Jump to content


Ταχυτητα στο you tube


hondakias

Recommended Posts

οι μεγάλοι παράγοντες είναι:

1. αν και πόσο throttling κάνει ο isp στο youtube

2. αν το video είναι cached σε κάποιο "κοντινό" server του youtube και δεν έρχεται απο ζουαζιλάνδη.....

3. και φυσικά σύνδεση του isp με το εξωτερικό

Link to comment
Share on other sites

EDITED:

H αλλαγή των DNS servers επηρεάζει την απόκριση από την στιγμή που θα γίνει κλήση σε host μέχρι να δούμε τα δεδομένα να ρεντάρονται μέσα στον browser.

Απορία:

Τα πακέτα του youtube streaming(???) video έρχονται μέσω UDP/IP *** (ή κάποιο αντίστοιχο custom πρωτόκολλο της adobe) οπότε θα δούμε λογικά βελτίωση με την αλλαγή των DNS servers στο σερφάρισμα γενικά αλλά όχι τραγική στο youtube ???

Μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσουμε για κάθε ενδεχόμενο ένα προγραμματάκι/service που θα cachάρει τις αντιστοιχίες των ονομάτων (π.χ. www.thelab.gr) με τις διευθύνσεις IP (212.113.133.53).

Μετά απο λίγο ψάξιμο:

Real Time Messaging Protocol (RTMP) Is a proprietary protocol developed by Adobe Systems (formerly developed by Macromedia) that is primarily used with Macromedia Flash Media Server to stream audio and video over the internet to the Adobe Flash Player client.

http://rtmpy.org/wiki/RTMP

The RTMP protocol has three variations:

1. The "plain" protocol which works on top of TCP and uses port number 1935

...

http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Time_Messaging_Protocol

Εν ολοίγοις, τα βιντάκια δεν streamάρονται από το youtube προς τον flash player, απλά τα κατεβάζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο PC μας. Κάθε φορά που έχει έρθει ένα κομμάτι συγχρονισμένου audio/video ο player προχωράει σε αναπαραγωγή. Ταυτόχρονα cachάρεται το επόμενο κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

Έχει καταντήσει τόσο κουραστικό το θέμα που προτιμώ να κατεβάζω τα clips με download accelerator και να τα βλέπω από τον σκληρό απ' ότι να περιμένω να φορτώσουν από την σελίδα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.