Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Καταρχήν συγγνώμη που δεν απάντησα εγκαίρως. Είχα πάει μια βόλτα στο κομμουνισμός thread για να διευρύνω τους ορίζοντές μου.

Στα δικά μας όμως. [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] τα σφάλματα στα posts σου είναι αρκετά και έχω ενδοιασμούς στο να τα αναλύσω όλα. Βλέπεις είχα και κάτι family issues τελευταία. Δεν μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να γράψω μεγάλο κείμενο που θα το διαβάσουν "οι ίδιοι που γέρνουν αριστερά" και "οι ίδιοι που γέρνουν δεξιά", με αποτέλεσμα επί της ουσίας μηδέν.

Για αυτό, θα απαντήσω συντοπτικά.

Συμπέρασμα: Η οικονομία της αγοράς/καπιταλισμός Υποαμοίβει ότι δεν είναι σπάνιο και Υπεραμοίβει ότι είναι σπάνιο. Με απλά ελληνικά, η πλειοψηφία των εργαζομένων που δεν θα χαρακτηρίζαμε ταλαντούχους και που μοιράζεται παρόμοια προσόντα υποαμοίβεται, είτε το γνωρίζει, είτε όχι. Αυτή είναι η εξήγηση για την τεράστια ανισοκατανομή πλούτου στον καπιταλισμό. Ο μηχανισμός της αγοράς αμοίβει σπανιότητα.

Ο μηχανισμός της αγοράς δεν αμείβει μόνο σπανιότητα. Όποιος θέλει, ας ψάξει να τα βρει. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν κατάλαβες το point μου. Δεν γίνεται να έχουμε τόσα "ταλέντα" (=πτυχιούχους, ανθρώπους με προϋπηρεσία/attitude/κονέ, hardworking τύπους που μια ζωή κάνουν 2 ή 3 δουλειές, τόσους ψωνισμένους braggers, κτλ) και να έρχεσαι να μου πετάς ένα "το επιχειρείν δεν είναι για όλους". Τα ίδια λένε και όσοι πρωτομπαίνουν σε ΤΕΙ/ΑΕΙ. Αρχικά πετάνε ένα "ααααχ, μπήκα, αραλίκι τώρα" και μετά έχουν το θράσος να σου λένε "ε, το πανεπιστήμιο δεν είναι για όλους". Μα δουλευόμαστε?

Headhunting σε πιτσαδόρους αποκλείεται. Σε ταλέντα ναι.

Για να είναι μεγάλη μπίζνα το headhunting, φαντάζομαι δεν έχουν και όλοι πτυχία από oxford, 10 χρόνια προϋπηρεσία σε Big 4 και hobby να διαβάζουν Shakespeare.

Εσύ βάζεις ένα μηχάνημα να παράγει μπλουζάκια ενώ κάθεσαι αραχτός.

Φαινομενικά το μηχάνημα(κεφάλαιο) παράγει τα μπλουζάκια. Ποιός όμως έφτιαξε το μηχάνημα; Ποιός έφερε τα υλικά για να φτιαχτεί; Ποιός βρήκε την ενέργεια για να το τροφοδοτήσει;

Πάντως όχι οι πιτσαδόροι. Το μηχάνημα το έφτιαξαν επιστήμονες και κάποιος τους χρηματοδότησε το R&D.

God damn it. Τα γύρω γύρω τα διάβασες;

Όλα τα διάβασα και τα κατανόησα. Αυτό που θέλω είναι τα χρήματα που "σου αρπάζει" κάποιος να μην πάνε στον βρόντο.

Γιατί παίρνουν λεφτά από τον φορολογούμενο εργάτη και τα σκάνε επιδότηση στον επιχειρηματία;

Γιατί θέσπισαν τις πατέντες στα καινοτόμα προϊόντα; Θέλουν να πληρώνουν ακριβά οι καταναλωτές;

Γιατί δίνουν σε όλους τους πολίτες μία ψήφο και όχι παραπάνω αν είναι ταλεντάρες;

1) Από όλους τους φορολογούμενους πάνε, όχι μόνο από τον εργάτη. Και επιδοτήσεις παίρνουν όλοι οι επιχειρηματίες. Παλιοί και νέοι.

