Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Ναι αυτός είναι ο καημός μας, να μπουμε στη χρεοκοπία για να την πούμε στον llneo. Εγώ δηλαδή γιαυτό ξύπνησα τώρα :to_pick_ones_nose:

Κοίταξε δεν έλεγα για σένα αλλά στις τελευταίες σελίδες (τις 50αρες) εγώ προσωπικά αυτό είδα από κάποιους. Τώρα να αρχίσω να ονομάζω? Κρίμα είναι.

Επί την ευκαιρία σε παλαιότερο post έκανες μια πολύ καλή ερώτηση αλλά κατά τη γνώμη μου δεν απαντήθηκε με την κατάλληλη σοβαρότητα. Το κάνω quote

Ενδιαφέρον θα είχε κι η απάντηση στην ρομαντική μου ερώτηση γιατι να ζητάμε να έχουμε ανταγωνισμό στα εντελώς βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερο, τηλ, Internet); Γιατι να μην έχουμε πραγματικές δημόσιες εταιρείες κοινής οφελειας οι οποίες θα χρεώνουν το ελάχιστο δυνατό το οποίο θα τους άφηνε αρκετά για ανάπτυξη; Γιατι στη τελική να μη ζητάμε ένα υγιές δημόσιο αλλα να θελουμε να ιδιωτικοποιησουμε το σύμπαν όλο; Μήπως γιατι η έννοια του κοινωνικού αγαθού έχει χαθεί ή μήπως γιατι ο όρος δημόσιο έχει εκφυλιστει τα τελευταία 30 χρόνια; Δε ξέρω, απλά λέω...

Πρώτα από όλα πες μου εκεί στην Ιρλανδία αν τα "ρεύμα, νερό, τηλ, ιντερνετ, κτλ" είναι full ιδιωτικά ή full κρατικά ή κάτι σαν το σύστημα της Νορβηγίας (κράτος --> ιδιωτικές --> πολίτης) και αν είσαι ευχαριστημένος (στο κάθε αγαθό) από άποψη τιμής, αξιοπιστίας, ποιότητας, κτλ.

Τώρα στα ερώτηματά σου.

- Συνθήκες ανταγωνισμού (ή ελεύθερης αγοράς αν προτιμάς) χρειάζεσαι γιατί έτσι πολλαπλασιάζονται τα οφέλη. Εννοώ ότι κερδισμένος βγαίνει και η εταιρία (κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του) και ο καταναλωτής.

- βασικά αγαθά ναι. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις δημόσια/κρατικά τα πάντα γιατί είναι πολύ χειρότερο. Δεν θα αναπτύσσεται τόσο γρήγορα το αγαθό σε βάθος χρόνου, αργοπορίες, ενδεχόμενα οικονομικής ζημίας (στο έτος) ή περιστατικά παρασιτισμού. Για να μην σε πάω σε θέματα scarcity (πχ νερό).

- Το αν ιδιωτικοποιηθούν κάποια επί μέρους κομμάτια (με απώτερο σκοπό να προωθηθεί ο ανταγωνισμός/ελεύθερη αγορά) δεν σημαίνει ότι ιδιωτικοποιείται το σύμπαν όλο. Παράλληλα ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει απαραίτητα κανένας έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

Ο μοναδικος τροπος να πει (ασε το να κανει, ειναι αλλουνου παπα) ο πιτσαδορος καμια αληθεια για την Ελλαδα ειναι να κανει εγχειρηση ανοικτης καρδιας στο Χερφιλντ και να γυρισει με καμια Βισσυ αγκαλια στο αεροπλανο.

Αμα δε νιωσει λιγο τον Χαρο διπλα του, θα συνεχισει στο ιδιο βιολι οπου 2 τινα θα συμβουνε ή που θα μετακομισουμε ολοι εμεις και θα αφησουμε εσας τους γαλαζιους μονους σας, ή που θα μας πουλησετε ολους στα αφεντικα σας πριν προλαβουμε να φυγουμε.

Οσο για το οτι εμπιστευομαστε την εκθεση της Blackrock.... μεσα εισαι ρε τσακαλε! Που το καταλαβες οτι ολοι εμπιστευομαστε εκθεσεις οικονομικων οργανισμων?? Γιαυτο το ποσταρε ο Γιαγκος. Τα βραδυα διαβαζει Μιλτον Φριντμαν.

Οσο εσυ εμπιστευεσαι το avgi.gr οταν ποσταρεις κατι που σε βολευει απο κει, αλλο τοσο εμπιστευομαστε τραπεζες και τις εκθεσεις τους.

