Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, BLACKROCK, ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ EUROBANK, ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ “ANAPTYXI APC”;

Τα κόκκινα δάνεια ήταν ο κύριος παράγοντας βάσει του οποίου κρίθηκε η ανακεφαλαιοποίηση ή το σπάσιμο των τραπεζών. Π.χ. για την Proton, “κρίθηκε” ότι τα δάνεια ήταν επισφαλή γι’ αυτό και έσπασε η τράπεζα.

Τι γίνεται όμως όταν ένα “κόκκινο” δάνειο “τιτλοποιείται” ή εκχωρείται σε μία εταιρεία του εξωτερικού που εμφανίζει πιστοληπτική ικανότητα; Ακόμα και αν είναι εταιρεία της μίας λίρας, πάλι εμφανίζει πιστοληπτική ικανότητα αφού δεν έχει επιδείξει καθυστέρηση πληρωμής οφειλών κλπ.

Τότε, ως διά μαγείας, το κόκκινο δάνειο μετατρέπεται σε υγιή απαίτηση! Γεγονός που βεβαίως συνιστά χάλκευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, αφού η τράπεζα γνωρίζει πολύ καλά ότι το δάνειο δεν μπορεί να εισπραχθεί.

Στον έλεγχο της Black Rock όμως δεν φαίνεται ως οφειλέτης ο κατάμαυρος στον Τειρεσία κυρ Μήτσος, αλλά μία Αγγλική εταιρεία πεντακάθαρη σαν το πρώτο χιόνι.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο… Μαντέψτε ποιός εκπροσωπεί την εν λόγω εταιρεία “Anaptyxi” στην Ελλάδα. Η Anaptyxi λοιπόν εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Ανώνυμη Τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα Ι Εφ Τζι Γιουρομπανκ Εργκαζιας Ανώνυμη Εταιρεία), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Οθωνος αριθ. 8!

Δηλαδή, η εταιρεία που αγοράζει τα οκαζιόν δάνεια της Eurobank, εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ίδια την Eurobank!

Αυτό κύριε Προβόπουλε, κύριε Στουρνάρα και βεβαίως κύριε Σαμαρά, έχει μία οσμή “καταδολίευσης”. Γνωρίζετε τον όρο;

Ειδικά οταν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Eurobank “επαναγοράζει” το κόκκινο δάνειο που έχει ήδη εκχωρήσει στην Anaptyxi, το εκχωρεί εκ νέου σε μία εταιρεία που ονομάζεται Anaptyxi II (!!) και έπειτα το επαναφέρει πάλι στην κατοχή της…

Link to comment
Share on other sites

Αναπτύξεως συνέχεια- Λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες χωρίς αποζημιώσεις ζητά η τρόικα - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr

Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν τη χώρα από τα σκατά που τη χώσανε; Είναι πράγματι να εξοργίζεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν τη χώρα από τα σκατά που τη χώσανε; Είναι πράγματι να εξοργίζεσαι...

Ενώ με όλα τα υπόλοιπα είχες πειστεί οτι ο σκοπός τους ειναι να μας σώσουν; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

ΔΑΝΕΙΟ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ! ΕΝΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ!!

Πραγματικό “κατόρθωμα”, αφού οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», έχουν υπαχθεί από 8/1/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010!!!

Προφανώς η Alpha Bank θεωρεί πως η εταιρεία θα ανακάμψει αφού η κυβέρνηση ορκίζεται πως το success story θα απογειώσει την οικονομία και μαζί την Πήγασος.

Το περίεργο είναι πως ο κυρ Μήτσος με μία καθυστερημέη συναλλαγματική έχει μπει στον Τειρεσία, του κλείνουν το πλαφόν, του βγάζουν στο σφυρί όλα τα εχέγγυα για δέκα χιλιαρικάκια κλπ. Αλλά η Πήγασος παρότι σε επιτήρηση, παίρνει τα εκατομμύρια σαν στραγάλια.