2) Τα public goods έχουν και αυτά μειονεκτήματα. Ξέρεις τι θα γινόταν αν τα ρούχα, ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές ή φαγητό ήταν public goods? Δεν θα υπήρχε η ποιότητα/ποσότητα/διαφοροποίηση που υπάρχει σε μια ελεύθερη αγορά. Αυτό απαντάει και τα καινοτόμα προϊόντα που ανέφερες.

3) Γιατί οι ταλεντάρες γίνονται επαγγελματίες πολιτικοί και παίρνουν τις υπόλοιπες. Εδώ το κάνει ο Δελαστικ ή ο Μιχαλολιάκος, δεν θα το κάνουν οι ταλεντάρες?

Ξέχασα, εσύ είσαι ακροδεξιός φασίστας που αντιπαθεί τη δημοκρατία, όπως είπες παλαιότερα. Δεκτόν, αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Μα να το έλεγε κάποιος που δεν έχει διαβάσει ποτέ του βιβλία, να το καταλάβω. Αλλά το "ακροδεξιός φασίστας" απέχει σημαντικά από "το πιο δεξιό κομμάτι της ΝΔ". Δεκτόν πάντως, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Κάποιοι προσπαθούν παραπάνω και το φαινόμενο ανταμοιβής σε εκείνους ονομάζεται αξιοκρατία.

Έχεις τελειώσει οικονομική σχολή. Όταν τα ονομαστικό ΑΕΠ μένει το ίδιο ή μειώνεται και κάποιοι αυξάνουν το προσωπικό τους εισόδημα από που πηγάζει αυτή η αύξηση;

Το "πατάω επί πτωμάτων" δεν έχει την έννοια που του δίνεις εσύ. Δηλαδή αυτή του παρανομούντος ή μαυρόψυχου επιχειρηματία. Έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία.

Με συγχωρείς αλλά απλά λολ εδώ. Ο άλλος γράφει ξεκάθαρα:

Ψάχνω να βρω στο άρθρο του Δελαστικ κάποιο ποιοτικό στοιχείο ρε συ για το πως αυτοί οι άνθρωποι έκανα ding στο μύριο. Πόσα χρόνια τους πήρε, αν γενικώς προέρχονταν απο εύπορη οικογένεια, σε ποιο τομέα δραστηριοποιούνταν. Τίποτα. Αυτά είναι μεταξύ άλλων στοιχεία που εμένα προσωπικά θα μου ήταν απαραίτητα προκειμένου να αποφασίσω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ για τη δημιουργία αυτών των νεων εκατομμυριούχων.

Δηλαδή not enough data και τα μόνα clues που έχουμε είναι:

1) Καινούριοι εκατομμυριούχοι

2) στην Ευρώπη

Κι εσύ του απαντάς για το αν το ονομαστικό ΑΕΠ παραμένει το ίδιο ή χαμηλότερο, πως γίνεται ορισμένων το προσωπικό/εταιρικό εισόδημα να αυξάνεται? Ρε πάμε καλά εδώ μέσα ή αρχίσαμε τα inconsistencies από τον πολύ Μαρξ?

Και όχι ρε φίλε. Δεν πατάει κάποιος επί πτωμάτων απλά και μόνο επειδή έτσι είναι η λειτουργία της οικονομίας. Αυτές οι ερμηνείες μου θυμίζουν το "όσα δεν πιάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".

Κάτι τέτοια κουλά λέει, εν ολίγοις, ο Δελαστικ. Λαϊκισμός στο φουλ για να προσελκύσει τα "αδέλφια/αλήτες/πουλιά" και να τους πει ένα τίποτα. Για να σου είμαι ειλικρινής, περισσότερο ευχαριστήθηκα που διάβαζα toxas και seven στο άλλο thread όταν πήραν θέση υπερ μιας αριστερής ιδεολογίας.

Και κάτι τελευταίο, μιας και η κουβέντα πήγε πάλι στον Σαμαρά. Αντί να διαβάσω σοβαρή κριτική για το υπάρχον πρόγραμμα που εφαρμόζεται (μην ακούσω μνημόνιο. τα έχουμε ξαναπει αυτά), πάντα κάποιος θα πει για το τι έκανε πριν 5-10-15 χρόνια σε ένα άλλο κόμμα. Να πάρουμε τότε τις απόψεις του Hero πριν 10 χρόνια και να πούμε: "******** έλεγε τότε. Άρα ******** θα λέει και τώρα". Μαμάτο?