Ή για να το θεσω αλλιως, οσο εσυ πιστευεις οτι (και καλα) η ΝΔ θα σωσει την Ελλαδα, αλλο τοσο εμεις πιστευουμε (και καλα) την Blackrock.

Το ρεζουμε δεν ειναι τι λεει η Blackrock σε μας... αλλα για σενα ομως που τις πιστευεις.

Τι εχει να πει η εκθεση? Μουφα φανταζομαι?

«Ενδιάμεσοι σταθμοί» τα εθνικά κράτη κατά τους Γερμανούς

Εντυπωσιακός ο τίτλος άρθρου της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» - πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι ο Νόρμπερτ Μπλουμ, υπουργός διαρκώς στις κυβερνήσεις του χριστιανοδημοκράτη Χέλμουτ Κολ επί σχεδόν 17 χρόνια, από το 1982 ως το 1998: «Το εθνικό κράτος είναι μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός»! Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του γηραιού πολιτικού, ο οποίος εκφράζεται με γερμανική ευθύτητα, χωρίς υπεκφυγές: «Το εθνικό κράτος δεν είναι θεόπεμπτο και επίσης δεν είναι το θεμέλιο της Ευρώπης, αλλά απλώς μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός της ευρωπαϊκής ιστορίας» υπογραμμίζει και συνεχίζει την ανάπτυξη των θέσεών του: «Δύο τάσεις θα καθορίσουν το μέλλον. Πρώτον, η πορεία υπό την ευρεία έννοια προς μια παγκόσμια ευθύνη και δεύτερον, η επιστροφή στις τοπικές ταυτότητες. Ανάμεσά τους θα εξαφανίζεται η σημασία του εθνικού κράτους!». Ο παλαιός υπουργός της Δεξιάς τονίζει: «Το «παλαιό εθνικό κράτος» θα παίξει πιθανόν για ένα μεταβατικό διάστημα τον ρόλο μιας συγκολλητικής ουσίας ανάμεσα στις περιφερειακές και τις ευρωπαϊκές αρμοδιότητες». Ως δεξιός δίνει από τη δική του οπτική γωνία την εξήγηση γιατί πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η πορεία: «Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα δεν δαμάζονται από ένα μοναχικό κράτος»! Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, η σκέψη του γράφοντος γύρισε πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν είκοσι. Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που είχε γίνει στις Κάνες, στις 25 και 26 Ιουνίου 1995.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν ξύπνησα ακόμα :zzz::zzz:

Βλέπω εφιάλτες με τον LL_NEO άλλα να λέει προεκλογικά

και άλλα να κάνει μετεκλογικά.

Τι είπε ο άνθρωπος...απίστευτο

Και μετά τις εκλογές .... Γερμανικό πάλι;.... «Ουδείς αναμάρτητος»

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5588.html

ΕΓΩ σου έταξα προεκλογικά; Χμμμμμμμ δεν ξέρω πως να στο πω χωρις να σε σοκάρω, αλλα να ξέρεις, το γεγονός οτι είχα για αβαταρ τον Αντώνη δε σημαίνει οτι ειμαι ο Αντώνης. (Εκτός και αν εσυ εισαι κοάλα)

Link to comment
Share on other sites

ΕΓΩ σου έταξα προεκλογικά; Χμμμμμμμ δεν ξέρω πως να στο πω χωρις να σε σοκάρω, αλλα να ξέρεις, το γεγονός οτι είχα για αβαταρ τον Αντώνη δε σημαίνει οτι ειμαι ο Αντώνης. (Εκτός και αν εσυ εισαι κοάλα)

Εγώ πάντως προτιμώ το νέο σου αβατάρ!

Είναι πιο σέξι! :hug:

Ο Αντώνης μου χάλαγε την διάθεση..

Έγινε επεξεργασία από seismic
Link to comment
Share on other sites

Μόνο εμένα με πιάνουν τα γέλια που όλοι μπαίνουν για να την πουν στον [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] επειδή δηλώνει υπερήφανα νεοδημοκράτης?

Πώς κατάντησε η κοινωνία. Να μην μπορείς να πεις ότι αισθάνεσαι υπερηφάνεια για τους γερμανοτσολιάδες επί κατοχής, για τον Μάο, για το ότι είσαι παιδεραστής κτλ. και να πέφτουν να σε "φάνε".

Οποιος θελει να αφιερωσει 2 λεπτα μπορει να δει πως εχει διαμορφωθει ο φορος ακινητων τα τελευταια χρονια.

Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ): Η επιτομή του άδικου φόρου

«Βόμβα» χρεών: 4.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών την ημέρα | οικονομια , ελλαδα | Ημερησία

Sofokleousin.GR | Για ακραία φτώχεια ανησυχεί το 56% των Ελλήνων

Είναι σχεδιασμένοι οι φόροι-και οι απαλλαγές-κατά τέτοιον τρόπο ώστε να επιβαρύνονται όσοι δεν έχουν εισόδημα και παράλληλα να μην προστατεύονται από κατασχέσεις παρά ελαχίστων περιπτώσεων(π.χ. τετραπληγικοί άνεργοι).

Βλέπω ξεκάθαρη πρόθεση δήμευσης περιουσίας και εξόντωσης μεγάλης μερίδας Ελλήνων για να σωθούν οι πιο παρασιτικοί από αυτούς. Αντικειμενικοί αναλυτές όμως με ενημερώνουν ότι η ζωή ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία. Υπάρχουν και χειρότερα, λένε, από ένα δόλιο και εχθρικό κράτος που σε θέλει στα παγκάκια.

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,366 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Σε 1,366 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2014

Αν κατάλαβα καλά χωρίς τη συσσώρευση οφειλών προς το Δημόσιο 12 δις το έτος φέτος θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ταμειακό πλεόνασμα άνω των 12 δις ευρώ. Με το σκεπτικό ότι τα ταμειακά μεγέθη είναι συνήθως χειρότερα από τα λογιστικά(βεβαιωμένα έσοδα-δαπάνες) αυτά τα νούμερα μου προκαλούν υποψίες.

Ειδικά όταν ακούω τον Χαρδούβελη να λέει ότι οι ένστολοι θα αποκατασταθούν όσο μπορεί το κράτος. Τί πάει να πει όσο μπορεί; Αφού είμαστε πάνω από τους στόχους 1,3 δις ταμειακά (και λογιστικά πάνω από 500εκ.).

http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/01/0f/eb/010feb355f7cbe41f0d1f60fe9e0a89bad2962b3/application/pdf/EK%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A3%CE%97_%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%AB%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5_%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%99%CE%9F%CE%A3_14.pdf

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις | Newsbomb.gr

Νέα μείωση συντάξεων στο ίδιο έτος προτού στεγνώσει το μελάνι για την πρώτη.

Όχι νέες μειώσεις στις συντάξεις. Μόνο κούρεμα και στέρηση πόρων από τα ταμεία.

Περισσότερα στο επικείμενο βιβλίο του LL_NEO για την κρίση. Κεφάλαιο "Πώς να μειώσετε τις δαπάνες σας χωρίς μείωση δαπανών"

Link to comment
Share on other sites

Περί πρόθεσης δήμευσης περιουσίας - Γκίκας Χαρδούβελης στα «ΝΕΑ»: Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά - Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Όπως οι παπάδες βαφτίζουν το κρέας ψάρι έτσι πλέον μιλάμε για "δίχτυ προστασίας" αντί για πλειστηριασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Στις τραπεζες τα σπίτια - Με ενοίκιο οι πρώην ιδιοκτήτες | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Δε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο το νοίκι να το παίρνουν οι τράπεζες ώς δόση δανείου; Πρέπει να τους πάρουν το σπίτι; Όταν ανακεφαλαιώνονται οι τράπεζες από δημόσιο χρήμα είναι καλά;

Και το κυριότερο: Οι τράπεζες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ;

Link to comment
Share on other sites

Στις τραπεζες τα σπίτια - Με ενοίκιο οι πρώην ιδιοκτήτες | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Δε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο το νοίκι να το παίρνουν οι τράπεζες ώς δόση δανείου; Πρέπει να τους πάρουν το σπίτι; Όταν ανακεφαλαιώνονται οι τράπεζες από δημόσιο χρήμα είναι καλά;

Και το κυριότερο: Οι τράπεζες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ;

Για σε παρακαλώ, δεν θα φέρεις εσύ Κομμουνισμό στην χώρα!

Δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειο? Δήμευση περιουσίας από τις τράπεζες και πάλι καλά που θα μπορούν οι πρώην ιδιοκτήτες να κάτσουν εκεί πληρώνοντας νοίκια.

Δεν θα μπουν μέσα οι τράπεζες επειδή οι άχρηστοι καταναλωτές πήραν δάνειο.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Κοινή λογική ζητάω, όχι "Χαρίζω χρέη χαρίζω οικόπεδα"

Zητάς Κομμουνισμό στην καλύτερη λέμε.