Θα μου πείτε, μπορεί ο κυρ Μήτσος να επηρεάσει ένα πολιτικό σύστημα ώστε να εκλέξει κυβερνήσεις που θα δώσουν τα λεφτά του κυρ Μήτσου και τον δισέγγονων του για να σωθεί η Alpha Bank; Όχι βέβαια. Άρα, η πολιτική της τράπεζας έχει μία βάση.

Link to comment
Share on other sites

O.A.E.E. βλάπτει σοβαρά την υγεία

6371906_orig.jpg

Ενα θέμα που απασχολεί πλέον την μεγαλύτερη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι αυτό της ασφάλισης τους και της υπερβολικής αύξησης των εισφορών.

Σε μια στιγμή που όλες οι πολιτικές παρατάξεις χρησιμοποιούν σαν καραμέλα τις λέξεις "ανάπτυξη" και "μείωση ανέργων" έρχεται το ασφαλιστικό ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών να πυροδοτήσει τα πενιχρά και συρρικνωμένα εισοδήματα τους.

Πόσο σημαντικό θα ήταν να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες και να προσπαθήσουν να κερδίσουν μέσα από αυτές. Αντίθετα όμως οι κυβερνώντες και μη, έχουν καταστήσει σαφές με τα μέτρα που λαμβάνουν οτι για να μπορέσει κανείς να σταθεί σε δικό του επάγγελμα έστω και χωρίς εγκατάσταση πρέπει να κερδίζει τουλάχιστον 20.000 ευρώ ετησίως για να ισοσταθμίσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να καταβάλλει. Αυτό που θα απομείνει ως εισόδημα θα είναι στο επίπεδο του βασικού μισθού ανειδίκευτου υπαλλήλου.

Αν κάποιος αποφασίσει να γεμίσει αισιοδοξία και να το παραβλέψει συνεχίζοντας, πολύ σύντομα θα βρεθεί να οφείλει σε λιγότερο από έναν χρόνο τουλάχιστον 3.000 ευρώ.Κι αυτό γιατί στην αρχή δεν θα έχει ικανοποιητικά εισοδήματα. Ας πούμε λοιπόν οτι δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να προσπαθήσει ακόμα έναν χρόνο πληρώνοντας κάποιες από τις εισφορές του, θα συνεχίζει να δημιουργεί υπόλοιπο διογκώνοντας το χρέος του χωρίς να έχει πλέον κάλυψη περίθαλψης.

Εδώ είναι και το οξύμωρο. Οταν κάτι δεν σου παρέχεται δεν οφείλεις να το πληρώνεις. Την στιγμή λοιπόν που η κάλυψη της περίθαλψης ακυρώνεται, οφείλει ο φορέας να σταματά την χρέωση της αφού αν και όταν πληρωθεί δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Μπορεί δηλαδή να πληρώνεις για 25 χρόνια το ταμείο σου, έχοντας κάποιο υπόλοιπο της τάξης των 2.000 ευρώ και να μην έχεις ούτε μια μέρα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια κάλυψη.

Εκεί έρχεται και το ραβασάκι του οργανισμού που καλεί τους οφείλοντες να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην υποστούν κυρώσεις. Ποιές κυρώσεις αγαπητοί μου; Η μεγαλύτερη κύρωση που έχει υποστεί ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι η απομάκρυνση του από τα θεραπευτήρια της χώρας. Η απομόνωση του από το σύστημα υγείας.