Κάποια επίσημη έρευνα που να δείχνει τη δημιουργία νέων πλουσιών και φτωχών έχει για τα τελευταία 50 χρόνια; Να δούμε ρε φούστη μου γενικώς πως δουλεύει το πράγμα γενικότερα;

Θα σου πω εγώ τι παίζει φίλος. Οι πλούσιοι έβγαλαν δικιά τους οικονομική επιστήμη για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους στο πέρασμα των αιώνων. Στο κόλπο μέσα είναι η αμερικάνικη κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Έδωσαν απλόχερα μερικά νομπελ σε οικονομολόγους για να γράψουν όλα αυτά τα τεχνάσματα και παράλληλα τους φακέλωσαν για να τους έχουν του χεριού τους. Νομίζεις είναι τυχαίο που βγαίνουν τώρα όλα στη φόρα? Ο κόσμος ξυπνάει επειδή αρχίζει και πεινάει. Δεν έχει χρήματα να αράξει στον καναπέ. Για αυτό κοιτάει πως να επαναστατήσει στην μέγιστη απειλή που ονομάζεται σιωνισμός. Μπορεί να έχουν πολλά λεφτά, αλλά δεν θα αντέξουν την οργή του λαού!

(τρέμω μόνο στην ιδέα του πόσα likes θα πάρω, αν το δημοσιεύσω αυτό public)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νόμιζα ότι τα επιδόματα ήταν τρόπος να δώσουν αυξήσεις χωρίς να δώσουν αυξήσεις και αρχίσουν να φωνάζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες, + του ότι κάτι παίζει με την φορολόγηση νομίζω αλλά δεν τα ξέρω καλά αυτά. Γιατί, οκ ναι, σωστά τα επιδόματα για τα παιδιά πχ ή για τις υπερωρίες, αλλά κάτι επιδόματα σε φάση "παραγωγικότητας", "δεν ΄άργησε για την δουλειά" κτλ, είναι λακαμίες.

Το ανήθικο είναι άλλη κουβέντα και γιατί δεν το κάνει παράνομο. Και αν ΟΛΟΙ λέγαμε το ίδιο, και πιάναμε και την ανηθικότητα μέσα, αυτή την στιγμή η μισή κυβέρνηση θα ήταν φυλακή και πάμφτωχοι.

Υπάρχει έλειψη δικαιοσύνης στην χώρα, όπως και έλλειψη σωστών νόμων, δεν νομίζω κάποιος να λέει το αντίθετο.

Για ποιον εφοπλιστή λες τώρα?

Μπόμπολας , nuff said.

Mεγαλοεργολάβος? :T:

Έργα για να κάνουν? (αυτοκινητόδρομους) :T:

νόμους υπέρ τους? (για τα διόδια και την μη πληρωμή τους) :T:

Καναλάρχης? :T:

Μπορεί κάποιος να βάλει στις ειδήσεις και αυτό , να θυμήσω επίσης στους απανταχού φιλελευθερους ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (όπως πάει να γίνει και με το νερό τώρα) με το πρόσχημα των χαμηλότερων τιμών λόγο ανταγωνισμού κτλ, δεν είχε ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα..

Σε ξέχασα εσένα.

Αυτά που λες στην αρχή δεν είναι ακριβώς επιδόματα. Bonuses είναι και τα δίνουν οι εργοδότες ως επιπλέον κίνητρο για παραγωγικότητα/εργατικότητα. Κάπως έτσι επιβραβεύουν τους "καλύτερους" (είτε τους πιο δουλευταράδες, είτε τους πιο team players, είτε τους πανταχού παρόντες)

Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου με την ηθική. Δεν γίνεται να σου έρχεται η κάθε Lehman Brothers και να σου μαμάει τον κόσμο όλο επειδή έτσι τις ταύλωσε. Από την άλλη διαφωνώ όταν το παράλογο εκφράζεται ως ηθικό. Επειδή (η ηθική) έχει πολλές μορφές και το δίκιο δεν είναι μόνο του εργάτη, σε κάποια θέματα πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα αλλιώς κινδυνεύουμε να έχουμε χειρότερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Αυτόν που πιάσανε πρόσφατα. Ψάξου στο ειδήσεις-thread και θα βρεις το άρθρο.

You missed my point once again. Δεν είναι το θέμα απλά να μου τον ονομάσεις (και να τικαρεις τα πεδία), αλλά να μου αποδείξεις πως έσφαλε σύμφωνα με τον νόμο. Όχι εσύ, γενικά μιλάω.

Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί αρκετά και, να σου πω την αλήθεια, προτιμώ να διαβάσω κανένα βιβλίο από το να ψάξω τι στο πέο θα συμβεί με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

Πληρωνα και 10% παραπανω τη μικρη-μεγαλη δεη, αν ηταν να απολυθουν αυτοι που εξουσιοδοτηθηκαν να κοβουν το ρευμα στο κατακαλοκαιρο οπως διαβασα.

Σορς!!

(source)

Link to comment
Share on other sites

Κατήργησαν τους Οικονομικούς Επιθεωρητές-Απαλλάσσουν Βατοπέδι και επίορκους …ημετέρους

Αφού λοιπόν ουδέν το δημοσιονομικό όφελος αυτής της απόφασης είναι εύλογο οι οικονομικοί επιθεωρητές να αναρωτιούνται γιατί καταργείται η Υπηρεσία τους, αν όχι για να αποτραπούν οι έλεγχοι, αφού οι υποθέσεις τεράστιας σημασίας για τα συμφέροντα του Δημοσίου που ερευνούν και παραμένουν ανοιχτές θα φύγουν από τα έμπειρα χέρια των ανακριτικών υπαλλήλων της διεύθυνσης και θα καταλήξουν στα χέρια απλών εφοριακών και υπαλλήλων του υπουργείου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ενώ καταργείται και ο έλεγχος σε εφορίες και τελωνεία!

Για να καταλάβει κανείς ποιες υποθέσεις έχουν βγάλει οι οικονομικοί επιθεωρητές, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και χρήμα, μερικές από αυτές ήταν οι υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Ιθάκης, Νεάπολεως Λασιθίου, Παγγαίου, Καλαμαριάς, Ημαθίας, του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου Κρήτης, πλήθος υποθέσεων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων κλπ.

Περίπου τα 2,5 δις. είναι τα βεβαιωμένα πρόστιμα των οικονομικών επιθεωρητών σε βάρος φυσικών προσώπων και 700 εκατ. ευρώ σε βάρος των νομικών προσώπων και παρόλα αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει την …«αναδιάρθρωση» τους… Όπως μάλιστα δηλώνει στο koutipandoras.gr η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικονομικών Επιθεωρητών Αντωνία Κασσωτάκη, «πρόκειται για την κατάργηση του κεντρικού ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους» και άρα τίθεται σοβαρά το ερώτημα εάν επιθυμεί τελικά το κράτος να διαθέτει …ελεγκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, η κυρία Κασσωτάκη απορεί, πώς καταργούν την σημασία της ύπαρξης του μηχανισμού, όταν την έχουν αναγνωρίσει στο έπακρο στο πρόσωπο του Γάλλου επικεφαλής της αντίστοιχης υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε στην διαδικασία επιλογής της νέα Γ.Γ. Εσόδων και δεν συμμετείχε ο Έλληνας ομόλογός του, που απλά …καταργήθηκε η εργασία του…

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λες στην αρχή δεν είναι ακριβώς επιδόματα. [...]

Μιλούσα κυρίως για τον δημόσιο τομέα.

Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου με την ηθική. Δεν γίνεται να σου έρχεται η κάθε Lehman Brothers και να σου μαμάει τον κόσμο όλο επειδή έτσι τις ταύλωσε. Από την άλλη διαφωνώ όταν το παράλογο εκφράζεται ως ηθικό. Επειδή (η ηθική) έχει πολλές μορφές και το δίκιο δεν είναι μόνο του εργάτη, σε κάποια θέματα πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα αλλιώς κινδυνεύουμε να έχουμε χειρότερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Ωραία όλα αυτά, όταν όμως έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα και η ηθική πάει βόλτα τι κάνουμε?

You missed my point once again. Δεν είναι το θέμα απλά να μου τον ονομάσεις (και να τικαρεις τα πεδία), αλλά να μου αποδείξεις πως έσφαλε σύμφωνα με τον νόμο. Όχι εσύ, γενικά μιλάω.

Δεν είπα ότι έσφαλε σύμφωνα με τον νόμο, είπα ότι είναι κρατικοδίαιτος (και μετά μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι), και ότι οι νόμοι φτιάχνοντε υπέρ του και κατά των κοινών θνητών.

Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί αρκετά και, να σου πω την αλήθεια, προτιμώ να διαβάσω κανένα βιβλίο από το να ψάξω τι στο πέο θα συμβεί με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Μετά θα διαμαρτύρεστε όμως όπως ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] χωρίς να δείτε την μεγάλη εικόνα που ανέφερες πριν.

Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας λες να μην επηρεάσει την τσέπη σου?

Link to comment
Share on other sites

Μιλούσα κυρίως για τον δημόσιο τομέα.

Ωραία όλα αυτά, όταν όμως έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα και η ηθική πάει βόλτα τι κάνουμε?

Δεν είπα ότι έσφαλε σύμφωνα με τον νόμο, είπα ότι είναι κρατικοδίαιτος (και μετά μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι), και ότι οι νόμοι φτιάχνοντε υπέρ του και κατά των κοινών θνητών.

Μετά θα διαμαρτύρεστε όμως όπως ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] χωρίς να δείτε την μεγάλη εικόνα που ανέφερες πριν.

Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας λες να μην επηρεάσει την τσέπη σου?

Απαντάω στο τελευταίο. Όπως ας πούμε η ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών;

Link to comment
Share on other sites

Απαντάω στο τελευταίο. Όπως ας πούμε η ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών;

Όπως η ελευθερη αγορά στην ενέργεια, Σε δίκη oι 19 των Energa και Hellas Power | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η υπόθεση των δύο εταιρειών είχε απασχολήσει επί μήνες τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, καθώς είχε σχηματιστεί ογκωδέστατη δικογραφία με βαριές κατηγορίες για υπεξαιρέσεις κατά του Δημοσίου που ξεπερνούσαν τα 240 εκατ. ευρώ.
Link to comment
Share on other sites

Όπως η ελευθερη αγορά στην ενέργεια, Σε δίκη oι 19 των Energa και Hellas Power | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Άρα απο αυτό και απο το κίνδυνο να μας σκάσουν τπτ λαμόγια χίλιες φορές με 56k modem. Ε ρε US Robotics που θέλετε και ΕΠΑΚ για να βάλετε μυαλό.

Link to comment
Share on other sites

Άρα απο αυτό και απο το κίνδυνο να μας σκάσουν τπτ λαμόγια χίλιες φορές με 56k modem. Ε ρε US Robotics που θέλετε και ΕΠΑΚ για να βάλετε μυαλό.

Ωπ υπάρχουν λαμόγια επιχειρηματίες? Τι με λες τώρα? Νόμιζα πως μόνο οι Δ.Υ. τα έκαναν αυτά!

Θέλεις ιδιωτικοποιήσεις, ελευθερη αγορά κτλ? Ας βάλει πρώτα το κράτος κανόνες υπέρ των πολιτών του και κυρίως υπέρ των χαμηλών στρωμάτων, ας φτιάξει κανόνες υπέρ του ιδίου του κράτους για να μην στείνει οπίσθια σε κάθε μεγαλοεργολαβοεπιχειρηματία, ας τους εφαρμώσει όλους ανεξαιρέτως, και μετά ας φωνάξει τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να κάνουν ότι θέλουν.

Μα θα μου πεις, αυτό δεν είναι ελευθερη αγορά, και έχεις και δίκιο, δεν πιστευω ότι είναι εφικτή 100% ελευθερη αγορά, γιατί το κράτος πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και ευημερεία όλων των πολιτών του.

Αυτή την στιγμή, το κράτος κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τον εαυτό του, για να κάνει πλάτες σε μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς να κρατάει κάτι για το ίδιο, χωρίς να προστατευει τους πολίτες του μακροπρόθεσμα όπως οφείλει.

Link to comment
Share on other sites

Όπως η ελευθερη αγορά στην ενέργεια, Σε δίκη oι 19 των Energa και Hellas Power | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αυτο δεν εχει να κανει με την παραγωγη.

Μεταπωλητες υπαρχουν ηδη ειπαμε. WATT + VOLT ΠΑΡΟΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ωπ υπάρχουν λαμόγια επιχειρηματίες? Τι με λες τώρα? Νόμιζα πως μόνο οι Δ.Υ. τα έκαναν αυτά!

Θέλεις ιδιωτικοποιήσεις, ελευθερη αγορά κτλ? Ας βάλει πρώτα το κράτος κανόνες υπέρ των πολιτών του και κυρίως υπέρ των χαμηλών στρωμάτων, ας φτιάξει κανόνες υπέρ του ιδίου του κράτους για να μην στείνει οπίσθια σε κάθε μεγαλοεργολαβοεπιχειρηματία, ας τους εφαρμώσει όλους ανεξαιρέτως, και μετά ας φωνάξει τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να κάνουν ότι θέλουν.

