε να τον βρείτε εδώ : http://www.dvdstuff.gr/forum/viewtopic.php?t=562. επίσης να επισκεφτείται και το σιτε μας.

θα χαρώ να ακούσω σχόλιά σας και γνωρίσω καινούρια μέλη.

σημείωση ο οδηγός απευθύνετε σε άτομα που θέλουν να κάνουν μια ταινία ανι απλά και γρήγορα. αν θέλετε πιο εξειδικευμένα πράγματα κάντε με περιήγηση στο σιτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακομα το δοκιμαζω , εικαζετε οτι διαφερει στην ποιοτητα αλλα μαλλον μιλαμε για οριακες καταστασεις.Απο την αλλη οι ευκολιες του divx ειναι και αυτες ενα κλικ πανω οπως και η ταχυτητα του.Τελος καλο ειναι ολες οι ταινιες να ειναι στο ιδιο φορματ και οχι αναμεικτες....(προσωπικη γνωμη..)

Link to comment
Share on other sites

Ολη η δουλεια γινετε με το xmpeg η το flask βαζωντας τον codec XviD Codec - Core version 2.1 13/05/02 απο το dvd.box.sk.

Αναμεικτα συναισθηματα εως τωρα ,η εικονα εχεις οντως διαφορες με το ιδιο bitrate αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι με το deintrelaced που αναγκαζομαι και το κανω μεσα απο καθε προγραμμα και οχι απο τον coedc.Κατα τα αλλα δεν μπορω να πω οτι η πλαστιγγα γερνει προς την μια η την αλλη μερια....

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς, εγώ έχω κάνει μια ταινία 5 φορές με τον καινούριο ((dev-api 4(δεν έχει βγει ακόμα η τελική έκδοση και είναι πολύ πειραματικός) για να βρω την βέλτιστη απόδοση.

Νέος είσαι ακόμα. Έχεις πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Θα σου στείλω και το απογευματάκι ένα *.avs που παίζει παράλληλα τα vob με το avi στον ίδιο player για να κάνεις σύκριση.

Keep encoding.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.