Αγχος, απελπισία, έλλειψη πρόληψης υγείας, αναβολή σοβαρών διαγνωστικών εξετάσεων, αναβολή επεμβάσεων οδηγούν καθημερινά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε αιφνίδιους θανάτους, αναπηρίες από σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα σοβαρές δερματικές παθήσεις, ψυχικά νοσήματα και απομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Σαμπάνιες ανοίγουν καρτέλ και μονοπώλια χάρη σε κυβερνητική τροπολογία

Μετά από την παράταση εμπορίας των ληγμένων προϊόντων, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης αυτήν τη φορά, δίνει άλλο ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στα καρτέλ και στα μονοπώλια. Με την τροπολογία που δόθηκε στη δημοσιότητα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, στην ουσία απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη όλοι όσοι τιμώρησε (δεν ήταν, πάντως, πολλοί) η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία επτά χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκει κανείς μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τροφίμων και των καυσίμων και τα οποία με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν από πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αν όχι εκατομμυρίων.
Link to comment
Share on other sites

€85.857 κρατική διαφήμιση μίας ημέρας στους «γνωστούς»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΦΠΑ (€)

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ)---18696

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ----17318

ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-------------15035

REAL NEWS (ΚΥΡΙΑΚΗ)------11955

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ------------11808

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ----------------7970

ΝΙΚΗ----------------------------3075

ΣΥΝΟΛΟ:----------------------85857

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

Έτσι:

Το διαρκές πολιτικό έγκλημα κατά της οικονομίας - papaioannou-giannis.net

Το έγκλημα των πολιτικών που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια έχει δύο όψεις: Η πρώτη αφορά την ανεξέλεγκτη τροχιά που έλαβε το χρέος της χώρας, σε συνδυασμό με τα συνεχή και μεγάλα ελλείμματα. Αυτή η όψη όμως έχει συζητηθεί πολύ.

Η άλλη όψη αφορά το γεγονός ότι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική παρακμή, εκμηδενίζοντας την ανταγωνιστικότητά της, αδιαφορώντας για τα σημάδια που ήταν απολύτως ορατά.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι, σύμφωνα με τις έγκυρες εκθέσεις του World Εconomic Forum (WEF), το 2002 η Ελλάδα βρισκόταν στην 31η θέση της διεθνούς κατάταξης. Θέση που τότε ήταν πολύ κοντά στο «κατά κεφαλήν εισόδημά» της, καθώς η Ελλάδα ήταν (κι εξακολουθεί να βρίσκεται) μεταξύ των 30-40 πρώτων θέσεων σε ό,τι αφορούσε το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Η βουτιά την εποχή της… ανεμελιάς

Η πορεία ολίσθησης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας πραγματικά σοκάρει. Το 2003, βρέθηκε στην 35η θέση, το 2004 στην 47η, την οποία διατήρησε και το 2005, ενώ το 2006 κατρακύλησε στην 61η, το 2007 στην 65η, το 2008 στην 67η και το 2009 στην 71η.

Κοινώς, μέσα σε επτά χρόνια η χώρα μας έχασε 40 θέσεις στο διεθνές ανταγωνιστικό στερέωμα. Πλην όμως, σε όλη αυτήν την πορεία, μεγάλο μέρος της οποίας -και πρέπει να το σημειώσουμε αυτό- είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και την υπουργία του Γιώργου Αλογοσκούφη, κανένας δεν ίδρωσε.

Κανένας πολιτικός ή θεσμικός φορέας δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, με εξαίρεση ορισμένες εκθέσεις εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος, που ουδέποτε εισακούστηκαν.

Το ίδιο διάστημα, βεβαίως, το ΑΕΠ μεγάλωνε, φουσκωμένο από τα δανεικά και την υπερκατανάλωση, ενισχύοντας (επίπλαστα) και τα εισοδήματα. Κι όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά έως το 2009, όπου έγινε πλέον «αντιληπτό» ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από το 2008, όταν ακόμη «δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα» κι ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε ότι η κρίση δεν θα αγγίξει την Ελλάδα, λαμβάναμε τις χειρότερες βαθμολογίες, κατά σειρά, στην αναποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας (116η θέση), στο μακροοικονομικό περιβάλλον (106η θέση) κι εν συνεχεία στην καινοτομία, στην ποιότητα (sophistication) του επιχειρείν και στην αποτελεσματικότητα των αγορών αγαθών.