Μα θα μου πεις, αυτό δεν είναι ελευθερη αγορά, και έχεις και δίκιο, δεν πιστευω ότι είναι εφικτή 100% ελευθερη αγορά, γιατί το κράτος πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και ευημερεία όλων των πολιτών του.

Αυτή την στιγμή, το κράτος κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τον εαυτό του, για να κάνει πλάτες σε μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς να κρατάει κάτι για το ίδιο, χωρίς να προστατευει τους πολίτες του μακροπρόθεσμα όπως οφείλει.

Το κρατος πως ακριβως μας προστατευει απο το φιλαρακι του τσιπρα των κλεινοδιακοπτ(φωτ)οπουλο και τους φιλους του?

Επισης που αλλου εχεις δει χρεοκωπημενο μονοπωλιο? (ΔΕΗ)

Έγινε επεξεργασία από aggelopas
Link to comment
Share on other sites

Αυτο δεν εχει να κανει με την παραγωγη.

Μεταπωλητες υπαρχουν ηδη ειπαμε. WATT + VOLT ΠΑΡΟΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

To point είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ειναι πανάκεια. Καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε τι μπορεί να επιφέρει μία τέτοια αλλαγή.

Το κρατος πως ακριβως μας προστατευει απο το φιλαρακι του τσιπρα των κλεινοδιακοπτ(φωτ)οπουλο και τους φιλους του?

Επισης που αλλου εχεις δει χρεοκωπημενο μονοπωλιο? (ΔΕΗ)

Αφού το κράτος ωθεί τα φιλαράκια του Τσίπρα σε αυτές τις πράξεις, αυτό θέλεις και να σε προστατέψει? Και το κράτος είναι αυτό που άφησε την ΔΕΗ να χρεοκοπήσει (αν έχει χρεοκοπήσει, δεν τα ξέρω καλά).

Όταν ας πούμε την υποχρέωνε να αγοράζει το ρευμα που παράγεται από ιδιώτες μέσω φωτοβολταϊκων δεν την ωθούσε σε χρεοκοπία?

Link to comment
Share on other sites

To point είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ειναι πανάκεια. Καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε τι μπορεί να επιφέρει μία τέτοια αλλαγή.

Αφού το κράτος ωθεί τα φιλαράκια του Τσίπρα σε αυτές τις πράξεις, αυτό θέλεις και να σε προστατέψει? Και το κράτος είναι αυτό που άφησε την ΔΕΗ να χρεοκοπήσει (αν έχει χρεοκοπήσει, δεν τα ξέρω καλά).

Όταν ας πούμε την υποχρέωνε να αγοράζει το ρευμα που παράγεται από ιδιώτες μέσω φωτοβολταϊκων δεν την ωθούσε σε χρεοκοπία?

Μπορει να μην ειναι πανακεια, αλλα οταν το bussiness model ειναι τυπου ολυμπιακη, οτε προ DT, οσε, τοτε κατι δεν παει καλα.

Θυμιζω ολυμπιακη ενα μυριο τη μερα μεσα, χρεος οσε = διοργανωση 2004 μιζες included

Η ιδιωτικοποιηση σε προστατευει απο το καρτελ εργαζομενων που συνδοιηκει με ιδιον οφελος, κατι που στη δεη βρωμαει (στην ευδαπ πχ. δεν υπαρχουν τετοια κραχτα παραδειγματα). Αν ο επιχειρηματιας δεν βρισκει κερδος στην ιδεα σηκωνεται και φευγει (shell,bp).

Τωρα πως γινεται μονοπωλιο μη discretionary utility να παραγει ζημιες ειναι αποριας αξιο.

Μην μπλεξουμε τωρα με φωτοβολταικα, OΤΣ, CO2 emissions κλπ. Ολες οι επιδοτησεις ειναι στρεβλωσεις κατα την αποψη μου.

Και εχω μια εντυπωση οτι δεν το πληρωνε η ΔΕΗ, ο καταναλωτης τα πληρωνει στο πρασινο τελος.

Έγινε επεξεργασία από aggelopas
Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μην ειναι πανακεια, αλλα οταν το bussiness model ειναι τυπου ολυμπιακη, οτε προ DT, οσε, τοτε κατι δεν παει καλα.