Οι καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν, δικό τους πρόβλημα. Αν καθυστερήσουν, και αφού το είχαν βάλει σε υποθήκη, χάνουν το σπίτι. Απλά πράγματα.-

Απλά οι τράπεζες, ώντας καλές και υπέρ του λαού, θα δέχοντε να τους πληρώνουν το νοίκι.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις τσακωθεί με την κοινή λογική μάναμ'; Σου λέω, το νοίκι δε μπορεί να θεωρηθεί δόση; Όταν ένα δάνειο είναι κόκκινο, σημαίνει ότι ο άλλος δεν έχει να πληρώσει. Τι θα αλλάξει αν η τράπεζα του πάρει το σπίτι και του βάλει τη δόση ενοίκιο;

Link to comment
Share on other sites

Εχμ μανούλια νομίζω ότι εσείς οι δυο συμφωνείτε. Απλά ο Myralis τρολάρει το όλο ζήτημα. (Και δεδομένου ότι ακόμα και εγώ δεν έχω πιάσει ακριβώς το γιατί το κράτος να χρηματοδοτήσει την καταβολή ενοικίου, και όχι την καταβολή της δόσης δεν τον αδικώ). Δικαίωμα. Θέλω να διαβάσω λίγο για αυτό πριν τοποθετηθώ.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Έχεις τσακωθεί με την κοινή λογική μάναμ'; Σου λέω, το νοίκι δε μπορεί να θεωρηθεί δόση;

Εγώ δεν έχω τσακωθεί με κανέναν, την κυβέρνηση ρώτα..

Όταν ένα δάνειο είναι κόκκινο, σημαίνει ότι ο άλλος δεν έχει να πληρώσει.

Άρα η τράπεζα δικαιούτε να του πάρει την υποθήκη.

Τι θα αλλάξει αν η τράπεζα του πάρει το σπίτι και του βάλει τη δόση ενοίκιο;

Θα σου πω τι θα αλλάξει, η τράπεζα έχει πλέον ένα σπίτι που μπορεί να πουλήσει όποτε θέλει (*). Και μέχρι να το πουλήσει παίρνει το ενοίκιο...

Δηλαδή πλέον αποπληρώνεται το δάνειο αφού αλλάζει η κυριότητα, και συνεχίζει η τράπεζα να παίρνει ρευστό.

*Η έστω όποτε ο νόμος επιτρέπει..

Link to comment
Share on other sites

Και δεδομένου ότι ακόμα και εγώ δεν έχω πιάσει ακριβώς το γιατί το κράτος να χρηματοδοτήσει την καταβολή ενοικίου, και όχι την καταβολή της δόσης δεν τον αδικώ

θα χρηματοδοτεί την καταβολή ενοικίου γενικώς (δηλαδής κι εμένανε που μένω σε νοίκι ας πούμε) ή μόνο σε όσους τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες;

Link to comment
Share on other sites

θα χρηματοδοτεί την καταβολή ενοικίου γενικώς (δηλαδής κι εμένανε που μένω σε νοίκι ας πούμε) ή μόνο σε όσους τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες;

Αν κατάλαβα καλα απο το δημοσίευμα, τότε το δεύτερο.

Σε ότι αφορά τον οπαδό του σωσία του χοντρού απο το Make love not warcraft επεισόδιο του Southpark, στην προσπάθεια σου να βρεις μια εχμ εξυπνάδα (sic) να πεις στην τελευταία σου φράση, ξεχνάς κάτι βασικό. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέβαλλε per se να γυρίσουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012. Είπε ότι αυτού του βαθμού οι μειώσεις είναι άδικες. Που σημαίνει ότι μειώσεις σε μικρότερο βαθμό ενδεχομένως να είναι σύννομες. Θέλω να πιστεύω ότι το συνδικαλιστικό όργανο των σωμάτων ασφαλείας θα επιδείξει ωριμότητα όταν κληθεί να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση. Αλλιώς τους βλέπω να γυρνάνε μεν οι μισθοί σε επίπεδα 2012 αλλά να τρώνε φόλα που θα τη φυσάνε και δε θα κρυώνουν με κατάργηση νυχτερινών και πενθήμερων. Κοινώς θα τους εξισώσουν με όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους και θα βρεθούν να χάνουν και κοινωνικό μέρισμα, και αναδρομικά και να βάζουν και απο την τσέπη τους. Επίσης η πολιτεία μπορεί να βρεθεί σε περίπτωση που δεν το ξέρεις στη θέση της Πορτογαλίας με τις αποφάσεις που εκκρεμούν και αυτό διότι σε περίπτωση που όλες δικαιωθούν, τότε το Δημόσιο θα έχει πρόσθετα έξοδα κάθε έτος κάπου στο 1,5 δις.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο γιατί θα αποκατασταθούν στο βαθμό που μπορούν να αποκατασταθούν.

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION] κόψε με τα like ρε. Θα νομίζουν ότι μαγειρεύουμε συγκυβέρνηση

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.