Οι αποτυχίες στην εποχή των μνημονίων

Με το ανοικτό ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης, το 2010, η πορεία έγινε ακόμη πιο καθοδική, με αποτέλεσμα να καταλάβουμε την 96η θέση το 2011 και να ανέβουμε πέντε μόλις θέσεις το επόμενο έτος, που είναι και το τελευταίο με διαθέσιμα στοιχεία.

Δυστυχώς, ακόμη και στα τρία χρόνια αυτής της κρίσης, και με βασικό άξονα τις πολιτικές που επιβάλλει το μνημόνιο, η πολιτική ηγεσία της χώρας συνεχίζει το διαρκές έγκλημά της κατά της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Θα εξαιρέσουμε από αυτήν τη μικρή παρουσίαση τομείς που εξαρτώνται άμεσα από την κρίση κι όπως ήταν επόμενο επιδεινώθηκαν, όπως το μακροοικονομικό περιβάλλον και ο τραπεζικός-χρηματοοικονομικός τομέας.

Ακόμη όμως και στο θέμα της αποτελεσματικότητας της αγοράς εργασίας, που έχει αποτελέσει ως τώρα «κορωνίδα» της οικονομικής πολιτικής, με απανωτές μειώσεις μισθών και κινήσεις «ελαστικοποίησης» της αγοράς εργασίας, η χώρα φαίνεται να έχει κατρακυλήσει από την 106η θέση που είχε το 2008 στην… 127η!

Ομοίως, πολύ χειρότερη είναι η βαθμολογία και στην αποτελεσματικότητα των αγορών αγαθών, αφού από την 64η θέση βρεθήκαμε τώρα στην 108η.

Αντίστοιχη πορεία έχει ακολουθήσει η χώρα σε ό,τι αφορά την καινοτομία (πτώση κατά 24 θέσεις) και στην ποιότητα του επιχειρείν (πτώση κατά 17 θέσεις).

Η πιο τραγική πτώση, όμως, αφορά τους θεσμούς και τη λειτουργία τους. Από την 58η θέση που κατείχε η χώρα το 2008 έχει βρεθεί στην 103η!!!

Με βάση προφανώς το ότι σημασία δεν έχει μόνο τι κάνουμε εμείς αλλά και το πόσο προοδεύουν οι άλλοι στο διεθνές σκηνικό, η Ελλάδα κυριολεκτικά έχει πατώσει σε θέματα που άπτονται των θεσμών, του νομικού πλαισίου κι εν γένει της λειτουργίας του κράτους. Είτε πρόκειται για την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας (υλικής και πνευματικής), είτε για την επιβάρυνση των επιχειρήσεων λόγω κρατικών διατάξεων και κανονισμών (στο συγκεκριμένο έχουμε την 144η θέση σε σύνολο 148 χωρών), είτε για την κατασπατάληση δημόσιων πόρων, είτε για την εγκυρότητα των προτύπων και μηχανισμών ελέγχου, η Ελλάδα δείχνει να καταρρέει σε ό,τι αφορά τη σύγκρισή της με τις άλλες χώρες.

Βαρίδι το κράτος

Τρανή απόδειξη της ευθύνης των πολιτικών και του κρατικού μηχανισμού είναι και η σταχυολόγηση παραγόντων που δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το 2008 ο παράγων «αναποτελεσματικότητα της κρατικής γραφειοκρατίας ήταν πρώτος με ποσοστό 26,5% των απαντήσεων στην έρευνα του WEF. Σήμερα, είναι δεύτερος (με ποσοστό 21,2%) διότι την πρωτιά λαμβάνει η «αδυναμία πρόσβασης σε δανεισμό, με βραχεία όμως κεφαλή (22,4%).

Την τρίτη θέση λαμβάνουν οι φορολογικοί κανονισμοί με ποσοστό 14,5%, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με το 2008 όταν ήταν δεύτερος σε σημασία παράγοντας με ποσοστό 15,6%.