Θυμιζω ολυμπιακη ενα μυριο τη μερα μεσα, χρεος οσε = διοργανωση 2004 μιζες included

Η ιδιωτικοποιηση σε προστατευει απο το καρτελ εργαζομενων που συνδοιηκει με ιδιον οφελος, κατι που στη δεη βρωμαει (στην ευδαπ πχ. δεν υπαρχουν τετοια κραχτα παραδειγματα). Αν ο επιχειρηματιας δεν βρισκει κερδος στην ιδεα σηκωνεται και φευγει (shell,bp).

Τωρα πως γινεται μονοπωλιο μη discretionary utility να παραγει ζημιες ειναι αποριας αξιο.

Μην μπλεξουμε τωρα με φωτοβολταικα, ΩΤΣ, CO2 emissions κλπ. Ολες οι επιδοτησεις ειναι στρεβλωσεις κατα την αποψη μου.

Και εχω μια εντυπωση οτι δεν το πληρωνε η ΔΕΗ, ο καταναλωτης τα πληρωνει στο πρασινο τελος.

Νόμιζα πως η ιδιωτικοποίηση είναι για την πτώση των τιμών όχι για να σε προστατευσει από σατανικά καρτέλ εργαζομένων.

Δεν νομίζω να τα πληρώνουν μόνοι τους οι καταναλωτές, αλλά ερχεσαι στα λόγια μου. Κακή πολιτική (κανόνες κτλ) + ιδιωτικοποίηση παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκα) = ακριβότερο ρευμα στον καταναλωτή :p:P

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα πως η ιδιωτικοποίηση είναι για την πτώση των τιμών όχι για να σε προστατευσει από σατανικά καρτέλ εργαζομένων.

Δεν νομίζω να τα πληρώνουν μόνοι τους οι καταναλωτές, αλλά ερχεσαι στα λόγια μου. Κακή πολιτική (κανόνες κτλ) + ιδιωτικοποίηση παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκα) = ακριβότερο ρευμα στον καταναλωτή :p:P

Τα φωτοβολταικα με τη μορφη που εχουν δεν ειναι ιδιωτικοποιηση παραγωγης. Ειναι επιδοτουμενα απο ολους εμας τους υπολοιπους. Ειναι μια στρεβλωση.

Αν η μικρη δεη πχ. εχει χαμηλοτερες τιμες, τοτε η μεγαλη δεη ειτε θα κλεισει γιατι δεν θα παιρνει κανεις, ειτε θα μειωσει και αυτη ξυλωνοντας ανερχομενους υποψηφιους πολιτικους απο το payroll.Απλο?

Εξαλλου μεγαλοι καταναλωτες οπως μυτιλιναιος φερνουν ενα φορτηγο lng και πληρωνουν αλλη τιμη αμα γουσταρουν.

Αυτα ειναι πολυ απλα για να διαφωνουμε. Επιμενεις σε λογικες κρατισμου πασοκ.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία όλα αυτά, όταν όμως έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα και η ηθική πάει βόλτα τι κάνουμε?

Σίγουρα πάντως δεν συμβουλευόμαστε τα forums

Δεν είπα ότι έσφαλε σύμφωνα με τον νόμο, είπα ότι είναι κρατικοδίαιτος (και μετά μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι), και ότι οι νόμοι φτιάχνοντε υπέρ του και κατά των κοινών θνητών.

Εδώ λες ότι δεν έσφαλε, ενώ πιο πριν

Υπάρχει και άλλος τρόπος όμως, το κράτος να δώσει τεράστια συμβόλαια σε μεγαλοεργολάβους, αυτοί να μην ολοκληρώσουν ποτέ το έργο, αλλά να συνεχίσουν να παίρνουν λεφτά από το κράτος, να παίρνουν λεφτά και από τους πολίτες απευθείας για το έργο που ΘΑ κάνουν, και να βάζουν και μερικά από τα κανάλια τους να υπερασπίζοντε την κυβέρνηση που με την σειρά της βγάζει νόμους που τους βολευουν.

Αυτό πως το συμπέρανες εσύ προσωπικά?

Μετά θα διαμαρτύρεστε όμως όπως ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] χωρίς να δείτε την μεγάλη εικόνα που ανέφερες πριν.

Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας λες να μην επηρεάσει την τσέπη σου?

Ως καταναλωτής ή ως μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που με χώνουν σε δημόσιο?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.