Κατά τα άλλα, θέλουμε άμεσες ξένες επενδύσεις!

Σημειώστε επίσης ότι το 2008 τρίτος παράγοντας ήταν «οι περιοριστικοί κανονισμοί» στην αγορά εργασίας, με ποσοστό 12,6%, το οποίο όμως σήμερα έχει περάσει στην 7η θέση με ποσοστό μόλις 5,2%.

Τι δείχνουν όλα αυτά;

Δείχνουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας είναι πλέον πολύ περισσότερο πρόβλημα της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών, της υπερφορολόγησης, αλλά και της έλλειψης επενδύσεων σε καινοτομία και σύγχρονες μεθόδους επιχειρηματικότητας (το λεγόμενο sophistication), παρά κόστους εργασίας και «ελαστικότητας» του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι δύο δρόμοι

Κι όμως, όλα συνηγορούν στο ότι το διαρκές πολιτικό έγκλημα θα συνεχιστεί. Η ελληνική πολιτική ηγεσία δείχνει να εμμένει στα «εύκολα» (αλλά επώδυνα για τον πολύ κόσμο) περιοριστικά μέτρα, χωρίς να ανοίγει τις αγορές στον ανταγωνισμό, να ενισχύει την Παιδεία και την καινοτομία, ή να αλλάζει με αποτελεσματικό τρόπο το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που έχει εδώ και χρόνια αποδειχτεί αναποτελεσματικό, αντιαναπτυξιακό και συχνότατα άδικο, γεμάτο αντιφάσεις.

Αυτά θεωρούνται «δύσκολα» από τους Έλληνες πολιτικούς και δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν την τρόικα όσο την ενδιαφέρουν οι αριθμοί στο έλλειμμα και στις δαπάνες.

Και γιατί όχι άλλωστε; Δεν πρόκειται για τη δική τους χώρα, αλλά για τη δική μας!

Τα πράγματα, όμως, είναι απλά, δυστυχώς.

Η Ελλάδα ακόμη και μεσούσης της κρίσης έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που την κατατάσσει στις πρώτες 40 χώρες του κόσμου και η ανταγωνιστικότητά της βρίσκεται στην 91η θέση. Η ψαλίδα αυτή μπορεί να κλείσει με δύο τρόπους:

Είτε θα αποκτήσουμε κράτος, θεσμούς, νοοτροπία και επιχειρηματικότητα αντίστοιχη των πρώτων 40 εισοδημάτων, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας (υποδομές, μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό, ικανοποιητική τεχνολογική πείρα και ετοιμότητα, τουρισμός κ.λπ.) ή θα δούμε το εισόδημά μας να κατρακυλά, καθώς το ΑΕΠ συνεχώς θα περιορίζεται.

Μέση λύση δυστυχώς δεν υπάρχει! Κι ο δρόμος που έχει χαράξει το μνημόνιο, συνεπικουρούμενο και από την άρνηση της ελληνικής πολιτικής σκηνής να «επανιδρύσει» (κυριολεκτικά όμως, όχι ως πολιτικό σλόγκαν) τη λειτουργία του κράτους, δυστυχώς κλίνει προς τη δεύτερη κατεύθυνση, της σταδιακής εξαχρείωσης.

οπότε ξέρουμε που πάμε.

Link to comment
Share on other sites

"Η Ελλάδα ακόμη και μεσούσης της κρίσης έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που την κατατάσσει στις πρώτες 40 χώρες του κόσμου και η ανταγωνιστικότητά της βρίσκεται στην 91η θέση"

Πολύ σωστό στοιχείο. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, είμαστε μέσα στους 40. Ποιοί είναι από πάνω και ποιοί είναι από κάτω όμως, παίζει ρόλο. Όπως επίσης ότι είμαστε σχεδόν τελευταίοι στην ΕΕ. Αλλά αντέχουμε. Μπορούμε να πέσουμε στα επίπεδα της Δημοκρατίας του Κονγκό...

Link to comment
Share on other sites

Μπλα μπλα μπλα, οι 4 ευαγγελιστές ήσαν 3 οι εξής 2 ο Καραμανλής φταίει!

Είμαστε στους 40 αλλά ότι αυτή η θέση είναι στον πάτο της Ευρώπης το ξέχασε.

Για την πτώση της ανταγωνιστικότητας φταίει το κακό κράτος που παρεμπιπτόντως είναι κακό από την εποχή του Καποδίστρια.

Καμία αναφορά στο νόμισμα που μας έκανε ποιο ακριβούς και από την Αμερική! Ξέρω ξέρω έχεις και εσύ τον πόνο σου. : )

Καμία αναφορά στις τράπεζες που παίξανε στον τζόγο τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα τα παίρνουν με τόκο πάλι από εμάς για να ξαναπαίξουν!

Άξιος! Χαλάλι η παπαγαλίνη

Link to comment
Share on other sites

Μπλα μπλα μπλα, οι 4 ευαγγελιστές ήσαν 3 οι εξής 2 ο Καραμανλής φταίει!

Είμαστε στους 40 αλλά ότι αυτή η θέση είναι στον πάτο της Ευρώπης το ξέχασε.

Για την πτώση της ανταγωνιστικότητας φταίει το κακό κράτος που παρεμπιπτόντως είναι κακό από την εποχή του Καποδίστρια.

Καμία αναφορά στο νόμισμα που μας έκανε ποιο ακριβούς και από την Αμερική! Ξέρω ξέρω έχεις και εσύ τον πόνο σου. : )

Καμία αναφορά στις τράπεζες που παίξανε στον τζόγο τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα τα παίρνουν με τόκο πάλι από εμάς για να ξαναπαίξουν!

Άξιος! Χαλάλι η παπαγαλίνη

Προφανώς ανήκεις σε αυτούς που νομίζουν πως τους χρωστάει όλο το σύμπαν.

Είμαστε στην 40η θέση και δεν βρεθήκαμε εκεί επειδή κάποιος μοίραζε θέσεις και είπε ’’πάρτε και εσείς μια’’. Η θέση αντικατοπτρίζει το επίπεδο ζωής ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΜΕ και δεν μας χαρίστηκε. Το αν είναι στον πάτο της ευρώπης ή στον πάτο του πλανήτη έχει να κάνει με τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ προσπάθεια, όπως και οι θέσεις στην ανταγωνιστικότητα και στην οιονομική ελευθερία. Τι έγινε ; πάλι η κακιά ευρώπη φταίει και για αυτό ; Το κράτος μπορεί να έχει προβλήματα απο την εποχή του Καποδίστρια, αλλά τουλάχιστον πριν τον ερχομό της σοβιετίας το 1981, είχε μια υπολογίσιμη βιομηχανία, η οποία ήταν και ο μοχλός που ανέβαζε το βιωτικό μας επίπεδο. Απο ότι φαίνεται όμως ξέχασες (ή θέλεις να ξεχνάς ;) ) πως με τον ερχομό της ’’αλλαγής’’ όλα αυτά αποδομήθηκαν συστηματικά.

Συνέχισε εσύ να περιμένεις να έρθει κάποιος να σε πάρει απο το χεράκι, και να σε φροντίσει ή να μη σε εκμεταλλευτεί όσο βρίσκεσαι πεσμένος, και φρόντιζε κάθε πρωί όπως επι μήνες κάνεις, να μας αναμεταδίδεις τις επαναστάτικές φανφάρες αυτών που επιμένουν να σε χαιδεύουν, και να σε απαλλάσσουν απο κάθε ευθύνη, σαν να είμαστε καθυστερημένα, ενώ αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, να μας παρουσιάσουν την δική τους εναλλακτική. Ο δρόμος έχει πολύ κατήφορο ακόμη, και θα τον κάνουμε χεράκι χεράκι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.